Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

USA:n presidentti ja pressanvaalit

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja JR49, 06.11.2015.

 1. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Pölvästi.
  Äskettäin kerrottiin tämän kaverin väittäneen, että Raamatun Joosef rakensi pyramidit viljavarastoiksi...
  Jos vaihtoehdot ovat Trump ja tämä republikaaneista, niin :facepalm:. Ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Putinin on pakko tehdä liikkeensä ennen kuin valta vaihtuu. Tämäkin Carson voisi olla täysin arvaamaton motiiveissaan.

  http://yle.fi/uutiset/nolo_paljastu...okas_valehteli_sotilaskoulutuksestaan/8438594
  http://yle.fi/uutiset/republikaanie...atun_joosef_rakensi_egyptin_pyramidit/8435734

  Nolo paljastus USA:n presidenttikisassa: Ehdokas valehteli sotilaskoulutuksestaan
  Mielipidemittausten kärjessä oleva republikaanien Ben Carson on kertonut muun muassa elämäkerrassaan West Pointin sotilasakatemian halunneen hänet opiskelijaksi.
  [​IMG]
  Republikaanien esivaaliehdokas Ben Carson. Kuva: Larry W. Smith / EPA
  Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Ben Carson on jäänyt kiinni sotilaskoulutukseen liittyvästä valheesta. Carson on väittänyt elämäkertakirjassaan ja useita kertoja sen jälkeenkin hakeneensa ja päässeensä opiskelijaksi maailmankuuluun West Pointin sotilasakatemiaan.

  Carsonin mukaan West Point halusi hänet opiskelijaksi ja tarjosi stipendiä.

  Nyt Carsonin kampanjatyöntekijät ovat joutuneet myöntämään tapausta penkoneelle Politico-uutissivustolle, että väitteet ovat humpuukia. Carson ei koskaan pyrkinyt tai päässyt opiskelijaksi kuuluisaan akatemiaan.

  Neurokirurgi Carson ja miljardööriliikemies Donald Trump ovat mielipidemittausten mukaan suosituimmat ehdokkaat republikaanien presidenttiehdokkaaksi.
   
 2. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Yhdysvaltojen republikaaniehdokkaat väittelivät viime yönä Fox-kanavalla. Väittelyssä sivuttiin myös Suomen turvallisuuspolitiikkaa.
  Ohion osavaltion kuvernööri John Kasich otti voimakkaasti kantaa Baltian maiden ja Suomen turvallisuuteen republikaaniehdokkaiden vaaliväittelyssä viime yönä.

  – Suomelle ja Baltian maille tiedoksi: jos Venäjä liikkuu, me liikumme, Kasich uhosi Fox-kanavalla.

  Kasichin ulkopoliittinen vaatimuslista oli pitkä.

  Hänen mukaansa esimerkiksi ukrainalaisille tulisi toimittaa aseita, jotta he voivat taistella.

  Kasich haluaisi myös lentokieltoalueita Syyrian ja Turkin rajalle ja Saudi-Arabian lopettavan Amerikan vihollisten rahallisen tukemisen. Lisäksi Kasich huomautti, ettei Kiina omista Etelä-Kiinan merta.

  Kasichin kommentit ovat herättäneet kummastusta myös Twitterissa.

  Ekonomisti Alan Tonelson ihmetteli twiitissään, onko Suomi todellakin sellainen turvallisuuskysymys USA:lle, että sen puolesta kannattaisi sotia.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1447165149895.html
   
 3. Mainos 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286

  Hyvin typerää mennä puhumaan fuulaa jenkeissä varisnkin pressaehdokkaana?...suomessa ei niin väliä kun täällä ei ole myyttistä "tutkivaa journalismia" tai sellaista porukkaa joka kaivaa lähes reaaliajassa tietoa esim.poliitikkojen TV- kekustelutilaisuudessa esitettyjä heittoja/väitteitä/meriittejä ect ja niiden todenperäisyyden..
   
 5. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Tämä ketju kun ei Suomen asioihin liity, niin en ota kantaa. Edit: Siis meidän poliitikkojen väittämiin.
  Ydinasevaltion tai itse asiassa minkä tahansa valtion päämieheksi pyrkivällä pitää kuitenkin olla sivistystaso osoitettuna jollain muullakin tavalla kuin raamattua lukemalla. Alhainen sivistystaso altistaa idiotismille.
   
