Uusi vaihtoehto: setelit lähti, selkäranka säilyi

Perussuomalaisista loikanneiden on jätettävä kuntien luottamustoimet
Politiikka16:00Olli Toivanen
Luottamustoimiin takertuvia syytetään sopimusrikkomuksesta. Paikallisjärjestöille tarjotaan lähipäivinä ohjeita ja vakuutteluja.

Seurauksia nähdään myös kunnallispolitiikassa, sillä valtaosalla kansanedustajista on paikka kotikuntansa valtuustossa.

"Luottamustehtävien osalta jokainen ehdokas on jättänyt sitoumuksen, että luopuu niistä, jos vaihtaa ryhmää", kertoo perussuomalaisten kuntasihteeri Heimo Konttinen.

Tästä johtuen tilanteet, jossa Uuden vaihtoehdon valtuutettu haluaa pitää kiinni luottamustoimestaan, käsitellään paikallisesti sopimusrikkomuksena.

Vaikka Uuden vaihtoehdon valinneet eivät voi virallisesti kuulua perussuomalaisten valtuustoryhmiin, ei epäviralliselle yhteistyölle kunnallispoliittisissa kysymyksissä ole Konttisen mukaan esteitä.

"Käytännön politiikassahan on yksittäisiä villejä valtuustoryhmiä, jotka voivat sitten toimia yhteistyössä puolueiden kanssa tietyissä asioissa."

Puoluetoimistosta on lähipäivinä tiedossa postia paikallisjärjestöille. Luvassa on odotettuja toimintaohjeita mutta myös vakuutteluja puolueen jatkuvasta linjasta.

"Spekulaatiot siitä, että puolueen linja olisi olennaisesti muuttunut, ovat pelkkää spekulaatiota", Konttinen painottaa.

Viesti piiri- ja kunnallisjärjestöille sekä valtuustoryhmille on, että loikanneita kansanedustajia lukuun ottamatta kaikki jatkuu ennallaan.

"Tilanne on puolueen kannalta sellainen, että eduskuntaryhmä on hajonnut, mutta se ei vaikuta olennaisesti piirien tai valtuustojen toimintaan."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...on-jätettävä-kuntien-luottamustoimet-1.194039
 
Kyllä UsVa on harjattu nimenomaan Kokoomuksen taholta nyt ja huolella. Nykyisille ministereille on varmasti luvassa hillotolppa hunajaleivoksilla jatkossakin, mutta muu ryhmä tulee käymään selviytymistaistelua kentällä ja tietävät sen itsekin mainiosti.

Kyllä juuri näin. Itse epäilen että Soini hyväksikäytti muita mukaansaamiaan ja käytti heitä pelkästään välineinä omien tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. Tuomalla riittävän määrän mukanaan tulijoita, hän sai hallituksen pelastettua ja palkinnoksi UM:n toimen hoidettavaksi vielä kahden vuoden ajan. Sitten mies lähtee tyytyväisenä hymyillen eläkkeelle tai EU:n huippuvirkaan ja muut UV:läiset jäävät tappelemaan verisesti äänistä ja edustajanpaikoista, toistensa ja muiden puolueiden edustajien kanssa.

Mitäs veikkaisin? Terho menee kokoomukseen, Elosta en ole varma, Niinistö tippuu myös ehkä pelistä pois koska "suuri johtaja" ja johdattaja jätti eduskunnan ja hallituksen, muutamat ehkä pääsevät riviedustajiksi muihin puolueisiin niukin naukin ja osa tulee tippumaan vaaleissa.
 
Lindström ja Elovaara voivat koittaa demareihin. Lindström menisi sukkana läpi, Elovaara on vähän ottanut hittiä tästä heilauskohusta mutta ehkä menisi läpi silti kun on nyt teeveestä tuttu.
 
Nonnis. Sisäiset puhdistukset ovat menossa. Ministeriryhmän halla-aholaiset avustajat saavat kenkää.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005255396.html

Mitäpä muutakaan olisi tehtävissä, sillä uskottavuuden vuoksi on pakko toimia.

