Ukrainan konflikti/sota

Vaalitulos on järjestetään siten, että Putin voittaa, jos on ehdolla. Se mitä venäläiset haluaa on yhdentekevää.

Ei ole. Ryssät voisivat nousta vaalivilppiä vastaan, mutta eivät halua, joten seurauksena on heidän nykyinen systeeminsä.

Ryssillä on kaikki mahdollisuudet huolehtia siitä, että eivät hyökkää naapurimaihinsa. Heillä on kaikki mahdollisuudet pitää vaalinsa vilpittöminä. He valitsevat toisin ja täten heitä on pidettävä syyllisinä toimiensa seurauksiin.
 
Toisaalla miinanraivausajoneuvot onnistuivat hyökkäyksen alussa raivaamaan panssareille reitin, mutta panssarit ajoivat vahingossa väärää reittiä ja osuivat miinoihin. Panssarikolonna joutui pysähtymään ja venäläiset iskivät siihen helikoptereilla ja panssarintorjuntaohjuksilla.
Tuo kohta haastattelusta pisti silmään, koska noinhan ei pitäisi tapahtua useammastakin syystä. Ensinnäkin teknisestä, Leo 2R:ssa on automaattinen merkkauslaite, eikö sitä sitten ole osattu käyttää vai eikö ole toiminut? Toisekseen koulutuksellisista: jos systeemi ei toimi tai on raivattu muilla keinoin, pitäisi ränni silti pioneerien merkata miinanauhalla tms. sekä opastaa vaunut paikalle viittomalla ja tarvittaessa huutamalla (monelle tuttu "aukko täällä!"-huuto). Kolmanneksi, jos edessä menevä vaunu täräyttää miinaan, niin ei siitä ohi pääse - tuossa kohtaa pitäisi tulla selkärangasta normaali toiminta sulutteessa, eli omia jälkiä pitkin pois.

Tietysti tuo on lievästi sanottuna melko stressaava ja sekava tilanne, mutta sen takia niitä harjoitellaankin kyllästymiseen asti.
 
Näyttäisi siltä että tässä on ensimmäinen todistetusti menetetty T-80B. Millainen kiire heillä on ollut saada panssarivaunuja Ukrainaan, kun eivät ole edes varustaneet Kontakt-1 ERA palikoilla? Toki pitää muistaa että tehtaalta valmistunut T-80BV on selvästi paremmin suojattu kuin Kontakt-1 ERA varusteltu vanhempi T-80B, vaikka molemmista käytetään nimeä T-80BV. Uustuotantona valmistetun T-80BV:n rungon ja tornin panssarointia on muutettu suojaamaan paremmin APFSDS-nuolilta (tornin panssarointi taisi olla sama T-80B ja T-80BV kesken, jos en muista väärin), kun taas T-80B suojaus on keskittynyt HEAT-kranaateilta suojaamiseen - kuten kaikki 70-luvun neuvostovaunut eli T-64B ja T-72A (sekä näiden vanhemmat versiot)

Looks like the 1st documented loss of a Russian T-80B


 
Viimeksi muokattu:
Katselin Arthur Rehin youtubepätkän jossa siinäkin puhuttiin juuri noista "vääristä jäljistä" ja lisättiin että hetikohta miinaan ajamisen jälkeen rupesi tuleen murkulaa niskaan, saattaa siinä selkärankamuisti äkkiä pettääkkin
Kyllähän se siinä kohtaa unohtuu kun pioneeritkin haluaa vaan A) vittuun ja B) helvettiin tykistötulen alta. Josta taas päästään siihen, että se on tulen alla aika vaikea murtautua sulutteesta läpi, siinä on monta palloa kerralla ilmassa ja epäonnistumisen mahdollisuus siten suuri. Vihollisen dronetiedustelun ja epäsuoran lamauttaminen, sekä taas vaunujen suorasuuntaustulella pesäkkeiden lamauttaminen ja murtokohdan savutus on kaikki mentävä putkeen jos aikoo onnistua.
 
Tiivistelmä tanskalaisen Anders Nielsenin (a military analyst at the Royal Danish Defense College) lyhyestä analyysistä, joka käsittelee Ukrainan vastahyökkäyksen nykytilaa ja tulevaisuutta:

Anders Nielsen, a military analyst at the Royal Danish Defense College, posted a brief analysis of the current state and prospects of the Ukrainian counteroffensive:

◾️The Ukrainian offensive is not going as fast as many had hoped. It may even not be going as fast as the Ukrainians themselves had hoped, but that doesn't mean they won't be able to succeed later this summer.