 6. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Voi voi Hillary :facepalm: ....tuskin pressaksi valitaan...


  http://www.wnd.com/2015/11/hillary-muslims-have-nothing-whatsoever-to-do-with-terrorism/

  MAAILMAN kiistellessä, onko radikaalia islamia olemassakaan, ja jos on, onko se osa islamia, Israel hautaa murhattuja kansalaisiaan ja maahan avustamaan tulleita ulkomaalaisia, jotka sattuvat olemaan terroristin tulialueella. Erityisesti USA:n hallituksen outo tapa kieltää yleisesti tunnettu tosiasia antaa aiheen epäillä, että poliittisella korrektiivisuudella on karvaiset kouransa pelissä mukana. USA:ssa se näyttää juuttuneen määrättyyn poliittiseen kansanosaan kuin täi tervaan. Viimeksi sekä demokraattien pääehdokas Hillary Clinton puhuu suu väärällään, ettei radikaali islam kuulu perinteiseen islamiin, jota pääosa muslimeista tunnustaa. Samaa hehkuttaa myös Obaman yksi tunnetuimmista pääpelureista Nancy Pelosi, joka useista takaiskuista huolimatta esiintyy edelleen vahvasti julkisuudessa.

  Hillary Clinton pani asian vielä paremmaksi väittäessään, ettei islamilla yleensäkään ole mitään tekemistä terrorismin kanssa, sitä harjoittavat vain sattuvat olemaan muslimeja, vaikka turvautuvatkin hyökkäyksissään islamin sotahuutoon: Allahu akhbar, Allah on suurempi. Hillary sanoi ennen puhettaan CFR:n tilaisuudessa New Yorkissa torstaina: ”Tehdäänpäs asia selväksi: Islam ei ole vastustajamme. Muslimit ovat rauhaarakastavia ja suvaitsevia ihmisiä eikä heillä ole mitään tekemistä terroristien tai terrorismin kanssa”.

  Hän sanoi periaatteessa seuraavansa Obaman viitoittamaa tietä ISIS-joukkojen vastaisessa taistelussa Syyriassa ja Irakissa, mutta kiihdyttävänsä USA:n toimia siten, että ilma-aseen lisäksi USA:n maajoukkoja lähetetään puhdistamaan Syyrian ja Irakin maat IS:n saastutuksesta, kuten New York T9imes raportoi. Clinton lisäsi, että ilmahyökkäyksiä lisätään no-fly alueiden muodostamiseksi sekä Syyrian että Irakin pohjoisosiin. Hän käytti puheessaan sanaa radikaali islam useita kertoja, mutta toisti teemaansa, ettei pidä yhdistää maailman terroriaaltoa islamiin, koska hänen käsittääkseen niillä ei ole mitään keskinäisiä yhteyksiä.
  Hillarin määritelmiin islamista voivat vaikuttaa tosiasiat, että radikaalin muslimi-veljeskunnan edustajia istuu Obaman hallituspiireissä Valeri Jarrettista lähtien, joka on Obman läheisin neuvonantaja ja toiminnan suunnittelija. Jarrettilla on suoria perheyhteyksiä Muslimiveljeskunnan kanssa.

  Republikaanien pääehdokkaan Donald Trumpin näkemys islamista poikkeaa täysin demokraattien omaksumasta – kuten jotkut sanovat – itsetuhoisesta politiikasta. Trump poistaisi maasta Obaman sinne kutsumat muslimit, jotka kutsuvat itseään pakolaisiksi, ja ottaisi kovan asenteen maassa asuviin muslimijärjestöihin. Hän jopa viittasi mahdollisuuteen sulkea moskeijoita ja muita islamin instituutteja USA:ssa.
  Trumpin maanläheinen tosiasioita käsittelevä asenne on alkanut vaikuttaa jopa Demokraattien asenteisiin. ”Hän puhuu asioista niin kuin ne ovat. Hän ei saivartele sanoissaan”, sanoi 71-vuotia veteraani demokraatti Glen Matiosz Reutersille tiistaina. Trump johtaa republikaanien ehdokaskilpaa Ben Carsoniin nähden 38 vastaan 14.4, toisen gallupin mukaan 38 -19, kolmannen mukaan 31 -22 %
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2015
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 7. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Kun on omilla varoilla pyrkimässä Presidentiksi voi puhua minkä kokee hyödylliseksi, tärkeäksi, oikeaksi niin ei tarvitse toistaa marakattina rahoittajien mielipiteitä ja asiaa...


  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/149433-rajua-kritiikkia-trumpille-en-koskaan-jata-tata-kisaa

  Rajua kritiikkiä Trumpille – ”En. Koskaan. Jätä. Tätä. Kisaa”

  • [​IMG]
   Kiinteistömoguli ja tv-tähti Donald Trump kertoo, ettei hän koskaan aio jättää presidenttikisaa kesken.


  Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump vannoo, ettei hän jätä presidenttikisaa kesken.