Sakari Puistokin on näköjään puhdistusten uhri, hieno mies.


Tamperelaissyntyinen 37-vuotias filosofian tohtori Sakari Puisto kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1995 Sammon lukiosta ja lähti asevelvollisuuden suorittamisen jälkeen Iso-Britanniaan opiskelemaan luonnontieteitä Cambridgen yliopistoon. Tohtoriksi hän väitteli vuonna 2004 pääministerien Tony Blairin ja Gordon Brownin tieteellisenä pääneuvonantajanakin toimineen Sir David Kingin ohjauksessa.

– Väiteltyäni aloitin työurani Etelä-Kiinassa Shenzenissä ja Hong Kongissa paikallisten firmojen palveluksessa. Se oli aika silmiä avaava kokemus ainoana länsimaalaisena – töissä pärjäsi vielä englannilla mutta muuten ei, joten mandariinikiinaa oli opeteltava puhumaan. Parin vuoden jälkeen päätin palata takaisin Eurooppaan ja Suomeen, Puisto kertoo.

Tällä hetkellä Puisto toimii Cambridgen yliopistossa vierailevana tutkijana liiketaloustieteen alalla jakaen aikansa Englannin ja Suomen välillä. Lisäksi hän on ollut muun muassa Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVA:n Globaalit Skenaariot -hankkeen asiantuntijatyöryhmässä ja kirjoittanut EVA:lle myös analyysin Kiinan kehitysnäkymistä. Puisto kirjoittelee säännöllisesti Suomen valtakunnallisiin lehtiin ottaen kantaa talouspoliittisiin kysymyksiin.

https://www.suomenuutiset.fi/sakari-puisto-eu-kriittisten-on-kaannettava-laiva/
 
Lindström ja Elovaara voivat koittaa demareihin. Lindström menisi sukkana läpi, Elovaara on vähän ottanut hittiä tästä heilauskohusta mutta ehkä menisi läpi silti kun on nyt teeveestä tuttu.

Hyvä ajatus tuo Lindström. Voi kyllä olla että Demareiden muisti on pitkä ja kosto verimakkaraa tuossa tilanteessa, kun kehtasi AY-aktiivi ja paapperimies lähteä Persuihin aikoinaan ja heidän toimintaansa arvostella.

Tietysti riippuu aina siitä, paljonko tuo mukanaan ääniä. Kovin vakuuttavaa ja voimakasta vaikutelmaa Lindström ei ole antanut koskaan ja tämä saattaa kostautua seuraavissa vaaleissa. Valitettavasti myöskään sinällänsä ihan perustellulla, valitettavalla ja ei-hävettävällä burn-outilla ei myöskään ääniä tulla saamaan rasvanahka-duunaripiireissä.
 
"Ongelma" on siis kohulausunnot, ei suinkaan asenteet ja ajattelumallit. Reipas rasisti saapi olla, mutta turpa on pidettävä kiinni.
Politiikassa sanat ovat tekoja. Menneetkin väkivaltafantasiat ja uhmakas "mitään en kadu" meininki ovat poliittisia tekoja politiikassa.

........

Vähän tulee fiilis kuin kommentoisi enemmistöläisten ja vähemmistöläisten juttuja 30 v sitten..
 
Politiikassa sanat ovat tekoja. Menneetkin väkivaltafantasiat ja uhmakas "mitään en kadu" meininki ovat poliittisia tekoja politiikassa.

........

Vähän tulee fiilis kuin kommentoisi enemmistöläisten ja vähemmistöläisten juttuja 30 v sitten..

Tekojaan katuva poliitikko ei kyllä kovin uskottavaa kuvaa anna. Vaikea on uskoa sitä vilpitöntä katumista joka ilmenee vasta kiinnijäämisen jälkeen. Äänestäjien menettämisen pelossa ollaan valmiita vaikka minkälaisiin näyttelijänsuorituksiin, ettei vaan jatkokausi vaarannu. Eli vaikka kuinka katuvainen poliitikko olisi, ei koskaan voi olla varma onko tämä tosissaan katumuksensa kanssa vaiko ei.
 
