Ukrainan konflikti/sota

Hehhe, suurinosa avusta mitä on lähetetty Puolustusvoimien varastoista Ukrainaan on ollut pääasiassa hysshyss tarkalta sisällöltään. Täällä sitten vaahdotaan kokoajan kuitenkin, kun hävitään egon pönkittäminen ja munanmittauskisa Ruotsalaisille tai jollekin muulle valtiolle.

Ei varmasti ole pelkkää Saulin käsialaa, mutta tykkään, että tehdään mm. hänelle ja suomalaisille tyypillisesti hiljaa ja vaatimattomasti kaikki mitä voidaan Ukrainalaisten auttamiseksi, ja paino sanalla voidaan. Niin kauan kun ei olla Natossa ja mitä pitempään ryssällä on näyttöä, että pystyy pitkittämään näin laajamittaista sotaa, niin sitä enemmän täälläkin pitäisi olla huolissaan suoraan ryssän naapurissa ja panostaa omaan varustautumiseen ja valveillaoloon. Tuskin ryssälle on homma tai mikään alkaa kaakkois-suomen kyliä vähän sohia halutessaan konfliktinomaisesti, jos nytkin on heittää 150k miestä kuolemaan Ukrainaan vuodessa, vaikka siellä on iso länsimainen aseapu Ukrainan takana. Modernissa ryssänkin mittakaavassa aivan poikkeuksellisen suuria tappioita, mutta silti ryssällä on yhä on olemassa maayhteys Krimille, eikä linjat niin mahdottomasti ole elänyt kuukausiin.
Varmaankin se apu mikä menee on juuri sitä mitä tarvittaan siellä, eli on tarpeet kartoitettu täällä oikein. Määrissä ei voida kisata mutta Ukraina saa käypää perustavaraa joka on tarprrn. Samalla kertoo Ukrainalle että ollaan samalla sivulla . On ne Sergeitkin tarpeeen vaikka joku nillekin naureskeli :)
 
Sopimus- ja kustannusteknisistä syistä rauhan aikana niitä ei tuoteta kotimaisin voimin. Valmius on silti olemassa. PV saunottaa ja juottaa ”jostain kumman syystä” näitä metalliteollisuuden tehdaspamppuja näillä maanpuolustuskursseilla.
Hähää!
Nyt en enää ihmettele, minkä takia olin erään suuryhtiön pääjohtajan taisteluparina leikkimässä pum pum -sotaa laserjutskin varustettujen rynsestereiden kanssa jossain Säkylän puskissa.
Oli nääs hiukan hassua kun M62:n kauluksesta pilkistää kravatti ja valkoinen kauluspaita. :D

Kyllähän nuo BTR-50:t, joista muutama sivu sitten oli puhetta, ovat vielä kovia pelejä ATS:iin verrattuna.
Saas nähdä milloin nuo kylvävät kauhua Ukrainan pelloilla?
(kauhua lähinnä siis örkkilöisille)
 
Olen 100% varma ettei mitään mottia tule. Ukraina puolustaa Bakhmutia niin kauan kuin on "tarve". Jokaisessa tähänastisessa "motissa" ukraina on vain sopivana hetkenä vetänyt loput joukot pois. Erinäisten tietojen mukaan Bakhmutista jo vähennetty porukkaa pikku hiljaa koko ajan.

Lopulta lienee aika lähellä lopullinen vetäytyminen, jos viimeinen huoltotie nyt käy mahdottomaksi. Toisaalta, jos etelämpänä saataisiin ryssä ajattua Klishiivkan lähettyviltä pois, saataisiin isompi tie takaisin käyttöön.

En itsekään usko että Bakhmutissa jouduttaisiin mottiin. Viestisi ei kuitenkaan ole täysin totta. Mariupolissa oli varsin iso sellainen ja valitettavasti väärin päin.
 