  – En. Koskaan. Jätä. Tätä. Kisaa, Trump sanoo painokkaasti Washington Postinhaastattelussa.

  Tänään julkaistu haastattelu tehtiin viime viikolla sen jälkeen, kun Trump oli ehdottanut valtiollisen rekisterin perustamista kaikkien muslimien seuraamiseksi. Viime päivinä hän on saanut erittäin kovaa arvostelua sen jälkeen, kun hän linjasi, että kaikilta muslimeilta tulisi evätä pääsy Yhdysvaltoihin.


  Valkoisen talon tiedottaja totesi pian tämän jälkeen Trumpin olevan epäkelpo presidentiksi. Puolustusministeriöstä arvioitiin Trumpin vaarantaneen kansallista turvallisuutta.

  Presidentinvaalit järjestetään Yhdysvalloissa ensi vuoden lopulla ja tällä hetkellä Trump kampanjoi, jotta hänet valittaisiin republikaanisen puolueen ehdokkaaksi. Trump johtaa mielipidemittausten mukaan republikaanien kisaa, ja häntä kannattaa noin kolmannes.

  Republikaanisen puolueen merkittävät johtajat ovat jo tuominneet Trumpin muslimilausunnot Yhdysvaltain perustuslain vastaisiksi.

  – Meidän täytyy aggressiivisesti käydä radikaalia islamistiterrorismia vastaan, mutta ei amerikkalaisten perusarvojen kustannuksella, totesi republikaanisen puolueen puheenjohtaja Reince Preibus Washington Examinerin haastattelussa.

  Keskiviikkona Trump väläytti sosiaalisessa mediassa mahdollisuutta jatkaa presidenttikisaa itsenäisenä ehdokkaana.

  – Uusi mielipidemittaus kerto, että 68 prosenttia kannattajistani äänestäisi minua, jos jättäisin republikaanisen puolueen ja olisin ehdolla itsenäisesti, Trump totesi Twitterissäja Facebookissa.
   
  Recon x ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 8. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156
  Saudiprinnssi ottaa kantaa esivaaleihin


  Trumpin vastaus
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 9. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Kansainvälisestä politiikasta tulee mielenkiintoista kun Donald Trumpista tulee Yhdysvaltain presidentti ja Marine Le Penistä Ranskan. Iso-Britanian EU-ero ja Espanjan jakautuminen tuovat lisäjännitystä.
   
  Tetra, Bushmaster ja Fremen tykkäsivät tästä.
 10. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,092
  Tykkäykset:
  8,199
  Pisteet:
  1,286
  Mutta kukahan olis sillon Venajan presidentti.... hmm... panee oikein mietityttamaan!! Kukakohan se voisi olla, kuka suostuisi siihen tuuliseen postiin...
   
 11. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,311
  Pisteet:
  316
  Onko Trump sittenkin Clintonin salainen agentti?

  Donald Trump nolottaa republikaaneja niin paljon, että jotkut ovat jo alkaneet pohtia, mahtaako miljardööri-tv-tähden presidenttiehdokkuus olla sittenkin demokraattien katala salajuoni.

  Todisteitahan löytyy: Trump on todistettavasti sympatiseerannut demokraatteja aiemmin. Jo kesällä CNN:n toimittaja kaiveli arkistoista Trumpin haastattelun vuodelta 2004.

  Tuolloin Trump arveli samaistuvansa monissa tapauksissa enemmän demokraatteihin kuin republikaaneihin. Demokraattien vallassa taloudella näyttää menevän paremmin, Trump kommentoi.Ennen loikkaansa omalle poliittiselle uralle Trump tuki - varsin viisaasti - sekä demokraattien että republikaanien ehdokkaita. Toisaalta hän on myös mättänyt demokraatteja mennen tullen. Trump oli esimerkiksi yksi kovaäänisimmistä kriitikoista, kun presidentti Barack Obamaa vaadittiin todistamaan kansalaisuutensa.Kovimpana todisteena Trumpin ja demokraattien salajuonesta on BBC:n mukaan käytetty paitsi Trumpin ja Clintonien läheisiä välejä, myös puhelua, jonka Bill Clinton ja Trump kävivät keväällä. Tarkkaa tietoa sen sisällöstä ei ole, mutta Washington Postin haastattelemien lähteiden mukaan Clinton rohkaisi Trumpin yrityksiä pyrkiä suurempaan rooliin republikaanisessa puolueessa.