Simon Elo vertasi Uutta vaihtoehtoa Macronin puolueeseen Ranskassa, mutta onko vertauksessa mitään järkeä?
Jos Macronin En Marchea voi verrata johonkin perussuomalaisten ryhmittymään, se on Halla-ahon ryhmittymä, ei Uusi vaihtoehto.

Perussuomalaisista irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vertasi tiistaina kapinaryhmää Ranskan presidentti Emmanuel Macronin puolueeseen Ylen A-studion haastattelussa.

”Varsin nollasta niin sanotusti lähtenyt, uskottavalla puoluejohdolla, uskottavalla toiminnalla, ja saanut vahvaa kannatusta. Uskon että tällaiselle uudelle liikkeelle on Suomessakin tilausta”, Elo sanoi.

Mikä tuo Emmanuel Macronin uusi liike oikein on, kun se otetaan esille jopa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kahtia hajoamisen yhteydessä?

Sekä perussuomalaisiin jääneet että Uuteen vaihtoehtoon hypänneet kansanedustajat edustavat lähes kaikki konservatiivisia maahanmuuton ja EU:n vastustajia. Macron sen sijaan edustaa sosiaali-, kulttuuri- ja talousliberalismia ja on erittäin EU-myönteinen.

Mitä yhteistä Uudella vaihtoehdolla voi olla Macronin puolueen kanssa?

Elo myönsi A-studiossa, ettei tarkoita vertauksella ”välttämättä suoraan poliittista ohjelmaa, vaan ajatusta siitä, että luodaan uskottavalla poliittisella joukolla ja sitä kautta uskottavalla manifestilla, mikä se onkaan, uusi liike joka tarjoaa uudenlaisen tavan toimia politiikassa”.

Macron perusti En Marche -liikkeensä (nykyisin La République en marche -puolue, Tasavalta liikkeelle) viime vuoden huhtikuussa. Nyt se on vain muutaman päivän päässä todennäköisesti ylivoimaisesta enemmistöstä Ranskan parlamentissa, ja Emmanuel Macron itse valittiin kuukausi sitten maan presidentiksi.

En Marche ja Emmanuel Macron. Samat alkukirjaimet. Alun perin En Marchen logo oli Emmanuel Macronin itsensä käsin kirjoittama.

Politiikan tutkija Fabien Escalano kirjoitti helmikuussa Mediapart-julkaisussa, että En Marche muistuttaa asiastaan äärimmäisen innostunutta startup-yritystä. Tuo startup on pantu pystyyn lähinnä johtajansa yrittäjyystaidoilla, ja sitä määrittelee ”firman kulttuuri”.

Stanfordin yliopiston professori Cécile Alduy arvioi aiemmin tänä vuonna TF1-televisiokanavan haastattelussa, että En Marche on ”yhden miehen show”. Alduyin mukaan Macron ”myy meille tuotetta, josta ei vielä tiedetä, mitä se on”.

”Se on Steve Jobs, joka paljasti meille vuosisadan iPhonen. Emme tiedä mitä se on, mutta se on uutta, se on hypeä, se on uusin härveli, se on uusin juttu ja se on se, mitä tarvitsemme”, Alduy sanoi ja jatkoi:

”Hän kävi En Marche -liikkeensä kanssa kysymässä ovelta ovelle yhden kysymyksen: Mitä te haluatte? Ennen kaikkea hän teki tutkimuksen poliittisesta kysynnästä ja nyt hän tarjoaa viimeisteltyä tuotettaan.”

Tuo viimeistelty tuote pitää sisällään Barack Obaman presidenttikampanjan kaltaisen viestin toivosta tulevaisuuteen: Yes we can! Lisäksi markkinatutkimuksista löytyi ilmeisesti vahva kysyntä EU-myönteiselle ehdokkaalle, joka ei missään nimessä asetu vasemmalle tai oikealle, vaan noiden määritelmien ulkopuolelle.

