Ukrainan konflikti/sota

Kyseessä on valtio jonka luottoluokitus on roska luokassa kiitos sodan ja jolle IMF on antanut maksu lykkäyksiä kansainvälisiin lainoihin. Aika haastavaa saada Ukrainan yksin lainaa tällä hetkellä 7 patriot patterin ostoon.
Ukrainalla on vaikeuksia ostaa kotimaisiakin tuotteita kertoo Ekonimichna Pravda

Ja kyllä Ukraina ostaa ulkomailta itsekin sen mitä vaan pystyy. Maaliskuussa 2024 osti itse suoraan omilla sopimuksilla 350 000 kpl 155mm tykistön ammusta euroopasta.

edit. suosittelen lukemaan tämän artikkelin; miten euroopan aseteollisuus on vastannut huutoon nostamalla tuotantoa 50 % sitten sodan alun. Lopussa Josep Borrell puhuu Venäjän jäädytettyjen varojen käytöstä. Uskallan väittää, että jos 2024 ei tule rauhaa niin EU ottaa ne käyttöön/antaa Ukrainalle. (kaikkien jäsenmaiden pitää se hyväksyä)
edit. 2 tästä herrasta aika jättää pian, tulee olemaan suuri menetys euroopan kollektiiviselle puolustukselle/ulkopolitiikalle
Vaikka luonnonvarat saisikin pantattua, diili on varmasti paska sotaa käyvälle maalle jos sellaista ylipäänsä kukaan tarjoaa. Ihan polkuhintaan ei voi esiintymiä antaa edes asevelivaltiolle ettei päädy itse tolppaan sitten kun joskus aletaan ns. vähän ynnäilemään.
 
Tässä on oikeastaan kiteytetty hyvin se, miksi aika käy venäjää vastaan ja miksi venäjä ei todellakaan pysty jatkamaan tätä sotaa vuosia. Tämä on ollut linja jo pitemmän aikaa, että venäjä kykenee korvaamaan vain noin 30% tappioista ja sekin tulee kohta romahtamaan, kun ollaan enää pelkästään uudistuotannon varassa. Ja kun tähän vielä lisätään se, että nämä kalustotappiot ovat räjähtäneet käsiin tässä viimeisen puolen vuoden aikana.
 
Ryssän "journalisti" otti peppukipeää Serebriankan metsässä. Viimeinen raportti. edit. lisätään pidempi pätkä Necro_mancerilta.

A senior press officer of the russian MoD was killed while being illegally in Ukraine. Senior officer of the press service of the Western Military District, Evgeny Polovodov, died in Ukraine's Serebryan'skyy forest due to shelling. He was accompanying the so-called "Vesti Luhansk" film crew and died while covering some tank battalion of the russian formations.
A tireless language worker, Major of the press center of the West group of troops, Evgeniy Andreevich Polovodov, born in 1990. was successfully demilitarized on 04/10/24 in the Kremensky direction during another bullshit
 
Viimeksi muokattu:

Ryssä valtaamalleen alueelle kaupan kattoremonttiin aloitti.

Valtava venäläispommi putosi kauppaan vahingossa​

1500 kilon pommi putosi sisään kauppaan Venäjän hallitsemassa Yenakievon kaupungissa Donetskin alueella, yhdysvaltalainen Newsweek kertoo.

Äärimmäisen raskas ilmapommi ei räjähtänyt.

Riippumattoman valkovenäläisen Nexta-uutissivuston jakamalla videolla näkyy, kuinka räjähtämätön pommi on aiheuttanut tuhoa kaupassa.
 
Sinun pitää ilmeisesti kirjoittaa Zelenskyille, miten asiat pitää hoitaa...

Jotenkin luotan siihen, että paikan päällä Ukrainassa nämä asiat nähdään tarkemmin ja osataan hoitaa oikein kuin keskustelupalstalla Suomessa.
Viimeksi eilen oli kymppi uutisissa reportteri Kiovassa haastattelemassa väkeä kansanedustajasta parin ex-sotilaan kautta kadunmieheen. Yksi sanoo että kaikki pitäisi käskeä mukaan talkoisiin, osa että vapaaehtoisesti ja kansanedustaja että rahalla pitäisi houkutella. Fakta nyt kumminkin uutisten mukaan on se ettei vapaaehtoisia enää tule ja miehistä on rintamalla pula.

Täällä ainakin käsketään ja osallistumisprosentti on sen mukainen, niin rauhan kuin sodankin aikana.
 
Kerrassaan upea tämä rauhansuunnitelma. Ryssä saa pitää Krimin + Itä-Ukrainan. Ja Ukrainalle ei ole luvassa eikä tiedossa läntistä integraatiota. Eli paluu ryssän vasallivaltioksi.



