Ukrainan konflikti/sota

Wagnerin eturivin sontakuoriaisilla ei näytä olevan optiikkaa kenelläkään. Sama pätee kyllä kaikkeen viimeaikoina näkyneisiin venäläisjoukkoihin. Ryhmä vs ryhmä tai joukkue vs joukkue taistelussa tuo on merkittävä puute, joutuvat menemään lähemmäksi ja kuluttamaan enemmän ampumatarvikkeita saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Jos näillä ei nyt ole optiikkaa kun sotaa on takana kohta vuosi ja ovat ns. ammattihommissa niin sitten normaaleilla venäläisjoukoilla ei tule olemaankaan missään vaiheessa.

 
YLE:n uutisissa kerrotaan, että Dnipron isku olisi tähän asti isoin yksittäinen siviileihin kohdistunu isku. Mites se Mariupolin teatteri sitten, siellähän meni satoja, eikö sitä muka lasketa.

Edit:
Ukraina vakuttanut länsimaat teknologisella luovuudellaan
 
Viimeksi muokattu:
Tässä radikaali ehdotus. Lähetetään kaikki suomen A4 (noin 80kpl perusversiota) ja korvataan muutamien vuosien kuluessa. Hallittu riski. Hypättäisiin mukaan Norjan Leo-projektiin ja saataisiin sieltä lisää ajallaan. Radikaalia. Mutta kannattanee silti lukea artikkeli ehdotuksen hyvistä ja huonoista puolista (en ole välttämättä tätä mieltä). Mainittakoon nyt että esim.

-10kpl eri maiden versiota (esim. 5 maata) on aavistuksen häröpallo.
-2A4 kaipaisi Suomessa jokatapauksessa modernisoinnin
-riski Suomelle agression kohteeksi pieni
-ennen A6 aikaa 100kpl oli riittävä määrä suomelle

https://corporalfrisk.com/2023/01/15/free-the-leopards/
Jos oltaisiin mukana Norjan Leo2/K2 hankkeessa saattaisi olla mahdollista myös neuvotella Korean kanssa stop gap järjestely jossa meille tulisi modattuja K1:ä Koreasta väliajaksi.
 
Wagnerin eturivin sontakuoriaisilla ei näytä olevan optiikkaa kenelläkään. Sama pätee kyllä kaikkeen viimeaikoina näkyneisiin venäläisjoukkoihin. Ryhmä vs ryhmä tai joukkue vs joukkue taistelussa tuo on merkittävä puute, joutuvat menemään lähemmäksi ja kuluttamaan enemmän ampumatarvikkeita saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Jos näillä ei nyt ole optiikkaa kun sotaa on takana kohta vuosi ja ovat ns. ammattihommissa niin sitten normaaleilla venäläisjoukoilla ei tule olemaankaan missään vaiheessa.

Miksi useammassa aseessa on äänenvaimennin tai sen näköinen juttu?
 
Oma veikkaukseni, että seuraavaksi venäjä hyökkää vv:n kanssa läntiseen Ukrainaan, katkoakseen huoltoreitit Puolasta. Tätä tukee esimerkiksi Putinin viimeaikainen maskirovska Donetskin alueen tärkeydestä.

Jonnekin ryssä epäilemättä meinaa vielä hyökätä. Julkaistuja tappiolukuja seuratessa on jo pidemmän aikaa pistänyt silmään, kuinka vähän vaunuja ryssä on viime viikkoina menettänyt verrattuna sodan ensimmäisiin kuukausiin. Örkkejä sen sijaan kaatuu kuin heinää.

Eiköhän siellä siis jonkinlaista isompaa rynnistystä varten säästellä jo käyttövalmiudessa olevaa raskasta kalustoa, samalla kun pyritään herättämään henkiin Siperiaan haudattuja neuvostoaikojen muinaisjäänteitä.

En epäile, etteikö Ukraina pystyisi ryssän yrityksen lopulta torjumaan. Mutta sodasta tulee kyllä vielä pitkä ja verinen, ja sitä pidempi ja verisempi, mitä enemmän lännessä arkaillaan avustamista.
 
Miksi useammassa aseessa on äänenvaimennin tai sen näköinen juttu?
Se on taktikoolin näköinen viritys.

Vakavammin otettuna nuo ovat pienikokoisia äänenvaimentimia, jotka ko. pienikaliberisissa (5.45 mm) aseissa poistavat lähes kokonaan rekyylin mahdollistaen nopeamman tulituksen (suuremman ammuskulutuksen), poistavat suuliekin kokonaan jolloin pimeässä/hämärässä oma asema ei niin helposti paljastu ja oma yönäkö häiriinny, sekä laukausääni vaimenee 10-25 dB riippuen äänenvaimentimen koosta, puhtaudesta, laadusta, piipun pituudesta, käytetystä ampumatarvikkeesta jne. Tästä on ampujalle hyötyä, koska oma kuuloaisti säilyy tarkempana ja tuliaseman paikantaminen on vaikeampaa. Negatiivisia tekijöitä ovat mm. älytön väreily kun vaimentimen ampuu kuumaksi, käytännössä tähtäämisestä tulee mahdotonta mutta ei tuolla monikaan näytä juuri tähtäilevän, se pidentää asetta ja hyvin todennäköisesti johtaa siihen, että se vähäinenkin aseen piipun puhdistaminen jätetään tekemättä kun pitäisi äänenvaimennin poistaa ensin (kaikki jaetut puhdistusvälineet ovat sellaisia, että yltävät läpi vain originaalipituisella piipulla).
 

Asiantuntija: "Kaikki merkit viittaavat siihen, että Valko-Venäjä liittyy sotaan"​

klo 08:39: Puolalaisen puolustusasiantuntijan mukaan Valko-Venäjän toiminnassa kaikki viittaa siihen, että maa olisi liittymässä mukaan Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan.
Konrad Muzyka arvioi asiaa brittiläiselle Sky Newsille. Hänen mukaansa valkovenäläiset joukot ovat "pienoinen mysteeri", mutta huomauttaa niiden harjoitelleen käytännössä tauotta huhtikuusta lähtien.
– Valko-Venäjän sotilastoiminnan intensiteetti ja laajuus on korkeimmillaan sitten kylmän sodan lopun, hän sanoo.
– Emme ole koskaan havainneet valkovenäläisten harjoittelevan näin paljon. Huhtikuun lopusta lähtien he ovat harjoitelleet periaatteessa kaikkia mahdollisia sotilaallisia valmiuksia, jotka ovat tarpeen Valko-Venäjän liittymiseksi sotaan.
Muzykan mukaan Valko-Venäjä on myös valmistellut reserviläisjärjestelmänsä valmiiksi liikekannallepanoa varten. Hän arvioi, että seuraava askel on poliittinen päätös sotaan liittymisestä.
– En tiedä, tehdäänkö sitä vai ei, koska meillä ei ole pääsyä (presidentti Aljaksandr) Lukašenkan pään sisälle, hän sanoo.
– Mutta kaikki viittaa siihen, että Valko-Venäjä liittyy sotaan jossain vaiheessa.
Muzyka lisää, että tällä hetkellä Valko-Venäjällä on 10 000–15 000 venäläissotilaista, jotka ovat harjoitelleet valkovenäläisten rinnalla.
Muzyka kuitenkin korostaa, että Valko-Venäjän osallistuminen sotaan ei ole tapahtumassa aivan heti. Edes maassa olevat venäläisjoukot eivät ole valmistautumassa ylittämään Ukrainan rajaa.

(Iltalehti)

Puola, joko ois sitten sopiva hetki?
 
Tää sota olisi taputeltu 14-15 jos länsi olisi auttanut(Ilman Minsk häröilyjä) . M270 olisi ollut melko määrät M26 rakettia. Nykyinen M30A1 raketti 180 000 tungsten sirpaleella hoitaa asiaa.

Germany destroyed its stock of 26,000 M26 rockets by 25 November 2015

Italy destroyed its stock of 3,894 M26 rockets by 31 October 2015

France destroyed its stock of 22,000 M26 rockets by 2017

Jatketaan
Alkuperäisten M26 rakettien päiväykset tuli täyteen jo 2000 luvun alussa. Niiden tuhoamisessa viivyteltiin jopa kymmenen vuotta. M26A1 ER on paljon tuoreempaa tuotantoa ja siitä ei tunnu mistään löytyvän tietoa, johtunee siitä että se on paha-paha-rypäle rumimmillaan. Kantaa kauas, kylvää *ittumaista räjähdettä ja tehoaa ihan eritavalla kuin nykyiset kesytetyt wolfram-ruiskut. Rumimpana rypäleenä tuota ei ole ilmeisesti viety kuin tiedottamatta jos on viety USA:n ulkopuolelle.