"Saksan A6" pataljoona 18+10+3 = 31kpl
"Puolan A4" pataljoona 14+10+8+4 = 36kpl (Espanja kertoi alunperin että 6vaunua ja nyt että yrittää saada 10 kuntoon) = 32kpl

Siinä olisi siis täynnä paksumpinahkainen lisäpanssaroitu A5/A6 pataljoona sähköisellä tornilla (Ruotsin vaunut L44 putkella) ja toinen perus A4 pataljoona vanhalla hydraulisella tornilla.
Ei pidä unohtaa Brittien Challengereja sekä ranskisten kevyitä amx:ä, noista kokoaa kolmannen pataljoonan ja siten olisi yksi panssariprikaati koossa... :unsure:
 
Li on varmasti kuluneen vuoden aikana joutunut miettimään monia asioita uusiksi. Hyväksyy Ukrainan auttamisen asetoimituksin.
Korjaus: kunnon poliitikon tavoin SANOO hyväksyvänsä asetoimitukset. Onko näin todellisuudessa, ja toimiiko näin, onkin täysin eri asia. Teot puhuvat, sanat ovat tyhjiä.

Vasemmisto on ainakin tähän asti julistanut pelkästään kommunistisen neuvostoliiton sanomaa, eikä tilanne ole muuttunut mihinkään, vaikka nykyvenäjällä ja kotimaisella punaisella liikkeellä ei ole enää YHTÄÄN mitään yhteistä.

Paitsi korkeintaan se, että mitään ei tuoteta itse, vaan otetaan aina muiden taskuista. Jonkun muun voi aina katsoa olevan paremmassa asemassa, ja siltä on otettava kaikki, mikä otettavissa on.
 
Inttäminen on hauskaa? Nyt vaan ei kerrota, ihan peruslinjana, ei sen kummempaa.
En edelleenkään kritisoi suomen yleistä linjaa salata toimituksia vaan foliohattuilua että tiskin alta lähti myös tst-vaunuja suomesta :facepalm:
Siinä ei vaan yksinkertaisesti ole mitään logiikkaa kertoa raivausvaunuista mutta jättää mukamas muut leopardit kertomatta.
 
Tiedoksi foorumisteille. Chuckin jutut on jo pitkään olleet mielikuvituksellisia, mutta blokannut nyt lähes parhaan tietolähteen.

Olen itsekin lopettanut tämän kaverin viestien jakamisen. Kartat oli mielenkiintoisia, mutta totuusarvo vähän niin ja näin ja mitään sisäpiirin tietoa ei tuntunut olevan.

Kyseessä on ex navy seal, mutta analyysit helmen kalastelijan tasoa.
 
Niin, ryssältä tuhoutuu:LOL: Eikä yhtään länsivaunua ole vielä edes rintamalla:cool:
Vahvasti tämä. Tuhannen vaunua Ukrainalla ylipäänsä, en ole Einstein, mutta väitän, että vuodessa ei ole 10 viikkoa vaan 52. Ukrainalta menee yksittäisiä vaunuja, jossain hyökissä useampi, mutta hyökissä saadaan korvaavaa vaunua tilalle. Vuodessa ei Ukrainalta ole voitu tuhota 5200 vaunua, jonka tuo 100 viikossa tekisi, tai siis on, jos moscow bobilta kysytään..
 
G7 virtuaalikokoustellut Japanian johdolla, Zelenskyi mukana. Seuraava isompi fyysinen G7-tapaaminen Hiroshimassa 19-21. toukokuuta.

 
Hähää!
Nyt en enää ihmettele, minkä takia olin erään suuryhtiön pääjohtajan taisteluparina leikkimässä pum pum -sotaa laserjutskin varustettujen rynsestereiden kanssa jossain Säkylän puskissa.
Oli nääs hiukan hassua kun M62:n kauluksesta pilkistää kravatti ja valkoinen kauluspaita. :D

Kyllähän nuo BTR-50:t, joista muutama sivu sitten oli puhetta, ovat vielä kovia pelejä ATS:iin verrattuna.
Saas nähdä milloin nuo kylvävät kauhua Ukrainan pelloilla?
(kauhua lähinnä siis örkkilöisille)
Nokitan :cool: :
AT-S_02.jpg

Edit: molemmat mallit myyty siviileille Suomessa -> tiskin alta matkaan vaan, ei kerrota kelleen :LOL:
 
Mietitte tankkiasiaa ihan väärin. Ukrainan sota on aukottomasti osoittanut että 200 tankkia on liian vähän kun otellaan Venäjää vastaan.

