Ukrainan konflikti/sota

Myroshnykovilta päivitystä Bakhmutin alueelta, omaan silmään mielenkiintosin huomio on taisteluista Ozarianivkan alueella, mikä meinaa sitä että uket on päässy kanaalin vartta etelämmäks kun olisin kuvitellu. Olettaisin että ryssillä alkaa olla suhteellisen ikävät oltavat Klishiivkassa, huhujen mukaan ukejen tykistö on perseraiskannu ryssien asemia ja logistiikkaa tuolla suunnalla oikein urakalla viime päivinä.

"Bakhmut direction - heavy battles on the flanks.The districts of Berkhivka, Klishchiivka and Ozaryanivka are the epicenter. They let their occupiers breathe, so they will resist to the last. I will keep quiet about our progress for now."

 
Lindebergiä mielellään kuuntelen mutta Toveri alkaa olla jo luokkaa puhuva pää. Ei tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Karia jaksaa enempi kuunnella jostain syystä.
Jännää. Toveri on ollut melko dynaaminen kommentoija/keskustelija. Jollaki lailla sopeutunut tilanteeseen. Nyt ku on kansanedustaja niin vähä vähemmän upseeri mutta enemmän sarkastinen. Eikä toista itteänsä. Kari joskus piti sen luennon venäjästä, missä asia tuli selväksi ja millä pääsi julkisuuteen, ja sävel on koko ajan sama. Tosi staattinen pajareittensa kanssa minun mielestä.

Lindebergiä en ole kuunnellut.
 
Missä miinajyrät tai raivauskalusto? Tässä nyt Ukraina tekee ryssän toisintoa kun puskee miinoihin samalla alueella mistä yksi video nähtiin aiemmin Velyka Novosilkan alueella.
Onko tuossa yksi raivausvaunu tulessa 0,45 kohdalla? Maa ainakin kääntyny

Sotaa ei varmaankaan ikinä missään käydä kuten ohjesäännössä. Sota on kaaosta. Niillä resursseilla ja taidoilla mennään mitä on. Ehkä jenkkiarmeija, osaamiseltaan, resursseiltaan, viesti- ja johtamistaidoiltaan ja tuliylivoimaisena, käytännössä kaikkiin muihin verrattuna, pääsee lähimmäksi ideaalia.

Ukrainassa on uskoakseni suuri pula oikeasti osaavista upseereista, joten lienee monia rintamalohkoja, joita ei johdeta kokonaisuutena kuten hyvä olisi. Tästähän joku Ukrainassa vapaaehtoisena nurmiporana ollut suomalainen resups valitti.

Vaikka jokunen kymmentuhatta taistelijaa on lännessä koulutettu, on valtaosa UA-joukoista vähäisellä taistelukoulutuksella. Lisäksi, vs esim Suomeen, porukan siviilikoulutustaso, eli lähtötaso on heikompi. Suomessa jo ennen inttiä osin kulkee inttitavat ja maanpuolustustaidot ja -tahto 'hiljaisena tietona' isältä pojalle. En usko, että Ukrainassa on ollut samoin.

Mainitsemassasi tapauksessa, vaikka johtamisosaamista vanhemmalla upseerilla olisikin käskeä miinanraivaus, onko miinaraivauskalustoa käytettävissä. Millaisen koulutuksen miehistö on saanut. Johtaako operaatiota edes joku, kenelle he viestivät, jos viestivät.

UAF on monin tavoin puutteellinen, ja varmasti tekee meidän näkökulmasta tyhmyyksiä, joskus melkein kuin ryssä. Mutta helvetin hyvin he ovat siitä huolimatta suoriutuneet. Toivottavasti lännessä koulutetut on osin ripoteltu eri joukkoihin aliupseereiksi ja nuoremmiksi upseereiksi, jotta tietotaito välittyy joukolle.

Arvostan helvetisti Suomen PV:ia, etenkin Ukrainan sotaa nähtyäni. Suomessa on jo sodittu ryssää vastaan ja sen jälkeen 80 vuotta analysoitu, tutkittu ja viety kokemus ja osaaminen käytäntöön vm-palveluksessa, kadiksessa sekä asehankinnoissa.

Iso kiitos kantahenkilökunnalle. Jokaikinen kadettiupseeri, jonka olen tavannut on uskottava ja fiksu, jonka täsmälliseen käskyyn olisi varmastikin luontevaa tarttua ja luottaa. Näin ei ehkä ole Ukrainassa, ikävä kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläisestä lähteestä (Today at 1:22 AM):
-
The tank group of the Armed Forces of Ukraine went on the offensive in the Orekhovsky section of the Zaporozhye Front - between Malaya Tokmachka and Novodanilovka. There is a high intensity battle going on right now.

The enemy fires continuously from artillery and tanks at our positions, trying to raze them to the ground.
 
