Ukrainan konflikti/sota

Kyllä Suomen kannattaa olla peloissaan EU:n vastatoimista ja aina mallioppilaana tehdä kaikki ja yli ku EU kerran vaatii.. kun selkeästi aivan vitun sama kuinka päin helvettiä teet kaiken ihan tahallaan ja pokkana ni siellä vaan hillutaan. Mitäköhän pitäis tehdä, että sais EU:sta kenkää? Hyökätä toiseen EU -maahan? Ei taitaisi riittää jos "vähän vaan pommittelee" mallia Palestiina.. Valoja päälle EU, kova kovaa vastaan, tässähän menee ihan kaikki uskottavuus.
 
Katselin äsken pitkästä aikaa RT-kanavaa. Ajattelin että sieltä olisin pystynyt katselemaan bunkkerirottaa, mutta taisin myöhästyä.

Mielenkiintoista oli kuitenkin että tällä lyhyellä katselulla tuli vastaan aikamoista Moldova-propagandaa. Vähän saman tyyppistä huttua oli ilmassa kuin aikaisemmin Ukrainan osalta.

En siis yllättyisi jos rysyt tuolla jotain yrittäisi…
 
Tähän ei kyllä ikinä pääse sisään.

Miettikääpä Niinistö pitämään ökybileitä stadikan kellarissa ja odotuttamassa VRn, tullin, PVn ja rajan henkilöstöä stadikalla ja JVG ja Petri Nygård lämppäämässä väkeä. Lopulta kaiken kliimaksi marssisi lavalle oman kolmen vuosipalkan hintaisessa takissaan. Ja huudattaisi kansaa, kuin kultaleijonat torijuhlassa..

On tuon naapurikansan pakko olla huomattavan typerää, jos tämä propagandapaska uppoaa edes yhteen ei vaikea kehitysvammadiagnoosilla tai geriatrian harhaisuushäiriödiagnoosilla varustettuun ihmiseen. Ja uppoaahan se, ei noita pelle esityksiä muuten järjestettäisi..

Sarkasmi Miksi Putleria ei muuten ammuta tuonne lavalle, kun Biden olisi ammuttu helposti? /sarkasmi
Tämä tämmöinen nyt vaan uppoaa laajasti kansaan, etenkin zenäjällä. On aina uponnut ja varmaan tulee aina uppoamaankin. No voi myös todeta että meidän Samariininkin palvonnassa on hiukan samoja piirteitä vaikkei tällaisia valtiollisia teattereita järjestetäkään..
 
Suomalaisen mietteitä ennen vastahyökkäykseen osallistumista (27.9).

Postasin tämän profiilin aikoinaan vähän epävarmana siitä onko aito tili. Nyt vähän aikaa seuranneena, niin voi sanoa että kyllä on ja ymmärtääkseni sama taistelija joka haavoittui siinä pidemmässä pätkässä. Viestien perusteella on lähiaikoina palaamassa hommiin.

 
puretaanpas vähän kiinan ja venäjän suhdetta

----
(https://yle.fi/a/74-20019335)

Kiinan korkea-arvoisin diplomaatti Wang Yi on tavannut muun muassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ja presidentti Vladimir Putinin Moskovassa.

Putin vastaanotti Wangin Kremlissä keskiviikkona ja totesi, että maiden välinen vuotuinen kaupankäynti ylittäisi lähiaikoina 200 miljardin dollarin rajan. Summa vastaa noin 188 miljardia euroa, mikä tarkoittaisi yli 15 miljardin euron kasvua viime vuoteen verrattuna.

-----

15 miljardia ei tosiaankaan korvaa likimainkaan sitä määrää, minkä vienti eurooppaan putoaa.

Kehujen oheen kun kiinnättää huomion numeroihin, niin huomataan ettei raaka-ainevirtojen myyminen kiinaan onnistu nopeasti.

Kysymys on, että tekeekö Kiina jotain enemmän vai joutuuko Venäjä ostamaan edelleenkin ohjuksensa iranista.
 
