Ukrainan konflikti/sota

Lilliputinin kuuma linja väitetysti siirtynyt vuoden loppuun, mistä lie johtuu:

Putin's annual Q&A postponed due to uncertainty about situation on front
-

Lainaan viitatusta artikkelista: LINKKI

Direct line with Vladimir Putin, a televised annual event during which the president responds to questions of Russian citizens live for several hours, was postponed from June until November-December of this year, mainly in connection with the situation on the front in Ukraine.

Source: Russian media outlet Kommersant with reference to its sources

Quote: "As of now it is planned to conduct it [the Direct Line – ed.] in November-December."

Details: This choice is motivated by the events on the front in Ukraine, so it would be better to wait until there is more certainty concerning this situation, a source said to Kommersant.

They also remarked that the event should be held before the start of presidential elections in Russia, as it would be harder to conduct it after the start of the official campaign.

Dmitry Peskov, press secretary of Putin, claimed earlier that the Direct Line with Putin will be held, but he did not provide the exact date.

Background: Putin held the latest direct line in 2021. The next event was supposed to be held on 30 June 2023.


 
Lilliputinin kuuma linja väitetysti siirtynyt vuoden loppuun, mistä lie johtuu:

Putin's annual Q&A postponed due to uncertainty about situation on front
-

Lainaan viitatusta artikkelista: LINKKI
Taitaa olla Putinin kuumat linjat pidetty. Eikös vuodenvaihteessakin yksi vastaava jo peruttu.
 
Ompas täällä nyt päästy vauhtiin analyysissä sen ainokaisen videon varassa joka on saatu. Sodassa yleensä se joka ryssii vähiten voittaa. Vastustaja aina pyskii etsimään sen heikon kohdan ja iskemään siihen. Eipä tuossakaan Leo sähellyksessä tarvita muuta kuin että käski eteni hyvin ja 30km siitymätaipaleella on Leo ryhmä. Valitettavasti vastustajan tiedustelu toimi ja sinne saatiin ajettua yksi telatykkipatteristo asemiin. Lopputulos on että vastustaja pääsi yllättämään ja ampumaan epäsuoraa raskailla turvalliseksi oletetulle siirtoreitille.

Se mitä video ei kerro on seuraavat liikkeet, eli mitähän kävi tuolle oletetulle telatykistölle. Oma veikkaus on että siellä tuli ns. turskaa eli örkkiraatoa ja lisää romua.

Tuolla liikutellaan nyt niin massiivista määrä joukkoja että tällä aikataululla ei ole mitenkään mahdollista kouluttaa kaikkia millekkään erittäin hyvälle tasolle. Kuvassa saattoi olla joku huolto/varamiehistö siirtämässä etulinjaan uutta kalustoa rikkoontuneen tilalle. Tai mitä tahansa. Tuolla tulee taatusti niitä tilanteita että 2viikon pikakoulutettua poppoota vastaan sattuu oikean koulutuksen ja 1v sotakokemuksen omaava komppania. On niitäkin ryssällä jäljellä. Lopputulos on sitten selvillä, turskaa tulee ja väiin saattaa sattua myös se kampela.

Itse istun rauhassa alas ja alan pohtia tilannetta sitten kun on vähän paremmin tietoa viikon-parin päästä.
Täällä on tuomiopäivän torvet ja pasuunat soimassa, suurimpien panikoijien kannattaa lukea ISW:n ketju:

Muutama lainaus:

4/ The initial #counteroffensive operations may be the most difficult and slowest, as they involve penetrating prepared defensive positions. Initial setbacks are to be expected. This phase may also see the highest Ukrainian losses.

5/ Militaries have long identified the penetration phase of a mechanized offensive as the most dangerous and costly. The success or failure of this phase may not be apparent for some time.
 
Oli jo.
 
Viimeksi muokattu:
Jos mietitään hetki isoa kuviota, niin mikä on ryssän nykyisen valtiojohdon tulevaisuus ? Mikäli sota loppuisi edes jotenkin ryssälle edulliseen tapaan, niin mikä on ennuste ? Länsi (toivon mukaan) ei ole missään tekemissä hylkiöpaskan kanssa. Eristys malliin Pohjois-Korea ? Vai pystyisikö ryssä jotenkin nousemaan taas jaloilleen esim. Kiinan ja Intian tuella ?
 
Jos mietitään hetki isoa kuviota, niin mikä on ryssän nykyisen valtiojohdon tulevaisuus ? Mikäli sota loppuisi edes jotenkin ryssälle edulliseen tapaan, niin mikä on ennuste ? Länsi (toivon mukaan) ei ole missään tekemissä hylkiöpaskan kanssa. Eristys malliin Pohjois-Korea ? Vai pystyisikö ryssä jotenkin nousemaan taas jaloilleen esim. Kiinan ja Intian tuella ?
Ei Intia itteänsä munaa. Niillä ei ole siihen varaa.
 
Kyllä tuo näyttää siltä että Ukrainalaisilta puuttuu raivauskyky ja siksi ajetaan yhtä uraa jonossa. Tuossa maastossa kärjessä pitäisi olla PsvK ja lauttana joukkueet levällään ja pedaali lattiassa venäläisten ryhmitykseen sekä läpi.