Venäläisestä lähteestä (Today at 1:22 AM):
-
The tank group of the Armed Forces of Ukraine went on the offensive in the Orekhovsky section of the Zaporozhye Front - between Malaya Tokmachka and Novodanilovka. There is a high intensity battle going on right now.

The enemy fires continuously from artillery and tanks at our positions, trying to raze them to the ground.

Useista lähteistä alkanut tulemaan informaatiota, että ison himars iskun jälkeen ua hyökkää tokmak suuntaan
 
Viimeksi muokattu:
OsintUrin poimintoja ryssä lähteistä. Kyllä siellä nyt taitaa tapahtua hyökkäystoimia laajalla alueella. Yrittävätkö läpimurtoa jo yöllä. Ukrainan OPSEC pitänyt hyvin 💪🇺🇦.

⬇️Suomennos
OPSEC HIGH: Tässä on joitain muokattuja kommentteja hermostuneilta venäläisiltä lähteiltä juuri nyt. Sanon, että taistelu on intensiivistä molemmin puolin:

<<Ukrainan asevoimien panssariryhmä lähti hyökkäykseen XX rintaman XX osassa - vuosien XX ja XX välillä.

Tällä hetkellä on käynnissä kova taistelu. Vihollinen (UAF) ampuu jatkuvasti tykistöstä ja panssarivaunuista paikkojamme ja yrittää tuhota ne maan tasalle.

<<Ukrainan asevoimat ovat aktiivisia lähes kaikilla alueilla.

Useat sotilaskirjeenvaihtajat raportoivat välittömästi, että Ukrainan armeija alkoi hyökätä asemiamme eri suuntiin. Siten on raportoitu, että Ukrainan asevoimat aloittivat hyökkäyksen XX suuntaan.

Erityisesti XX viittaa Venäjän tykistön aktiiviseen työhön tähän suuntaan. Huomaa, että tänään oli myös raportteja vihollisen toiminnasta tällä XX rintaman sektorilla.>>

<<Pidän tätä yötä ratkaisevana. Intuitiivisesti.
Jos torjumme tämän hyökkäyksen (ja miksi meidän ei itse asiassa pitäisi torjua sitä!?!?), niin aamulla on selvää, kuinka ennustaa seuraavan kuuden kuukauden tapahtumat, ainakin XX-suunnassa. Tulee selväksi, mitä vihollinen voi tehdä, mitä voimme tehdä.>>

<<Ukrainan armeija aloitti uuden hyökkäyksen yöllä XX alueella. Heidän mukaansa HIMARS MLRS:stä ammuttiin suuri määrä ohjuksia YY:n linnoitusalueelle etelässä.>>

 
Nasan satelliitti kuvaa tulipaloista.
Eiliseltä päivältä ja tältä, huikealta 2h40min mitä vuorokautta kerinnyt kulumaan. Hienosti alkaa piirtymään zaponlinjalle tulipalot siinä ajassa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20230608_023724_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230608_023724_com.android.chrome.jpg
    779.9 KB · Luettu: 162
  • Screenshot_20230608_023703_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230608_023703_com.android.chrome.jpg
    780.9 KB · Luettu: 161
Taitaa olla vielä tiedustelu/hämäys hyökkäyksiä käynnissä 🇺🇦
⬇️
Päivitetty tieto ukrainalaisesta lähteestä:
"Zaporizzhian rintama.

➤ Toimintatilanne Zaporizhzhian suunnassa klo 2.50
➨ Ukrainan asevoimat suorittivat ja jatkavat hajallaan rintamalinjaa tiedustelua joillakin Zaporizhzhian rintaman alueilla.
➨ Venäjän puolella he raportoivat, että tämä yö voi olla ratkaiseva, mutta näin ei todellakaan ole. Voimassa olevan hajallaan olevan massiivisen tiedustelun päätavoitteena oli pakottaa venäläinen puoli vetämään mahdollisimman paljon henkilökuntaa etulinjalle ja "sytyttämään" mahdollisimman monta ampumapaikkaa, joissa Ukrainan asevoimat olivat jo työskennelleet. ulos ja sitten vetäytyä asettamalla saapuneet venäläiset vahvistukset tykistöhyökkäyksen kohteeksi.
➨ Koko eilen Venäjä ilmoitti Ukrainan asevoimien valtavista tappioista ja tuhoutuneiden varusteiden kolonneista, mutta he eivät pystyneet toimittamaan kuvia tai videoita, koska heidän lausuntonsa olivat disinformaatiota nostaakseen niiden venäläisten joukkojen moraalia, jotka pian olisivat saaneet ottaa todellisen iskun vastahyökkäyksen aikana. Nykyään heiltä tulee myös tarinoita ilman valokuva- ja videotodisteita."
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top