Ukrainan konflikti/sota

v_stus kommentoi Svatoven suuntaa. Tilanne on edennyt UA:n eduksi hiljalleen, mutta umpisurkea sää seuraavan viikon aikana saattaa estää isommat muutokset.

Route R-66 (Svatove-Kreminna) became a real hell for the enemy
The armed forces are gradually advancing further, exterminating the occupiers in industrial quantities
The orcs still counterattack, but then they get screwed and run to the starting positions, or even BEHIND them to the second line

 
v_stus:n mukaan Dzankoyn isku olisi jäänyt vähän tuhnuksi. Aiemmin päivällä linkatun tweetin video oli elokuinen juttu, mikä viittaa vähän samaan. Ilovaiskissa tänään ehkä parempia tuloksia.

The results of night cotton in Jankoa are not what we would like
But this is only the beginning of a long cotton road
In Ilovaisk (covering of a railway junction and tanks with PMM)
the Armed Forces of Ukraine achieved good results today

 
Huhuttu ryssän hyökkäys Hulyapolessa. Micek kirjoittaa seuraavaa, mikä vastaa muitakin kommentteja. Oli ehkä vain isompi tiedusteluhyökkäys. Huono sää ei ainakaan tue hyökkäämistä tällä hetkellä.

The Russian attack in the region of Hulaypola (Zaporozhye) - this is how it looks initially from the information that flows - was supposed to end in failure.

Generally, according to the new information that I have, the RUS were actually supposed to attack, but with much smaller forces than initially said. A reinforced one mixed battalion with artillery support was to strongly "grope" the AU positions. It's a myth that UA lost 150 vehicles...

 
Näihin kuviin ja tunnelmiin.


Ps. Positiivista tällä videolla on se että yksi kaveri säästettiin, jotta pääsee kertomaan terveisiä muille ja Putinin sota Ukrainaa kohtaan lisää tyytymättömyyttä maan sisällä terroristijohtajalla ei ole kivaa, kun tietää että päivät ovat luetut.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, olen miettinyt, että Venäjä pelaa tätä peliä "wardenilaisittain", eli siten, että Ukrainaa pidetään vihollisena systeeminä ja keskitetään sotaponnistelua sinne missä tämä systeemi on heikoin, eversti John Wardenin "viiden kehän malli" vihollisesta systeeminä:

Image1315.gif


Jos nyt lakaistaan sivuun se pikkuisen häiritsevä tosiseikka, että siviili-infran pommittaminen on sotarikos, niin pohtia voi kukin tykönään, että kuinka pitkään Ukrainan systeemi kestää energiahuollon lamauttamista ja pahenevia ongelmia vesi-, jäte- ja ruokahuoltossa, joita on vääjäämättä edessä, jos Venäjä pystyy jatkamaan kuukausikaupalla ohjuksilla posottamista? Nyt on 2 kk ohjusleikkiä leikitty ja arvioita on, että 40% Ukrainan energia-infrasta on vaurioitunut.

Mekin täällä olemme nauraneet tälle Kummeli-hahmolta vaikuttavalle Surovikinille. Ei ehkä kannattasi, Surovikin on varmasti tuon Wardenin viiden kehän kannattaja: Ukrainan kriittisen infrastruktuurin lamauttaminen alkoi heti, kun Surovikin astui Venäjän sotimiskoneen rattiin. Jos Surovikin saa hommattua Iranista suuren määrän näitä ikävän tarkkoja Fateh-10 yliääniohjuksia, niin sitten alkaa oleen Ukrainan kotirintamalla todella kusiset paikat, kun Ukraina ei saa niitä torjuttua.

Sitten voi alkaa Ukrainan valtiojohtoa kiinnostaa raskas rauha, jossa annettaisiin vaikka se Krim ja Tynkä-Donbass Venäjälle siitä, että saadaan puhdasta vettä ja lämpöä Ukrainaan?
Toivottavasti Ukraina saa ajettua ryssän omalle puolelle talven aikana. Sen jälkeen Ukrainalla on rajalla helvetisti aseita, joilla voi sitten rankaista jokaisen ryssän ohjusiskun. Ampua rajoilta tykinkantaman päähän kaiken perunapelloksi, Himarsin kantaman päähän sotilas/strategiset kohteet ja valmistaa mopolentokoneita, jolla tuhota energiainfraa kauempaa. Loppuu se ryssän perseily siihen.
 
Tuo toimii vain jos Venäjällä on tarpeeksi mitä ampua JA mikäli riittävä määrä näistä pääsee torjunnan läpi JA mikäli osuvat kohteeseen riittävän tarkasti JA tekevät riittävän määrän tuhoa.

Tasan kuukausi sitten saatiin lukea arvioita Venäjän risteilyohjusten määristä ja tuotantokapasiteetista, Ukraina kertoi oman arvionsa, puolalainen Jaroslaw Wolski omansa. LÄHDE

Muitakin arvioita on nähty sodan aikana. Toki nämä ovat arvioita vain, mutta edes Suurella ja Mahtavalla ei ole pohjatonta risteily- ja ballististen ohjusten varastoa.

Väitetysti Iranin mopedit olisi ammuttu loppuun tai miltei loppuun. Iran toimittanee lisää rahaa vastaan mutta minkä määrän ja milloin? Ihmeen hiljaista ollut näiden osalta viime viikkoina mikä kertonee siitä että laarin pohja näkyi vaikka eilen ja tänään ammutuista osa oli ilmeisesti mopedeja. JOS mopedit todella ammuttiin loppuun niin mikseivät ole toimittaneet lisää vastaavanlaista suurta määrää kuin se alkuperäinen toimitus? Eikö varastosta tohdi antaa enempää ja tuotantokapasiteetti ei kykene nopeampaan toimintaan? Vai onko muita syitä olla toimittamatta lisää?

Venäjä ampui eilen paljon ja tänään lisää. Entä huomenna, ylihuomenna ja sen jälkeen? Vai oliko taas kyse ns. purskeesta jota seuraa pitkä hiljaisuus? Eli menee aikaa kun riipivät lisää ohjuksia jonka sitten ampuvat yhden tai kahden päivän aikana.
Mikään julkisista lähteistä saatavissa oleva estimaatio Venäjän käytössä olevasta tykistövoimasta, erityisesti koskien "älymateriaalia", sekä huomioonottaen UA:n jatkuvasti lisääntyvän kyvykkyyden vastatoimintaan. Ei taida arvioissaan merkittävää kyvykkyyden määrän lisäämistä Venäjälle ennustaa.

Potentiaaliset toimittajat materiaalitäydennyksiin, harvassa ovat. Sekä tietoisia lännen potentiaalisista kolmannen osapuolen suhteen tapahtuvista sanktioinneista.

Ehkä tässä olisi määrätietoisuuden osoittamiseen nyt paikka, Brasilia-Intia -akselilla. Tosin, julkisuuteen vain osa käydyistä neuvonpidoista esiin kantautuu. Intia jo kriittisempää painoa aiempaan esittänyt. https://apnews.com/article/nato-g-20-summit-china-indonesia-india-5ec464cb624b46d0cca9bcbb0c08371f
 
Windowsissa Shift+Windows-nappi+S, ja croppaa

offtopic:
Tai sit suoraan sitä mystistä print screen nappia painaa :p tai mulla ny lukee prt sc/sys rq mut samassa kohtaa kummiskii. Mut sitä juuri koitin vihjailla. Itse menen suoraan eri ohjelmalla ja sit se uppaa sen automaattisesti nettiin. Eri yhdistelmällä saa valittua et ottaako suoraan koko ruudusta vai valitsee sit haluamansa alueen.

Takasi:
Nyt sit saadaan lukea lehdistä näitä tarinoita kuinka Ukrainan tuki "rakoilee" yhden ohjuksen takia. Tätähän se ryssä juuri halusi ja hyvin toimittajat ja muut auttoi hommassa heti. Nyt täytyy vaa puhaltaa yhteen hiileen ja ajaa se ryssä pois Ukrainasta. Tätä sotaa ei ole varaa hävitä missään nimessä eikä sellaista uhkaa onneksi olekkaan mielestäni tällä hetkellä olemassa.
 
Geopolitiikka on mitä suurimmassa määrin luonteeltaan pelin pelaamista ylätasolla. Peliä täytyy ymmärtää, lainalaisuuksia hyödyntääkseen. Moraliteettien ja oikeudenmukaisuuden olemus, ei tuossa välttämättä aivan ydintä ole. Hyöty on ainakin osa ytimestä.

Kiina sekä vaikkapa Intia, ensinmainittu merkittävimpänä kaikista mahdollisista kulissien takaisista tukijoista/mahdollistajista. Ovat ehkäpä niitä, joihin painokkaasti kannattaa katsetta suunnata.

Ennen sodan Ukrainassa laajentamista, monet kansainvälisen politiikan tuntijat kertoivat Xi:n ja Putinin suhteen olevan poikkeuksellisella tasolla. Ystävyydessä ja yhteisymmärryksessä. Onneksi. Tästä ei nyt vaikuttaisi linjaa rakentuneen Kiinan suhteissa Venäjään. Mahdollisesti, merkkejä on jopa päinvastaiseen.

Lännen yhtenäisyys, merkittävimpänä globaalina taloudellisena toimija - jopa ohi Kiinan. Mahdollistaa paineen suuntaamista haluttuun kohteeseen. Epävarmojen tai hegemoniaa tavoittelevien kansantalouksien kyllä ymmärtäessä omat etunsa pidemmälle tulevaan. Nyt on mielestäni vain kyse siitä, ollaanko paine valmis säilyttämään tai sitä jopa lisäämään.
 
Näihin kuviin ja tunnelmiin.


Ps. Positiivista tällä videolla on se että yksi kaveri säästettiin, jotta pääsee kertomaan terveisiä muille ja Putinin sota Ukrainaa kohtaan lisää tyytymättömyyttä maan sisällä terroristijohtajalla ei ole kivaa, kun tietää että päivät ovat luetut.

Tuosta loppu kaneetista tuli mieleen, että itse olen pohdiskellut sellaista, että olis kätevää laittaa droneen kaiutin ja mennä sillä pimeällä nostattamaan ryssän tunnelmaa.

Kertoa kuinka hyvin näkyvät lämpöksmerassa ja kertoa, että kohta muuten alkaa kranua tippumaan ja sinä paksu poika siinä reunimmaisena olet ensimmäinen kenen päälle kranu aiotaan tipauttaa jne. Sitten vaan kerrotaan, että nyt on 5 minuuttia aikaa poistua kotia kohti jos vielä haluaa nähdä rakkaansa..

Noita dronejahan nuo näyttävät pelkäävän kun ruttoa ja veikkaan, että kovin monella ei hermot kestäisi kun kerrotaan, että tähtäimessä olet ja kohta muuten tippuu...

Joku tietysti pohtii, eikö olisi helpompaa vaan tiputtaa se kranu, mutta itse ajattelen, että tuo olisi tehokkaampi tapa saada aikaan laajempaa pakokauhua..
 
Mitä selkeämmin Venäjän harjoittama tapa "sotia", on luonteeltaan pyrkimystä vaikuttaa siviiliväestöön kohdistuvalla barbarialla UA:n sekä Ukrainan hallinnon demotivoimiseen, kansan kärsimysten kautta. Sitä vahvempaa on vastus tähän saakka ollut.

Erittäin haastavaa on nähdä tulevaa, jossa Ukraina enää missään merkityksellisessä mielessä. Venäjän alle nussittavaksi alistuisi. Karttaa tuijottelemalla, tämän muutoksen merkittävyys hyvin aukeaa.
 
Back
Top