Ukrainan konflikti/sota

Kiinalaisetkin todennu Kinzhal perseensuristimen tyypilliseksi ryssäpaskaksi.
Chinese military experts criticized Putin’s “miracle missile”Chinese military experts gave a low rating to the “analogue” hypersonic missiles “Dagger”.An analysis published in Beijing's leading military-science journal Military Arms calls the Kinzhal "essentially just an aircraft-launched version of the [ground-launched] Iskander tactical ballistic missile." The missile is practically unable to maneuver at supersonic speeds, and “its ability to glide in the atmosphere over long distances does not live up to expectations.”
 
Russiadefencessä kiistellään edelleen A-50:n pudotuksesta ja alla oleva kommentti summaa russofiilien ajatusmaailmaa. Vaikka kone olisi tiputettukin niin se on aivan mekityksetöntä verrattuna venäläisten loistokkaisiin voittoihin.
Even if it was lost, it is still totally irrelevant. Compare single PR pricks vs strategic and systematic destruction of the industrial and military capabilities of Ukraine, but we are still talking about the former instead of the later, that is the issue...
 
Jaah, saadaanko tässä kohta jokin venäläisittäin nöyryyttävä humanitaarinen avunpyyntö länneltä? Eihän tuollaista määrää vanhuksineen, lapsineen ja sairaineen ihan äkkiä laitetakaan dieselgeneraattorilla väliaikaisesti lämpenevään liikuntahalliin. Siellä tulee äkkiä kylmä, vaikka venäläiset sitkeitä ovatkin ja osannevat pukeutua kylmässä.


dbadxuhg1ni61.jpg
 
On siitä lehdistössä ollut. Esim. nämä jutut:

Voidaan myös lukea Arto Luukkasen näkemys asiasta puolivakavan median puolelta.

Hänen mielestään
"Sarvamaa näyttää unohtaneen täysin Unkarin vaikean historian 1990-luvulta ja sen mitä tapahtui Itävallassa 2000-luvulla.

Se miksi Orbán haluaa välttämättä säilyttää toimivat suhteet Venäjään tai että hän ei halua sille EU:n apua johtuu menneisyyden traumasta.
Hänen mukaansa Euroopan valtioiden on tehtävä Ukrainan tukipäätös itsenäisesti.

Itse. Ei EU tasolla.
Saksan pitää kantaa vastuunsa lupauksistaan ja Ranskan pitää muuttaa korulauseensa konkretiaksi ja näin antaa apua Ukrainalle. Oikeasti.

Tämä liittyy yllämainittuun Unkarin kokemukseen 1990-luvusta. Lyhyesti: lännen puheet ovat korulauseita ja siksi Unkarin pitää huolehtia omista asioistaan sekä estää EU:ta sotkeutumasta kaikkiin asioihin.
"

Ja paskan marjat Luukkanen. Orbanin Unkaria ei kiinnosta pitää huolta omista asioistaan, kun kerran 10 miljardin vuotuinen tukipaketti niinkin hyvin on kelvannut. Orbanilla ei ole mitään hienoa agendaa, pelkkä oma etu mielessään. Siksi on ryssänmaan kätyri, siksi yrittää kaikkia älyttömiä populistisia temppuja. EU:sta voi olla mitä mieltä hyvänsä, itse näen siinä hyvää ja huonoa, en pelkästään jompaakumpaa. Mutta Orbanin perseilyn valkopesua en ymmärrä, en yhtään. Jos Unkarissa vallitsee länsivastaisuutta 30 vuoden takaisten kokemusten takia, käyttää Orban sitä vain härskisti hyväkseen kahmiakseen valtaa itselleen ja korruptoituneelle lähipiirilleen. Ja miksi sitä vanhaa katkeruutta länttä kohtaan edes pitäisi ymmärtää, onhan Unkari on saanut jättimäiset avustukset EU:lta ja paljon sijoituksia läntisiltä yrityksiltä vaikka kuinka pitkän aikaa. Jossain vaiheessa voisi olla aika lopettaa ruikuttaminen siitä, että 1990-luvulla ei saatu apua vaikka sitä luvattiin. On sitä apua sinne mennyt, voi helvetti sentään.

EDIT: Luukkasella on ihan hyviäkin pointteja kirjoituksessaan, mutta Orbanin puolustelu ei minuun iske, ei edes eikä etenkään noilla perusteluilla.
Asiaan vihkiytymättömänä 1+1= Sarvamaa on federalisti+Orbani repii rahaa (10) mistä saa = Enemmistöpäätökset + Finskeille lisää 2-6=-4 tukipaketteja. Loppu

edit laskutoimitus
 
Viimeksi muokattu:
Jep. Siis juoksee läpi eri ryhmittymiä ja aihe on rohkea mutta ei mahdoton. Ei ole vastaavaa temppua tehnyt kovin moni.
Orbanin kannattaa mielummin luovuttaa kun menettää itkuoikeutta kokonaan.
Suomen lehdistö ollut kohtuu hiljaa - miksi ?
Eivät ole vielä tajunneet..? :rolleyes:
 
"Russian parliament proposed to punish divorces by sending people to the "SMO" zone or a fine of 100,000 rubles (about $1,100)."

Siinä on oikein kunnon isovenäläinen ajattelutapa. Jollekin tuo on iso summa, jollekin niin sanotusti "peanuts". Eli se joka on jo siinä sisäpiirissä ja on päässyt käsiksi valtion lahjuspyramidiin, voi heitellä niitä minne lystää. Kymmenille miljoonille venäläiselle tuo on merkittävä raha ja miljoonille köyhimmille jokseenkin mahdotonta maksaa. Venäläiseen kulttuurin myös kuuluu, että muija ei ukkoaan elätä.
 
Pitänytkin monta kertaa tänne kirjoittaa, että vaalivuonna Biden ei kyllä varmasti jätä Ukrainan tukemista kesken. Se olisi aivan helvetin iso nöyryytys.

Ukrainalta ei tule jenkkiaseet loppumaan, Ukrainan tuki tulee jatkumaan keinolla millä hyvänsä ja Bidenillä on varmasti siihen myös monta eri keinoa.

Esim tämä uutinen

Bidenilla on muutama miljardi "omaa rahaa", jonka voi osoittaa Ukrainalle, mutta onhan se aika pientä verrattuna siihen 60 miljardiin, josta on ollut puhetta.

Kyllä toi olisi Ukrainalle aika katastrofi, että maailman suurin talous auttaisi vain parilla miljardilla vuonna 2024... (Ja varmaan vuonna 2025 ei sitäkään, jos/kun Trump valitaan.)
 
Back
Top