Ukrainan konflikti/sota

https://www.hs.fi/talous/art-2000010296455.html lisää ammuksia Suomestakin jatkossa
PUOLUSTUSTARVIKEVALMISTAJA Nammo saa yli 30 miljoonaa euroa EU-tukea ruuti- ja tykistöammustuotannon kasvattamiseen Suomessa.

Euroopan komissio julkisti perjantaina listan hankkeista, joita EU aikoo rahoittaa vauhdittaakseen muun muassa tykistöammusten ja ohjusten tuotantoa Euroopassa, jotta EU pystyy toimittamaan Ukrainan kipeästi tarvitsemaa aseapua.

Nammo saa Suomessa tukea kahteen eri hankkeeseen. Se saa 10 miljoonaa euroa ammuksissa tarvittavan ruudintuotannon kasvattamiseen sekä 22,5 miljoonaa euroa 155 millimetrin tykistöammusten tuotannon laajentamiseen.
 

"VENÄJÄN entinen presidentti, nykyinen Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev esitti torstaina seitsemänkohtaisen ”Venäjän maailmanjärjestyksen”, joka on hänen mukaansa ainoa tie lopettaa konflikti Ukrainassa.

Siihen kuuluu muun muassa Ukrainan täydellinen antautuminen, koko Ukrainan liittäminen Venäjään ja Ukrainan Venäjälle maksamat sotakorvaukset.


Lisäksi Medvedev vaatii kansainvälistä yhteisöä myöntämään ”Ukrainan natsihallinnon” olemassa olon ja YK:n tunnustamaan Ukrainan laillisen aseman loppumisen. Myöskään sotilasliittoihin ei Ukraina voi liittyä ilman Venäjän suostumusta."

Medvedevin huumoriarvo sen kuin lisääntyy..

Eli jos ymmärsin oikein Ukrainan pitää antautua ehdoitta -> koko Ukraina liitetään ryssälään -> tämän jälkeen ryssälään kuuluva Ukraina maksaa sotakorvauksia.. eli käytännössä ryssälä maksaa itselleen sotakorvauksia ? Myöskään entinen Ukraina (nyt osa ryssälää) ei saa liittyä sotilasliittoihin ilman Kremlin suostumusta? :D

Jos sotilasliittoon voi liittyä ryssälän eri osat niin saataisiinko Karjalan tasavallasta osa liitettyä Naton jäseneksi ? Myös oikeilla tsetseeneillä ja monilla muilla vähemmistökansoilla voisi asiaan olla kiinnostusta.. :D
 
Lisätiedon murusia, yksi epäilty on ukrainalaisen yhdistyksen puheenjohtaja...
...osa rahoista päätyi suomalaisyrittäjän velkojen maksuun sekä auto- ja kesämökkihankintoihin...

Tämä Ukraina-vyyhdissä vangituista tiedetään – toinen on erään ukrainalaisten yhdistyksen puheenjohtaja​

LK KRP Ukraina
HANDOUT

ville-eklund-authorPicture.png

VILLE EKLUND

Ukrainaan kohdistuviin suojavarusteostoihin liittyvässä talousrikostutkinnassa vangittiin eräs paikallisen ukrainalaisten yhdistyksen edustaja.

Keskusrikospoliisi tiedotti tänään, että kaksi miestä on vangittu törkeään rahanpesuun liittyvässä rikostutkinnassa. Tapauksessa suomalainen yritys oli vastaanottanut rahaa Ukrainasta suojavarusteiden ostamiseksi sotatoimialueelle. Ukrainan puolustusministeriön rahoja vietiin esitutkinnan perusteella yrittäjälle 5,7 miljoonalla eurolla.
Esitutkinnan perusteella yrittäjä toimitti Ukrainaan liivejä kuitenkin vain puolet pyydetystä määrästä, eikä summaa näin käytetty kokonaisuudessaan liivihankintoihin.
– Esitutkinta on vielä alussa, joten rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Esitutkinnan perusteella osa rahoista päätyi suomalaisyrittäjän velkojen maksuun sekä auto- ja kesämökkihankintoihin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kaj Björkqvist Keskusrikospoliisin tiedotteessa.

 
Lukujen osalta vain ryssä tietää totuuden. Yleensä jalostamoissa on paljon osuuskia peräkkäin ja rinnakkain. Näin osuman vaikutus vaihtelee rajusti siitä miten pahaan pullonkaulaan isku onnistui. Tilanteesta ennen iskuja tiedetään että ryssällä on ollut katkoja polttoaineiden saannissa joita on hoidettu vientikielloilla. Tästä voisi epäillä että erityisesti moottoribensiinin osalta ylimääräistä kapasiteettia ei juuri ole, vienti on ollut hyvin pientä verrattuna kotimaiseen kysyntään.

Joten joku jää ilman ja ensisijaisesti ongelmaa taitaa hoitaa markkinatalous: hinnan nousu vähentää kulutusta.

IEA yms. raporttien mukaan ryssän strategiset varastot ovat olemassa porareikien muodossa eikä mitään valtavia jalostetun polttoaineen varastoja ole. Käytännössä polttoaineenjakelun luonnollinen varasto lienee 2-4 viikkoa, tämä muodostuu kuljetuksen ja jakelun säiliöistä. Idän ihmemaan syrjäisimmillä alueilla tuo kuljetusaika lienee pitempikin.

Joten välitön seuraus alituotannosta on tukkuhinnan nousu ja varsinainen pula alkaa näkyä kuukauden viiveellä. Kunnon pula tulee näkyviin vasta parin-kolmen kuukauden päästä kun alimääräinen tuotanto ei pysty täyttämään kaikkia jakeluasemia. Tällöin 27% pudotuksella joka neljäs jää ilman polttoainetta, erityisesti koskien bensaa.
Jep. Todellista tilannetta ei taida tietää kun venäjän ylimmän johdon edustajat ja heillä on ymmärrettävistä syistä myös motivaatio pitää se tieto salassa. Mutta, vaalien jälkeinen hintakehitys varmasti paljastaa edes jotain tilanteesta.

Kyllähän venäjän pystyy varmaan jollain tasolla priorisoimaan kulutusta ja ajamaan esim. ”tarpeetonta” teollisuutta hetkellisesti alas. Mutta, kun nämä iskut jatkuvat, niin tilanne tulee huononemaan todella nopeasti ja nuo kikkailut eivät enää auta. Myöskään maan sisäistä luottamusta ja vakautta tuollainen polttoainepula ei paranna. Tällöin reuna-alueiden tilanne voi lähteä eskaloitumaan, jos polttoaine tai mikä tahansa muu huolto alkaa takkuamaan.

Kun tätä venäjää seuraa eri näkökulmien kautta, niin kyllä tässä vähän alkaa näyttämään siltä, että 6-12kk on se aika, mitä tuo venäjä enää kestää maksimissaan. Alkaa olemaan niin kalusto, rahat, kuin polttoaineet lopussa. Minkään sortin voimia mihinkään isoon läpimurtoon ei enää ole. Jos niitä olisi, niin miksi niitä ei olisi jo käytetty?

Joten, länneltä tämä vaatii pään pitämistä kylmänä vielä hetken.

Mutta, olisi edelleen kiva tietää, mikä on se putinin suunnitelma? Ajetaanko armeija ja talous romahdukseen, vai onko tietyn pisteen jälkeen tulossa joku exit plan? Nykyisiä rintamalinjoja putiin ei pysty myymään voittona ja niistä maksettu hinta on aivan liian iso. Toisaalta putinin on myös pakko säilyttää jonkin sortin sotilaallinen reservi myös tämä sodan jälkeen. Siinäpä olisi Kiinalle tai jollekin muulle taholle tuhannen taalan paikka aloittaa joku proxy-sota, jos venäjä armeijasta ei olisi jäljellä tankin tankkia.

edit: miten ihminen voikin saada välillä niin monta typoa yhteen ainoaan postaukseen....
 
Viimeksi muokattu:
Bradley vs. BTR Bradleyn sisältä. Laatu on parempi kuin aiemmissa videoissa ja ilman taustamusiikkeja
Onko putki vakauttamaton kun heiluu noin paljon? Näyttäisi kääntyvän vaunun mukana + pari kertaa osoittaa taivasta kohden. Ampuja joutuu korjaamaan aika paljon tähtäystä isoillakin liikkeillä ampumisen aikana.
 
Kalugan öljynjalostamoiskussa taas torjuttiin droonit mutta epäonnisesti taas pari tippui suoraan jalostamoon.

Two suppressed UAVs in the Kaluga region fell onto the territory of the enterprise​

KALUGA, March 15. /TASS/. Two unmanned aerial vehicles (UAVs), suppressed on Friday morning in the Kaluga region by means of electronic warfare (EW), fell onto the territory of the enterprise. One of them exploded without causing serious damage; a total of four drones were neutralized, Governor Vladislav Shapsha wrote in his Telegram channel .

“One UAV was shot down by air defense, the other three were suppressed by electronic warfare. Two of them fell on the territory of the enterprise, one exploded above the enterprise without causing serious damage to it. The enterprise continues its work,” Shapsha wrote.

The head of the region added that the task force had completed the inspection of the UAV crash site. He also published a photo of the enterprise, but did not give its name.
https://tass.ru/proisshestviya/20243377
 
Ostaakko lentotukialus vai yli puolimiljoonaa dronea, kas siinäpä kysymys...

Noh, ehkä ei noin mustavalkoisesti, mutta ajattelemisen aihetta kuitenkin.

240106-scaled.jpg
Maailman suurin lentotukialus USS Gerald R. Ford ylitti Atlanttia tammikuussa 2024. / U.S. Navy / Nolan Pennington

Uusi tukialus vai 650000 lennokkia? Sodankäynnissä tapahtuu suuri muutos​



Lennokkiteknologian nopea kehitys on heijastunut viime vuosina Ukrainan rintamalle, jossa molemmat osapuolet ovat lisänneet massiivisesti tiedustelu- ja räjähdedroonien tuotantoa.
Tilanteen sanotaan suosivan puolustajaa, sillä lähes kaikki joukkojensiirrot pystytään havaitsemaan hyvissä ajoin. Lähestyviä panssariajoneuvoja ja jopa yksittäisiä sotilaita vastaan lähetetään välittömästi videolinkin kautta ohjattavia FPV-räjähdelennokkeja.

Yhdysvaltain amiraali evp. James Stavridis ja merijalkaväen erikoisjoukoissa toiminut Elliot Ackerman huomauttavat, että halvoilla lennokeilla ja meridrooneilla on tehty viime aikoina tuhoisia iskuja muun muassa Lähi-idän alueella ja Mustallamerellä. Ukrainan räjähdeveneet tuhosivat noin 65 miljoonan euron arvoisen Venäjän laivaston korvetti Ivanovetsin helmikuun alussa.
Lennokkien käyttö sodankäynnin tukena on kuitenkin vasta alkutekijöissään. Teknologinen murros aiheuttaa uusia riskejä myös Yhdysvalloille, jonka uusin lentotukialus USS Gerald R. Ford maksoi 12 miljardia euroa. Kyseessä on historian kallein sota-alus.

– Samalla summalla voisi ostaa 650 000 Shahed-lennokkia. Vain muutaman niistä pitäisi päästä kohteeseensa, jotta tukialus vaurioituisi vakavasti tai mahdollisesti uppoaisi, James Stavridis ja Elliot Ackerman kirjoittavat Wall Street Journal -lehden julkaisemassa esseessä.
Modernit sota-alukset on varustettu ohjus- ja lähitorjuntajärjestelmillä, joten Shahedin kaltaisten lennokkien suorat osumat olisivat melko epätodennäköisiä. Tekoälyn nopea kehitys voi lisätä droonien luomaa uhkaa jo lähitulevaisuudessa.
Tukialuksen kaltaiset kohteet ovat haavoittuvia, jos niitä vastaan isketään satojen edullisten räjähdelennokkien parvilla.

– Lennokit muuttavat sodankäyntiä sitten, kun niitä käytetään tekoälyn ohjaamina parvina. Tämä hetki ei ole vielä käsillä, mutta se on lähestymässä nopeasti. Jos emme varaudu siihen, niin uudet teknologiat voivat laajasti käytettynä muuttaa globaalia voimatasapainoa, Stavridis ja Ackerman varoittavat.


Tekniikka kehittyy sekä droneissa että niiden torjunnassa lähivuosina sitä tahtia että olisi aika hullua ostaa puolimiljoonaa dronea nyt ellet voi käyttää niitä samantein. Parin vuoden päästä ovat täysin vanhanaikaisia ja hyödyttömiä ja mietit että lentotukialus olisi sittenkin ollut parempi sijoitus. Kun tukialuksen runko on valmiina niin siihen on semi helppo pultata kiinni lisää roinaa mutta Shahedin ohjausjärjestelmän ja aerodynamiikan päivitys saattaapi olla vaikeampaa. Ainakin jos niitä on se 500000 päivitettävänä joka viiden vuoden välein.

En väitä että 500k Shahedia ei tuhoaisi GeraldFordia. Mutta jos et ole sodassa niin jenkeille supercarrier on parempi sijoitus.
 
Ihan olkoon vaikka 14 vuotta.
Niin niin, eihän se sitä sanomaasi muuta ja ties vaikka olisi edelleen samat kuormurit halleissa. Sillä vain siitä sanoin että ei ole viimeaikojen kuvia tai videoita, vaikka niitä levitellään ilmeisesti "uusina". Lähteet kannattaa tarkistaa.
 
Tekniikka kehittyy sekä droneissa että niiden torjunnassa lähivuosina sitä tahtia että olisi aika hullua ostaa puolimiljoonaa dronea nyt ellet voi käyttää niitä samantein. Parin vuoden päästä ovat täysin vanhanaikaisia ja hyödyttömiä ja mietit että lentotukialus olisi sittenkin ollut parempi sijoitus. Kun tukialuksen runko on valmiina niin siihen on semi helppo pultata kiinni lisää roinaa mutta Shahedin ohjausjärjestelmän ja aerodynamiikan päivitys saattaapi olla vaikeampaa. Ainakin jos niitä on se 500000 päivitettävänä joka viiden vuoden välein.

En väitä että 500k Shahedia ei tuhoaisi GeraldFordia. Mutta jos et ole sodassa niin jenkeille supercarrier on parempi sijoitus.
Ei kaikki dronessakaan vanhene nopeasti. Akku voi kestää useamman vuoden varastossa, osa elektroniikasta ei tarvitse uudistaa kokoajan, kuten lento ohjelmointi (sekin voi hoitaa kuitenkin 10 vuotta vanhalla elektroniikalla), osa kuten sähkömoottorit, propellit, runko voivat palvella päivitettynäkin tai ilman mitään päivitystä vuosikymmeniä.

Toisekseen kyky valmistaa teollisesti kaikkia tarvittavia osia droneen on tärkein kyky kulutussodassa.
 
Niin niin, eihän se sitä sanomaasi muuta ja ties vaikka olisi edelleen samat kuormurit halleissa. Sillä vain siitä sanoin että ei ole viimeaikojen kuvia tai videoita, vaikka niitä levitellään ilmeisesti "uusina". Lähteet kannattaa tarkistaa.
Vanhat kuvat voisi laittaa eri omaan ketjuunsa.
 
EU:n tykistöammusten tuotantoon puolen miljardin edestä investointeja, kyllä se Putler haukkasi reippaasti paskaa Ukrainaan hyökkäämällä.

Nämä on hyviä uutisia tällaiset. EU:n onkin aika kasvaa aikuiseksi ja alkaa huolehtimaan itsestään. Tätä avittaa jenkkien syvän päädyn rebuosaston paskanaamailu. Harmillisesti toki Ukrainan kustannuksella. Se olisikin jenkeille harmillinen kierrepotku omaan takaraivoon jos EU:n jäsenmaat yhteisesti kasvaisi sotilasmahdiksi, tai edes sotilaallisesti vakavasti otettavaksi.
 
Ukrainan tankkimiehistöjä arvostellaan kun jää luukut auki, amatöörien puuhastelua sanovat tietäjät, kun tosissaan mennään ryssien malliin ja ammattilaiset on asialla niin ei jää tornitkaan paikoilleen.


EU:n tykistöammusten tuotantoon puolen miljardin edestä investointeja, kyllä se Putler haukkasi reippaasti paskaa Ukrainaan hyökkäämällä.

Ei se Moskova vaan se Peking siellä takana. Siellä kiehutaan kun niiden ohituskaistaa on lyhennetty kesken kiihdytyksen. Aika loppuu kesken Kiinalta kun länsi alkaa varustautumaan liian aikaisin kiitos Venäjän. 2030 luvun piti olla Kiinan marssi maailman valtiaaksi lännen nukkuessa. Nyt Kiina pelkää että länsi ei nukukkaan tarpeeksi pitkään joutuakseen yllätetyksi sotilaallisesti.
 
Mutta, olisi edelleen kiva tietää, mikä on se putinin suunnitelma? Ajetaanko armeija ja talous romahdukseen, vai onko tietyin pisteen jälkeen tulossa joku exit plan? Nykyisiä rintamalinjoja putiin ei pysty myymään voittona ja niistä maksettu hinta on aivan liian iso. Toisaalta putinin on myös pakko säilyttää jonkin sortin sotilaallinen reservi myös tämä sodan jälkeen. Siinäpä olisi Kiinalle tai jollekin muulle taholle tuhannen taalan paikka aloittaa joku proxy-sota, jos venäjä armeijasta ei olisi jäljellä tankin tankkia.
Minä ajattelen putainin tilannetta jo vähän kuin Hitlerin viimeisiä päiviä. Minulla on muitakin lempiteorioita putainin terveydestä ja tilanteesta, mutta joka tapauksessa oletan että "bunkkeripappa" on sen verran istunut siellä bunkkerissa ja ollut hirmuvaltiaan alaisten liehiteltävänä, että ei oikeasti enää tiedä tilanteesta tarpeeksi tai pysty tekemään enää rationaalisia päätöksiä.

Sota vie, ja putainin sunken costs on niin suuri, ettei hän todellakaan osaa enää kuvitella mitään muuta kuin että "tätä jatketaan kunnes kunniakas venäjän valtio voittaa". Peliin pistetään vain suurempia määriä zenäläisten verta ja ruumiinkappaleita, kunnes seinä tulee vastaan. Ei tuolla ainakaan mitään pitkää peliä "exit plänistä" suunnitella. 4D shakki osoittautuukin tukkimiehen kirjanpidoksi ruumiista. Mieluummin uhrataan kaikkien venäläisten tulevaisuus kuin myönnetään omat virheet, ja oma maailmanhistorianluokan virhe jolla tuhosi maineensa, maansa ja historiansa.

Kuulostaa eräältä historian "suurmieheltä", mutta luulen että putainin viimeisten päivien viimeiset ajatukset jotka pyörivät päässä tulevat olemaan jotain sellaista kuin "venäjän kansa petti minut, he eivät ansaitse minua, voittoa, tai edes elää enää". Valitettavasti pelkään että ihan viimeisillä hetkillä kun paska tosiaan osuu naamaan, niin putain yrittää tehdä kostoiskuja (=ydinaseet). Ei niinkään käyttääkseen ydinretoriikkaa lännen alistamiseen (niinkuin nyt tekee), vaan ihan vain mielipuolen viimeisenä katkerana kostona. Myös venäläisille. Ja siinä vaiheessa on venäjän "eliitin" (=kenraalikunnan ja ylimpien oligarkien) viimeinen tilaisuus pelastaa itsensä ja edes jonkinlainen historian siivu venäjän valtiosta historiassa. Näin myös uskon tapahtuvan, ja putainin kuolevan paskat housussa tikarit selässään jossain bunkkerin nurkassa kiroten maailmaa. Ja pitäen itseään vieläkin jonkinlaisen Pietari Suuren henkisenä perillisenä.

Tämä ei ole ydinkatastrofiennuste, vaan looginen paskainen päätepiste paskiaiselle, joka ei osaa edes olla tyylikäs superrikollinen, vaan vain B-elokuvien hirmuvaltias. Ja tarina on meille lännelle oikeasti positiivinen, vaikka Ukraina siitä hirveän hinnan nyt maksaakin.
 
Back
Top