Kysymys on vain osittain mitä Suomessa on valmiina jos sota alkaa. Vaikka on toki parempi että meillä olisi 200 tankkia eikä 190, niin se ei ole ratkaisevaa. Isompi kysymys on, että millaiset valmiudet meillä on ottaa seuraavat 500 avustuksena tulevaa tankkia vastaan ja mistä ne saataisiin!

Tässä yhtälössä Abrams voi olla pakon sanelema vaihtoehto Suomellekin, koska Ukrainan sodan jälkeen jenkeillä on edelleen kyky laittaa vaikka 1000 tankkia laivaan, mutta Euroopassa ei välttämättä enää riitä Leopardeja toimitettaviksi.

Siksi on parempi aloittaa se Abramsin käytön ja huollon harjoittelu täälläkin jo ennen kuin Venäjä kerää itärajalle joukkoja.
Se vain on niin että ryssä ei rajan yli pääse vaan se tuhotaan jo lähtö asemiinsa.
Toki noita abrams vaunuja voidaan pataljoonan verran tänne ottaa varuiksi, varsinkin jos Karjalasta joku haaveilee.
 
No tuo pv ja metalliteollisuuden yhteistyö liittyy vähintään 90%:sti puhtaasti ammustuotantoon ja about loput sitten Patrian tuotteisiin. Olen itsekkin ollut töissä keskisuuressa konepajassa jonka konekanta piti aina päivittää pv tietoon että siellä säilyi kyky valmistukseen. KO tapauksessa krh ammuksien kuorien koneistus oli SA-tehtävä, siellä kun sorvattiin about vastaavan kokoisia valukappaleita 2-vuorossa jatkuvalla syötöllä ympäri vuoden.

Logistinen haaste on se että saksa ja eurooppa on osoittautunut täydelliseksi kääpiöksi puolusteollisuuden kapasiteetin ja omien varastojen suhteen (+poliittinen arkailu vielä kaupanpäälle), se haaste hoituu varmiten siten että kumppaniksi otetaan jättiläinen josta sitä varastoa/kapasiteettia löytyy. Globemaster(tai paljon pienempikin kalusto) kuskaa varaosa/voimapaketti kokoluokan tavarat alle vuorokaudessa valtamerenkin takaa ilman pienintäkään ongelmaa kotimaan kamaralle kunhan valmistajan päässä on varastoa/kykyä tuottaa niitä lisää. Sama koskee ihan täydellisiä vaunujakin joista lähimmät varastoidaan Norjassa Nato luolastoissa. En oikein näe että olisi tätä päivää laskea vaunun huoltoa ns. mäntien sorvaus kyvyn varaan (kun se aihiokin pitäisi jossain tehdä), kun siinä koneessa ja itse vaunussa on huomattavan paljon vikaherkempiäkin kohteita/osia joita ei edes kriisissä ole järkevää/mahdollista yrittää alkaa itse nyhräämään tyhjästä. Elektronikka ja telakoneiston osat tulee ensimmäisenä mieleen, se nyt on joka tapauksessa fakta että kaikkea ei itse kykene juuri kukaan tänä päivänä enää tekemään.

ps. eikä olisi temppu eikä mikään vaihtaa M1:seen kotimaisin voimin myöhemmin diesel voimapaketti jos siltä tuntuu.
Sattuneesta syystä näinkin pienestä maasta löytyy parikin kun dieselpajaa :) :)
 
Back
Top