Ukrainan konflikti/sota

Tässä enkuksi samaa. Tummennettuna kohta vahvuuksista. 1:3:een muka.... Toinen huomionarvoinen, että ylitetty 30k raja noissa kuolleissa venäläisissä mitkä tiedetään nimeltä.
Half a million people - this is how the #US authorities estimate the losses of #Russia and #Ukraine in the war. 300,000 of them are killed and wounded Russian military personnel.This was reported by The New York Times, citing unnamed officials. It is reported that the US estimate is based on satellite images from the battlefield, intercepts of negotiations, public obituaries and official reports of the Russian and Ukrainian authorities.According to US data, the Russian army has already lost 300,000 people - about 120,000 dead and up to 180,000 wounded. The losses of the AFU are lower - 70,000 killed and up to 120,000 wounded. At the same time, the Russian army outnumbers the Ukrainian forces three times on the battlefield and has a disproportionately large mobilization reserve.Military analysts estimate the number of the AFU at 500,000 troops, including combat units, reserves and paramilitary formations. Russia's potential is 1.3 million fighters, including various PMCs.The peak of losses still falls on the battle for Bakhmut - at that time, according to the US authorities, the sides lost hundreds of soldiers every day.It is reliably known about the deaths of 30,502 Russian military - such a number of killed were verified by journalists of the BBC, Mediazone and a team of volunteers according to open sources.
Hyvää journalismia bbc kun toi todistetut kuollet ryssät on kaksin kertasesti toi. https://poternet.site/
 

Brittiupseerin näkemyksiä. Sitten odottelemaan asiantuntijoiden tyrmäystä. Itse luulen että tämä britti on oikeilla jäljillä.

Niin minäkin luulen(y)

Uskon ihan helposti tämän...

Martinin mukaan tilanne viittaa siihen, että Venäjä on menettämässä kykynsä tykistön vastatuleen.

– Venäjän on vaikea pitää yllä tehokasta tykistötulta, ja se yhdistettynä reservien puutteeseen, ei näytä hyvältä. Tätä kohti Ukraina on pyrkinyt, ja se saa minut uskomaan, että seuraavan kuukauden aikana asiat alkavat jälleen edetä.

Nyt on hyvät merkit ilmassa ja on ollut jo jonkin aikaa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin tuolla suunnalla on nyt parhaat miehet etulinjassa. Ihan lähiaikoina tulee tapahtumaan paljon hyviä asioita ja siinä on iltapäivälehtien "asiantuntijat" vielä ihmeissään kun Ukraina laittaa haisemaan ja tuulemaan :ROFLMAO:
 
Moskovan ilmapuolustus on enemmänkin kylmän sodan peruja eikä sovellu hyvin nykyisiin drooni-uhkiin. Moskova on varmaankin maailman parhaiten suojattu kaupunki ballistisia ohjuksia vastaan. S-400:n korvaaja S-500 on jo rajoitetussa käytössä ja puolustuksen ytimenä on 90-luvun puolivälissä käyttöön tulleet siilosta ammuttavat anti-ballistiset 53T6-ohjukset jotka on varustettu ydinpommein.

Mikä voisi mennä pieleen kun ryssä laukoo ydinkärjillä olevia IT-ohjuksia? Moskovassa en välittäisi silloin olla.
 
Viimeksi muokattu:
"Sekä Lindberg että Käihkö arvioivat, että Ukrainan nyt mahdollisesti valitsema kulutussota suosii pitkässä juoksussa Venäjää. Kremlillä on Ukrainaa enemmän teollisuutta, väkeä, ammuksia ja kalustoa."

Mutta en käsitä tätä argumenttia, koska länsi tuottaa Ukrainalle aseistuksen, ainut millon kulutussota voisi suosia ryssää on, että länsi lopettaisi Ukrainan tukemisen!


ryssä saa kulutussodassa etua, palstan paikoin jopa epärealistisesta posihengestä huolimatta. ryssän kalusto ei ole loppumassa vaikka laatu heikkenee. mobilisaatioita tulee uusia. kremlille ja sen uskottavuudelle hyökkäyssota on tärkein pöydällä olevista asioista ja muut yhteiskunnalliset asiat sille lopulta alisteisia. maa ja teollisuus määrätään vaikka sotatalouteen. ryssä ei ole riippuvainen muiden tuesta ja mielipideilmastosta kuten Ukraina.

