Ukrainan konflikti/sota

Mitähän tapahtuisi jos Venäjä ampuisikin ydinaseella omaan kaupunkiin tai valkovenäjälle.

Se voisi olla riittävän kova veto saadakseen kansan vahvan kiihkon puolelleen.(oletuksena että kääntää sen Ukrainan syyksi)
Että sellainen skenaario. Mikähän hyöty tästä olisi, miten se nostatettu kiihko hyödyttäisi yhtään mitään nykytilanteeseen verrattuna?
 
Kainuun prikaatissa -07 kuultuna myös sama. Tulenjohtajille kovasti vakuuteltiin että rysyjen vaunu tunnistaa tulevan lasersäteen ja putki kääntyy kohti ja ampuu. Tulenjohtueella ei mitään mahdollisuuksia selvitä ja lähestulkoon itsemurha tehtävä paikantaa maaliksi ryssyköiden vaunu. Samalla sensorit skannaa maastosta kypäränmuotoja ja paljastaa siellä piileskelevät tsuhnat ja kkampujalle helpponakki ampua kaikki😂 Silloin nämä tuli otettua todesta.

Vaan kaikki on ollut tornareita pahimmasta päästä. Kuka hitto noita on keksinyt? Ei ole tässä sodassa tainnut missään näkyä tornarien kaltaisia systeemejä

Todellisuus on sitten sellainen, että Ryssän panssarivaunu etenee sen minkä etenee ennen kuin leviää itsestään tai juuttuu paikoilleen ja miehistö sitten hylkää sen. Miehistönä on sitten mitä sattuu porukkaa, jotka ovat kännissä kuin käki. Yhdellä ryssän panssivaunun miehistöstä saattaa olla jonkinlaista kokemusta panssarivaunuista ja pari muuta on sitten jotain soittokunnan miehiä tai laskuvarjojääkäriä tai liikekannallepantuja siviileitä parin tunnin koulutuksella. Mitään ryssävaunusta ei näe ulos jos keli ei ei ole suosiollinen kun pimeännäkövehkeet ja lämpökamerat ja muut puuttuvat vaunusta. Ryssävaunulla ampuminen on sitten oma hommansa kun koko tykki saattaa räjähtää omille silmille kun laatu on mitä on ja ampumatarvikkeiden parasta ennen päivä mennyt umpeen joskus viime vuosituhannella.

Huonolla tuurilla alle saavat sotilaat rintamalla vielä jonkun Ryssävaunun "Paraati Spesicial Edition" mallina, jossa panssaroinnitkin on jätetty suunnilleen kokonaan pois turhana paraatikäyttöä ajatellen.

Vielä varmaan 50 vuoden päästäkin porukka nauraa noille Ryssien panssirivaunuille kun muistelevat legendaarista vuotta 2022 ja millaisiksi romuiksi ne paljastuivat. Eiköhän ne samat romut panssirivaunut ole Ryssän armeijan vahvuudessa vielä 2072 vuonna eli 50 vuotta tästä päivästä eteenpäin kuin millä nyt kyntävät tappiosta toiseen Ukrainassa.
 
Puolalaisen Marek Kozubelin ajatuksia Bakhmutin suunnasta:

In the shadow of massive Russian rocket fires (+ Shahed-136 drones) on Ukraine, some may miss the battles at Bakhmut, where the Armed Forces of the Russian Federation are modest, but still successful. Thread will be short and contain my thoughts on the present situation.

Bakhmut 11.10.2022.jpg

PS. I warn you that the map is not accurate, for example, on the section between Bachmut and Soledar, SZU may have positions on the T-13-02 road. The map is intended only as a general guide for the reader.

1. Can actions Russian threaten the surroundings or the capture of Bakhmut (e.g. by frontal assault)?

In my opinion, the chances of this are very small. The Armed Forces of the Russian Federation will probably not have enough strength, especially in the near future. For several months Russians have not been able to break through the SZU defense lines near Jakowliwka, Sołedar and Bachmucki, and without them it is hard to imagine an attempt to surround Bachmut. To the south of the city, they are doing better, because they have forced SZU to the west from Wesoła Dołyna, Zajcewy, both Mikołajiwki, but also from the hills above the Bachmutka River. It is still not enough to successfully surround Bachmut. Before Russia the next hills and towns, the conquest of which will cost them another tribute of blood and equipment. A direct attack on the city will also be expensive.

