Ukrainan konflikti/sota

Miten on mahdollista että vv voisi liittyä sotaan? Eikö länsi ole tehnyt selväksi mitä siitä seuraa, ja seuraukset oisivat niin vakavat ettei edes putin haluaisi sitä.?
Heti, kun ensimmäinen valko-venäjän sotilas ylittää rajan niin samalla hetkellä ohjuksia ja murkulaa minskiin ja homjeliin saatesanoin "turha itkeä, sillä vittuako läksitte"
 
Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis sanoo, että ainoa tapa lopettaa Ukrainan sota on, että länsimaat toimittavat lisää aseita Ukrainalle.

- Keskustelussa lännessä on edelleen kyse sodan päättymisestä. On niitäkin, jotka uskovat, että ehkä jäätynyt konflikti sopisi paremmin, mistä olen täysin eri mieltä. Tämä ajattelu on mielestäni suurin este joillekin maille ukrainalaisten tarvitsemien aseiden lähettämiseksi, Landsbergis sanoo CNN:lle.

----------------------------------------

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki kehotti maanantaina Saksaa toimittamaan kaikenlaisia aseita Ukrainalle. Landsbergis sanoo olevansa sitä mieltä, että Saksan pitäisi tehdä enemmän kuin mitä se nyt on tehnyt. Hän huomauttaa, että monet maat ovat hankkineet saksalaisia panssarivaunuja.

- He ovat valmiita lähettämään panssarivaunuja Ukrainaan. Toistaiseksi he eivät ole saaneet vihreää valoa Berliinistä. Toivon todella, että tämä voisi muuttua - ja se vähentää Saksaan itseensä kohdistuvaa painetta, Landsbergis sanoo.

- Ukrainan tappio voi muuttua alkusoitoksi kolmannelle maailmansodalle, joten ei ole mitään syytä estää tukea Kiovalle ja lykätä asioita loputtomiin. Kehotan Saksan hallitusta toimimaan päättäväisesti ja toimittamaan kaikenlaisia aseita Ukrainalle, Morawiecki sanoo.

- Länsi-Eurooppa luuli liian helposti, että Venäjän karhu on mahdollista kesyttää. Venäjän kanssa asioiminen on kuin kaupankäyntiä paholaisen kanssa. Venäjän kaasusta riippuvaisille maille siitä tuli silmukka kaulan ympärille.
 
Tuo uusi liikekannallepano on ihan puhdasta sumutusta. Se LKP on ollut kokoajan käynnissä ja musikkaa haalitaan ihan tasaiseen tahtiin. Aikaisemmista virheistä on opittu ja se saadaan nyt pysymään julkisuudelta piilossa. Nykyiset hyökkäykset mahdollistetaan sillä että mobikkia kaadetaan etulinjaan ja ei-aktiivisilta alueilta siirretään osaavaa väkeä painopisteisiin. Musikka ihmisaallon yhteydessä sitten koulutettu väki tekee sitä oikeaa tuhoa ja mahdollistaa mobikkivyöryn etenemisen.

Tässä sivulla sitten koulutus ja varustus pyörii ilmeisesti potaattimaassa. Katsotaan mitä tuolla poppoolla sitten lopulta tehdään.

Siis se on totta, että LKP ei ole koskaan lopetettu ja se jatkunut taustalla. Mutta on myös totta, että se laajenee koko ajan ja nyt alkaa isompi kierros eli puhutaan taas 10 tuhansista per viikko. Pois venäjältä ei siis enää mobilisoitava aines välttämättä pääse rajan yli. Eli venäjä on oppinut taas. Ei mitään erillisiä julistuksia, vaan rauhassa pujotetaan lenkki mobilisoitavien kaulaan etteivät pääse karkuun.
 
Eskaloitumisesta.

Ryssä uhkaa jatkuvasti länttä siitä, että tiettyjen asioiden tekeminen on eskalointia lännen taholta. Todellisuudessa ryssä itse eskaloi jatkuvasti ja Ukrainalla ei ole edes "lupaa" sotia vastaavalla tasolla. Esim ampua riittävästi pitkän matkan ohjuksia niihin paikkoihin mistä Ukrainaan ammutaan. Jos Länsi tällaisia toimittaa määrällisesti, nii ryssä moittii sitä eskaloinniksi. ** Mit** vit** ?

On hyvä kysymys mikä Lännen näkökulmasta on liikaa eskalointia ryssältä ? Kansanmurhan toteuttaminenkoei niinku ole tarpeeksi?
Mun mielestäni se hetki jos Valko-Venäjä vielä liittyy sotaan mukaan on jo Euroopassa suursodan paikka. Ei voi enempää antaa ryssä eskaloida tuhoa tällä alueella. Meidän tulee jo myöntää että suursota Venäjän kanssa on tosiasia ja kaikkien eurooppalaisten on osallistuttava tämän koulukiusaajan taltuttamiseen. Ihan pakko !

Kyllähän se talttuu jos ryhdytään. Senkin kaikki tietävät.

.
 
Wagnerin eturivin sontakuoriaisilla ei näytä olevan optiikkaa kenelläkään. Sama pätee kyllä kaikkeen viimeaikoina näkyneisiin venäläisjoukkoihin. Ryhmä vs ryhmä tai joukkue vs joukkue taistelussa tuo on merkittävä puute, joutuvat menemään lähemmäksi ja kuluttamaan enemmän ampumatarvikkeita saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Jos näillä ei nyt ole optiikkaa kun sotaa on takana kohta vuosi ja ovat ns. ammattihommissa niin sitten normaaleilla venäläisjoukoilla ei tule olemaankaan missään vaiheessa.

Näkyy ryssä myös luottavaan riimujen voimaan... vaikka nämä peräisin kulttuurista jota ryssä tuntuu kuvasti vihaavan
 
Miten on mahdollista että vv voisi liittyä sotaan? Eikö länsi ole tehnyt selväksi mitä siitä seuraa, ja seuraukset oisivat niin vakavat ettei edes putin haluaisi sitä.?

Valko-Venäjän liittyminen sotaan ei vaadi muuta kuin Lukashenkon päätöksen että nyt liitytään sotaan. Toki kun asiasta on päätetty ja aloitetaan tarvittavat toimenpiteet, on suuri mysteeri mitä siitä seuraa. Ehkä kansa kapinoi vastaan kovemmin kuin Venäjällä? Tai ehkä liittyvät aluksi mukaan pienellä joukolla, muutama tuhat tai kymmenen tuhatta fanaattisinta ja uskollisinta sotilasta? Heiltäkin varmasti löytyy tällainen määrä vaikka kansa selvästi vihaa Lukashenkoa.

Yleinen liikekannallepano Venäjän tyylisesti voisi johtaa vakavampaa kansan liikehdintään. Toki tätä ei voida tietää ennen kuin sellainen nähdään.

Länsi teki Venäjälle ja Putinille hyvin selväksi mitä sodan aloittamisesta seuraa, ei se silti estänyt sodan aloittamista. Sama tilanne Valko-Venäjän osalta. Kun kysyt "miten on mahdollista" niin siihen voi vastata että "helposti". Toisaalta jos Valko-Venäjä liittyisi sotaan niin siitä on vaikea päästä irti, talous menee ajan myötä kuralle, kansallinen varallisuus tuhlataan sotaan jne. Suuri mysteeri on tosiaan kansan reaktio mikäli julistetaan yleinen liikekannallepano ja aloitetaan reservien kutsunnat. Tämän takia eivät ole liittyneet sotaan aikaisemmin mutta ehkä nyt paine on kasvamassa liian suureksi.
 
Tsihanouskajan mukaan nyt nähty tilanne on luonnollista seurausta Valko-Venäjän itsenäisyyden asteittaisesta rapistumisesta Lukashenkan liki kolme vuosikymmentä jatkuneen valtakauden aikana.

– Lukashenkan toimia katsellessa näkee, että hän on Kremlin nukke. Hän antoi Kremlille Valko-Venäjän alueet Ukrainaan hyökkäämistä varten, ja nyt raketit ja tykinammukset lentävät maani alueelta rauhanomaisten ukrainalaisten niskaan. 28 vuoden ajan Lukashenka on päivä päivältä luopunut Valko-Venäjän suvereniteetista säilyttääkseen henkilökohtaisen valtansa, Tsihanouskaja kirjoittaa.



Oppositiojohtajan mukaan Lukashenka on luovuttanut kontrollin alueista, joihin venäläisjoukkoja on asemoitu. Muualla hän on yhä vallanpitäjä venäläisten tuella. Lukashenkan ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin yhteispeli on kuitenkin harmonista, Tsihanouskaja sanoo.

– Lukashenkalla ei käytännössä ole mitään erimielisyyksiä Putinin kanssa. Kun hän teeskentelee Putinin painostavan häntä ja hän tekee vastarintaa, se on kaikki performanssia, teatteria. He tekevät yhteistyötä ja ovat samalla puolella.

Yhdessä Lukashenka ja Putin tuhoavat valkovenäläistä kulttuuria ja identiteettiä luodakseen ”yhteisen kansakunnan”, Tsihanouskaja väittää.

– Nämä kaksi ovat ihmisiä menneisyydestä. Heitä yhdistää henkilökohtaisen vallan jano, kansan etujen halveksunta sekä kaipuu takaisin Neuvostoliittoon.

Sodan tarkoituksena on tuoda myös Ukraina takaisin tähän uuteen Neuvostoliittoon, Tsihanouskaja katsoo.
 
Valko-Venäjän liittyminen sotaan ei vaadi muuta kuin Lukashenkon päätöksen että nyt liitytään sotaan.
Mikä olisi kenenkin motiivi V-Venäjän liittämisessä sotaan? Z-venäjä tekisi v-venäjästä kanssarikollisen ja ehkä sillä tapaa sitoisi sen omaan kohtaloonsa. Kremlistä katsoen hävitty sota Ukrainassa johtaa helposti siihen, että Valko-Venäjäkin luisuu käsistä. Se ainakin pitää estää -- ja yksi tapa olisi sitoa se mukaan hävittävään sotaan. Valko-Venäjällä motiivina Lukashenkan oma henkiriepu ja tulevaisuus, kts. ed.

Jos Valko-Venäjä liittyisi sotaan, niin Saksasta länteen valahtaisi taas uudet paskat housuihin. Tästähän tulekin suursota! Mitä v*ttua nyt tehdään kun viime vuoden "puolustusmiljardit" on jo ryypätty? Mehän jäädään kiinni kaikesta!

Kiinalla ja USAlla ja kaikilla olisi taas tilaisuus sanoa, että Euroopan asioihin pitää puuttua.
 
Kolmoskohta voi tehdä kadyrovitseille tiukkaa. Saataisiinko tästä pienet jäsentenväliset ja hävinneet lähtee hevoskyydillä karkuun?
Veikkaan että valinta parran vai hengen välillä on näilläkin helppo, jos ryssä kemiallisia rupea käyttämään. Muutoin parrattomuudelle ei oikein keksi järki perustetta - no toki punkkeri runkkarin päätöksille riittää vain hänen oma halu
 
Gerasimovin määräyksistä:
1) Nami nami, koko Venäjän asevoimat siirtyy kommunikoimaan niillä radioilla joita sattuvat saamaan. i.e. kryptaamattomat kiinan ihmeet.
2) Huollon kuljetuskapasiteetista hävisi juuri aikamoinen haukkaus ja naapurin priorisoinnin tuntien se tarkoittaa ettei etulinjaan saada edes näkkileipää
3) Kadyroviitit ja Wagner ei ole osa armeijan komentojärjestelmää vaan puuhaavat mitä lystäävät.
 
Back
Top