Ukrainan omat resut eivät riitä ryssää vastaan. Joten Ukrainan sotamenestys ei ole sen omissa käsissä. Siinä piilee riski ja heitä kalvava epävarmuus. Mitä enemmän sotavuosia kuluu, kasvaa myös riski lännen päätukijoiden vetäytymisestä. Politiikka ei ole ajallinen monoliitti. Lännen tuki Ukrainalle ei ole nytkään päättäväistä ja suoraviivaista. Se voi olla vuoden tai kolmen päästä vielä epävarmempaa. Lännen mukavuudenhalu ja jämähtäneeksi kulutussodaksi kääntynyt sota saanee ennenpitkää lännen macronit etc tavoittelemaan (Ukrainalle paskaa) rauhansopimusta.

Sillä ryssä voi jatkaa jäädytettyä sotaa vaikka vuosikymmeniä ohjusiskuin ja muulla terrorilla, estäen Ukrainan asettumisen maan vakaaseen jälleenrakentamiseen ja syvään länsi-integraatioon. Uskooko joku todella, että Ukrainan lähitulevaisuudessa mahdollisesti takaisin valloitetua kaakon, etelän ja Krimin, putler ja patrushev yksintein allekirjoittavat näillä ehdoilla rauhansopparin, toteavat 'vituiks män' ja ryömivät bunkkeriin itkemään. Minä en usko.

Sodalle ei nykytiedoin ole nähtävissä status quo -päätöstä ja mahdollinen pysyvä rauhansopimus edellyttää, että kreml kokee saavuttaneensa jonkinlaisen voiton. Jokin Jatkosodan kaltainen lopputulos on todennäköisin.

Slava Ukraini, mutta maailma ei ole reilu.
 
Viimeksi muokattu:
ryssä saa etua, palstan paikoin jopa epärealistisesta posihengestä huolimatta, kulutussodassa. ryssän kalusto ei ole lopumassa vaikka laatu heikkenee. mobilisaatioita tulee uusia. kremlille ja sen uskottavuudelle hyökkäyssota on tärkein pöydällä olevista asioista ja muut yhteiskunnalliset asiat sille lopulta alisteisia. maa ja teollisuus määrätään vaikka sotatalouteen. ryssä ei ole riippuvainen muiden tuesta ja mielipideilmastosta kuten Ukraina.

Ukrainan omat resut eivät riitä ryssää vastaan. Joten Ukrainan sotamenestys ei ole sen omissa käsissä. Siinä piilee riski ja heitä kalvava epävarmuus. Mitä enemmän sotavuosia kuluu, kasvaa myös riski lännen päätukijoiden vetäytymisestä. Politiikka ei ole ajallinen monoliitti. Lännen tuki Ukrainalle ei ole nytkään päättäväistä ja suoraviivaista. Se voi olla vuoden tai kolmen päästä vielä epävarmempaa (tai suurempaa). Lännen mukavuudenhalu ja jämähtäneeksi kulutussodaksi kääntynyt sota saanee ennenpitkää lännen macronit etc tavoittelemaan (Ukrainalle paskaa) rauhansopimusta.

Sillä ryssä voi jatkaa jäädytettyä sotaa vaikka vuosikymmeniä ohjusiskuin ja muulla terorilla, estäen Ukrainan asettumisen maan vakaaseen jälleenrakentamiseen ja syvään länsi-integraatioon. Uskooko joku todella, että Ukrainan lähitulevaisuudessa mahdollisesti takaisin valloitetua etelän ja Krimin, putler ja patrushev vain allekirjoittavat näillä ehdoilla rauhansopparin, toteavat 'vituiks män' ja ryömivät bunkkeriin itkemään. Minä en usko.

Sodalle ei nykytiedoin ole nähtävissä status quo -päätöstä ja mahdollinen pysyvä rauhansopimus edellyttää, että kreml kokee saavuttaneensa jonkinlaisen voiton. Jokin Jatkosodan kaltainen lopputulos on todennäköisin.

Slava Ukraini, mutta maailma ei ole reilu paikka.
Oletko nyt aivan varma. Venäjän sotakone sekä julkinen talous ihan oikeasti yskii ja pahasti. Lännen tuki on yhtenäinen eikä ole loppumassa todellakaan kesken matkaa. Se on lähinnä kysymys, että mitä tekee roskavaltio Venäjä rikollisine hallintoineen kun pian lähtee murtumaan rintama. Alkaako terroripommitus naapurimaihin ja tarjotaanko Kiovaan ydinasetta jne. Raukkamainen terrorihallinto tekee raukkamaisia temppuja myös hävitessään eikä vain hyökätessään.
 