Parempi olisi jos olisi raivattuna vähintään kolme rinnakkaista uraa mitä pitkin edetä vauhdilla.

Selkeää puutetta operatiivisessa ja taktisessa suorituskyvyssä sekä taistelutaidossa.

Joku tuossa jo kirjoitti lyhyen kommentin asiasta, ukrainalaiset ovat saaneet vain kalustokoultuksen.

No, tässä ainakin konkretisoituu se, että Suomen lähettämät raivauspsv:t eivät ole mitenkään turhia kapistuksia.

Ja se, että venäläiset eivät varmaankaan mielellään julkaise videokuvaa niistä onnistuneista ukrien läpimurroista. Vaan tällaisista tilanteista.
 
Vittu kun tässä sodassa ei voi luottaa mihinkään ja sitähän ryssät haluaa. Sodassa tulee tappioita ja se on normaalia, mutta sitten seassa on aina tätä.

Kuvassa "tuhottu Leopard" sekä ihan oikeasti kauan sitten tuhottu ryssien T-90(?) josta kuva on manipuloitu.
 

Liitteet

  • 20230608_115013.jpg
    20230608_115013.jpg
    67.5 KB · Luettu: 26
  • 20230608_115015.jpg
    20230608_115015.jpg
    109.1 KB · Luettu: 24
Vielä Wolskin yhteenveto parista viime päivästä. Lainaan tärkeimmät:

- the current stage will result in increased UA losses that will look like "inverted Wuhledar", i.e. the UA's armored and mechanized columns will encounter minefields and be hit by artillery and ATGMs. In such actions, the AU may lose even a whole brigade (4 to 5 battalions) in the next two weeks.
- in the end, the above will not matter if UA succeeds in one of the directions at the expense of losses and enters the RUS operational space pushing towards the sea (which I personally doubt due to the depth of the RUS defense) or will try to break through the next lines of defense of the RUS and fight battles with reserves. Which will be bloody for both sides.
- in the next 5 days it should be clarified where AUs will try to break through and which directions will be main and which will be auxiliary/confusing. Until then, we will be bombarded with videos and photos of broken UA equipment - because the attacker suffers several times more losses than the defenders in this phase of the operation, only then the proportions are reversed. This is due to overcoming heavily fortified positions or engineering obstacles under artillery fire, unfortunately sometimes.
 
Kuumana käy niin Twitter kuin Telegram kuin maanpuolustus.net ja pienestä pätkästä videota vedetään johtopäätöksiä suuntaan ja toiseen.

Siellä kieltämättä seisoskeltiin panssarivaunuilla possujunassa keskellä aukeaa, mutta joskus käy niinkin. Esimerkiksi kun piti painaa läpi, mutta johtovaunu ajoi miinaan ja ympärille alkoi ropisemaan tykistökeskitystä. On helppo katsella sohvalta dronevideosta mitä pitäisi tehdä, mutta kun yrität sieltä vaunun sisältä katsella savun läpi mitä tapahtuu ja lähtikö se letka nyt liikkeelle kun kranaattia ropisee ympärille ja naapurivaunusta tuli just radiolla väärä hälytys vihollisen vaunukomppaniasta metsänreunassa. Joku täällä kommentoi että pitäisi olla äijät pihalla suojaamassa. Eikä pitäisi, jos ollaan aukealla johon tulee tykistökranaatteja. Vaunun tehtävä on nimenomaan suojata sisällä olijoita ja jalkaväki kulkee sisällä kunnes niistä on jotain hyötyä ulkona.

Sota on sekoilua ja kaaosta. Kalustosta on molemmin puolin pulaa. Hyviä johtajia on vähemmän kuin pitäisi. Kranaatteja, panssarivaunuja, tykkejä, johtovälineitä pitäisi varmasti olla enemmän. Yhteistoimintaa ei ole harjoiteltu tarpeeksi. Porukka on väsynyttä, stressaantunutta ja pelottaa helvetisti. Asiat menee vituiksi, tieto ei kulje, tulee yllätyksiä, vehkeet hajoaa. Omia kaatuu ja vihollinen pääsee yllättämään.

Mutta toivottavasti kaikesta tästä huolimatta siellä nyt painettaisiin ryssien linjasta läpi ja saataisiin liike jatkumaan. Helppoa ei varmasti tule olemaan. Vihollista ei pidä aliarvioida. Joillain täällä tuntuu olevan käsitys että Ukraina painaa liput tanassa mahanauraen Moskovaan asti ja lukutaidottomat mobikit juoksee paniikissa karkuun. Tuskin se ihan niin helppoa tulee olemaan. On iloinen yllätys jos kaikki menee helposti ja nappiin, mutta huomenaamulla on taas ikävä kyllä paljon uusia leskiä ja orpoja myös Ukrainassa. Kaikesta huolimatta venäjälläkin on vielä jäljellä ammuksia ja taistelukykyisiä joukkoja.

Slava Ukraini, lahjoittakaa rahaa Ukrainaan, älkää aliarvioiko vihollista, ja muistakaa että tämä ei ole elokuva jossa lopulta hyvä kuitenkaan välttämättä voittaa ja kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka. Toivotaan että tämä olisi nyt se neulanpisto mistä ryssien ilmapallon lopullinen tyhjeneminen alkaa.
 
Back
Top