Ukrainan konflikti/sota

Varmaan se olikin. Kuvista päätellen molemmat osuneet Storm Shadow ohjukset ajettiin syvälle päämajaan. Kellariin nyt ainakin. Ties vaikka jälkimmäinen läpäisi mahdolliseen bunkkeriinkin.

Jälkimmäisestä on videotakin ja tuli korkealta, jyrkässä kulmassa ja mielestäni upposi syvälle ennen räjähdystä, tätä tukee myös siitä muodostunut räjähdys pilvi. Se ei levittänyt olemassa olevaa vaan tuotti tummemman ja spottimaisemman pilven.

Storm Shadowin hyötykuorma on BROACH:


The two stage warhead is made up from an initial shaped charge, which cuts a passage through armour, concrete, earth, etc., allowing a larger following warhead to penetrate inside the target. The weapon is designed to allow a cruise missile to achieve the degree of hard-target penetration formerly only possible by the use of laser-guided gravity bombs.

 
Prosessi alkaa Budanovin mukaan historian uudelleenkirjoittamisella. Ukrainan tapauksessa Venäjä onkin alkanut luomaan uutta, fiktiivistä historiaa miehitetyille ukrainalaisalueille, joilla niiden laiton liittäminen Venäjään oikeutetaan.

– He alkavat keinotekoisesti keksimään historiaa (miehitetyille) alueille. He sanovat, ettei historiaa ole olemassa, että se on väärää, että nämä ovat historiallisesti venäläisiä alueita, eikä täällä ole (ei-venäläisiä) kansoja, Budanov toteaa."
Tuttu venäläisten kaava. Moni muistaa kuinka Viipuriakin esiteltiin vanhana venäläisenä kaupunkina, jonka puna-armeija vapautti.
 
Wagner-sotilaita putkahtelee esiin sotarintamilla Ukrainassa, sanoo ukrainalainen prikaatinkenraali Oleksandr Tarnavskyi CNN:n mukaan.

Tarnavskyin mukaan Wagner-taistelijoiden tunnuksia tulee edelleen vastaan rintamalla. Hän ei kerro tarkkaan, millä rintamilla tunnuksia on tullut vastaan.

Tarnavskyi kertoo, että hänen joukkonsa alkavat spekuloida Wagner-joukkojen mahdollisesta läsnäolosta silloin, kun vihollisjoukot toimivat tavallista taitavammin.


-IL
 
Ukrainalaiskenraali Oleksandr Tarnavsky kertoi CNN:lle perjantaina joukkojensa saaneen aikaan läpimurron lähellä Verbovea. Hän ennustaa lähiaikoina joukkojen pystyvän vielä suurempaan läpimurtoon, vaikka myöntääkin haastattelussa joukkojen etenevän odotettua hitaammin.

-IL

Tuo odotettua hitaammin alkaa olemaan varsinkin suomalaisessa mediakentässä jo suorastaan legendaarista kamaa. Ukraina iskee sinne ja hyökkää tuolla ja on voittamassa koko helkkarin sodan...mutta...odotettua hitaammin :ROFLMAO:
 
Jos tosiaan totta, niin miten helvetissä ukrainalaiset tiesivät täsmälleen otollisen hetken iskeä päämajaan, joka oli täynnä isokenkäisiä ryssäpäälliköitä ?
Looginen ajattelu. Missä muualla arkipäivänä ja virka-aikaan isonappiset olisivat? Rintamalla? 😂

Signaalitiedustelu? Anna mun nauraa, ei kaiken tartte olla niin monimutkaista. Ajattelukin on sallittua. Keskellä päivää arkena on päämajassa aina herkullisia maaleja. Eikä siihen tosiaan tartte avuksi, kuin yhden miehen/naisen ja kännykän kertomaan, että milloin on tarpeeksi virka-autoja ajanut pihaan niin aika on kypsä.
 
Looginen ajattelu. Missä muualla arkipäivänä ja virka-aikaan isonappiset olisivat? Rintamalla? 😂

Signaalitiedustelu? Anna mun nauraa, ei kaiken tartte olla niin monimutkaista. Ajattelukin on sallittua. Keskellä päivää arkena on päämajassa aina herkullisia maaleja. Eikä siihen tosiaan tartte avuksi, kuin yhden miehen/naisen ja kännykän kertomaan, että milloin on tarpeeksi virka-autoja ajanut pihaan niin aika on kypsä.
Tästä iskusta muistaakseni viestittiin, että laivastoesikunnassa olisi ollut tuohon aikaan joku tärkeämpi isonappisten tapaaminen. Jos niin oli, oli iskun ajoitus todennäköisesti suunniteltu jonkin tiedustelutiedon perusteella. Tietenkin sekin on ollut luonnollisesti järkevä tavoite jo yksinäänkin, että on pyritty varmistumaan edes komentajan läsnäolo. EDIT: tietenkin siihen on voinut riittää yksi näkevä silmäpari ja sopiva viestintäväline. Luulisi alueella olevan erilaisia agentteja runsaasti katselemassa tärkeitä kohteita ohimennen.
 
Propaganndistilla rehellisyyskohtaus tai sitten vaan heittää pyyhkeen nurkkaan :D


Kaikki menee siis suunnitelmien mukaan. Mielenkiintoista ois ollu olla kärpäsenä katossa kun keksivät Venäjällä tämän suunnitelman.

Edit: Mielenkiintosta, nämä x- linkit näkyvät upotuksina lainauksissa.
Laitetaan kuitenkin koko teksti tähän alle:

What is happening to Russian Propaganda??? Have they given up on lying? Or do they simply know the end is near and are trying to score some honesty points before their trials at the Hague?
Sergey Markov - in an interview with PublicO: “We are losing tens of billions of dollars on discounts on oil, gas, fertilizers, etc. Conventionally, we receive 10-20% less than we could get for our goods.
Secondly, we have problems getting the products we need. For some things we overpay, but for others we cannot buy them at all. In addition, there is a colossal subsidization of the army that is hostile to us. We are forced to spend a lot of money to confront it.
Thirdly, Westerners have an almost monopoly on the information space. It's hard for us to compete with them. Hence the problems with influencing public opinion. Well, and finally, we have almost no allies. Even those who exist sometimes are absent.”
 
Back
Top