Viimeksi muokattu:
Oli noista tappioista tuossa ylempänä. Niin olisi palstalaisilla ammati taitoa arvioida paljonko on ukkoa mennyt jos lasketaan se kalusto tappioiden mukaan esim. tankki 3 ukkoo riekaleina, joku miehistön kuljetus vaunu niin onko ryhmä 7 ukkelia meni siinä jataän mukaan kopterit sun muuta missä on operaattorit siällä tykeistä näitä ei oiken voi laskea kun miehistöä ei välttämättä ole paikalla. Kiinostai tuollanen luku. Kun länsi arviot heitää ukraina arviosta aika paljon ja jos ukrainan luvuissa on ilmaa niin mistä se tulee sinne.
 
Moskovan ilmapuolustus on enemmänkin kylmän sodan peruja eikä sovellu hyvin nykyisiin drooni-uhkiin. Moskova on varmaankin maailman parhaiten suojattu kaupunki ballistisia ohjuksia vastaan. S-400:n korvaaja S-500 on jo rajoitetussa käytössä ja puolustuksen ytimenä on 90-luvun puolivälissä käyttöön tulleet siilosta ammuttavat anti-ballistiset 53T6-ohjukset jotka on varustettu ydinpommein.

Tässä on taas loistava esimerkki ajattelun "laatikoitumisesta" ja miten se ohitetaan, ei siis tarvita entä parempaa ballistista ohjusta, ei hypersoonista , vaan jotain pientä ja halpaa paljon. Koko paletti on sekaisin, koska ballistisia on rajatulla joukolla maita, mutta drone yms, on mahdollinen vaikka suuttuneelta oligarkilta. Koko pelikenttä/ palapeli juuri laitettiin palasiksi.
Yllä kaksi viisautta, jotka kiteyttävät paljon tästä droonisodasta. Jos vähän lavennan: Mospehmeän ilmapuolustuksen kovin ase on siis siilosta ammuttava neutronipommi, jonka tarkoitus on kyllästää ilmakehään palaavien ICBM-ydinkärkien fuusiomateriaali neutroneilla ennenaikaisesti, joten kärjet eivät räjähdä ainakaan täydellä fuusiovoimalla. Jos sitten ympäristöön tulee vähän hittiä ydinmateriaalista, niin politbyroon bunkkeri kyllä kestää, kun juhlitaan läntisten suurkaupunkien tuhoa. Kyseessä on siis ns. tuomiopäivän viimeinen oljenkorsi. Neuvostoliitto ei aikanaan varautunut Matias Rustiin eikä nykyryssä drooneihin, koska ryssä ei ole koskaan aidosti epäillyt, että kukaan sen läntinen naapuri tai vihollinen hyökkäisi sinne tavanomaisin asein. Tämä vahvistaa jo täällä aiemminkin mouhottamani väittämän, että ryssä on aina, kaikesta NATOn vastaisesta uhosta huolimatta, ensisijaisesti varautunut olemaan itse aloitteen tekevä aggressiivinen osapuoli. Ja siksi putte vapisee ja laskee alleen bunkkerissaan sen sijaan, että reagoisi iskuihin määrätietoisesti. Kun ei tiedä, mitä helvettiä nyt pitäisi tehdä. Pienet, paikallisesti tappavat iskut pääkaupunkiin saattavat olla jopa tehokkaampi kansaa panikoiva mielipidevaikuttaja kuin näin jälkikäteen viisasteltuna järjettömältä vaikuttavat WWII-tuhoamispommitukset. Tai sitten ei, mutta ainakin toistaiseksi itse kannatan, enkä tuomitse sodan kauhujen viemistä aggressorin kotipesään.

OT: Vaikka ryssän kusipäisyyttä, tyhmyyttä ja epäpätevyyttä on aina hyvä ja aiheellista pilkata, voi mielestäni kyllä ihan aiheellisesti pohtia, miten Helsingin ilmapuolustus toimisi vastaavassa tilanteessa. Kuinka pitkään AMRAAMit riittävät maanpäällisille ja lentäville laveteille. Eikä Daavidin linko ole ratkaisu mahdolliseen ongelmaan (jos sellainen on). Mutta se on aivan varmasti jonkun toisen langan keskustelunaihe se. /OT
 
ryssä saa kulutussodassa etua, palstan paikoin jopa epärealistisesta posihengestä huolimatta. ryssän kalusto ei ole loppumassa vaikka laatu heikkenee. mobilisaatioita tulee uusia. kremlille ja sen uskottavuudelle hyökkäyssota on tärkein pöydällä olevista asioista ja muut yhteiskunnalliset asiat sille lopulta alisteisia. maa ja teollisuus määrätään vaikka sotatalouteen. ryssä ei ole riippuvainen muiden tuesta ja mielipideilmastosta kuten Ukraina.

Ukrainan omat resut eivät riitä ryssää vastaan. Joten Ukrainan sotamenestys ei ole sen omissa käsissä. Siinä piilee riski ja heitä kalvava epävarmuus. Mitä enemmän sotavuosia kuluu, kasvaa myös riski lännen päätukijoiden vetäytymisestä. Politiikka ei ole ajallinen monoliitti. Lännen tuki Ukrainalle ei ole nytkään päättäväistä ja suoraviivaista. Se voi olla vuoden tai kolmen päästä vielä epävarmempaa. Lännen mukavuudenhalu ja jämähtäneeksi kulutussodaksi kääntynyt sota saanee ennenpitkää lännen macronit etc tavoittelemaan (Ukrainalle paskaa) rauhansopimusta.

Sillä ryssä voi jatkaa jäädytettyä sotaa vaikka vuosikymmeniä ohjusiskuin ja muulla terrorilla, estäen Ukrainan asettumisen maan vakaaseen jälleenrakentamiseen ja syvään länsi-integraatioon. Uskooko joku todella, että Ukrainan lähitulevaisuudessa mahdollisesti takaisin valloitetua kaakon, etelän ja Krimin, putler ja patrushev yksintein allekirjoittavat näillä ehdoilla rauhansopparin, toteavat 'vituiks män' ja ryömivät bunkkeriin itkemään. Minä en usko.

Sodalle ei nykytiedoin ole nähtävissä status quo -päätöstä ja mahdollinen pysyvä rauhansopimus edellyttää, että kreml kokee saavuttaneensa jonkinlaisen voiton. Jokin Jatkosodan kaltainen lopputulos on todennäköisin.

Slava Ukraini, mutta maailma ei ole reilu.

Olet väärässä. Venäjän sotakone sekä julkinen talous yskii ja pahasti. Lännen tuki on yhtenäinen eikä ole loppumassa todellakaan kesken matkaa. Se on lähinnä kysymys, että mitä tekee roskavaltio Venäjä rikollisine hallintoineen kun pian lähtee murtumaan rintama. Alkaako terroripommitus naapurimaihin ja tarjotaanko Kiovaan ydinasetta jne. Raukkamainen terrorihallinto tekee raukkamaisia temppuja myös hävitessään eikä vain hyökätessään.

Kyllä tässä ikävä kyllä on sellainen paikka että jos venäjän annnetaan edes näennäisesti voittaa niin se on tappio koko läntiselle demokratialle. Ei länsi voi hyväksyä sitä että 2020 luvulla joku punkkeri rotta rupee riuhuu ja laitaa länsimaisia arvoja nippuun. Vaikka nyt kulutus sotaa käydäänkin ja jos näyttäisi siltä että ukraina ei tota hoida niin kyllä vähintään puola(nää ei nimittäin ryssää naapuriksi ota) ottas ja painas ryssän uralin taa ja syvälle.
 
Kyllä tässä ikävä kyllä on sellainen paikka että jos venäjän annnetaan edes näennäisesti voittaa niin se on tappio koko läntiselle demokratialle. Ei länsi voi hyväksyä sitä että 2020 luvulla joku punkkeri rotta rupee riuhuu ja laitaa länsimaisia arvoja nippuun. Vaikka nyt kulutus sotaa käydäänkin ja jos näyttäisi siltä että ukraina ei tota hoida niin kyllä vähintään puola(nää ei nimittäin ryssää naapuriksi ota) ottas ja painas ryssän uralin taa ja syvälle.
Kyllä, ja lännen tuki on jo ylittänyt sen pisteen jossa paluuta ei ole. Nythän lännen tuki vaan lisääntyy ja voimistuu, juuri hyviä uutisia F16 liittyen. Se on vain Kremlin haave että lännen tuki hiipuu ja tätä haavetta yrittävät eri keinoin pakottaa nyt kaikkialle. Luulevat että haave muuttuu todeksi toistamalla sitä riittävän usein. Neukkulan aikaiset opit propagandaan liittyen käytössä näköjään.
 
