Ukrainan konflikti/sota

Ukrainan linnoitustöistä kuvaa. Tiedä sitten minkä verran näitä on tehty.

Toivottavasti paljon. Tietenkin selvää on ettei tällaista pysty tekemään kovin aktiivisilla alueilla ja lähellä etulinjaa. Mutta esim. tuolla Harkovan / Sumyn / Chernihivin suunnalla, muuallakin siis kuin lähellä valkoryssälän rajaa näitä ainakin kannattaisi tehdä ja varmasti tehdäänkin. Siellä on paljon rajaviivaa mikä pitää suojata ja mahdollisesti sen jälkeen vähemmillä joukoilla plus valvonnalla hoidettavissa.

Ja Ukraina on selvästi tehostanut omaa viestintäänsä näistä linnoitustöistä viime viikkoina.
 
Tšekin presidentti Petr Pavel sanoi, että tähän mennessä on onnistuttu löytämään tarvittava rahaa 800 tuhannen ammusten ostamiseen Ukrainalle.

Tämä tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun Norjan viranomaiset lupasivat osoittaa 140 miljoonaa euroa Prahan aloitteelle, johon liittyi 18 muuta maata, TV-kanava ČT24 raportoi.
 
Venäjä kylväny taskulamppuja ympäriinsä joissa on räjähteitä.
Russians are trying to kill children in Kharkiv Oblast
Mykola Baksheev, the mayor of Pervomaisky, Kharkiv region, announced that flashlights with explosives were scattered on the streets of populated areas."Such flashlights are scattered by pro-Russian scoundrels in populated areas. Inside, instead of batteries, there are explosives. When turned on, it detonates. The charge is small, but damage to the limbs is guaranteed."Such things are often raised by children, not realizing that it can be dangerous, so Russian sabotage is designed to kill children. Although adult civilians can also be affected
 
pakotteet eivät vaikuta -putler

...Pankit estävät maksuliikenteen Venäjältä muun muassa Turkin kemianteollisuudelle, autonvaraosien valmistajille sekä vaatetus- ja kenkäteollisuudelle...

Turkki saattaa sulkeutua venäläisiltä​



Turkki on yksi venäläisten ulkomaanmatkailijoiden pääkohdemaista. Viime vuonna sinne tehtiin yli kuusi miljoonaa matkaa.
Venäläisten lomamatkat Turkkiin saattavat kuitenkin pian olla muisto vain. Turkin vientiyritysten ja raakaöljyn ostajien vanavedessä turkkilaisilla hotelleilla on vaikeuksia saada majoitusmaksuja venäläisiltä asiakkailtaan.
Venäjältä lähetetyt rahansiirrot tulevat joko liian myöhässä tai ne palautuvat lähettäjälle, valitti turkkilaisen isänmaallisen puolueen varapuheenjohtaja Serdar Üsküplü oman puoleensa Aydinlik-lehdelle. Hänen mukaansa kymmenet tuhannet yrittäjät kokevat suuria tappioita ja Turkin matkailuliiketoiminta on suurissa vaikeuksissa, jos Venäjää vastaan asetetut pakotteet pysyvät voimassa.
Venäjän diplomaatit aloittivat tammikuussa neuvottelut rahaliikenteen palauttamiseksi Turkin kanssa, mutta ne eivät johtaneet tuloksiin. Ulkomaankaupan maksuliikenne maiden välillä on käytännössä pysähtynyt kokonaan. Turkkilaispankit eivät ota Venäjältä vastaan ruplia eikä edes Turkin liiroja.

Jotkut turkkilaispankit ovat alkaneet jopa perua aiemmin hyväksyttyjä maksuja vedoten siihen, että niihin on sisältynyt kiellettyjä tuotteita. Pankit estävät maksuliikenteen Venäjältä muun muassa Turkin kemianteollisuudelle, autonvaraosien valmistajille sekä vaatetus- ja kenkäteollisuudelle.
Pankkien Venäjän maksuliikenteen sulku alkoi pian Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin Turkin vierailun jälkeen 5. tammikuuta 2024. Hän keskusteli Turkin ulkoministeri Hakan Fidanin kanssa Venäjän vastaisista pakotteista ja vientirajoituksista sekä mahdollisista yrityksistä kiertää niitä.
Marraskuun lopulla 2023 Yhdysvaltain apulaisvaltiovarainministeri Wally Adeyemo, joka vastaa Yhdysvaltojen pakotepolitiikan valvonnasta, kävi Turkissa jättämässä viimeisen varoituksen turkkilaisyrityksille. Jos ne jatkaisivat Venäjän pakotteiden rikkomista, ne joutuisivat itse talouspakotteiden kohteiksi; ne voitaisiin muun muassa sulkea läntisen pankkijärjestelmän ulkopuolelle. Venäjän ja Turkin välinen kauppa on sen jälkeen laskenut jyrkästi.

 
Back
Top