Varsinkin tämän ulkopuolelle asettumisen takia Macronin oli elintärkeää erota epäsuositun entisen presidentin François Hollanden hallinnosta tarpeeksi ajoissa. Muuten ulkopuolisen järjestelmän muuttajan imagon rakentaminen olisi ollut mahdotonta.

Tarkasti luotu imago Macronista jatkaa elämäänsä Ranskan parlamenttivaaleissa. Kun Macron vaati, että puolet Tasavalta liikkeelle -puolueen ehdokkaista tulee politiikan ulkopuolelta ja että puolet kaikista ehdokkaista on naisia, hän hyvin todennäköisesti nojaa äänestäjäkunnasta markkinatutkimuksissa tehtyihin löydöksiin.

Vanha politiikan tekemisen tapa oli konkurssissa, ja markkinoilla oli kysyntää toivolle ja lupaukselle politiikan henkisen ryhdin korjaamisesta. En Marche on tuote, joka vastaa tuohon kysyntään.

Escalano vertaa omassa kirjoituksessaan En Marchen toimintatapaa Silvio Berlusconin 1990-luvulla perustamaan Forza Italiaan.

Tuolloin Berlusconi oli tuore kasvo, ei ”bunga-bunga”-illoistaan tunnettu ja talousrikoksissa ryvettynyt poliitikko.

Berlusconi käytti oman mediaimperiuminsa resursseja uudenlaisen puolueen perustamiseen. Forza Italia oli myös pikemminkin liike kuin puolue, ja sen julkisuuskuvasta pitivät huolta viestinnän ja PR:n ammattilaiset. Puolueen imagon rakentamisen apuna käytettiin paljon mielipidekyselyitä, Escalano muistuttaa.

Myös Berlusconin nousua avitti vanhojen valtapuolueiden romahdus ja keskittyminen ”voitettavien” alueiden mobilisointiin. Myös Forza Italian rakenne muistutti johtajansa ympärille rakennettua startupia tai niin sanottua yrityspuoluetta, eikä sillä ollut aluksi juuri muuta poliittista agendaa kuin ”kommunismin voittaminen”.

Forza Italia oli vain muutaman kuukauden ikäinen, kun siitä tuli vuoden 1994 vaaleissa Italian suurin puolue.

Myös Mediapart-julkaisuun helmikuussa kirjoittanut toimittaja Mathieu Magnaudeix muistuttaa, että Macronin puoluetta ei olisi ilman internetiä. Paikallisesti organisoituneet liikkeen solut piti perustaa En Marchen verkkosivuilla, ja kommunikointi liikkeen ylempien tahojen kanssa hoitui ainakin presidenttikampanjan aikana Telegram-sovelluksella.

Vaikka Macronin liike on toisaalta syntynyt ruohonjuuritason toiminnasta, sen julkista viestiä ja imagoa hoidetaan keskusjohtoisesti, Magnaudeix kirjoittaa.

Tämä näkyi varsinkin valtakunnallisella tasolla. Viestintä oli samaan aikaan läpinäkyvää ja erittäin kontrolloitua, vähän kuten monikansallisella pörssiyrityksellä, Magnaudeix vertaa.

Jos En Marchea ei olisi ilman internetiä, ei olisi myöskään perussuomalaisten uutta puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa ilman sitä.

Halla-aho on noussut poliitikoksi Scripta-blogillaan, jossa hän on vuosien varrella edistänyt maahanmuutto- ja maahanmuuttajavastaista sanomaansa. Samojen viestien äänitorveksi on noussut Hommaforum, joka puolestaan on Halla-ahon blogin vieraskirjan aktiivien perustama.

Halla-ahoa pidetään maahanmuuttovastaisissa piireissä toisinaan tosissaan ja toisinaan leikillään ”Mestarina”. Hän on tuote, jota myydään. Hän toimii eri tavalla kuin mihin politiikassa on totuttu.

Halla-ahon retoriikan taustalla tuskin on markkinatutkimuksia, mutta tiettyyn ”politiikan markkinoiden” kysyntään hän on selvästi iskenyt.