M26A1 ER oli se puikko jolla vanhammat M26:set korvattiin määrissä tai ainakin oli tarkoitus. Himars ja M270 alustoja on Jenkeissä runsaasti niin voisi olettaa että niihin on myös sitten sitä puikkoa varastoituna vähintään riittävästi. M26 tuhoamiset voisi olla niinkin että tuhoaminen suoritettiin vasta sitten kun vähintään riittävät määrät M26A1 ER:ää oli hyllyssä. M31 ei vielä tuolloin ollut ehtinyt tuotannosta ulos riittävissä määrissä joten joko 2010 tienoilla on ollut paha notkahdus suorituskyvyssä tai sitten M26A1 ER on ollut se jota oli tehty riittävästi. Jenkkien dotriinin huomioiden en usko että suorityskykyyn on annettu tulla notkahdusta.
 
Miten on mahdollista että vv voisi liittyä sotaan? Eikö länsi ole tehnyt selväksi mitä siitä seuraa, ja seuraukset oisivat niin vakavat ettei edes putin haluaisi sitä.?
Mitä siitä sitten seuraa, en minä ainakaan tiedä? Länsi on kuitenkin jo aika paljon rautaa luovuttanut, enkä minä ainakaan ole kuullut luotettavan lähteen lupaavan mitään kovin radikaaleja uhkauksia että hävittäjiä tai NATOa tai Leopard-lauttoja lähtee heti liikkeelle jos Likasankon joukot ylittävät rajan.
 
Kyllä, mutta Venäjä on jo kauan sitten lopettanut aktiivisen puolan painostamisen (koska puola vain sisuuntuu, investoi lisää omiin asevoimiin ja kasvattaa myös Ukrainan tukea).

Lisäksi Challenger 2 tankit ok.
Bradleyt ok.

Mutta saksalaiset Leot on se punainen vaate.
Taitaa olla pientä Tiikerikau... Anteeksi... Leopardikauhua ilmassa. Sinällään tuon kyllä ymmärtää, kun tietää venäläisten kokemukset Saksalaisista panssarivaunuista, niin jo Leopardien läsnäolo on itsesään ryssille aikamoinen painajainen.

Ja kun sen vielä ymmärtää sen, että Leopard2 on 55 tonninen Saksalaisen insinööritaidon huipentuma, joka on suunniteltu pelkästään metsästämään ja tappamaan venäläisiä mahdollisimman tehokkaasti. Ja voin kuvitella myös sen, mikä painostus on venäjän suunnasta Saksaa kohtaa kulisseissa.
 
Kyllähän Venäjällä on edelleen ilmavoimat vajaalla käytöllä. Ja koulutetuista mobikeista vain osa vietiin rintamalle. Mutta sama kysymys silti, että miksi Venäjä ei usko että tilanne olisi vahvemmin heidän eduksi kun uusikin liikekannallepanoaalto valmistuisi.
Tuo uusi liikekannallepano on ihan puhdasta sumutusta. Se LKP on ollut kokoajan käynnissä ja musikkaa haalitaan ihan tasaiseen tahtiin. Aikaisemmista virheistä on opittu ja se saadaan nyt pysymään julkisuudelta piilossa. Nykyiset hyökkäykset mahdollistetaan sillä että mobikkia kaadetaan etulinjaan ja ei-aktiivisilta alueilta siirretään osaavaa väkeä painopisteisiin. Musikka ihmisaallon yhteydessä sitten koulutettu väki tekee sitä oikeaa tuhoa ja mahdollistaa mobikkivyöryn etenemisen.

Tässä sivulla sitten koulutus ja varustus pyörii ilmeisesti potaattimaassa. Katsotaan mitä tuolla poppoolla sitten lopulta tehdään.
 
Back
Top