2. If there is no chance for a relatively quick surrounding or conquering Bakhmut, what is it for?

A. In my opinion, it is about diverting at least part of the attention (and thus reserves) of the SZU from other, more critical for Russian sections, where they suffer losses in terms of personnel, terrain and equipment.

B. Manipulating the message in the media is also important for Russia. Viewers in Mordor need even tiny victories in the time of disgraceful defeats. And small successes can always be colored to the point of absurdity. They have been capable of this for centuries.

C. The new commander of the invasion force has to / wants to prove something, and rocket fire is not enough. I suspect that General Surovikin, no genius, simply assigned a task to his subordinates, no matter how feasible it is. Surovikin is backed by Prigozhin and Kadyrov, and for them success in the field is also important. The rocket attack is, in my opinion, a temporary ersatz for the orcish public (instead of an attack with nuclear weapons) until some major victories are achieved (which have a real impact on the course of the war).

SZU and other Ukrainian formations (including, for example, GN) have a dozen (15-16?) against a dozen Russian btg in this area. Russians, however, have an advantage in the number of artillery systems (barrel and missile), and Ukrainians have problems with artillery ammunition.

So it's hard, but it's not tragic. Russians are forced to make costly attacks anyway, most of which end disastrously because they are unsuccessful. Russian artillery still has a problem with accuracy, and there are rumored to be chmobik on the front. Ukrainians have higher morale and fortifications for this.


Aikaisemmin taisi olla twitter-viestejä joiden perusteella Ukraina olisi iskenyt voimalla Bakhmutin suunnalla? Mikäli tämän arvio pitää paikkansa ja ryssällä olisi tällä alueella etu tykistön osalta, toivotaan että Ukraina olisi onnistunut iskemään vastatykistöllä ja tätä etua olisi saatu nakerrettua pienemmäksi. Toisaalta ei haittaa vaikka iskisivät Wagneria ja kumppaneita tykistöllä, aina hyvä päivä kun näitä kurkunleikkaajia saadaan hengiltä.
 
Venäläiset ovat loogisesti käteviä, oveliakin, mutta nyt kyllä Lavrovin neuvotteluvalmiustarjous saa logiikan lait itkemään. Ei edes käänteislogiikka päde. Venäjä kun ei ole sellaisessa positiossa jossa se voi ilmoittaa haluavansa neuvotella, tai ettei se halua, tässä tilanteessa muut kertovat mitä tehdään.
 
Hieman menee jo ohi aiheesta, mutta sen verran on Orbanin ja Unkarin perseilyä ihmetelty tämänkin sodan tiimoilta, että jaa nämä. Jussi Jalosen mukaan unkarilaisten touhuille voi löytyä historiallistakin taustaa, Trianonin rauha 1920 ja toinen maailmansota. Myös kommariaikakaan ei ollut pahimmasta päästä siellä. Mutta eivät nuokaan mitään serbejä ole, enkä usko heidän olevan varsinaisesti ryssämielisiä.
EDIT. Kekkosen aikaa nostalgisoivien piirissähän Nato-vastaisuus, Ukrainan sodan syiden vaihtoehtototuudet ja vaikka mitkä omituiset ilmiöt elävät voimakkaina. Eli tuollaisia ihmisiä löytyy Suomestakin. Ollaan järkyttyneitä Suomen nykyisestä ulkopoliittisesta linjasta ja ties mitä.
 
Lännen pitäisi tehdä tasan kaksi asiaa.

1.) Toimittaa Ukrainalle hitosti enemmän ja järeämpiä aseita. Tuotantolinjat täysille ja tankkejakin menemään. Taloudellista tukea unohtamatta.

2.) Vastata kaikkiin Venäjän neuvotteluehdotuksiin, että länsi ei ole osapuoli. Venäjä voi neuvotella Ukrainan kanssa jos Ukraina ja Venäjä molemmat niin haluavat.

Muuta ei tarvi eikä pidä tehdä.


Vaan ei ole realistista. Aika laajalti on amerikan mediassa levitelty, että koska Yhdysvallat on Ukrainan merkittävin aseistaja ja jopa ylläpitää Ukrainan kansantaloutta, eli koska Ukrainaa ei ole olemassa ilman Yhdysvaltoja, niin silloin myös Yhdysvaltojen sanalla on paljon merkitystä.

