Ukrainan konflikti/sota

Monenlaista huhua liikkeellä, tosin videomateriaali näyttää aika pahalta. Jos on ajantasaista niin toivottavasti pääsivät vetäytymään:


-

Geopaikannus aikaisemmin nähdylle kävelylle:

from 50.472057, 35.644009 to 50.466098, 35.642601

Ulitsa Borisenko, Gora-Podol, Belgorod Oblast


Nuo muutamat kraatereissa olevat on epäillyttävän ehjiä siihen nähden, että auto lähes itsensä kokoisessa kuopassa. Epäilen vahvasti videon todellisuutta, luulenpa että lavastettu joko paikanpäällä ja näppärä koodari tehnyt virtuaalimallin.
 
Monenlaista huhua liikkeellä, tosin videomateriaali näyttää aika pahalta. Jos on ajantasaista niin toivottavasti pääsivät vetäytymään:


-

Geopaikannus aikaisemmin nähdylle kävelylle:

from 50.472057, 35.644009 to 50.466098, 35.642601

Ulitsa Borisenko, Gora-Podol, Belgorod Oblast


Eipä tuo kovin kummoiselta näyttänyt. Kaksi ajoneuvoa oli ilmeisesti ajanut samanaikaisesti johonkin peitettyyn juoksuhaudan tapaiseen, joka oli pettänyt alta ja olivat jääneet jumiin. Parista oli rengas puhki ja osumia. Nuo saattoivat tulla jo sisääntulovaiheessa raja-asemalle, kyllähän siellä jotain taisteltiin. Veikkaisin että jumiin ajo ainakin tapahtui silloin.

Niin tai näin, operaatio ilmeisesti suoritettu hyvällä menestyksellä. Aika velikultia.
 

Belgorod-22, Venäjän ydinasevarasto vain kilometrien päässä taistelusta​

Asiantuntija epäilee väitteitä ydinaseiden pois siirtämisestä.

Niin epäilee tääkin "ei aasintuntija" jos ryssä sanoo ne pois siirtäneensä, ni sillonhan ne siellä kyl on...
 
Traagisinta Putinin kannalta on, että vaikka Ukrainan status olisikin ollut jotenkin epäselvä ennen, on hänen omat toimensa johtaneet vahvan korkean profiilin Ukrainan syntymiseen. Ukrainasta tulee kirjaimellisesti verestä syntynyt kansakunta.
Eikä se suinkaan epäselvä ole ollut, paitsi korkeintaan ryssäpropagandaan langenneille. Näissä valitettavasti mukana useita erinäisten EU-maiden päättäjiä.
Onneksi orbanillekin alkaa kohta iskeä tyly todellisuus, heti kun alkaa ymmärtää, ettei puten kanssa kaveeraus ole ollut strategisesti paras valinta. Toivottavasti on pian avosylin vastaanottamassa Ruotsia Natoon.
 
Mitenhän tossa on mahtanut käydä? Ryssä väittää että tuhottu hyvät venäläiset.... Onhan se nyt prkl nolo jos ne ei oo niitä tuhonnut ja kaverit rallattelee pitkin zenäjän kyliä olkisuussa vihellellen "silmien väliin ryssää juu"... Vai onko jo pätkitty takas Ukrainaan ja ryssä saanu tästä vihiä ja nyt suurena voittona tätä mainostavat.
 
Minä en vaan yksinkertasesti tajua tota ryssän toimintaa... Kyllä ne nyt on jo nähny, ettei niillä ole mitään mahdollisuutta vallottaa Ukrainaa... Minkä helvetin takia pitää jauhaa ja jauhaa, vaikka sillä vaan menetetään viimesetkin mahdollisuudet siihen, että heitä kohdeltaisiin edes ihmisen hämärään alalajiin kuuluvina alkueläimini seuraavaan viiteen sukupolveen? Vaikka sitte viimesenä virheenä tekisivätten herra karhuset, niin ei mitään mahista pitää Ukrainaa valtansa alla... Luuleeko noi perkeleen imbesillit, että kaikki palaa ennalleen sodan jälkeen ja he isovenäläisinä taas etuilee Prisman jonossa? Ei perkele... Heitä tullaan kohtelemaan ryssinä pidempään kun sakuja natseina... Toivon ainakin näin.
 
Bunkkeriwankkeri osaa kyllä tehdä itsestään melkoisen parodiahahmon. Ei tällaista ollut edes Kummelissa. Että on löydetty ranskalaisten piirtämä kartta, mikä todistaa, ettei Ukrainaa ole edes olemassa.

Huomio, ei puhu pelkästään Ukrainasta.
Diman nukeillaleikkimisfetissi ottaa kierroksia:
Sanoo tuossa samassa, että Yhdysvaltojen pitäisi maksaa korvaukset Venäjällä sotakorvauksia Mariupolin ja Bahmutin tuhoista.
 
Operaatio Belgorodissa sujuu selvästi hyvin, koska Zvezda näyttää

1) Tuhottua kalustoa, jota ei ole tähän asti näkynyt Ukrainan julkaisemissa videoissa operaatioon liittyen
2) Korostetusti jenkki-kalustoa
3) Jotain on pielessä noissa tietyissä skeneissä, näyttää lavastetulta. Käytännössä ehjä HMMWV kraaterin kupeessa. Ehkä jopa photoshopattu? Kuvakaappauksessa alla.

1684866025715.png

Video:
 
Kun katsoo tapahtumia tuolla raja-alueella niin koko ketju lähti liikkeelle jo aikaisemmin kun Venäjän vapaaehtoiset kävi vähän haahuilemassa rajan toisella puolella. Seuraava juttu sai odottaa ja se oli sitten 3x helikopteria, Su34 ja Su35 tonttiin. Noista helikoptereista oli suurinpiirtein yhtenevä milipide kummallakin osapuolella eli 2x EW ja yksi kuljetuskopteri. Ryssän kuljetuskopterit ei noin lähellä Ukrainaa lentele kuin VIP tyypeille. Eli kuka tuli tonttiin tuolloin? Hiljaisuus ryssän puolella viittaa johonkin sopivan isoon pamppuun, onko joku isompi kiho loistanut poissaolollaan? Nyt sitten vielä tämä kevätretki tähän päälle. Jotenkin nyt en usko että kyseessä on pelkkä pr-temppu. Samoin ryssän vakuuttelu että ydinaseet on turvassa kuulostaa todella oudolle, eli oliko ne vaarassa?

Joku viittasi SAS tyyppiseen iskuun, mutta Ukraina on ollut tappioiden suhteen aika länsimaalainen, eli ei turhia kaatuneita. Pelkkä stunttitemppu siis ei todellakaan selitä tätä Belgorodin alueen retkeilyä, näille iskuille joissa tulee ruumiita on aina jokin vähän kovempi syy. Sotilaallisesti merkitystä saisi vain pitämällä alue ja järjestämällä ryssille tappotantereen mutta sille tämä ei vaikuta. Eli jotain tai jotakuta tuolla haettiin. PR arvo tuli sitten oheistuottona mutta ei tälläistä valtuuteta pelkän PR arvon vuoksi.

Sodan sumu on tässä nyt sen verran vahvana mukana että totuuden saa sitten lukea varmaan jonkun muistelmista.
 
Jotensakin huvittavaa, että kun toissa keväänä ryssä rynni Ukrainaan, asettuivat monet siviilit vastarintaan ja vanhat mummotkin tehtaili Molotovin cocktaileja kellareissa, mutta nyt, kun taistelut ovat siirtyneet rodinaan vaikuttavat siellä kaikki juoksevan kuin säikyt jänikset minkä pystyvät.
 
Väitetysti rajaseudulla tapahtuu / tapahtunut taas:

MORE UKRAINIAN ATTACKS INSIDE RUSSIA

Another drone attack in Kurshchyna Russia: three villages were left without electricity.

- Russian Governor of Kursk

Why would Ukraine want to turn out the lights on the Russian towns near the border?

Maybe some folks are coming to soon liberate those towns?

1684866764924.png


 
Nuo muutamat kraatereissa olevat on epäillyttävän ehjiä siihen nähden, että auto lähes itsensä kokoisessa kuopassa. Epäilen vahvasti videon todellisuutta, luulenpa että lavastettu joko paikanpäällä ja näppärä koodari tehnyt virtuaalimallin.
Ensimmäisenä näytetty hmmw näyttää siltä että repsikan oven kohdalla olisi paukkunut jotain, uloin kattopelti sopivasti revennyt ja ovesta maalit palaneet. Kuitenkin tuo maalattu teksti on säilynyt aika hyvin.

Oikealla oleva pick- up lienee kyllä palanut niille sijoilleen jossa kuva otettu. Kuva otettu tuoreltaan, palanut teräs ruostuu nopeasti. Siinäkin autossa ihmetyttää takalasissa oleva kyltti jonka maalattu teksti näyttää vahingoittumattomalta vaikka auto muuten täysin palanut. Tuskin hummerikaan on tuossa paikassa ollut pickupin palaessa, kun keulan maalipinta ei näytä palaneelta. Toki voivat olla eri aikaan tuhoutuneita.

Toinen ajoneuvopari, omaan silmään näyttäisi että takapyörä on saanut osuman, miina tms? Jarrurumpu ja pyörä uupuu tyystin. Alla ei näy kraatteria, toki jos auto liikkeessä niin taaksehan se on jäänyt. Sisällä rekvisiittana näkyy pari rullaa keltaista(!) teippiä.

Tapahtuma on joko täysin totta, osittain lavastettu siirtämällä vastikään vaurioitunutta kalustoa yhteen tai sitten epäselvää muuten vaan.

Pääasia tuo operaatio, ihanaa pakan sekoittamista, kremlin nöyryyttåmistä, Ukeilla on kyllä draaman ja komedian teko hallinnassa, olisko kansan palvejila- tuotantotiimi ollut mukana kässäriä tekemässä? Macronia käänteislainaten: "tärkeintä että putin menettää kasvonsa"!
 
Back
Top