  Jos Clinton olisi rohkaissut Trumpia ehdokkuuden tielle, veto olisi ollut tämänhetkisten tietojen mukaan suorastaan nerokas.Trumpin esiintyminen on lietsonut paniikkia republikaaneissa, koska kovin oikeistolaiset kannanotot (ja Trumpin tapauksessa myös avoimen rasistiset kannanotot) ovat varma tapa päästä varsinaisena vaalipäivänä eroon kaikista maltillisista ja liikkuvista äänestäjistä - ja saatella Hillary Clinton Valkoiseen taloon.Republikaanien puoluejohdon on vaikea tehdä Trump-ongelmalle mitään juuri nyt. Tällä hetkellä näyttää, että mitä ilkeämpi ja moukkamaisempi Trump on, sen suuremmaksi nousevat hänen suosiolukunsa. Kun Trump esitti muslimien maahantulon kieltämistä, kannatusluku nousi tuoreimmassa ABC-uutiskanavan ja Washington Post -lehden kyselyssä jo 38 prosenttiin.Ei siis ihme, että republikaaniehdokkaiden tiistaisessa vaaliväittelyssä nousi esiin myös se, onko Trump tosissaan republikaanien kelkassa. Julkisuudessa on salaliittoteorioiden lisäksi spekuloitu sillä, mahtaako Trump kuitenkin hylätä republikaanit ja asettua ehdolle itsenäisenä, sitoutumattomana ehdokkaana. Trump on itsekin vihjaillut aiheella.- Olen täysin omistautunut republikaaniselle puolueelle. Pidän kunniana sitä, että olen ennakkosuosikki, Trump sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.Samalla vuoden viimeisessä väittelyssä etsittiin kiivaasti kakkospaikkaa. Kovimmin yhteen ottivat uutistoimisto Reutersin mukaan senaattorit Ted Cruz ja Marco Rubio.Voi hyvin olla, että todellinen ehdokaskisa käydään vielä näiden kahden välillä.
   
 12. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,440
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Republikaanien substanssisiipeä mahtaa kaihertaa kovasti Trumpin voittokulku. Trump olisi muuten ensimmäinen presidentti sitten Eisenhoverin ilman edeltävää kokemusta varapresidenttinä, senaattorina tai kuvernöörinä. Tämä saattaisi johtaa senaatin aseman voimistumiseen, sillä omankin puolueen ammattimiehet varmasti alkaisivat heitellä kapuloita rattaisiin kaikkein typerimpien ajatusten suhteen. On mielenkiintoista nähdä, kenet Trump valitsee varapresidenttiehdokkaksi, mikäli voittaa republikaanien ehdokkuuden.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 13. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Donald tylyttää ketä vaan.
  Trumpin hyökkäys hämmästyttää Wall Streetillä
  PolitiikkaFinanssiala

  [​IMG]
  KUVA: ZUMA WIRE
  Republikaanisen puolueen esivaalitaistossa vahvoilla oleva Donald Trump on noussut sotajalalle paitsi maahanmuuttajia myös Wall Streetin pankkiireja vastaan.


  Donald Trump on muun muassa todennut hedge-rahastojen päässeen kuin koira veräjästä aiheuttamistaan katastrofeista, kirjoittaa Financial Times.

  Trumpia pitkään rahoittaneet pankkiirit ovat suhtautuneet presidenttiehdokkaan hyökkäyksiin hämmentyneesti.

  “Olen hyvin yllättynyt Trumpin kommenteista ottaen huomioon, että hän on bisnesmielessä melkein kuin yksi meistä”, kommentoi Financial Timesille pankkiiri, jonka yhtiö on rahoittanut Trumpin kiinteistöyhtiöitä miljoonilla dollareilla.

  ”Hän viihtyy oikein hyvin Wall Streetillä ja pankkiirien seurassa”, pankkiiri sanoo.

  Trump on kuvaillut rahastoyhtiöitä pelkiksi onnekkaiksi paperinpyörittelijöiksi ja korostanut omaa taustaansa reaalitalouden puolella, suurten rakennusprojektien toteuttajana.

  Ilman suuria pankkeja ja riskirahastoja Trump ei olisi kuitenkaan onnistunut rakentamaan kiinteistöimperiumiaan, sillä nämä ovat rahoittaneet Trumpin yhtiöitä, neuvotelleet maksamattomia velkoja uusiksi ja hankkineet yhtiöistä osuuksia itselleen.

  Vielä 2004 Trump totesi, että “Morgan Stanley on yksi Wall Streetin hienoimmista investointipankeista”. Pankki oli tuolloin auttanut Trump Hotels & Casino Resortsin konkurssissa.
  Trumpin kampanjakoneiston edustaja toteaa Financial Timesille, että ehdokkaan kritiikki on kohdistunut pankkien antamiin suuriin poliittisiin lahjoituksiin ja aggressiiviseen verosuunnitteluun.