Toki selvästi Ukrainaa asia näyttää vaivaavan, mutta amerikkalaiset haluavat pitää langat käsissään, ja viimoisen sanan asiassa.

----

Todennäköisemmin sama asia tässä Nato-asiassa. Yhdysvallat tukee Suomen nykyisten rajojen turvaamista, mutta aika äkäinen puhelinsoitto voi tulla Valkoisesta Talosta, jos Suur-Suomea aiotaan kehitellä.
 
Viimeksi muokattu:
"Haluaisin tässä esittää kysymyksen toisesta ryssän magiasta: aloitin inttini Hiukkavaaran korohorossa,
ja siellä kiersi sitkeänä tieto, että tulenjohtajan elinikä ensimmäisen komennon jälkeen on 3-5 sekuntia.
Koska ryssä alkaa välittömästi haarukoida tulenjohtajan signaalien lähdettä,"

Tota juttua kuuli jo 70-luvun puolivälissäkin, meillä sinkosimoilla oli sentään 20 sekunttia elinaikaa. Yksityiskohdat oli yksinkertaisempia mutta kuitenkin tehokas opetus kun vieläkin muistaisi olla varovainen.
 
Ei ne sitä tjp:n viestiliikennettä lennosta purkamaan pysty, salattua kun on. Täten sen tulenjohtajan tunnistaminen "signaalista" ei ole vanjalle helppoa. Lisäksi on naamioinnit, harhamaalit, kiikarit ja haarakaukoputket, kaukokäyttölaitteet ja radiot kauempana. Tänä päivänä jo varmasti sivistyneempiäkin tapoja, kuten paikantavat etäisyysmittarit, joista tieto saadaan joko suoraan sanlalle tai peräti salattuna suoraan verkkoon. Etäisyysmittarin Laser-pulssin vihu voi tietysti havaita, mutta ei todennäköisesti saa siitä irti muuta kuin suunnan. Suurempi ongelma on, että se toiminta tulenjohtopaikalla on aika selväpiirteistä ja jos visuaalinen havainto saadaan, pyritään siihen eittämättä vaikuttamaan välittömästi, koska tulenjohtaja on korkealla vanjankin maalihierarkiassa.
Sitäpaitsi alueista missä meinataan taistella tehdään peite/maalipiste kartta, jolloin jopa ryhmänjohtaja kellä on radio ja kartta voi välittää tukomin sekä "ohjata" epäsuoraa. Joukkuetasolla myös tjau/tjm völjyssä. Tulenjohtopaikka voi olla sitten ihan jossain muualla.

Tuleehan siinä sitten tulenkäytön rajoitukset, etuoikeutukset yms taisteluajatuksen mukaan mutta ei niistä sen enempää niinkuin muistakaan meikäläisten hommista mieluusti.

Toki sitten vastatykistötoiminta tai taktiset iskut erikseen pidemmälle ammuttaessa.
 
Tilannekatsaus Armeniassa Albaniassa viikonloppuna pidätettyjen kahden venäläisten ja yhden ukrainalaisen tilanteeseen: LÄHDE

The court leaves the Russians arrested for "espionage" in prison​

24/08/2022

The court of Elbasan two Russian citizens and another Ukrainian who were detained after the incident at the Gramsh military plant.

It was the judge Pajtime Fetahu who gave the measure "arrest in prison" for the 3 arrested citizens, the same measure as requested by the Prosecutor's Office.

Mikhail Zorin and Svetlana Timofeeva, the two Russians who were arrested at the Arms Factory in Gramsh together with their Ukrainian friend Fyodor Mihailovic, according to the Prosecutor's Office, may have come to Albania on a mission recruited by the Russian intelligence services and each of them has have defined tasks.

The evidence so far that the investigators have presented to the court, in addition to the testimonies of the soldiers and the residents of the area, are: the film materials and various photographs of the military bases that the young people had taken, a Chevrolet vehicle, 2 drones, surveillance equipment for night visibility, 1 laptop, phone card, 1 model 56 7.62 mm cartridge, 1 12.7 mm caliber firearm cartridge shell and other equipment.

Sources from the prosecution body also confirm that information exchanges and communications with other people through various applications, mainly "Telegram" as well as pictures of the energy infrastructure of our country, were found on their cell phones.

