Uusi taistelijan ase

Totta. Toisaalta osa osaamisesta menetettiin Valmetin Tourulan tehtaan sulkemisen ja Sakon Riihimäen-rynnäkkökiväärilinjaston sulkemisen myötä. Valmetilla oli Tourulassa vanhojen patujen mukaan Suomen paras ja kokeinein piippuseppä, mutta mies jäi eläkkeelle ja ehti dementoitua ennen kuin hänen osaamistaan lähdettiin uudelleen kyselemään. Myös RK-linjojen manuaalisten työstökoneiden ajajat olivat luonnollisesti vuosikymmenten kokemuksella työtään tehneitä huippuosaajia.

Valmethan lupasi muuten Sniperilleen paremman tarkkuuden (pienemmän hajonnan, eli max 0,7 kaariminuuttia) kuin Sako uskaltaa luvata TRG:lle.
On se silti huomattavasti parempi lähtökohta, kuin vaikkapa kyntöauroja tavallisesti valmistavalla korpikonepajalla on. Ihan jo rihlauslaitteisto maksaa todennäköisesti satoja tuhansia euroja.

Käsityötä mitenkään väheksymättä, myös Hyytisen kirjallisuuden mukaan Valmetilla tehtiin hyvin paljon manuaalista koneistusta vielä 80-luvun loppupuolella. Sellainen ei oikein enää tule kyseeseen ja muutenkin arskan tuotannoissa tulee mm. alumiinin taontaa ja muita tykkänään uusia työstömenetelmiä, joten en pidä 30 vuotta sitten eläköityneen ammattilaisen työpanoksen puutosta enää ratkaisevana tekijänä. Maailma on ehtinyt jo muuttua ympärillä ja rihlaukseen on kuitenkin Sakolla väistämättä muuta osaamista.
 
Vääntö siitä, että minkälainen pyssy se pitäisi PV:lle hankkia, on toki laantunut. Mutta paljon tästä on keskusteltu vuosien varrella.

Mutta tälläkin videolla näkyy ettei nämä prot käytä AK:ta, eikä bullpuppeja.

 
Aseen ulkonäkö ja toiminta tapa yms on jo tiedossa, kyse onkin enää kaliiberista.
Koska ase tulee Sakolta, niin HK433, SIG tai FN SCAR 762x39 on jo ulkona. Eli se on ihan geneerinen AR.
 
Aseen ulkonäkö ja toiminta tapa yms on jo tiedossa, kyse onkin enää kaliiberista.
Koska ase tulee Sakolta, niin HK433, SIG tai FN SCAR 762x39 on jo ulkona. Eli se on ihan geneerinen AR.
Tästä ei oo ollu kyse enää vuosiin
 
Jännä valinta. Pakko olla raha taustalla, että ei ole ollut vara ostaa 416.
Se oltaisiin kerrottu heti ensimmäisessä kappaleessa. Ilmeisesti USA käytännössä pumppaa aseet Slovakiaan teollisuustuella:

"The $17 million procurement will be financed through Foreign Military Financing (FMF), which ‘enables eligible partner nations to purchase US defense articles, services, and training’ through either a US government loan or a grant."

Myös:
"While a number of CZ Bren 805s have been procured in the past, Slovakia had also reportedly been cleared to procure 5,000 M4A1s previously in 2017. "
 
Top