Ukrainan konflikti/sota

As a result of strong artillery attacks by the AU, the RUS forces were to withdraw from the eastern part of the Antonovsky bridge and the village of Aleszki. This does not mean that AU forces are there. This area will be rather no-man's land for the next few weeks.

There is information about SOF UA entering this region. The AU flag is about to fly over the city. Let me remind you that this is the eastern bank of the Dnieper... However, there are no photos yet. Even if the UA masters it, there is no further chance of capturing large areas of land. The RUS have fortifications in the village of Sahy.
sahy.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Rysyt vahvistaa että tänään on käyty keskustelu jenkkien kanssa Ankarassa. Kävin lukaisemassa myös alkuperäisen lähteen eikä siinä kerrottu juuri tätä enempää.

Hesari uutisoi juuri, että tapaaminen käytiin jenkkien aloitteesta ja tapaamisen tarkoitus oli varoittaa Venäjää käyttämästä ytimiä, joten ei tämä uhka mihinkään kadonnut ole, vaikka Venäjä on siitä puhumista vähentänytkin.
 
Video viime keväältä. Tais olla Kiovan pohjoispuolelta.
Niin näyttää olevan, eri kuvaaja ja alkuperäisessä tihuttaa vähän räntääkin jne. mutta kypärä kasa ja maisemat kyllä niin samat että näin se on. Luulisi että tuo lähde olisi ollut luotettavampi, ei tälläisiä kannattaisi julkaista noilla teksteillä, nakertaa uskottavuuden hyvin äkkiä:cautious:
 
Nämä ryssän bunkkerit on kyllä totaalisesti ryssittyjä:
Katso liite: 70582
Tuosta rikkiammutusta kohdasta pitäisi näkyä paljon terästä, mutta eipä näy kuin pari harjaterästä. Seinämävahvuus ja harva raudoitus viittaa tosiaan siihen että kyseessä on maahan upotettava kaivonrengas joka on pikamodattu lisäämällä muottiin tähystysaukkojen kolot. Näitä tälläisiä isompia renkaita käytetään kaupunkirakentamisessa kaapeli ja putkilinjoille, tuonne mahtuu asentaja maanalle tekemään liitoksia.

Renkaan rakenne on tehty siten että se kestää maan tasaista puristusta, eli ympäristö täytetään hiekalla. Renkassa on juuri sen verran harjaterästä että se säilyy kuljetuksen aikana ehjänä kun nostetaan asiallisesti. Betoni kestää luonnostaan puristusta niin pystyyn asennettuna toimii maahan haudattuna. Ei kestä pistekuormia puuttuvan raudoituksen takia. Luoti on pistekuorma.

Ampuma-aukkojen tulisi olla pieniä, mieluusti niin että vain aseen piippu ja tähtäyslinja menee aukosta, ei yhtään isompi. Eli joku 3-4c leveä kolo joka on 10cm korkea. Aukon reunoissa terävä pykällys jotta kimmokkeet ei tule siälle. Sisäreunalla tulisi olla joko ampumatuki tai konekiväärin jalustan kiinnikkeet. Tähtäyslinja käännetään siirtämällä aseen perää oikea-vasen suunnassa ja piippu pysyy ampuma-aukossa paikoillaan. Näin ampujasta ei paljastu juuri mitään bunkkerin ulkopuolellelle. Tässä ryssän versiossa jää koko pää ja hartiat suojattomaksi. Loistavat varmasti hyvin vaikka lämpökamerassa tarkka-ampujalle.

Bunkkerin katossa tulisi olla paikka periskoopille jota tähystäjä käyttää. Nyt tähystetään ja ammutaan noista hehtaariaukoista. Lisäksi tuossa pääsee kiertämällä ampumaan jopa selkään, tuonne pömpeliin ei mahdu kaikkia kuutta konekivääriä lataajineen ja tähystäjineen.

Liian isojen ampuma-aukkojen takia tuosta ei saa edes maavallibunkkerin modulia, pitäisi taiteilla kentällä aukkoihin teräslevyt tms.

No ryssälässä sotilas on ö-luokan örkki jolle annetaan jotain paskaa. Tässäkin meni juuri näin, saatiin kelvoton pömpeli vaikka samalla betonimäärällä olisi tehnyt asiallisen ampuma-aukko modulin maavallibunkkeriin. Eli tehty vain yhden aukon kattava valu jossa riittävä betonipaksuus, kunnon raudoitus ja oikeankokoinen ampuma-aukko porrasreunoin. Loppu asemasta sitten lapiotyönä joukkuevoimin.
Eikös nuo ollut joitain sakokaivoja ? Siis suomeksi kakkakaivoja.
 
Hesari uutisoi juuri, että tapaaminen käytiin jenkkien aloitteesta ja tapaamisen tarkoitus oli varoittaa Venäjää käyttämästä ytimiä, joten ei tämä uhka mihinkään kadonnut ole, vaikka Venäjä on siitä puhumista vähentänytkin.

Eihän se uhka mihinkään katoa niin kauan kun Venäjällä on ydinaseita. Juurikin siksi on todella tärkeää että näitä tapaamisia on säännöllisesti. Ei pääse venäläisiltä ja varsinkaan Putinilta unohtumaan että niitä ei voi käyttää ilman vakavia seuraamuksia.

USA on hoitanut tämän asian todella hyvin. Ei ole heitetty bensaa liekkeihin mutta on kerrottu melko tarkkaan mitä tapahtuu jos niitä käytetään. Ja kun venäläisillä on tunnetusti kova kallo ja vain vähän aivosoluja niin sitä sanomaa toistellaan säännöllisesti että viesti menee ihan varmasti perille :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Eikös nuo ollut joitain sakokaivoja ? Siis suomeksi kakkakaivoja.
Tässä täkäläisen tehtaan kataloogia:
https://www.rudus.fi/Download/23924/Betoniputket ja -kaivot tuoteluettelo ja hinnasto.pdf

tuolta kun ottaa 80025028 (1911,01 €/kpl) ja siihen päälle 80026260 (hinta tarjouksen mukaan) niin pääsee pienellä aukottamisella nauttimaan ryssän bunkkeripömpelistä ihan omassa pihassa. Vaihtoehtona tuote 80030109 (2076,73 €/kpl) niin saa kiinteällä pohjalla eli saa kiinteän katon kun laittaa sopivin päin.

Voi noita käyttää paskasäiliöinäkin, mutta joutuu tiivistämään että täkäläiset pykälät täyttyy.
 
edit: olikin alla olevan kommentin mukaan feikki. jätän alkuperäisen, koska viestiä ehditty alla lainata

Katso liite: 70583


bensaostoksille, anyone?

Venäjän viranomaiset ja yleisen toiminnan tuntien vapaaehtoisuus ei välttämättä ole kovinkaan syvältä henkilöstä itsestään kumpuavaa, vaan saattaa olla hieman ulkoisia motivaatiotekijöitä vaikuttamassa. Käytännössähän tuo tarkoittaa mm. sitä että kenet tahansa ulkomaalaisenkin saa halutessaan "vapaaehtoisena" eturiviin poteroita kaivamaan.
 
Lisää vettä huhumyllyyn. Sinällään toki olisi loogista saada Hersonin itäpuolen lähialueet putsattua kaikenmaailman dronen lennättelijöistä.

Tuossa Skynews:in videolla brittiasiantuntijan esittämä yksi mahdollinen jatkosuunnitelma: Ukraina lähtisi saartamaan Hersonia etelän ja pohjoisen kautta. Näin Venäjällä olisi riskinä että suuri joukko sotilaita jää mottiin ja lopulta antautuu tai perääntyvät alueelta ennen kuin saartorengas sulkeutuu. Jonka jälkeen seuraavat taistelut olisivat Ukrainalle helpompia kun sillanpää Dneprin yli on olemassa.
 
Pekka Toverin analyysi tältä päivältä.

 
Back
Top