Ukrainan konflikti/sota

On kyllä kiehtovan mielenkiintoinen vaihe menossa tässä sodassa. Ryssällä on raja tyhjänä, koska ei tullut edes pieneen mieleen, että liikenne saattaisi olla kaksisuuntaista. Kaikki irtoava on ns. varattuna ja ajatushautomo haroo tyhjää, eikä tiedä mitä oikein pitäisi tehdä. Myönnän, että suorastaan kihisen ja kihertelen nojatuolissani. Tästä sodasta on aikanaan tulossa monia elokuvia ja voimme olla varmoja, että Belgorod-episodistakin sellainen tulee. Herkullista kamaa. Tällä hetkellä suorastaan harmittaa, ettei tietoa tule tämän enempää.
Monta tapahtumaa on tullut sodan aikana ns. puun takaa, mutta jos joku väittää, että aavisti tämän kuvion, niin puhuu silkkaa paskaa :D
 
Uusia uramahdollisuuksia noin laajemminkin

@DefMon3
2024 Governor candidate of Peoples Republic of Bilhorod
 
ryssät luullu, että he päättävät missä soditaan ja muualla ei tarvitse hääppöstä miehitystä... no nyt niille selviää, että miehitystä pitäisi muuallakin olla, mutta mistä se revitää.. Sitte ne alkaa sitä jostain siirtämään, vaikka tietävätten että suurhyökkäys on tulossa... Ukrainan puolella tiedustelu toimii jatkuvasti ja seurailee joukkojen siirtoja... Otolliseen aikaan sitte rysähtää ja kunnolla... Sillä hetkellä ryssien joukot ovat menossa ja tulossa sinne ja tänne, eikä ne ehdi mitenkään asemiin JUURI sinne, mihin pitäis... Näitä tämmösiä tunnusteluhyökkejä tullaan viellä useempi näkemään, ennen ku kaalihousut on riittävästi sekottanu joukkonsa...
 
Vapaan Venäjän joukot meni rajan yli että heilahtaa ja mellastavat nyt toista vuorokautta etulinjan takana. Tiettävästi alueella mobilisoidaan poliisin, Rosgvardian ja rajajoukkojen sotilaita joka haiskahtaa:
Etulinjan oli miehittämätön
Ryssällä ei ole reserviä jolla vastata.

Voi voi sitä rintamalohkoa joka joutuu luovuttamaan "ylimääräiset" Belgorodin vapauttamiseksi.
 
Ukraina keitti kyllä sellaisen sopan täysin Venäjän omilla resepteillä, että kukaan bestseller kirjailija ei tätä juonta olisi keksinyt.

Mahtaa moni silovikki miettiä pitkän pöydän ääressä taannoisen Talvivaaran toimitusjohtajan tavoin "Voiko vitutukseen kuolla?".

Vakavasti puhuen, on äärettömän hyvä merkki että ryssän raja on näin ohuesti miehitetty. Siellä on tosiaan koko joukko Ukrainassa vessanpönttöjen perässä. Mietityttää ihan, että jos panssaroitu pataljoona olisi lähtenyt yrittämään muutaman lähi-IT jaoksen tukemana (ja tod. Harkovan suunnalla majailevan Patriot-patterin) niin kuinka pitkälle he olisivat päässeet? Suoraan Belgorodiin asti?

Alueiden ottaminen ei tietenkään ole tämän kupletin juoni mutta jos harvaan asuttua maaseutua pystyy keräämään pelimerkiksi niin ehkä se otetaan siinä samassa. Asutuskeskukset on ongelmia, koska siviilit pitää turvata ja huoltaa jne.
Nyt haaveilen perinteisestä ratsuväen operaatiosta taka-alueilla, iskuista läheisille lentokentille, rautatiesiltojen miinoittamisesta, huoltoyksiköiden tuhoamisesta... 🤩
 
SU-25 käyneet pommittamassa raja-asemaa ja alles in ordnung sanoo MOD.
Mutta hiilikaivostyöläisten ulkoilupäivä näyttää edelleen jatkuvan alueella.
Ehkäpä kohta kyllästyvät ja siirtyvät toiseen paikkaan.

 
Heillä oli kiire julistaa "terrorismin vastainen operaatio" joka on nyt kiireesti julistettu päättyneeksi:

The Governor of the Belgorod Region, Vyacheslav Gladkov has announced that that “Counter-Terror Regime” in the Region has been Cancelled due to the “Liquidation and Withdrawal” of Ukrainian Militants back over the Border, but that Russian Forces are still Clearing Settlements.

 
Nyt haaveilen perinteisestä ratsuväen operaatiosta taka-alueilla, iskuista läheisille lentokentille, rautatiesiltojen miinoittamisesta, huoltoyksiköiden tuhoamisesta... 🤩

Joo, sellanen wanhan ajan kunnon cavalry raid -karuselli vaan pyörimään siellä ryssän selustassa. Saisivat FSB, kansalliskaarti ja rajavartijat juoksennella kieli vyön alla joka suunnassa.
 
Nyt vois vielä lisänä mennä monesta kohtaa yli erilaisia täysin tuntemattomia joukkoja niinkuin pienet vihreät miehet olivat. Ois viikinkiprikaatia , Mustien Miesten heimo, Amatzonian erikoisjoukot, Pohjois-Amerikan Salaiset veteraanit, Vapaamuurarit ja Vielä Pisteenä Iin päälle HomoLesboSateenkaariPrikaati. Voi sitä Putinin vitutusta kun Homma menis ihan tragikoomiseksi.
 
Nyt vois vielä lisänä mennä monesta kohtaa yli erilaisia täysin tuntemattomia joukkoja niinkuin pienet vihreät miehet olivat. Ois viikinkiprikaatia , Mustien Miesten heimo, Amatzonian erikoisjoukot, Pohjois-Amerikan Salaiset veteraanit, Vapaamuurarit ja Vielä Pisteenä Iin päälle HomoLesboSateenkaariPrikaati. Voi sitä Putinin vitutusta kun Homma menis ihan tragikoomiseksi.
Menis? On jo, ollut jo kauan.

Näkisin kyllä mielelläni patakonservatiivina puhallettuja barbaroita lentämässä emäryssälän yllä sateenkaarilipuilla.
 
Alustavasti haiskahtaa siltä että ryssä on jättänyt rajan miltei miehittämättä (muutamaa rajavartijaa lukuunottamatta).

Miksi?

Oletan että uskovat itsekin, ettei Ukraina tule hyökkäämään rajan yli (koska eivät uskalla vai Länsi "ei anna lupaa"?), joten voivat rauhassa keskittää valtaosan joukoistaan Ukrainan alueelle. Samaa nähty kautta koko maan: koska he ovat laskeneet että kukaan ei tule ikipäivänä hyökkäämään Venäjälle ja siten hyödyntämään aktiivijoukkojen siirtoa Ukraina alueelle, niin he voivat täysin huoletta keskittää valtaosan joukoistaan Ukrainaan. Ukrainan rajaseutu on siis pienoiskoossa tämä koko Venäjän alueella nähty toimintamalli.

Suomessakin on toisinaan raportoitu, miten meidän rajaseudun varuskunnat on käytännössä tyhjennetty eikä ole kuin minimimäärä sotilaita erilaisissa vartiointi ja hallinnollisissa tehtävissä. Venäjä uskaltaa toimia näin koska heillä on 100% varmuus siitä että Suomi ei tule ikipäivänä hyökkäämään Venäjän alueelle. Raja voidaan siis jättää vartioimatta ja rajantakaiset alueet puolustamatta.

Kaikki nämä joukot ja kalusto ovat täten käytettävissä Ukrainaa vastaan.

Kukaan ei tietysti kaipaa paluuta 1800-lukuiseen pullisteludiplomatiaan ja siitä seuranneisiin tasaisin väliajoin toistuviin sotiin (joiden huipennus oli ensimmäinen maailmansota). Eskalaation pelkokin on todellinen, koska aito suursota on hyvin mahdollinen, mutta toisaalta luisuminen täysin toiseen äärilaitaan tarkoittaa tätä nykytilannetta: Venäjä voi huoletta laskea, että ovat turvassa koska ei ole aitoa uhkaa ja täten heidän koko sotavoimansa on Ukrainan kimpussa. JOS olisi edes teoreettinen uhka rajalla, he joutuisivat ottamaan sen huomioon laskelmissaan ja siten Ukraina "ei jäisi yksin". Enkä tarkoita, etteikö heidän rajan takana olisi kyvykkäitä sotavoimia vaan tarkoitan että olisi uhka, että niitä voitaisiin käyttää häikäilemättömästä Venäjää vastaan JOS siihen tarjoutuisi tilaisuus.


Who dares wins.

Tällä munakkaalla tempulla Ukraina heti voitti ainakin 2 asiaa. Ryssä menetti julkisuuskaistan Bahmutin suhteen. Kukaan ei puhu siitä mitään. Toisena vielä tärkeämpänä asiana, ne näytti että sen emäryssän rajan voi ylittää ihan huoletta. On pitkää v...tuttanut tämä lännen varovaisuus ja kiellot rajan ylittämisestä, joka on alusta asti ollut aivan naurettavaa puhetta. Kansainvälisen oikeuden mukaan puolustaja voi kyllä ylittää hyökkäävän valtion rajat.

Totta kai se sota pitää viedä myös toisen puolelle. On aina järkevämpää tuhota vastustajan infraa kuin omaansa. Länsi asettelee jotain outoja reunaehtoja mistä lie syystä. Keskittyisivät nyt vaan F-16:en, ohjusten ja ammusten hankkimiseen Ukrainalle ja antaisivat sen hoitaa sotimisensa kuten heille parhaiten sopii.
 
Back
Top