Ukrainan konflikti/sota

JOS pitää paikkansa, silloin summa olisi tällä hetkellä:

42 + 19 = 61 kpl

Kokonaismäärästä saattaa olla vielä vääntöä, koska ilmeisesti Hollannin 42 kpl ei ole täysin varma. Näin yhden lähteen kirjoittavan että Hollannilla ei ole tuollaista määrää lentokuntoisia koneita, vaan se olisi kokonaismäärä mitä heiltä löytyy. Tästä voisi seurata, että he antaisivat kaikki lentokuntoiset koneensa ja Tanska tuon 19 kpl jolloin näiden maiden antama KOKONAISMÄÄRÄ voisi olla tätä 42 kpl (mikä tarkoittaisi että Hollanti antaisi 23 kpl).

Joka tapauksessa merkittävä määrä, ei parane väheksyä.

Jos sallitaan spekulointi, niin aikaisemmin oli puhetta että Norja olisi mukana tässä F-16 liittoumassa. Ei ole kuulunut mitään vielä, mutta voisiko heiltäkin odottaa tällaista samanlaista noin 20 kpl määrää? Ruotsin Gripeneistä on ollut juoruilua myös, ei mitään konkreettista. En odota että antaisivat tällaista määrää MUTTA jos olettaa että Gripen hoitaisi jotain erikoisroolia eli tiettyjen aseiden lavetti tai EW-suojan antaminen niin silloin pienempi määrä riittäisi, ehkä jotain alle 10 kpl?

Arvailua vain.

Rutte didn’t give a specific number, hence the confusion. 42 represents the total F-16 inventory of the RNLAF. Zelenskyy and Yermak both indicated that they would receive 42 Dutch airframes, but this has yet to be explicitly confirmed by the Dutch Gov.

 
Jos sallitaan spekulointi, niin aikaisemmin oli puhetta että Norja olisi mukana tässä F-16 liittoumassa. Ei ole kuulunut mitään vielä, mutta voisiko heiltäkin odottaa tällaista samanlaista noin 20 kpl määrää? Ruotsin Gripeneistä on ollut juoruilua myös, ei mitään konkreettista. En odota että antaisivat tällaista määrää MUTTA jos olettaa että Gripen hoitaisi jotain erikoisroolia eli tiettyjen aseiden lavetti tai EW-suojan antaminen niin silloin pienempi määrä riittäisi, ehkä jotain alle 10 kpl?
Gripenin vahvuus on ymmärtääkseni juuri EW-puoli. Muistain että olivat lentäneet jossain harjoituksissa Eurofighteria vastaan ja Eurofighterilla lentäneet olivat kommentoineet että ilman EW:tä Gripen oli heille enemmän harjoitusmaalina (mikä nyt ei varmaan ole valtava yllätys koneiden koko- ja tehoeron huomioiden), mutta siinä vaiheessa kun ruotsalaiset ottivat EW-toiminnot käyttöön niin pystyivät järjestämään epämiellyttäviä yllätyksiä. En tiedä minkälaisia EW-kykyjä Tanskan ja Hollannin F-16:lla on, mutta luulisin että Gripen olisi aika merkittävä lisä Ukrainan ilmavoimille.
 
Onko tarkempaa tietoa mitä Block -versiota/versioita nuo Hollannista ja Tanskasta Ukrainaan toimitettavat Viperit ovat ja onko niin tehty käyttömaissa oleellisia päivityksiä? Mitä puikkoja arvellaan pakettiin kuuluvan, Amraameja myös?

Käsittääkseni kummankin kalusto on A/B mallia, joihin tehtyjen MLU päivityksien (block 20) myötä ovat C/D tasoisia. Pakkohan noihin on saada Amraamit mukaan ja hieman pidemmällä kantamalla ottaa etua ryssien ohjuksiin, jos tulee tilanne missä pääsisi sitä Sukhoita ampumaan. Mahdollisuus saada kaksi kertaa pidemmän kantaman omaavan Meteor-ohjuksen yhteensopivaksi Viperiin, sepäs olisikin jo ihan toinen juttu!

Itse en näe nykypäivänä mitään konetta "sukhoin tappajana/viperin pudottajana" koska nykyisen BVR-ilmataistelun luonne tekee koneista periaatteessa vaan aselavetteja, joista ammuttavat ohjukset hoitavat homman tai sitten ei. Ei enää mitään kurvatappelua vedetä, joissa se koneen itsensä erinomaisuus vaikka nyt liikehtimisen kannalta olisi niin merkittävää. Tässä mielessä F-16 kyvykkäänä yli Mach 2.0 nopeuksiin antamaan ohjukselle lähtövauhtia ja periaatteessa pystyessä kantamaan kaikenlaista tavaraa mitä pudotella ryssien niskaan, on kyllä iästään huolimatta ihan soiva peli.

Missä roolissa sitten ikinä meinaavatkaan käyttää.
 
Tähän on koostettu aika monipuolisesti kaikkea ryssimistä mitä naapurin armeijassa on tehty ennen Ukrainan sotaa ja sen aikana. Itse en usko, että korruption suhteen olisi tilanne parantunut, varmasti erilaista valvontaa on lisätty, mutta toisaalta sodan tapahtumien määrä sekä kiire antavat lukemattomia mahdollisuuksia ja rahan tarve ryssillä ei ole kadonnut mihinkään.

Useasti muuttuvat komentoketjut myös luovat toistuvasti mahdollisuuksia ja tilaisuus tuskin jää käyttämättä.

Vasta jäävuoren huippu on näkyvissä ja tuollaiset tavat ovat sitkeitä kuolemaan pois. Esimerkiksi varusmiesten armoton simputus, palkkojen varastaminen ja haavoittuneiden kohtelu ovat sellaisia asioita, jotka paljastavat alhaisen moraalin laajuuden ja tällöin noihin verrattuna armeijan tavaroiden/rahan varastaminen aina tilaisuuden tullen on business as usual.

Edit: jutun lopussa on lähteet linkkeinä, hyödyllistä sellaiselle joka haluaa tutkia näitä tarkemmin.

 
Viimeksi muokattu:
FSB ehdotti Putinille Gerasimovin ja Shoigun erottamista
- Sanoo Bloomberg lähteisiin vedoten

Lehden keskustelukumppaneiden mukaan osana siirtymistä aggressiivisempaan sotaan kovan linjan kannattajat
ehdottavat myös sotatilan julistamista ja yleistä mobilisaatiota Venäjälle.



FxX7dZSWAAAnagZ.jpg
 
Pitäisiköhän mennä lääkärille käymään, kun parin ryssätankin paukahdus ei aiheuta edes pikkuista jöpötystä enää. Reilu vuosi sitten asiat oli ihan toisin. Kauas on tultu siitä, kun Buchan possujunia katseltiin

Tämä tukkapölly Uorzhainen ja Starymlonivkan välimaastosta


Edit. Siihen hyppäsi näköjään myös ylempi video. Ukrainan turkkilainen Kirpi osuman saaneena
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta oli juttua sen perustamisen aikoihin. Moni piti sitä täällä venäläisten propagandana.
Jaa, on kuitenkin wikissä vielä "Ukrainan joukko-osastot"-listalla. Ehkä joku käy muokkaamassa, jos tuo oli vain propagandaa.

Sinänsä kun Prokopenkokin Azovista on karjalaisia, niin voisi kuvitella, että tuollainen yksikkö komentorakenteessa tuntuisi hyvältä, vaikka aitoa yhteyttä Karjalaan ei olisikaan. Ja tiedä vaikka joku reipas nuorimies Suomestakin haluaisi liittyä...
 
Back
Top