Ukrainan konflikti/sota

Kanadassa on iso ukrainalaisyhteisö, mutta silti lienee mieleenpainuva hetki Zelenskyille.



Ei pysy aivan laskuissa, mutta siinä eilisessä iskussa olisi ollut ottavassa päässä nämä kenraalit sekä amiraali Sokolov plus muita esikunnan kihoja.


Tämän mukaan ATACMSIT tulisi rypäleversiona, hyvä hyvä. Lähtee ne helikopterit ja lentokoneet kentiltä perkele.

 
Viimeksi muokattu:
Täytyy nostaa hattua Ukrainan sodanjohdolle, tässä on saanut seurata hyvin suunniteltua pitkää peliä taas yhden loistokkaan erän.
...
Ja koko prosessi nivoutuu suoraan ryssän eteläisen rintaman logistiikan tuhoamiseen. Ukraina etenee vääjäämättä viimeisiä rautateiden rippeitä kohden ja syksyn mutakausi on tulossa. Tässä pelissä jo nyt ryssä ei saa ruokittua etulinjaa logististen ongelmien vuoksi joten tilanne romahtaa jos jotain ei tehdä. Ainoa jäljellä oleva reitti on merirahti. Yllättäen tähän liittyvät isohattuiset kokoontuu selvittämään asiaa yhdessä. Ja koska ryssälässä mikään ei vaikuta mihinkään niin paikka on mustameren kiuluston päämaja vaikka IT:ä on tuhottu urakalla.
Reporting From Ukrainen uusimmassa videossa oli tähän vielä yksi lisäys: lähistöllä oli myös varapäämaja johon ihan muuten vaan iskettiin Storm Shadow ohjuksin edellisenä päivänä - eli varmistettiin että palaveripaikka on se varsinainen päämaja.
 
Löytyihän sitä ryssäfoorumilta taas huumoria pitkästä aikaa:
Reports from turkish sources indicate that Kremenchug Airport, the launch site for the cruise missile strike on Crimea-Sevastopol, has been targeted by Russia with a significant barrage of cruise missiles. No air raid warning was issued. It is presumed that low-observable Kh-50 cruise missiles were utilized.

Both SCALP and Storm Shadow missiles, which were stationed at the airbase, along with the Su-24M/MR bombers responsible for today's attack, have been destroyed."A substantial number of firefighters and ambulances have been dispatched to the airfield. There are significant casualties among pilots, ground personnel, and even NATO personnel, including Poles, who were involved in coordinating the operations and maintaining the missiles

Eli ryssien mukaan taas on ties monenteen kertaan tuhottu Su-24:set ja SCALPit ja Storm Shadow ohjukset ja NATON kätyrit, mitkä olivat komentopaikan iskun takana. Himarssin saapumisen aikoina ryssät tuhosivat aina omien sanojensa mukaan laukausualustoja heti sen jälkeen kun Ukrainan raketit olivat osuneet johonkin mehevään kohteeseen. Kukaan ei toki ihmettele miksei kohteita kannattaisi tuhota ennen kuin ne iskevät omaan naamaan.

The only good thing about these successful strikes is that it will eventually force Russia to take Nikolaev and Odessa as NATO constantly uses its drones and spy planes in the black sea to help guide these cruise missiles to their targets. Making the Ukraine landlocked is the only way realistically to end these attacks on Crimea.
Natohan näiden iskujen takana tietysti on kun "hoholit" eivät itse osaa muka mitään. Loppuun perinteiset voimafantasiat Odessan valtauksesta. Durakkifoorumi on taas raiteillaan.
 
Tämän mukaan ATACMSIT tulisi rypäleversiona, hyvä hyvä. Lähtee ne helikopterit ja lentokoneet kentiltä perkele.

Toisinpäin sanottuna USA antaa vanhimmasta päästä niitä, joita ei ole ehtinyt muuttamaan uusimpaan versioon ja joiden varastoaika on tulossa täyteen. Nämä on tosiaan hyviä lentokenttiä vastaan, mutta eivät kovin vaikuttavia mitään panssaroitua vastaan. Jos saa arvata, niin näitä on pyydetty ja saatu koska
A) Näillä ei tee mitään kiina-taiwan konfliktissa
B) Ne on oikeasti vanhenemassa käsiin ja paukut halutaan suunnata modernisoinnista uuden ohjuksen uustuotantoon.
C) Ukraina on lyönyt jenkeille listan ryssän huoltovarikoista Krimillä ja ennenkaikkea eteentyönnetyistä välivarikoista rannikolla, jotka kuitenkin ovat himarssin kantaman ulkopuolella ja mahdollisesti hajautettujakin ja todennut että näihin kun päästäisiin talvenaikana vaikuttamaan, niin keväällä oli aika avot.
D) Lisäksi tuollainen rypälekylvö on täyttä myrkkyä ryssän ilmatorjunnalle. Siinä käytössä tuo rypäleversio on ollut parhaimmillaan Jenkkien käytössä. SEAD muuttuu helpommaksi kun tutkan paikannuksen jälkeen riittää kun ampuu hehtaarille.

Kyllä tästä paljon hyötyä on. Yksi hyöty on myös, että tällä saadaan houkuteltua Taurukset germaanien luolista. Niiden kanssa pääsee iskemään suojatumpia kohteita vastaan ja Ehkäpä ottamaan sen kuuluisan sillankin alas. Siinä ei ATACMS toimisi vaikka olisi uusinta versiota saatavilla.

Edit. Typoja ja poistettu lainauksesta alkuosa, niin on selvempää mihin viittaan
 
Reporting From Ukrainen uusimmassa videossa oli tähän vielä yksi lisäys: lähistöllä oli myös varapäämaja johon ihan muuten vaan iskettiin Storm Shadow ohjuksin edellisenä päivänä - eli varmistettiin että palaveripaikka on se varsinainen päämaja.
Kupletin juoni on ollut jo useammassa esille tulleessa tapahtumaketjussa selkeä: Ukraina pyrkii kokoajan ohjailemaan ryssää niin strategisell kuin taktisellakin tasolla. Tässä käytetään apuna russia stronk -uhoa, manipulointia ja erityisesti tukkimalla vaihtoehtoisia päätösketjuja. Osa on ollut ihan päiväselviä kuten moskovan iskut joilla siirrettiin ryssän IT:tä pois sotatoimialueelta. Osa sitten näitä pitkiä sarjoja kuten viimeisin episodi mustanmeren kiuluston totaalituhosta. Itse odotan myös mikä on kokototuus ryssän polttoainepulan takana, selitykset ovat ihan ryssänkin mittakaavassa jo niin moninaisensekavia että jotain siellä pimitetään.

Ehkä tärkein asia on että miten korruptoitunut hyvävelihallinto on täysin kyvytön reagoimaan ongelmiin. Nykyinen tilanne rintamalla ja puttelin ulkomaan politiikassa kertoo suoraan sen että ryssä ei ole saanut teollisuuttaan käyntiin vaan siellä yskitään edelleen pahasti. Se että putteli joutuu nöyrtymään ja tapaamaan Kimin kertoo ihan suoraan mille tasolle siellä on vajottu.
 
Jos tähän malliin Ukrainan tiedusteludroonit pörrääävät Sevastopolin ilmatilassa niin ei tuolla enään mitään vakavasti otettavaa ilmatorjuntaa edes ole enään.


Hersonin suunnalta pitkästä aikaa kuvaa, ryssät veneilee toisten joella ja huonostihan sellaisessa käy.


Lienee jo vakiintunut aika syväksi tuo Verboven läpäisy kun Ukrainan kenraalikin siitä jotain kertoo.


Keltaisilla pallukoilla on merkattu jäljellä olevat korkeat maastonkohdat ryssien hallussa, kun ukrainalaiset ovat noissa asemissa niin silloin on venäläisten lähdettävä seuraavalle linjalle.

20230923_115248~2.jpg

Kartta on twitteristä Poulet volant nimiseltä twiittaajalta.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän mukaan ATACMSIT tulisi rypäleversiona, hyvä hyvä. Lähtee ne helikopterit ja lentokoneet kentiltä perkele.
Toivottavasti toteutus on lähellä kun päätös on tehty, muuten ryssä kerkeää alkaa siirtämään lentokalustoaan Etelä-Ukrainasta pois. Olisi hyvä että nämä ilmoitukset tulisi hieman myöhässä, mutta USA:n laki ei varmaan salli että salassa annettaisiin.

Toinen vaihtoehto olisi tietysti sallia ryssän rajan yli ampumiset, mutta kusi sukassa vielä mennään ilmeisesti ATAMCSien kanssa myös
 
Verboven pohjoispuolelle ilmestyi eilen urakalla FIRMS-palloja. Verboveen näyttää kulkevan vain yksi tie, joka tulee kaupungin itäpäätyyn ja koukkaa lopulta pohjoiseen aivan palopallojen itäpuolelta. Mikäli tuo tie saadaan pois käytöstä, on useampi ryssä hetken aikaa ihmeissään, Verbovessa ja pohjoisemmassa

Screenshot_20230923_120303_Samsung Internet.jpg
 
Reporting From Ukrainen uusimmassa videossa oli tähän vielä yksi lisäys: lähistöllä oli myös varapäämaja johon ihan muuten vaan iskettiin Storm Shadow ohjuksin edellisenä päivänä - eli varmistettiin että palaveripaikka on se varsinainen päämaja.
Olisi luullut että seuraava miitinki olisi ollut "kellarissa". Olisi luullut.
 
Olisi luullut että seuraava miitinki olisi ollut "kellarissa". Olisi luullut.
Varmaan se olikin. Kuvista päätellen molemmat osuneet Storm Shadow ohjukset ajettiin syvälle päämajaan. Kellariin nyt ainakin. Ties vaikka jälkimmäinen läpäisi mahdolliseen bunkkeriinkin.

Jälkimmäisestä on videotakin ja tuli korkealta, jyrkässä kulmassa ja mielestäni upposi syvälle ennen räjähdystä, tätä tukee myös siitä muodostunut räjähdys pilvi. Se ei levittänyt olemassa olevaa vaan tuotti tummemman ja spottimaisemman pilven.
 
Financial Timesin mukaan Metinvestin työntekijät rakentavat laitoksellaan aidonnäköisiä malleja niin neuvostoaikaisista D-20-haupitseista ja amerikkalaisista M777-haupitseista kuin erilaisista tutkajärjestelmistä ja kranaatinheittimistä.

Tavoitteena on tehdä valeaseista mahdollisimman realistisia, mutta valmistaa ne niin halvalla kuin mahdollista.

Valmistusmateriaalina käytetään tavaraa, jota teollisuuslaitokselta löytyy: niin muoviputkia, vanhoja renkaita, jätepuuta, vaahtomuovia kuin metalliakin, lehti kertoo.

Muiden ukrainalaistoimijoiden ja asevoimien yksiköiden kerrotaan tuottavan valeversioita myös esimerkiksi Ukrainan käyttämistä neuvostoaikaisista panssarivaunuista sekä amerikkalaisista Himars-raketinheittimistä.



Venäjän joukot ovat myös oppineet ukrainalaisten käyttävän valelaitteita ja ne pyrkivät tekemään enemmän tiedustelua tarkistaakseen havainnot ennen ohjusiskua. Lehden haastattelemat ukrainalaiset uskovat kuitenkin pysyvänsä askeleen edellä.

Vastikään ukrainalaiset ovat esimerkiksi oppineet jäljittelemään aitojen asejärjestelmien lämpöä, jotta valelaitteet hämäisivät myös lämpökameroita.

”Vihollinen ei ole tyhmä. Meidän on sopeuduttava todellisuuteen. Lisäämme aina jotain uutta tekemäämme”, The Guardianin haastattelema Metinvestin edustaja sanoo.

”Jos uudelle mallillemme ei tapahdu mitään, jos sitä ei tuliteta, mallissa on jotain pielessä.”
 
Back
Top