Ukrainan konflikti/sota

IMG_0634.jpeg
They wanted a celebration? They got it! Unidentified patriots congratulated the criminal authorities on Victory Day with a bang.
On the morning of the 8th of May 2023, unknown guerrillas destroyed a Su-24 combat aircraft in the territory of the Sukhoi aircraft factory in Novosibirsk. The aircraft was at the aircraft maintenance and modernisation site.
As we have been informed, the aircraft was successfully burnt out. It will no longer need repairs.
We burned a warplane to show that this war must be over. You can't fight for peace by killing children and women in a neighbouring country. The Kremlin has indeed "managed to repeat" - the crimes of the Nazi regime before humanity, and everyone who was involved will answer for it before the courts.
Thank you brave partisans for your struggle! We remember the feat of our ancestors.
 
Ei ole. Yksityiskohdat kertovat, että kyseessä on Tsekkoslovakialainen lisessi valmiste. Lienee tehty Martinin kaupungissa, nykyisessä Slovakiassa.
Juuri noin.

Alkuperäinen T-34 kehitettiin tosin Kharkivissa, ja suunnittelija ajoi sen Moskovaan, saaden keuhkokuumeen kylmästä. Mutta todisti samalla mallin kyvykyyden.

Mahtava paraati :)
 
Viimeksi muokattu:
Onks tää aito joka tänään otettu? Jos on, niin putinhan näyttää hyvävoimaselta;)

Valitettavan, se tuossa puheessa, hyvävoimaiselta näytti.
Sisältöön puheen, syyttää muita Putin, pahasta siitä kaikesta, vastaa josta juuri itse.
Valehtelee Putin, tietää kansa että valehtelee se, jos ei valehtelisi, tyhmähän se olisi.
Venäläinen sielu.
 
''
Kuulin tuossa eilen, että ne länsiyrityksistä irtisanotut tai länsiasiakaskadosta johtuen työnsä menettäneet, joita valtio on muutaman viime kuukauden ajan palkannut hommiin tekemään ei mitään minimipalkalla työllisyystilastojen manipuloimiseksi ja jonkinlaisen ”korotetun työttömyysturvan” tarjoamiseksi, ovat nyt alkaneet menettää näitä työpaikkoja ja/tai palkat eivät ole tulleet ajallaan tai ei ollenkaan.

Lisäksi kun muistetaan, että keskuspankki on lienee lopettanut ruplan ostamisen kokonaan ja antanut kurssin vajota, niin vaikuttaa siltä, että budjettihaasteet ovat todellisia ja että valtio priorisoi näissä haasteissa alimmaksi tavallisen kansan. Saattaapa olla, että kohta taas minkit keskustelevat puhelimessa huutamalla jos tilanne eskaloituu pahemminkin.

Sitten toinen juttu ihan Suomesta. Olen kuullut kahdelta yhteistyökumppanilta, jotka ovat isoja globaaleja yrityksiä, että ne ovat tällä hetkellä todella rajujen cyberhyökkäysten kohteena, Suomessa ja globaalisti. Puhutaan siis niin vakavasta tilanteesta, että yritysten toimintakyky on lähes kokonaan seis. Työntekijöitä on kielletty puhumasta asiasta julkisesti enkä ole kyllä huomannut mediassa mitään aiheesta.''
Sama henkilöä jatkaa;'

''Tämä onkin velho case. Minulla on toisessa näistä firmoista syväkurkku (ei munanimemismielessä), jolta sain vähän lisää tietoa. Yritykseen järjestelmiin on tosiaan päässyt penetroitumaan jonkinlainen haittaohjelma, joka tuhoaa siellä jotain kriittistä. Koko maan kovimmat tietoturvaexpertit ovat sunnuntaista lähtien yrittäneet saada sitä eristettyä mutta toistaiseksi tuloksetta. Koko puljun IT on jouduttu ajamaan alas. Haisee kyllä siltä, että tämä on ”jonkun” valtiollisen toimijan isoilla resursseilla koodailtu.''
 
Ovatko noi 13 tuhottua "Artillery systems" sit just näiden uusien Pz2000 -haupitsien tekosia joiden rintamalle tulosta oli mainintaa eilen... voisi kuvitella että vastatykistötoiminnassa yhdessä dronejen kanssa noi on aika hapanta leipää pureskeltavaksi, vihulaisen kiinteissä tykistöasemissa.
Ei tuu meinaan mitään siitä hommasta.
 
Ei ole saatu amitsioonia, sanoo Wagner-päällikkö.