  “Mr Trump rahoittaa itse kampanjaansa eikä ole riippuvainen Wall Streetin tai muiden eturyhmien lahjoituksista.”

  Trumpia kannattaa tuoreimpien gallupien mukaan 36,5 prosenttia republikaaneista. Hän on selvässä johdossa puolueen esivaaliehdokkaista.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,361
  Tykkäykset:
  7,576
  Pisteet:
  1,286
  Donald The Trump oli tänään uutisissa aikasmoisella vaalivideolla. Täytyy laittaa Amerikan tutuille kysely. Hyptonisoiko Donald alunperin tällä mainoksella itselleen punaniskat oluen ääreltään. Vai onko 20% toisen usan valtapuolueen aktiivisista äänestäjistä vain hulluja rasistinatseja?
  Eihän tuo totta voi olla.Kapinahenkeä ehkä.

   
  John Hilly tykkäsi tästä.
 16. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156
  Muutama Trumpin video lisää

  Trumpin kannatuksesta en tiedä, mutta keskusteluja vähän katsoneena näyttäisi että jotkut kandinaatit on rebublikaanien äänestäjien keskuudessa liikaa vasemmalla ja liberaaleja. RINO viittaa heiluu helpostikin.


  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 17. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156
  Video: Jälleen uusi Trump-kohu – kampanjatilaisuudessa laulaneita lapsia verrattu Hitler-nuoriin
  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...yneita-lapsia-verrattu-hitler-nuoriin/5691874


  Cowardice
  Are you serious?
  Apologies for freedom
  I can’t handle this!

  When freedom rings
  Answer the call
  On your feet
  Stand up tall
  Freedom’s on our shoulders
  USA!

  Enemies of freedom
  Face the music
  Come on, boys - take ‘em down!
  ‘Cause the Donald Trump knows how
  To make America great
  Deal from strength or get crushed every time.

  Over here
  USA!
  Over there

  USA!
  Freedom and liberty everywhere

  Oh, say can you see
  It’s not so easy
  But we have to stand up tall
  And answer freedom’s call


  USA! USA! USA!
  We’re the land of the free and the brave
  USA!
  USA!

  The stars and stripes are flying
  Let’s celebrate our freedom
  Inspire, proudly, freedom to the world

  Ameritude
  USA!
  American pride
  USA! It’s attitude, it’s who we are Stand up tall

  We’re the red, white, and blue
  Fiercely free, that’s who!
  Our colors don’t run, no sirree

  Over here
  USA!
  Over there
  USA!

  Freedom and liberty everywhere
  Oh, say can you see

  It’s not so easy
  But we have to stand up tall
  And answer freedom’s call!

   
 18. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156
 19. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Näin vain on käynyt Vihervasemmisto pelkää jälleen,

  http://www.hs.fi/paivanlehti/31012016/a1454123060766

  Käykö Yhdysvaltain tulevissa presidentinvaaleissa samalla tavalla kuin vuonna 1980?
  35 vuotta sitten Yhdysvaltain presidentiksi nousi kovasuinen oikeistolainen, jonka ehdokkuudelle oli ensin naureskeltu. Ronald Reaganin valinta aiheutti suomalaispoliitikoissa kauhua.
   
  Passi ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 20. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  No me tiedämme miten kävi N liitolle Ronnien aikana..käykö nykyajan kommunisteille = vihervasemistolle "Ronniet" jos Mr T pääse valtaan? USA:ssa..?
  Ei ihme että vihervassarit repivät lööpejä hädissään :D
   
  Lone Soldier, Passi ja Geronimo tykkäsivät tästä.
 21. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454205884893.html

  Yhdysvaltain presidenttikisan esivaalit käynnistyvät ensi viikolla. Donald Trump on vahvoilla republikaanien ehdokkaaksi. IS kävi Yhdysvaltain ”trumpmaisimmalla” alueella ja kysyi, miksi juuri hän

  Nyt puhuvat Donald Trumpin kannattajat: ”Opettajien tulisi saada pitää luokassa asetta”

  edit.

  Kun New Yorkin Manhattanilta lähdetään ajamaan itään, maisemat muuttuvat äkisti.

  Kuhiseva miljoonametropoli pieniin asuntoihin ahtautuneine kaupunkilaisineen jää taakse. Valtatie vie Long Islandille, missä Yhdysvaltain liput liehuvat omakotitalojen pihoilla ympäri vuoden ja käteisautomaateille on omat autokaistansa.

  Noin tunnin ajomatkan päässä Manhattanilta sijaitsee New Yorkin osavaltion neljäs kongressipiiri eli Nassaun piirikunnan keskus ja eteläisimmät alueet. Siihen kuuluu lähes 30 paikkakuntaa ja se on kooltaan moninkertainen verrattuna Manhattaniin.

