Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

USMC taas talvikoulutuksessa Suomessa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Samses, 07.01.2015.

 1. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Maavoimat tiedottaa tänään:

  Maavoimat kouluttaa Yhdysvaltain merijalkaväen ja Alaskan talvikoulutuskeskuksen sotilaita Jääkäriprikaatissa
  Jääkäriprikaati järjestää talvisodankäynnin peruskurssin viikoilla 2-3 Sodankylässä. Kurssille osallistuu puolustusvoimien henkilöstön lisäksi viisi Yhdysvaltain merijalkaväen (US Marine Corps, USMC) ja kolme Alaskan talvikoulutuskeskuksen (Northern Warfare Ttraining Center, NWTC) sotilasta.
  Kurssi jakaantuu kahteen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe koostuu teoriaopetuksesta ja talvisodankäynnin perusteiden sekä toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvien selviytymistaitojen kouluttamisesta. Toisessa vaiheessa testataan ensimmäisen vaiheen aiheiden osaamista sovelletussa harjoituksessa.
  Kurssi on jatkoa maavoimien toimeenpanemalle kahdenväliselle koulutusyhteistyölle Yhdysvaltain Merijalkaväen kanssa. Kouluttajavaihto toteutetaan molemminpuolisena mahdollisuutena lähettää kouluttajia oppilaiksi toisen maan kansallisille kursseille ja maavoimien kouluttajat tuovat osaamisen USMC:n kursseilta mukanaan kansalliseen koulutukseen. Maavoimien tavoitteena kahdenvälisessä yhteistyössä on edistää kansallisen puolustuksen suorituskykyjen kehittämistä.

  ***

  Oma kommentti:

  No tämä onkin paljon ymmärrettävämpää, kuin se edellisen jenkkisatsin koulutus jossa oltiin ensin viikko tms. Sodankylässä talvikoulutuksessa, ja sitten viikko tms. Santiksessa vyöryttämässä sitä vanhaa lentokonetehdasta. Meinaan, talvikoulutuksessa Suomella varmaan on paljonkin annettavaa kahdenvälisessä koulutusvaihdossa, mutta jotenkin tuntui jo silloin viime kerralla että eiköhän merijalkaväellä rakennuksen vyörytys ole auttavasti hallussa ennestäänkin.
   
 2. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Jatketaan tuossa toisessa ketjussa.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu