Ukrainan konflikti/sota

Kannattaisi tosiaan laittaa asioita vähän aikaperspektiiviin. Itse olin kriha-operaatiossa 1990-luvun alkupuolella. Jenkeillä oli Vietnamin aikaiset nylon-sirpaleliivit ja peltikypärät. Meillä oli sentään ihan oikeat sirpaleliivit keraamisilla suojilla ja komposiittikypärät. Toki eivät olleet silloin perustavaraa sodan-ajan joukoilla, mutta eivät olleet jenkeilläkään. Eikä niillä jenkeillä ollut paljon pimeätoimintaälineitäkään. Eli varustus on meillä kehittynyt samaan tahtiin kuin muillakin, ja alkaa olla hiljalleen kunnossa.

Se että koulutus oli paskaa on aina joukkokohtainen asia. Huonollakin varustuksella voi antaa hyvää koulutusta jos vain tietää mitä tekee. Ja kuka arvioi sen koulutuksen laadun? Kaikki kiroavat intin "viiden metrin välit ja polvelle" mandraa, mutta kun katsoo videoita Ukrainasta, senkin osaaminen pelastaisi paljon ihmishenkiä....

Niin ja kaikki tämä ilmavaarakoulutus annettiin turhaan. Ei ryssän ilmavoimista ole ottamaan ilmaherruutta Suomessa, kun siinä ei ole onnistuttu edes Ukrainassa.

Ainoa vaan, että onni onnettomuudessa olikin dronet. Niitä vastaan toimii samat kikat, eli ei sumppuunnuta ja jokaiselle oma puu.

Koulutus ei siis ole mennyt hukkaan. Vaaran lähde vaan on eri.
 
Mitä!? Eikä tällä kerta lisännyt "debiilit blja"!? 🤔

Ja LaVrunin (Vrun on ven.valehtelija) mieli tekisi olla niin USA:ssa, niin tutussa, ja ah, niin loistokassa mukavassa ympäristössä mädässä Lännessä, tyttärensä luona, omistuksissa olevissa luksustaloissa. Mahtaa vituttaa hiestä märkänä vanha LaVrunia...sydämellekin käy Kambodzan ja Balin kuumuus, halveksunnan aistiminen, ja kaikki piti olla toisin, kaikille kelpasi rahaa, kaikkihan oli niin voideltut, niin selvät tapaukset, niin "debilit bljad"..että tästä oli pakko tiuskata avoimesti kameroille..(kuuluisa meemi)
Ja mitä nyt..pitää matkustaa Putlerin sijasta,istua "lasten pöydässä" G20:ssa, silloin kun aikuiset, todella tärkeät, istuvat erillään.
Meddulle kuulemma jo annettu turpaan, siis oikeasti, ja LaVrun tietää että hänellekin voidaan, ihan helposti, joten ainoa mitä jää - näyttää kovista narkarille Maschkalle (Zakharovalle). Ja pyysihän hän eroakin, mutta ei niin ISIS:n kaltaisesta terroristi/mafiasta noin vain erota, LaVrun.


Ja Yhdysvallat asettaa uusia pakotteita Venäjää vastaan..
Yhdysvallat on laajentanut Venäjän vastaisten pakotteiden luetteloa. Rajoitukset koskivat Venäjän sotilas-teollisen kompleksin kansainvälistä hankintaverkostoa sekä Kremliin liittyvän eliitin edustajia. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain valtiovarainministeriö.
14 henkilöä määrättiin seuraamuksiin. Heidän joukossaan oli liikemies ja Venäjän federaation liittoneuvoston jäsen Suleiman Kerimovin sukulaisia - hänen vaimonsa Firuza, tyttäret Amin ja Gulnara sekä poika Said. Karimov on ollut Yhdysvaltain pakotteiden alaisena vuodesta 2018.
Valtiovarainministeriö selitti, että tutkimuksessa kävi ilmi, että Kerimov käytti sukulaisiaan, neuvonantajiaan ja useita yrityksiä investoidakseen Yhdysvaltoihin.
Pakotteita määrättiin myös 28 yritykselle, mukaan lukien Kerimoviin liittyvälle Emperor Aviation -lentoyhtiölle.

Lisäksi liikemiehet Murat Aliyev ja Alexander Shtudhalter sekä heihin liittyvät yritykset olivat rajoitusten alaisia.

Milloin tulee Lavrunin tyttären vuoro?
 
Viimeksi muokattu:
Aika mehukas skenaario olisi... Mukava olisi tietää millainen saattue venäläisillä on noilla ulkomaanreissuilla mukanaan, ja millaisia tehtävänantoja siellä on annettu. Lavrov kuitenkin pääsee vielä matkustelemaan ulkomaille. Jonkinlainen diili jossa tarjotaan täysi vastuuvapaus kaikesta sodassa taphtuneesta "julkista kääntymistä" vastaan voisi olla lännelle melkoin PR-voitto. Lavrovkaan ei tiettävästi ole mikään järin tyhmä ukko, ja ymmärtääkseni hän ei ole ihan niin pahasti ryvettänyt itseään tässä sopassa kuin esim. Medvedev. Toki vanhallekin ukolle voisi olla raskasta elää viimeiset vuodet peläten jokaista vastaantulevaa "maanmiestä".
Eikä niinkään pelätä itsensä vaan lastensa puolesta...
 
Siis jotkut MAGA-hörhöt ehkä näkevät asian noin, mutta todennäköisesti suurin osa kentsuista näkee, että tämä nykymeininki on ehdottomasti kustannustehokkain tapa tuhota yksi USAn strategisista päävihollisista niin totaalisesti, että sen tuottamasta sotilaallisesta uhasta ei vähään aikaan tarvitse välittää.

USAn antama apu kokonaisuudessaan ei taida yltää edes 10%:in sen vuotuisista puolustusmenoista. Jos Pentagonille olisi tarjottu pari vuotta se, että 10%:lla yhden vuoden puolustusbudjettia saadaan Venäjä polvilleen, niin varmasti olisivat ottaneet sen. Ja siis tämä kaikki ilman, että yksikään jenkkisotilas on joutunut vaaraan.

Ja siis tietenkin tässä samalla pedataan yhden luotettavan ja ikuisesti kiitollisen liittolaisen luomista. USA on maksanut paljon NATOn pyörittämisestä ja sen jäsenet ovat varsin oikullisia, jota sodasta ulos tuleva Ukraina tuskin on. Verrattuna siis NATOon panostamiseen tämä Ukrainan tukeminen menee varmemmalle liittolaiselle.
T.Ä.M.Ä.
MAGA -hörhöt... -on magahörhöjä... :rolleyes:
 
Ampuma-aukkojen tulisi olla pieniä, mieluusti niin että vain aseen piippu ja tähtäyslinja menee aukosta, ei yhtään isompi. Eli joku 3-4c leveä kolo joka on 10cm korkea. Aukon reunoissa terävä pykällys jotta kimmokkeet ei tule siälle. Sisäreunalla tulisi olla joko ampumatuki tai konekiväärin jalustan kiinnikkeet. Tähtäyslinja käännetään siirtämällä aseen perää oikea-vasen suunnassa ja piippu pysyy ampuma-aukossa paikoillaan. Näin ampujasta ei paljastu juuri mitään bunkkerin ulkopuolellelle. Tässä ryssän versiossa jää koko pää ja hartiat suojattomaksi. Loistavat varmasti hyvin vaikka lämpökamerassa tarkka-ampujalle.
OT, mutta kun katselee joitain suomalaisia kenttälinnoitusoppaita, niin itku meinaa tulla kun ampuma-aukot ovat koko kyljen levyisiä... Kuten Ukrainassakin vuonna 2014. Mutta luonnonvalinta opetti sielläkin nopsaan, ja kun katsoin erästä videota vuodelta 2016, niin aukot tukipöytineen ovat syntyneet.
 
Noh noh, se on herrat nykyisin meleko vanhanaikaista miettiä mitä kenellä on tai on ollut jalkovälissä ja kuka saa kenenkin kanssa peuhata. Tulkaas jo tälle vuosituhannelle sieltä kapean seksuaalisuuskäsityksenne kanssa :cool:;)

..itselläni on vähän huono piirre että olen aina tykännyt pitkistä ja näyttävistä hameväen edustajista, niin on joskus tullut numeroitakin vaihdettua juttuseuran kanssa ja vasta sen jälkeen tajunnut että hetkinen, ei tainnutkaan muuten olla syntyperäinen nainen o_O

Tarina ei kerro mitä sitten tapahtui.. 😉
 
Svatove ollut kuukausia jo mielenkiintoinen rasti. Yksi iso ratkaisu siellä kulmalla. Muttamutta... se niemimaa mihin kumiveneitä on mennyt, en muista mutta niemimaa nyt kuitenkin. Ollut julkisuudessa. Miksi ? Jotain vedätystä tuo on eli sitten tiedetään mitä tehään. Monasti tuossa kapinassa ukrainan taktiikka on osoittautunut hyväksi.

Mieleen muljahtanut ajatus että putin saa pitää separatistialueet ja ei saa pitää krimiä koska sen ... ja sen... ja sen... sen sijaan separatistialueilla kaikki on hyvin. kelpais maailmalle ja kelpais ukrainalle. mitäpä he tekis jollain neukkumielisten maakunnalla. tuon jälkeen kaikki olis vain niin hyvin. kaikki olis voittaneet.
Itä-Ukrainan luonnonvaroja EI jätetä rosvoille.
 
Back
Top