Vai alkaa sodanlietsojat lentää pihalle ulkoministeriöstä ja Pentagonista kun Trump palaa valtaan. Trump kertoo että UM:n diplomaatit lietsoivat sotaa Ukrainassa.


Voi tuntua kaukaiselta tänään, mutta Yhdysvaltain seuraavat presidentinvaalit ovat 5.11.2024

Niihin on siis 620 päivää MUTTA kampanjointi alkaa tietysti jo hyvissä ajoin ennen varsinaista vaalipäivää.

Tuo päivämäärä antaa kuitenkin yhdenlaisen takarajan, pari vaihtoehtoa:

1) sodan tuki vähenee, kansa kyllästyy seurantaan ja Ukrainan tukemiseen. Tässä on tietysti keino kosiskella äänestäjiä JA luvata rauha (Venäjän ehdoilla, Ukrainalle saneltuna) JOS tullaan valituksi presidentiksi. Jos olettaa että samaan aikaan Venäjä rämpii ongelmista toiseen mutta toisaalta Ukraina ei kykene ajamaa ryssää vanhojen rajojen yli, niin on aidosti riski että se tulee "rauhaanpakotetuksi" vuoden 2024 loppuun mennessä tai alkuvuodesta 2025. Toki presidentti ei yksi päätä näistä, ei edes Yhdysvalloissa mutta kyse on kuitenkin Ukrainan tärkeimmästä tukijasta

2) toinen tapa nähdä tämä takaraja on tässä: JOS Biden haluaa tulla valituksi uudelleen, niin mikäs sen parempaa kuin voitto sodassa ennen seuraavia presidentinvaaleja? Hän järjesti rauhan mutta teki sen tukemalla Ukrainaa, toisin kuin "lurppakulliset" rauhanneuvottelut Venäjän ehdoilla, Ukrainalle saneltuna. Helvettiin sellaisia puhelevat, sodat loppuvat sotimalla. Venäjä uskoo vain voimaa, joten syötetään sille ylivoimaa koko rahalla ja taidolla. Vanha vihollinen nuijittu maan rakoon, juuri sopivasti ennen seuraavia presidentinvaaleja. Toki tämä ei takaa uudelleenvalintaa, siihen vaikuttaa muukin kuin Ukrainan politiikka ja tuki, mutta olisi se ainakin sulka hattuun.

Hieman aikaista puhua näistä alkuvuodesta 2023 kun vaalit ovat tosiaan loppuvuodesta 2024, mutta kaikki merkit viittaavat siihen että sota jatkuu ainakin koko 2023 vuoden ja arvatenkin vuoteen 2024. Nyt kun Ukrainan sodan vuosipäivä on ihan hilkulla, niin hyvä muistaa että tuen määrää on lisätty, mutta olihan siinä melkoisia vaikeuksia ENSIMMÄISEN VUODEN aikana. Toinen vuosi tulee olemaan parempi? Entäs kolmas? Kolmatta ei ehditä katsoa loppuun asti, ennen kuin Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit. Ne ovat toistaiseksi kaukana, mutta eivät niin kaukana etteikö niiden paine alkaisi pikku hiljaa näkyä.
 
Kiina kiehnää ryssän kanssa ja mediassa toitotetaan kuinka yhteistyötä tiivistetään.
Jokohan ne meidän pandat on lähetysvalmiina ja palautuu Kiinaan? Me mitään ystävyys-eläimiä täällä tarvita.
.
Kiina janoaa kokemuksia kentältä. Harvoin koituu tilaisuutta jossa vastassa on lännen aseet ja systeemit.
 
Kiina janoaa kokemuksia kentältä. Harvoin koituu tilaisuutta jossa vastassa on lännen aseet ja systeemit.
Eiköhän ole hyvä syy siirtää tuotanto kiinasta, sekä poikotoida heidän tuotteitaan kuten Volvoa 👎
Heillä on nyt tällä viikolla paikka, mitä tulevaisuudelta haluavat 🤔
Nyky sodissa on kysymys rahasta ja vallasta siihen,Ukrainakaan ei ilman rahan esiintymiä olisi pätkääkään kiinnostanut Putinia.
 
Back
Top