ryssä saa kulutussodassa etua, palstan paikoin jopa epärealistisesta posihengestä huolimatta. ryssän kalusto ei ole loppumassa vaikka laatu heikkenee. mobilisaatioita tulee uusia. kremlille ja sen uskottavuudelle hyökkäyssota on tärkein pöydällä olevista asioista ja muut yhteiskunnalliset asiat sille lopulta alisteisia. maa ja teollisuus määrätään vaikka sotatalouteen. ryssä ei ole riippuvainen muiden tuesta ja mielipideilmastosta kuten Ukraina.

Ukrainan omat resut eivät riitä ryssää vastaan. Joten Ukrainan sotamenestys ei ole sen omissa käsissä. Siinä piilee riski ja heitä kalvava epävarmuus. Mitä enemmän sotavuosia kuluu, kasvaa myös riski lännen päätukijoiden vetäytymisestä. Politiikka ei ole ajallinen monoliitti. Lännen tuki Ukrainalle ei ole nytkään päättäväistä ja suoraviivaista. Se voi olla vuoden tai kolmen päästä vielä epävarmempaa. Lännen mukavuudenhalu ja jämähtäneeksi kulutussodaksi kääntynyt sota saanee ennenpitkää lännen macronit etc tavoittelemaan (Ukrainalle paskaa) rauhansopimusta.

Sillä ryssä voi jatkaa jäädytettyä sotaa vaikka vuosikymmeniä ohjusiskuin ja muulla terrorilla, estäen Ukrainan asettumisen maan vakaaseen jälleenrakentamiseen ja syvään länsi-integraatioon. Uskooko joku todella, että Ukrainan lähitulevaisuudessa mahdollisesti takaisin valloitetua kaakon, etelän ja Krimin, putler ja patrushev yksintein allekirjoittavat näillä ehdoilla rauhansopparin, toteavat 'vituiks män' ja ryömivät bunkkeriin itkemään. Minä en usko.

Sodalle ei nykytiedoin ole nähtävissä status quo -päätöstä ja mahdollinen pysyvä rauhansopimus edellyttää, että kreml kokee saavuttaneensa jonkinlaisen voiton. Jokin Jatkosodan kaltainen lopputulos on todennäköisin.

Slava Ukraini, mutta maailma ei ole reilu.
No höpsis. Ryssällä ei ole loputtomia varastoja. Maan voi laittaa sotatalouteen mutta lopulta se tuhoaa maan talouden.

Ukrainan omat resut ei riitä ryssää vastaan eikä sen menestys ole sen omissa käsissä, tämä on itsestäänselvyys.
Apu Ukrainalle ei ole hiipumassa vaan päinvastoin, lisää kalustoa ja kyvykkyyttä tulee koko ajan lisää ja samaan aikaan ryssän pakotteita kiristetään.

Sä oikeasti kuvittelet ryssän pystyvän käydä jäädytettyä sotaa vuosikymmeniä.. no katsotaan parin vuoden päästä miten kävi..
Uskooko joku todella että joku länsimaissa alkaisi oikeasti neuvotella putlerin kanssa ylipäätään mistään? No ei tietenkään, sitten kun örkit ovat pakotettu luikkimaan takaisin ja jälleenrakennus ryssien rahoilla on alkanut voidaan aloittaa sotarikollisten metsästys ja tuomitseminen.

Jos sä kuvittelet että ryssille oltaisiin antamassa jotain voittoa tai myönnytystä niin olet väärässä. Iso pyörä alkaa vasta kääntymään ja sellaista "palataan entiseen" ei ole näkyvissä.
 
Lännen taktiikkana on jatkaa hitaalla liekillä kunnes joku ryssälässä viimein päättää pistää homman seis. Kun venäjällä valtaan astuu joku joka a. lopettaa hyökkäyssodan Ukrainassa ja b. on taho jota voidaan edes kaupata "ei vastuussa sodan syttymisestä" tahona, voi rauhanprosessi alkaa. Länsi ei voi päästää Putleria pälkähästä, koska lännen arvovallalle se olisi valtava tappio. Tämä näkyisi ihan suoraan siinä miten afrikka, lähi-itä ja muut maanosat länteen suhtautuisivat.

Jos vallankaappaus ei tapahdu palatsin sisältä, niin lopulta se on venäjän oma armeija joka päättää marssia kotiin ja vetää johdon kölin ali. Siihen voi vielä mennä vuosiakin, mutta jos wunderwaffet alkaa olla mallia T34-85, ja taivaalta sataa tungstenia niskaan divisioonan päämajaan, niin kyllä se naapurikin viimein päättää toimia.
 
No höpsis. Ryssällä ei ole loputtomia varastoja. Maan voi laittaa sotatalouteen mutta lopulta se tuhoaa maan talouden.

Ukrainan omat resut ei riitä ryssää vastaan eikä sen menestys ole sen omissa käsissä, tämä on itsestäänselvyys.
Apu Ukrainalle ei ole hiipumassa vaan päinvastoin, lisää kalustoa ja kyvykkyyttä tulee koko ajan lisää ja samaan aikaan ryssän pakotteita kiristetään.

Sä oikeasti kuvittelet ryssän pystyvän käydä jäädytettyä sotaa vuosikymmeniä.. no katsotaan parin vuoden päästä miten kävi..
Uskooko joku todella että joku länsimaissa alkaisi oikeasti neuvotella putlerin kanssa ylipäätään mistään? No ei tietenkään, sitten kun örkit ovat pakotettu luikkimaan takaisin ja jälleenrakennus ryssien rahoilla on alkanut voidaan aloittaa sotarikollisten metsästys ja tuomitseminen.

Jos sä kuvittelet että ryssille oltaisiin antamassa jotain voittoa tai myönnytystä niin olet väärässä. Iso pyörä alkaa vasta kääntymään ja sellaista "palataan entiseen" ei ole näkyvissä.

Tähän lisätekseni, Varmaan aika monella foorumin jäsenellä(ja muutenkin Suomessa) on myös lapsia sanotaa nyt vaikka 5-15 vuotiaita. Nämä ihmiset on päättämässä asioista noin 20-40 vuoden päästä niin mitähän ne mietii ryssälandiasta kun ovat nuorena kokeneet suuren ihanan venäjän hyökkäys sodan Ukrainaan. Varmaan syntyy kivoja poliittisia päätäksiä ryssän puoleen. Niin kaunista kun se onkin niin kyllä ryssä on on tuhonnut ulkopolitiikkanssa noin 100 vuodeksi. Mutta kyllä se hivenen hurjalta tuntuu että naapuri valtio on kehitysmaa noin 2-4 vuden päästä.

edit: :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: ja vieressä asuu mailman onnelisin kansa
 
Kyllä, ja lännen tuki on jo ylittänyt sen pisteen jossa paluuta ei ole. Nythän lännen tuki vaan lisääntyy ja voimistuu, juuri hyviä uutisia F16 liittyen. Se on vain Kremlin haave että lännen tuki hiipuu ja tätä haavetta yrittävät eri keinoin pakottaa nyt kaikkialle. Luulevat että haave muuttuu todeksi toistamalla sitä riittävän usein. Neukkulan aikaiset opit propagandaan liittyen käytössä näköjään.

Ei tätä kesken jätetä kun ollaan jo näin pitkällä.

Venäjä voi kyllä teoriassa käydä sotaa loputtomiin ja vielä senkin jälkeen kun se on ajettu pois Ukrainasta mutta tuo ajatus toimii vain teoriassa. Ukrainasta on tullut Venäjälle uusi Afganistan mutta yhtä pitkää sotaa tästä ei todellakaan tule sillä nykyisen Venäjän resurssit eivät siihen mitenkään riitä. Afganistan hajotti Neuvostoliiton romuttamalla sen talouden ja tässä sodassa hajoaa Venäjä ja se hajoamisprosessi on jo alkanut. Pienet sintit hyppivät jo Putinin silmille mutta se on vasta alkua.
 
Viimeksi muokattu:
P
Kuten useasti jo täälläkin todettu kuormalava on tuntematon kapistus...
Näin neukkulassa kuljetettiin uusia tiiliäkin, ensin tehtaalla avolavalle kauhakuormaajalla, kuljetus ja kippi ratapihalle, uusi lastaus kauhakuormaajalla korkeaan avovaunuun, hitsikansi päälle ja junakuljetus määränpäähän, kyljen avaus ja tiputus ratapihalle, lastaus kauhakuormaajalla avolavalle, kuljetus ja kippi työmaan pihalle, viimein kottikärryillä muurarille, jäljellä ehjiä tuskin yhtäkään....Miinoissa selkeästi parempi prosentti 😱
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top