◾️The Russians are trying to re-gain the initiative in some directions, for example, by attacking in Luhansk region, but all these attacks did not lead to any significant changes in the front line. Ukraine attacks in three directions – from Orikhiv, Velyka Novosilka and Bakhmut. From Orikhiv, the most likely target is Tokmak, an important logistical hub. Although it is still far away, after a collapse of the Russian defense, things can go much faster. The re-taken area near Velyka Novosilka is also quite significant, the goal of this direction is similar to the offensive from Orikhiv – to cut off the logistics routes of the Russian Armed Forces between the Donetsk region and Crimea.

◾️However, the situation is different in Bakhmut – there are no powerful lines of fortifications. An offensive by the Ukrainian Armed Forces on the flanks can force the invaders to leave Bakhmut under the threat of encirclement, which will have a huge psychological effect on them, given how they trumpeted the battle for the city in their propaganda. The battle for Bakhmut is also important in that it draws Russian reserves from other directions, as well as from a psychological point of view, showing both domestic and foreign audiences the ability of the Armed Forces of Ukraine to win.

◾️It is impossible to exclude the crossing of the Dnieper by Ukrainian fighters. This will create huge problems for the Armed Forces of the Russian Federation, which will find it extremely difficult to fight off simultaneous attacks in the Zaporizhzhia and Kherson regions.

◾️Ukraine received a lot of Western military equipment for maneuver (mobile) warfare, not attrition warfare, and the West was counting on a quick breakthrough of Russian defenses. However, two serious mistakes were made:

1️⃣ Underestimation of the Russians – after all their previous stupidity, many in the West believed that it was only necessary to give the Armed Forces enough Western military equipment and sprinkle NATO doctrine on top, then the victory would be won by itself.

2️⃣ It cannot be said that NATO countries themselves are waging an exclusively maneuver warfare, and not a war of attrition. Before a maneuver war, in any case, it is necessary to weaken the enemy's defense lines – and in the West this is done by air force, gaining air superiority and destroying ground targets. When transferring military equipment to the Armed Forces of Ukraine, this part of the depletion from the air was forgotten.

◾️Because the Russian line of defense is too solid to break it with maneuver without attrition first, the Armed Forces of Ukraine began to use the tactics of limited advance by infantry groups with powerful counter-battery combat. But after the Russian Armed Forces have suffered enough losses, it will be possible to try again to break through their defenses by maneuver, taking into account the fact that most of the Western equipment has not yet been involved.

◾️In Ukraine, ground-based artillery, not fighter aircrafts, is engaged in the attrition of enemy forces. Fortunately, Western leaders have begun to better understand what a titanic task lies before the Armed Forces of Ukraine, operating with a limited number of aircrafts. And that’s where cluster munitions will be very useful – this is the only way to quickly increase the firepower of Ukraine for quick success.

The video with the full analysis can be found here:


 
Ei liity suoraan Ukrainan sotaan, mutta muistan että muutama ihmetteli sen panssarivaunusta tehdyn VBIED:n räjähdyksen seurausta eli paineaalto tiivisti ilmankosteuden sellaiseksi valkoiseksi massaksi (näkyy videolla sellaisena laajenevana valkoisena pallona).

Tässä Beirutin kuuluisa räjähdys vuonna 2020, useasta eri kuvakulmasta. Näkyy sama ilmiö hyvin selvästi:

 

Jos 120 dronea valmistetaan päivässä, niin se on kyllä jo jonkinlainen määrä. Toki toinen että onko tuo totta, ja jos on totta niin toimivatko.
Noihin voi 3D printata lähes kaikki osat tai sitten vaan vääntää nyrkkipajalla. 120 dronea ei ole vielä mitään tämä näkökulma huomioiden. Vahvasti vaikuttaa siltä, että tulevaisuuden sodat voittaa se osapuoli jolla on suurempi teollinen kapasiteetti ja kehittyneempi tekoäly sensoreineen.
 
Alle vartin välein 1kpl,jos pyörii 24/7 kuulostaa aika kovalta suoritukselta
Niinno, B17 pommareita tuli linjalta yksi puolen tunnin välein.. jos moisen linjaston tekee, niin 100 ukkoa/akkaa kolvi käteen. Kone tekee runkoa ja ihmiset kolvaa liitoksia. Digiservot ja gyrot kalibroi itsensä ja kopteri on valmis. Väittäsin, että dji työntää koptereita monin verroin nopeammin halutessaan.

Tuo Ukrainan patoputki ohjus valmistuu yhdeltä tekijältä alle päivässä, mutulla, ja kun tekijöitä on kymmeniä, niin tuleehan sitä.

Muistuttaisin myös, että ryzzä modifioi omien sanojensa mukaan 100 tankkia päivässä, rintamalle päätyy 10..
 
Back
Top