  [​IMG]
  Donald Trumpin mainoslause on ”Tehdään Amerikasta taas mahtava”. (KUVA: Pascal Perich)

  Kyseessä on Yhdysvaltain ”trumpmaisin” alue. Eri mittauksien mukaan täältä löytyy korkein kannatus republikaanien presidenttikisaa johtavalle Donald Trumpille. New York Timesin mukaan täällä peräti 48 prosenttia republikaaneista tukee Trumpia, mikä on enemmän kuin missään muualla maassa.

  ”New Yorkissa kaikki ovat niin liberaaleja”
  Siinä missä New Yorkin kaupungissa jopa leikkiaseiden hallussapito on laitonta, täältä löytyy asekauppoja, ja airsoft-asekaupatkin on somistettu näyttämään oikeilta asekaupoilta. Alueen paikkakuntia on vaikea erottaa toisistaan, koska ne näyttävät aivan samanlaisilta. Ostoskeskukset, ravintolat, kahvilat ja kauneussalongit on pystytetty leveiden autoteiden varrelle. Asutusalueilta löytyy toinen toistaan hulppeampia taloja, mutta myös surkeassa kunnossa olevia ränsistyneitä koteja.

  Kaupungin ulkopuolisen New Yorkin ehdottomasti suosituin ostospaikka on halvoista hinnoistaan maailmankuulu, Yhdysvaltain tunnetuin kauppaketju Walmart. Huikeankokoisia Walmarteja kohoaa valtateiden varrella säännöllisin väliajoin, ja kauppojen jättimäiset parkkipaikat on pysäköity täyteen maastureita, farmariautoja ja jo parhaat päivänsä nähneitä vanhempia autoja.

  [​IMG]
  Maailman suurin kauppaketju Walmart vetää asiakkaita kaikkialla Yhdysvalloissa, ja se näkyy.(KUVA: Pascal Perich)

  Walmartiin astelee hyvin erinäköistä porukkaa verrattuna Manhattanin tavarataloissa asioiviin, viimeisen päälle laittautuneisiin kaupunkilaisiin. Korkokenkiä ei näy kellään, vaan päälle on vedetty toppatakkia, verkkahousua, hupparia ja lippalakkia. Kauppaan on selvästikin tultu vain ostoksille eikä näyttäytymään. Hyllyiltä hamstrataan siivousvälineitä, sipsipusseja, trikoopaitoja, pakastepizzoja. Täällä elämä on kuitenkin suurkaupunkia ruuhkattomampaa ja kiireettömämpää, ja kassamyyjän kanssa vaihdetaan sananen jos toinenkin.


  Emme tarvitse poliitikkoja vaan liikemiehen, joka tekee maasta taas mahtavan.

  Jos New Yorkin kaupungissa naureskellaan näille ”maalaisille”, täällä kaupunkilaisilla on omanlaisensa maine.

  – New Yorkissa kaikki ovat niin liberaaleja, kaupan rakennustarvikeosastolla ostoksia tekevä Joe Lasco tuhahtaa.

  New Yorkin liberaaliudella tarkoitetaan kaupunkilaisten arvoja ja mielipiteitä, jotka perinteisesti henkivät yksilön- ja valinnanvapautta, oli kyse sitten homoavioliitoista, uskonnonvapaudesta tai vaikkapa aborttilaista. Kaupungin ulkopuolella asuvat näkisivät kertomansa mukaan maan johdossa kuitenkin mielellään Trumpin kaltaisen vahvan johtohahmon, ja heille perinteiset kristilliset perhearvot ovat tärkeämpiä kuin manhattanilaisille.

  Siinä missä varakkaat kaupunkilaiset kannattavat monikulttuurisuutta, aseiden kieltämistä lailla ja varovaista ulkopolitiikkaa, kaupungin ulkopuolella kannatetaan entistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja rajavalvontaa sekä aggressiivisempaa ulkopolitiikkaa. Johtajan on oltava johtaja isolla J:llä. Donald Trump on onnistunut maineellaan ja puheillaan täyttämään tämän määritelmän aivan eri tavalla kuin perinteiset ammattipoliitikot.

  – Emme tarvitse poliitikkoja vaan liikemiehen, joka tekee maasta taas mahtavan, Lasco kehuu Trumpia.

  [​IMG]
  Joe Lasco on tympääntynyt amerikkalaisiin poliitikkoihin ja New Yorkin metropolin ”liberaaliin” meininkiin. (KUVA: Pascal Perich)

  Äänestäjät eivät yhdestä puusta
  Kun kaupungissa asutaan ahtaasti eri kulttuurit sikin sokin, esikaupunkialueen asukkailla on omat talot ja pihat, joiden puolustaminen on heille tärkeää. Täällä uskotaan Trumpin olevan Lets make America great again -iskulauseensa mittainen. Se tarkoittaa vapaasti suomennettuna, että tehdään Amerikasta taas mahtava. Trumpin eduksi luetaan erityisesti, ettei hänen tarvitse tavoitella rahaa tai valtaa, koska hänellä on jo molempia.


  Pelkään ainoastaan sitä, että hän menee liiallisuuksiin, päättää lähteä taistelemaan toista supervaltaa vastaan ja syttyy maailmansota

  – Luulen, että hän tekisi Amerikasta taas mahtavan. Pelkään ainoastaan sitä, että hän menee liiallisuuksiin, päättää lähteä taistelemaan toista supervaltaa vastaan ja syttyy maailmansota, kommentoi myös Walmartissa shoppaileva Ron Mener.

  – Uskon kuitenkin kaikkeen, mitä hän sanoo, hän lisää.

  [​IMG]
  Ron Mener toistaa Trumpin iskulausetta: Hän tekisi Amerikasta taas mahtavan. (KUVA: Pascal Perich)

  New York Timesin mukaan kahdeksan Trumpin kymmenestä vahvimmasta kongressipiiristä sijaitsee New Yorkin osavaltiossa, useimmat niistä Long Islandilla. Osasyynä on se, että kyseessä on Trumpin kotiosavaltio. Isompi merkitys on kuitenkin sillä, että Nassaun asukaskunta niin hulppeine taloineen kuin ränsistyvine asumuksineen heijastelee Trumpin tyypillistä kannattajakuntaa. New York Timesin mukaan kohuehdokasta äänestävät vähemmän koulutetut ja köyhemmät republikaanit, mutta samalla hänellä on vankka suosio myös hyvin koulutettujen ja hyvinvoivien republikaanien joukossa.

  Trumpin kannattajaprofiilia tarkemmin tarkastelemalla selviää, että häntä äänestävät erityisesti yli viisikymmenvuotiaat, valkoihoiset amerikkalaiset. Trumpilla on hitusen korkeampi kannatusprosentti myös miesten joukossa verrattuna naisiin. Trumpia kannatetaan erityisesti tehdasalueilla, kuten Nassaussa, missä teollisuus on maanviljelyn ohella suuri työllistäjä. Republikaanikisan johtaja on vedonnut työväenluokkaisiin äänestäjiin lupaamalla tuoda työpaikat takaisin maahan.

  Isänsä kanssa tavaratalossa kiertelevä, ensimmäistä kertaa äänestämään pääseväOmen Zigdon tunnustaa äänestävänsä Trumpia sen takia, että isäkin äänestää tätä.

  Myös häneen Trumpin iskulause on tehnyt vaikutuksen.

  – Luulen, että hän tekee Amerikasta taas mahtavan, nuori mies kommentoi.

  [​IMG]
  Omen Zigdon pääsee ensi kertaa äänestämään. Valinta on sama kuin isällä: Trump. (KUVA: Pascal Perich)

  ”Hän on kuin koomikko, joka tuo totuuden esiin”
  Walmartista muutamien kilometrien päästä löytyy idyllinen asutusalue, jossa taloilla on kauniit kuistit ja pihat ovat toinen toistaan hoidetumpia. Garyksi esittäytyvä mies pakkaa omakotitalonsa edustalla autoaan.

  – Hän on kuin koomikko, joka tuo totuuden esiin, hän kuvailee Trumpia.

  Hän uskoo, että Trumpilla on alueella kova kannatusprosentti juuri vastaiskuna liberaalille New Yorkin kaupungille. Gary uskoo myös, että Trumpilla on aito mahdollisuus voittoon, mutta Trumpin pitäisi karsia räävittömyyttään esimerkiksi valtakunnallisessa televisiolähetyksessä esiintyessään.

  – Hän puhuu asioista, joista muut eivät uskalla puhua, kuten esimerkiksi maahanmuutosta, Gary huomauttaa.

  Amerikkalaiskanava CNN:n luoman kannattajaprofiilin mukaan monet Trumpin kannattajista pelkäävät menettävänsä työpaikkansa maahanmuuttajille tai eri vähemmistöjen edustajille ja he haikailevat ”vanhan kunnon Amerikan” perään. Raivoa herättää etenkin se, jos maahanmuuttajat eivät käy töissä eivätkä maksa veroja tai tulevat maahan laittomasti.