Useimmat Washington Postille asiasta kertoneet henkilöt esiintyvät jutussa nimettöminä. He kertovat lehdelle Trumpin sanoneen heille yksityisesti, että sota voisi loppua, jos Ukraina painostettaisiin luovuttamaan Venäjälle jonkin verran maata. Trumpin mielestä osalle ukrainalaisista liittyminen Venäjään olisi ”okei”.

Trumpilla on ollut mielessä Krimin luovuttaminen Venäjälle lopullisesti, samoin kuin Itä-Ukrainan. Sopimukseen liittyisi, että Ukraina ei enää hakisi Naton jäsenyyttä.
Ja tuota saatanan vajaakkia jotkut Suomessakin fanittavat.
 
Ryssien S-300 yksikkö ottaa vähän osumaa Himarsilta.

On kyllä laadukas tiedusteludrooni.

Taas on puikotettu ihan parasta A-luokkaa olevia maaleja! S-300:n ohjuslavetit ovat kalliita järjestelmiä ja niitä on paljon mutta ei kuitenkaan loputtomasti. Näiden tuhoaminen avaa uusia mahdollisuuksia lennättää kaikenlaista muuta mukavaa ryssän puolelle ja lisää Ukrainan ilmavoimien toimintavapautta myös rajan omalla puolella.
S300.jpg

Vertailun vuoksi toinen ruutukaappaus PV:n videolta vuoden 2018 alusta:
JASSMvsS300.jpg

Ei ole rakettitiedettä päätellä, mitä härveliä kuvan maalilaite esittää. 😁 Suomen Hornettien AGM-158 JASSM -koeammunnoista voi lukea lisää vaikkapa täältä. Homma saatiin pakettiin mutta uusien asejärjestelmien integroiminen hävittäjiin osoittautui varsin hitaaksi ja kalliiksi puuhaksi, joten jatkossa varmaan yritetään ostaa valmista.

Ukrainan sota on osoittanut, että puolustajan pitää pystyä vaikuttamaan myös kaukana rintamalinjan takana oleviin kohteisiin. Monen muun asian lisäksi dronet ovat mullistaneet kohteiden tiedustelun, mitä on pidetty kaukovaikutusaseiden ongelmana ainakin jos tarkoituksena on ampua muitakin kuin kiinteitä maaleja. Paikannettuja maaleja voidaan ampua raketinheittimillä, risteilyohjuksilla tai hyökkysdroneilla maalityypin ja tilanteen mukaan.
 
Myroshnykov kommentoi, että lähi-IT on lopussa puolustajilla, koska USA:n sisäpolitiikka. Selittää miksi ne SU-25 lentelee estoitta Chasiv Yarin rintamalla kuten parissa videossa noteerattu täälläkin.

---
Difficult days for Chasovoy Yar, for the Umanske-Netaylovye line, for Novomykhailivka and Krasnohorivka.

Very heavy.

It is very unpleasant to watch planes of slush flying all the way to Chasik.

But we are reaping the benefits of the lack of US aid.
For a long time, neither air defense systems, nor front-line, nor object air defense systems were handed over to us. And rockets to them as well.

Yes, the situation with this is very difficult and the resolution of the issue is now solely in the hands of the House of Representatives and Speaker Johnson.

 
Laitetaan vielä nyt tämäkin kohtelias kommentti Tatarigamilta. Paljon suorasukaisempaa palautetta tulee nyt joka taholta USA:n suuntaan, myös ukrainalaisilta itseltään. Suorastaan tuskaisaa nähdä tämä.

Ummikkona uskon edelleen, että USA saa itsensä kasaan tässä asiassa pian. Muussa tapauksessa se tietää lopun alkua USA:n 80 vuotta jatkuneelle hegemonialle. USA ei ole enää luotettava kumppani Euroopalle.

 
Juttua siitä miten ryssä pyrkii hajottamaan eurooppalaisten rivit. Mikä yllätys että raha on vaihtanut omistajaa.



Tuorein esimerkki on Tšekin ja Belgian viranomaisten viikko sitten paljastama, Euroopassa toiminut Venäjän propaganda- ja korruptioverkosto. Verkoston takana on Putinin läheinen ystävä, maanpetossyytteen saanut ukrainalainen poliitikko ja oligarkki Viktor Medvedtšuk.

Medvedtšuk maksoi Euroopan parlamentin jäsenille Venäjän etujen edistämisestä. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan lahjusten saajien joukossa oli saksalaisia, ranskalaisia, puolalaisia, hollantilaisia, belgialaisia ja unkarilaisia europarlamentaarikkoja.

Putin puhuttelee taitavasti erityisesti laitaoikeiston puolueita. Hän korostaa ”perinteisiä perhearvoja” ja vahvaa johtajuutta. Se näyttää purevan.

– Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan EU:n laitaoikeistossa oli jopa avointa Putinin ihailua, Braghiroli toteaa.

Braghirolin mukaan ei ole salaisuus, että Venäjä on suoraan rahoittanut näiden puolueiden edustajia.

– Venäläiset pankit ovat antaneet edullista lainaa esimerkiksi Italian Pohjoisen liitto -puolueelle, sanoo Braghiroli.

– Ja rahoitus merkitsee aina riippuvuutta.
 
Toivon että uudet Ukrainan Lancet-kopiot tai vastaavat pystyisivät piakkoin iskemään Harkovaa terrorisoiviin S-300 pattereihin. Lienevät 50-100 km säteellä rajasta. HIMARS:lla ei tämmöisiä hirmuisia eskalaatioita ole voinut toteuttaa.

Päätin muistin virkistämiseksi hakea, millaista ulottumaa S-300 järjestelmän ohjuksille on väitetty maasta-maahan käytön osalta.

GlobalSecurity on lähteeksi huono, koska eivät merkitse kirjoituksiinsa lähteitä näkyviin, joten voivat sisältää faktaa mutta sitä on mahdoton erottaa väitöksistä tai jopa omista keksinnöistä - koska ei ole lähteitä.

Silti, lainaan heidän sivultaan pari kohtaa: LÄHDE

The S-300 is in fact less effective than the same 9M528 missile from the Smerch MLRS. The warhead of an air defense missile system is always fragmentation or fragmentation rod. High-explosive action, even for hitting air targets, is minimal, the main damage comes from striking elements. If we take the warhead of the 9M55F Smerch missiles - 258 kg, of which 95 kg of explosives and 1100 submunitions weighing 50 grams each. And a rocket of the 5V55 family - there the warhead has a weight of 133 kg, of which 47 kg of explosives. The number of fragments is also many times less.

-

The most common missiles for S-300 anti-aircraft systems are 5V55, which have a range of up to 75 km, and a warhead weight of 133 kg. The proven range of launching 5V55 missiles against ground targets is 120 km and these missiles fly along a ballistic trajectory (obviously, we are talking about some new, previously unknown modification). That is, by deploying S-300 launchers on the territory of Belarus, the Russian military can target Ukrainian cities on the conditional Kovel-Sarny-Korosten-Kyiv line, and initially Ukrainian air defense system was powerless against them. The specifics of the operation of such a missile is that it creates a cloud of damaging elements. In the case of the 5V55 rocket, these are 133 kg of steel cubes approximately 1 × 1 × 1 cm in size each, flying tens of meters from the epicenter of the explosion.

Compared to the 5V55 missiles, the 48N6DM missile has a larger warhead and flight range - 180 kg and 250 km against air targets, respectively. Director of Defense Express Sergey Zgurets claims that the proven launch range of 48N6DM as a ground-to-ground missile is from 230 km and it also flies along a ballistic trajectory, covering a distance of 200 km in one to two minutes. This zone of destruction allows shelling such cities as Kyiv, Zhytomyr, Rivne, Lutsk and even Lvov from the territory of Belarus. How many of these missiles are left in the Russian army is still unknown.

-

The Russians often launch old S-300 missiles in Ukraine, which need to be disposed of. And they have many. There are about 7,000 of them. Instead of spending money on disposal, they are simply released across our territory. Counting how much they used them, then these missiles will last them for another 3 years. At the same time, in September 2022, the main intelligence department of the Ministry of Defense of Ukraine noted that Russia would have enough missiles for at least three years to strike at the territory of Ukraine.

Vadim Skibitsky, a representative of the Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine, spoke about this in the podcast of Ukrayinska Pravda "(Not) a Safe Country" on 09 September 2022. “The number of missiles depends on what the Russian Federation is currently using. We calculated: S-300 are missiles that have been in storage for more than 30 years, and most of them for 35-40 years. This is actually a missile that needs to be removed from service. They are being processed. There are about 7,000 of them. Instead of spending money on disposal, they are simply released through our territory. If you count how much they use them, then they will have enough of these missiles for another 3 years."

-


Eli ohjuksesta riippuen ulottumaksi kerrotaan joko 120km tai 230km, tosin tuo lyhyempi on yleisempi.

Ryssä on iskenyt Kharkovan kaupunkiin hyvin tiuhaan näillä ohjuksilla, joten jos piirtää ympyrän jonka keskipiste on Kharkovan kaupungissa (toki joutuu arvaamaan sen paikan) niin saa karkeasti sen alueen, jolta ohjukset on täytynyt laukaista.

Lainasin myös GUR:n Skibitskyn kommentin (9.9.2022) jonka mukaan ohjusten arvioidaan riittävän kolmen vuoden ajaksi, jos käyttö jatkuu samansuuruisena ja jos arvio ohjusten määrästä on oikea. Tästä nähdään että kolme vuotta tulisi täyteen 9.9.2025 eli noin yhden vuoden ja viiden kuukauden kuluttua.
 
Päivän luvut:
434581808_772599098386504_8009939109737934063_n.jpg
 
Back
Top