On totta että ampumatarvikkeet loppuvat, ryzzät ampuneet viime kesällä 60000-65000 ammusta päivässä, nyt vain 15000-18000 päivässä, heidän varastoissa säilytys oli aina vitturalla, vanhat vielä NL ajalta varastot ovat käyttökelvottomia suurelta osin koska ryzzat. Kovasti yrittäneet ostaa Kiinalta, siellä niitä löytyy, ja on kuulemma tietoja että Kiina myykin salaa P-Korean kautta.
Iranista yritetään 152 mm kaliberia.

Ukrainassa ammuttu takaisin päivässä vain 15000-18000, ja tehdään 5000-6000 päivässä. Suurelta osin ukrainalaiset käyttää 152 mm, noin 60-65%, loput on länsimainen standartti 155 mm.
 
Otetaas vuosi takapakkia, tuolloin vitsailtiin tulevasta voitonpäivän paraatista:
067blower3-5-22_trans_NvBQzQNjv4Bqes9SkLwhb97OmypQXfwaRMPb3RlutE0kbXs0N48pWMk.jpg


No eipä menty kauas:
2022-05-09T075639Z_1016484930_RC2J3U9SIH10_RTRMADP_3_WW2-ANNIVERSARY-RUSSIA-PARADE.jpg


Joten kyllä tässä kaikilla usko riittää siihen ryssälän loputtomaan massavyörytykseen. Olisin halunnut olla kuuntelemassa kun puttelille kerrotaan mitä kolmen päivän erikoisen jälkeen on tarjolla paraatiin. Tässä asiassa kun ei pysty tekemään sitä taktista valhetta ja vääntämään asioita paremmiksi mitä ne on. Seuraavaksi sitten arvuutellaan että romahtaako ryssän rintama missävaiheessa tätä vuotta.

Nykyisessä rintamatilanteessa ryssän ainoa tapa pitää harmaata aluetta jotenkuten hallussa on jatkuva hyökkäys ryhmissä. Ukraina taasen pitää samaa aluetta hallussaan droneilla ja lisäksi ulottaa sen +100km selustaan kaukovaikutuksen. Siinä vaiheessa kun menetetään kaikki hallinta linjojen väliseen harmaaseen alueeseen niin toinen puoli pääsee vapaasti valmistelemaan hyökkäystä. Tässä lienee se syy miksi ryssä hakkaa päätään vaikkapa Bakhmutissa. Tilanteeseen ei ole muuta ratkaisua, se toinen malli on vetäytyä ja päätyä samaan tilanteeseen vähän toisessa paikassa. Poltetaan miestä örkkiä kun ei ole sitä rautaa.

Kyllä tuo voitonpäivän paraatin anti on se että rintama pysyy stabiilina juuri niin kauan kuin ryssää riittää massakaatona etulinjaan. Heti kun massa alkaa vähetä niin sieltä tulee lähtö. Ja näinhän tuolla on käynyt, eli kun päiväluvut tippuu lähelle ½kÖ niin alkaa tulla kuvia Ukrainan valtaamista örkkikaivannoista. Joten putteli on hyvä ja kaivaa sen 1kÖ päivätahdilla mobikkia rintamalle. Tuo tekee 30kÖ kuukaudessa ja 365kÖ vuodessa. Haavaiset mukaan niin 2 ikäluokkaa miehiä katoaa vuodessa Ukrainan silppuriin.
 
Alkuperäinen T-34/76 suunniteltiin Harkovassa ja T-34/85 torni Nizhny Novgorodissa. Venäjän armeija osti viitisen vuotta sitten Laosista T-34/85-vaunuja paraatikäyttöön jotka ovat 50-luvulla Tsekkoslovakiassa valmistettuja. Tsekkiläiset ja Puolalaiset T-34/85-vaunut erottaa nopeasti tornin sileästä valusta, sodanaikaiset neukkutornit olivat joskus äärimmäisen rujoja.
 
En kyllä voi lakata ihmettelemästä miten mustaa toi maailman rikkaimpiin kuuluva multa on! Luulin ensin videossa olevan uusi asvalttitie, mutta se olikin vain paikallista rapaa. Ja kyllähän siellä tuolla tienataan, ja varmaan ilman tukiaisia, koska joku nekin vähät varastaisi ennen kuin päätyvät ns. suorittavalle portaalle, mutta ne traktorit joilla siellä on sotasaalista hinattu ovat kyllä parasta länsilaatua enimmäkseen olleet, eivät todellakaan ilmaisia.
 
Back
Top