  Hän puhuu asioista, joista muut eivät uskalla puhua, kuten esimerkiksi maahanmuutosta

  Monet Trumpin kannattajista kutsuvat itseään ”hiljaiseksi enemmistöksi”. He kokevat, että nykypäivän Yhdysvalloissa myös valkoihoiset kokevat syrjintää ja rasismia omassa kotimaassaan ja heitä syytetään aiheettomin perustein rasismista. Trumpin joukoista ei juurikaan löydy kannatusta tai ymmärrystä Black Lives Matter -liikkeelle, jonka tavoitteena on saada tummaihoisia kohtaan suunnattu väkivalta loppumaan. Trumpin kannattajat tulkitsevat liikkeen iskulausetta niin, että se asettaa tummaihoiset valkoihoisia ihmisiä tärkeämpään asemaan.

  Trumpin kannattajista löytyy paljon veteraaneja. Terrori-iskut ovat saaneet amerikkalaiset pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Monien äänestäjien mielestä nykyinen presidentti Barack Obama ei huolehdi tarpeeksi maan turvallisuudesta. Tämäkin on saanut monet kannattamaan muslimien maahantulokieltoa ajavaa Trumpia, joka on lisäksi luvannut ”potkia Isisiä persuksille”.

  [​IMG]
  Airsoft-tarvikkeita myyvässä kaupassa on tarjolla myös patrioottista, jopa militanttia pikkusälää.(KUVA: Pascal Perich)

  Turvallisuutensa puolesta pelkäävät myös ne lukemattomat Trumpin kannattajat, jotka eivät voi hyväksyä demokraattien vaateita siitä, että aseidenkantolupaa rajoitettaisiin kaupungin ulkopuolella.

  Ei aserajoituksille
  Garyn talolta noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä löytyy urheiluväline- ja asekauppa. Tiskillä oleilee kaverikaksikko Joe ja Viktor. He kertovat tavanneensa Trumpin kasinolla Atlantic Cityssä.

  – Kysyin saisinko rahaa ja hän vastasi, että et saa, Viktor nauraa.

  Miehet kannattavat Trumpin asepolitiikkaa. Heidän mielestään amerikkalaisilla pitää olla oikeus kantaa aseita ja puolustaa itseään. Kouluampumisia he ehkäisisivät palkkaamalla kouluihin lisää vartijoita ja antamalla opettajille luokkahuoneisiin aseet.


  Opettajien pitäisi saada halutessaan pitää luokassa asetta ja opettajille pitäisi antaa asekoulutusta

  – Opettajien pitäisi saada halutessaan pitää luokassa asetta ja opettajille pitäisi antaa asekoulutusta, he pohtivat.

  Trumpin kannattajat työskentelevät CNN:n profiilin mukaan esimerkiksi maanviljelijöinä, yksityisyrittäjinä tai hoiva-alalla. Trumpin menestys liike-elämässä on saanut monet uskomaan, että hän laittaa ”Yhdysvaltain talouden raiteilleen”.

  Long Islandilla toimistoaan pitävä, konsulttyhtiö 25k Startupsin ja markkinointiyritys Yearthreen perustaja Michael Sherman kertoo tukevansa Trumpia tämän ”kiistattoman” menestyksen ansiosta.

  [​IMG]
  Long Islandilla toimistoa pitävä pienyrittäjä Michael Sherman ihailee Trumpissa ennen kaikkea tämän mahtavaa uraa liikemiehenä. Myös Trumpin suorapuheisuus vetoaa. (KUVA: Pascal Perich)

  Sherman kummastelee, kuinka muut ehdokkaat väittävät olevansa yrittäjien ja pienten yritysten puolella, mutta samalla he kritisoivat yhtä maailman menestyksekkäimmistä yrittäjistä. Hänen mukaansa tämä lähettää kaikille yrittäjille negatiivista viestiä.

  – Trump ei pyytele anteeksi, vaan ampuu suoraan, Sherman kiittelee.

  Oheinen video on kuvattu Donald Trumpin kampanjatilaisuudessa. Trump sanoo olevansa luottavainen, että hän voittaa Iowan esivaalit.
  Hellevi Mauno
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2016
  Lone Soldier ja Passi tykkäsivät tästä.
 22. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156

  Lähettääköhän kokoomus ehdokkaan veljespuolue republikaanien puoluekokoukseen jossa nimetään trump ehdokkaaksi? Esitteleeköhän ne trumpille monikulttuurista unelmaa?

  Orpo on toki jo totuuden ääneen sanonut http://www.kokoomusnuoret.fi/blogit/2012/09/pahat-republikaaniset-aateveljet/

  "tuoreessa Nykypäivässä Petteri Orpo kuvaili demokraatteja aatemaailmaltaan läheisemmäksi"
   
  Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu