Ukrainan konflikti/sota

Tätä on nyt vatvottu jo niin kauan että uskon kun näen, mutta tuo ~100 vaunua, olkoonkin sitten vanhempaa 2A4 kalustoo olis jo melkonen voimanlisäys ainakin paikallisissa taisteluissa. Eikös tuossa olis suurinpiirtein yhden ukrainalasen kokoonpanon mukasen panssariprikaatin vaunut kasassa. Tohon sitten vielä Bradleyt ja CV90:t kylkeen (eikös noita joku ~150+ yhteensä oo luvattu) ja voisin kuvitella et tuossa olis hitusen päänvaivaa ryssille.
100 vaunua = 6 komppaniaa = 3x2 komppaniaa. x2 siksi, että voivat toimia yksikköpareina, kuten meikäläisessä mek tst os. Tuollaisia osastoja varustaisi siis kolme. Siinä se prikaatin panssaroitu ydin sitten on.
 
Korruptioluuta lakaisee.

englanniksi:
suomeksi:
 
Jotain tälläistä saattoi arvailla, noita drone-vidoeita kun tuli syksyllä enemmänkin. Yksittäisen droneryhmän toiminnoista jäi vähän kuva että paikka tai dronen alue ei ollut sattumaa ja parikertaa oli unohdettu maskata "video välitys päällä" lausekkin pois. Ryhmä kyllä tilasi suoraankin tykkitulta mutta selkeästi ylempi komentoporras saa sitten samat livelähetykset myös. Tuolla saa nopeasti kattavan kuvan tilanteesta ja ohjattua dronetoimintaa sen tilannekuvan mukaisesti.

Ei tarvitse ihmetellä enää miksi ryssä ei saa kunnon otetta tilanteesta, Ukrainalla on selkeästi sen tasoinen komentoverkko toiminnan taustalla että tieto liikkuu ja käskyt menee perille. USA:n avustuspaketeissa on ollut melkein jokaisessa "digital communication equipments" joten ilmeisesti etulinjassakin yhteydet pelaa. Eipä tosin Suomenkaan pakettien sisällöstä ole tieto, en yllättyisi jos vaikka Bittiumin tuotteita olisi kenttätesteissä.

Tässä olisi Suomellakin kehityksen paikka...
Ei tuo yhtä "supersuojattu" varmaan oo kuin mati, ja vaatii toimivampia yhteyksiä. Mutta kyllä informaatio, tiedonjako ja käytettävyys menee pitkällä edellä.. Näin matia joskus vähän sivusta koittaneena.

Tilannekuvaan on myös tämmöinen karttasovellus, näyttäisi selaimessa pyörivän sekin.

delta.mil.gov.ua/

Viestittelyyn kätetään paljon Telegrammia.

2023-01-24 13_07_05-(2) Ukraine_ The Peoples Fight - YouTube.jpg2023-01-24 13_17_51-(2) Ukraine_ The Peoples Fight - YouTube.png


Edit:
Live drone näkymät on tuotu näköjään Google video puhelun avulla

drone-live-feed-google.jpg



Olikohan näitä Ukrainan käytössä olevia systeejä muuten jossain enemmän analysoitu?
 
Viimeksi muokattu:
Menee vielä paljon enemmän tilaa jos kaikki makaavat kuolleina maassa.
Mankelointi parantaa pakkaustehokkuutta.
vzk6rbdh6rz91.png
 
Siinä kyllä naapurit niin eri paria kuin olla ja voi, vaikka molemmilla sama rautaesiripun ja Varsovan liiton tausta ja molemmat köyhiä vaikkapa Puolaan verraten: Unkari ja Bulgaria. Arvostus Bulgariaa kohtaan on kohonnut roimasti.

Niin, sillä lienee aika iso merkitys millainen ukko/akka maan ruorissa sillä hetkellä sattuu istumaan. Kuten tuossa jutussa selkeästi mainitaan Nato myönteinen pääministeri toimi salaa sosialisti hallituskumppaneiltaan. Yhtään puolustelematta, niin tuskin Unkarin touhu ainakaan ihan tuollaista änkyröintiä olisi jos johdossa istuisi joku ns. EU myönteinen pamppu...

Jollain perverssillä tavalla olisin jopa halunnut nähdä millainen kiemurtelun/hyssyttelyn/jarruttelun määrä olisi nähty täällä meilläkin jos kaikkien palstalaisten pahimmat painajaiset eli Tavja&Örkki olisi nyt Suomen ruorissa:eek::facepalm::ROFLMAO: Siihen vielä vaikka hallituskumppaniksi Paavon johtama keskusta, niin woi poijaaaaat:poop::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Kirsikkana kakun päälle vaalit nyt keväällä noista lähtökohdista:LOL:
 
Vai olisikohan ollut tästä kyse:
No itseasiassa vähän tuolla suunnalla mutta oisko irtaantunu nämä hieman eri suuntaan, tai sitten liittyi leveän kuljetuksen vaatimaan reittiin. Tällaisten harjoitusten yhteydessä voisi tietysti muutaman kätevästi siirtää sivuun.
 
Joo kannattaa ehdottomasti päästää media tuollaisiin paikkoihin. Varmaan helvetin hyvin taustat tutkittu kaikilta. Ei ehkä liian sinisilmäinen kannata olla mediankaan suhteen.
Tosin maan allahan toi ehkä on, eikä Venäjällä ole välttämättä nyt oikein kykyä iskeä siihen vaikka tietäisivät sijainnin...
 

Valko-Venäjä: Ukraina ehdottanut hyökkäämättömyyssopimusta​

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka sanoi tiistaina, että Ukraina on ehdottanut hyökkäämättömyyssopimusta maansa kanssa, Valko-Venäjän uutistoimisto Belta kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lukašenka kertoi ehdotuksesta Valko-Venäjän hallituksen ja lainvalvontaviranomaisten kokouksessa.

Lähde: Reuters
 

Ukrainassa johtohenkilöstön eroja korruptiosyytteiden takia​

Ukrainassa niin maan presidentinkanslian varajohtaja, varapuolustusministeri kuin valtakunnansyyttäjä jättivät virkansa tiistaiaamupäivänä.

Vain puolustusministeri antoi syyn erolleen, viitaten skandaaliin, johon liittyivät epäselvyydet Ukrainan asevoimille tehdyissä ruokahankinnoissa.

Eroamiset liittyvät todennäköisesti maan sisällä esiintyneisiin korruptiosyytöksiin. Esimerkiksi nyt eronnutta presidentinkanslian varajohtaja Kyrylo Tymoshenkoa tutkittiin viime vuonna hänen luksusautokokoelmastaan johtuen, ja hänet oltiin liitetty humanitääriseen apuun tarkoitettujen varojen anastamistapaukseen.

Presidentti Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mykhailo Podoljak kertoi Twitterissä, että kyseessä oli presidentin osoitus siitä, että sama oikeus pätee kaikkiin kansalaisiin asemaa huomioimatta.



Lähde: Reuters
 

Valko-Venäjä: Ukraina ehdottanut hyökkäämättömyyssopimusta​

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka sanoi tiistaina, että Ukraina on ehdottanut hyökkäämättömyyssopimusta maansa kanssa, Valko-Venäjän uutistoimisto Belta kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lukašenka kertoi ehdotuksesta Valko-Venäjän hallituksen ja lainvalvontaviranomaisten kokouksessa.

Lähde: Reuters

Iltalehdestä:

Hän sanoi pitävänsä saamaansa tarjousta hämmentävänä, huomauttaen ukrainalaisten samanaikaisesti kouluttavan militantteja, "jotka uhkaavat Valko-Venäjän kansallista turvallisuutta".

- Toisaalta he pyytävät meitä olemaan taistelematta Ukrainaa vastaan missään olosuhteissa, ja olemaan siirtämättä joukkojamme, diktaattori sanoi.

- Toisaalta he myös luovat tämän räjähtävän yhdistelmän, aseistaen militanttejaan.

Samaan hengenvetoon Lukašenka myös totesi uskovansa niin ikään "Puolan ja Liettuan tulleen täysin hulluiksi".

- Mihin he tarvitsevat näiden uhkiensa luomista? Minulla ei ole aavistustakaan. Mutta tulemme vastaamaan lujasti.
 
13:41

Paljon on eronneita, liittyykö hän tämä nyt oikeasti korruption kitkemiseen, jos näin niin hyvä hyvä...

Viisi kuvernööriä ja neljä varaministeriä jättäneet tehtävänsä Ukrainassa​

Viisi kuvernööriä ja neljä varaministeriä on tiistaina jättänyt tehtävänsä Ukrainassa, kertoo Ukrainan hallinnon korkea-arvoinen virkamies Oleh Nemtšinov Telegram-kanavallaan.

Kuvernöörien joukossa on muun muassa Dnipropetrovskin kuvernööri Valentyn Reznitšenko.

Varaministereihin lukeutuu muun muassa Ukrainan varapuolustusministeri Vjatšeslava Šapovalova.

Zelenskyi on aiemmin vannonut kitkevänsä korruption kaikilta hallinnon tasoilta, koska esillä on ollut syytöksiä lahjusten ottamisista ja muista kyseenalaisista käytännöistä. Presidentti sanoi maanantaina, että lisää päätöksiä henkilöstön suhteen tehdään tiistaina.

Ukrainassa oli ennen sotaa huomattava korruptio-ongelma.

Ukrainska Pravda -lehden mukaan Ukrainan apulaisvaltakunnansyyttäjä Oleksiy Symonenko on irtisanoutunut.

Myös presidentin kanslian apulaishenkilöstöpäällikkö Kyrylo Tymošenko on irtisanoutunut.
 

Lehtitietojen mukaan Bulgaria auttoi Ukrainaa erittäin merkittävästi – ja aivan vaivihkaa – viime keväänä, kun Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunut maa tarvitsi kipeästi ammuksia ja polttoainetta.​


Kun Ukraina vuoden 2022 keväällä kärsi epätoivoisesta ammus- ja polttoainepulasta Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa, apu tuli yllättävästä suunnasta:
Euroopan unionin köyhimmästä valtiosta Bulgariasta, jonka politiikassa Venäjä-mielisyys on yleistä.
Näin kertovat verkkolehti Politico ja sen saksalainen sisarjulkaisu Die Welt.

Lehtien selvityksen mukaan Bulgaria toimitti Ukrainalle suuria määriä neuvostokaliiberin ammuksia, joita oli hankala saada länsiliittolaisilta, sekä massiivisesti diesel-polttoainetta.

Operaatio toteutettiin vaivihkaa ja salaa jopa silloisen pääministerin, Nato-myönteisen Kiril Petkovin hallituskumppaneilta, sosialistipuolueelta.
Venäjä-mielisyys on yleistä Bulgarian eliitissä ja politiikassa, ja sosialistipuolueelle Ukrainan aseapu oli ”punainen viiva”, jota ei saanut ylittää.
Julkisuuteen Bulgarian viesti olikin, että se ei aseista Ukrainaa.
Politicon ja Weltin mukaan tämä viesti oli kuitenkin vain sumuverho, jonka takana Bulgaria toimitti apua epävirallisesti, välttäen valtioiden välisiä suoria kytköksiä ja käyttäen välikäsinä yhtiöitä.

”Arvioimme, että kolmannes Ukrainan armeijan tarvitsemista ammuksista sodan alkuvaiheessa tuli Bulgarialta”, Petkov sanoo Weltille.

Diesel, jota Bulgaria toimitti ukrainalaisille, tuotettiin venäläisestä raakaöljystä Mustanmeren rannalla sijaitsevassa laitoksessa, joka tuolloin kuului venäläisyhtiö Lukoilille.
Ex-ministeri Vassilevin mukaan Bulgaria toimitti hetkittäin jopa 40 prosenttia Ukrainan tarvitsemasta dieselistä.
Vassilevin mukaan hän kehotti Bulgarian Lukoilia toimittamaan ylijäämätuotannon Ukrainalle, kun ukrainalaisjoukoilta meinasi loppua polttoaine, ja yhtiön sekä sen työntekijöiden reaktio oli positiivinen.

Apu toimitettiin välikäsinä toimineiden yhtiöiden ja ulkovaltojen kautta, ja Weltin mukaan Yhdysvallat ja Iso-Britannia maksoivat toimituksista.
Ja hetken päästä Lukoilin johtaja lensi ulos ikkunasta?
 
Back
Top