They are charged with three charges, providing classified information, assaulting officers due to duty, as well as illegal possession of military ammunition.


Moni varmaan muistaa elokuun lopusta tapauksen Albaniasta, missä pidätettiin kolme "urban explorer -tyyppiä", joista yksi oli ukrainalainen ja kaksi venäläistä?

Kiinnosti onko siitä kuultu mitään uutta.

Tämä uutinen on tuorein mitä löysin ja se on julkaistu 20.9.2022 eli kaksi ja puoli viikkoa sitten:

"Russian spies" remain in prison/ the Court of Appeal rejects the claims that they are not related to the secret services

20/09/2022

Mikhail Zorin and Svetlana Timofeeva, the two Russians who were arrested at the weapons factory in Gramsh together with their Ukrainian friend, Fedir Alpatov, asked for freedom this Tuesday at the Court of Appeal in Durres.

These are the moments when the three accused of espionage appeared in the courtroom. It is known that the young people insisted again before the court that they have no connection with the Russian intelligence services, and for this reason, they asked for the relaxation of the security measure.

The prosecution argued that there are strong doubts, based on the evidence collected, that the three young men may have come to Albania as recruits with a special mission, and each of them had defined tasks.

After getting acquainted with the positions of the parties, the Appeal of Durrës upheld the decision of the court of Elbasan. But defense lawyers said the espionage claims do not stand up, as the prosecution has so far presented no evidence.

So far, the evidence that the investigators have presented to the court in addition to the testimonies of the soldiers and residents of the area are: the film materials and various photographs of the military bases, a Chevrolet vehicle, 2 drones, surveillance equipment for night vision, 1 laptop, phone card, 1 cartridge , 1 cartridge shell and other equipment.

The three young men are charged with two charges: that of providing classified information and assault in the line of duty. The two Russians and the Ukrainian were captured in August at the gram factory after attacking guards.

From the moment they were arrested, they claimed to be just bloggers visiting different places.
 
Muistan joskus lukeneeni, että neukuilla maavoimat oli jaettu A, B ja C-joukkoihin, joista A oli kyvykkäintä ja parhaiten varustettua porukkaa. En tiedä toimivatko edelleen näin, mutta nuo videoklipeillä esiintyneet siperialaiset puliukot kuuluisivat luultavasti C-luokkaan. Näitä ryssä nyt työntää lihamyllyyn Ukrainan vastahyökkäystä tukkimaan.

Yhä edelleen askarruttaa sama kysymys kuin keväällä: kuinka paljon oletatte ryssällä olevan parempien luokkien joukko-osastoja jäljellä Putinin persettä ja valtakunnan koskemattomuutta turvaamassa vai onko niitä enää ollenkaan?
Ainakin Clancyn Red Storm Risingissa noista luokista puhuttiin. Muutenkin kovasti ajankohtainen kirja, vaikka mm. häivepommittajien käytön arvailu meni vähän vihkoon.

Huomionarvoisena asiana jopa Clancy ymmärsi että ensin pitää näyttävästi teloittaa pari joukkojen valmiusraportteja kaunistellutta everstiä, että saa luotettavia raportteja punakoneen todellisesta kyvystä. Saattaisi maailma olla aika eri mallilla jos Putte olisi lukenut ja ottanut onkeensa.
 
Hieno homma tällainen maanalainen armeija. Toivottavasti toiminta leviää muallekin Suomeen.

"Ukrainan lippuja töhritään, viillellään ja varastetaan ja niiden naruja katkotaan. Tähän mennessä lippuja on tuhottu lähes kymmenkunta, kaksikko kertoo."

Vaikuttaa, että aika paljon tässä maassa Z-kansalaisia ja niiden kannattajia. Mielenkiintoista.

Alkoihan tälläkin palstalla eräät henkilöt vastustamaan kuukausi sitten toimintaa , kun venäläisten turistien autoihin liimattiin tarroja. Uhattiin ihan fyysisellä uhalla liimaajia kohtaan.
Itse ajattelin ostaa seuraavalla kauppareissulla elintarvike verta auton lisävarusteeksi. Voi tulla käyttöä jos tulee parkissa vastaan tietyn maan kilvissä olevia kulkuneuvoja.
 
Back
Top