Tässä mielessä se on juuri Halla-aho, ei Uusi vaihtoehto, joka muistuttaa Macronin En Marche -liikettä.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005256481.html?ref=rss
 
Tänne tulee uutta matskua koko ajan. :D

Jappan ploki

Tämä on Jappan ploki (kun äly ei riitä B- ja G-kirjaimen ymmärtämiseen)
Tässä minä olen, uuvattien kuningas parin perskärpäseni kera. Kerron plokissani hieman elämästäni ja perskärpäsistäni, jotka rientävät heti avukseni, kun huudan "pyyhkimään", on ne tyhmiä, mutta erittäin hyödyllisiä.


https://uusivaihtoehto.co/uuvatin-elämää

 
Lindström ja Elovaara voivat koittaa demareihin. Lindström menisi sukkana läpi, Elovaara on vähän ottanut hittiä tästä heilauskohusta mutta ehkä menisi läpi silti kun on nyt teeveestä tuttu.
Demareilla Pirkanmaalla kovia nimiä, Marin,gustafson. Viimeiseltä läpi päässeeltä demarilta löytyy yli tuhat ääntä enemmän kuin elovaaralla viime vaaleis. Tuo Seutu on aika punaista että helppoa läpipääsy ei ole.
 

Heh, olen jo näkevinäni syyn siihen miksi media on näin innostunut piiskaamaan nimenomaan Uv:a tämän splitin jälkeen.

Näkevät varmaan, että vetämällä tätä vanhaa "työväenpuolue ilman sosialismia" -linjaansa tuo porukka kalastelee ääniä nimenomaan SDPn suunnalta, sen mitä nyt sitten sattuu kokoon saamaan.

Halla-ahon porukka taas on taloudellisesti oikeammalla ja siten saattaa vetää ääniä vaikkapa Kokoomukselta.

Siispä Uv on pääkohde ja Halla-aho vetäköön omaa linjaansa ja saakoon maksimäärän Kokoomuksen ääniä kun Orpo jatkaa arvoista, arvopohjasta ja ihmisarvoista jauhamista ennen vaaleja.
 
Politiikassa sanat ovat tekoja. Menneetkin väkivaltafantasiat ja uhmakas "mitään en kadu" meininki ovat poliittisia tekoja politiikassa.

........

Vähän tulee fiilis kuin kommentoisi enemmistöläisten ja vähemmistöläisten juttuja 30 v sitten..

En tunne "mestari" Halla-ahoa henkilökohtaisesti, joten kommentoin ihan telkun välityksellä syntyneen mielikuvan pohjalta. Kyllähän tämä teksteissään on käyttänyt todella kovaa kieltä. Ja minusta siinä homonlahtausfantasiassa astuttiin jo rajan yli kun pohdiskeltiin jo toisen ihmisen fyysiseen koskemattomuuteen kajoamisella. Telkkariesiintymisten kautta miehestä välittyy kylmän kolkko kuva, jota tehostaa tuo en kadu mitään -asenne. Jossain Halla-ahon luonnetta kuvaavassa lehtijutussa, vai oliko joku blogikirjoitus, todettiin että tämä on ideologi, eikä omaa valmiuksia tehdä tarvittaessa kompromisseja poliittisten vastustajen tai kumppaneiden kanssa.

Tässä mielessä en sen ihmeemmin ihmettele, että oppositio kutsui PS:n tuoretta puheenjohtajaa.
 
Hieman OT Halla-Ahon persoonaan liittyen: Mietin tässä että onko yhtään eduskuntapuolueen johtajaa joka ei tuntuisi jollakin tapaa epämiellyttävältä ja kierolta ihmiseltä. Esim. PSn palasten osalta Soini on egomaaninen, itsekritiikkiin kykenemätön populisti ja Halla-Aho juurikin jotenkin kalsea, kuivakan älyllinen ja ajatusmaailmaltaan jyrkkä ja jähmeä. Tämä ei sinänsä tarkoita etteikö näissä ja monissa muissakin puoluejohtajissa olisi piirteitä joita arvostan. Soini lienee kuitenkin de facto puoluejohtaja vielä 2 vuotta :)

Tulin pitkän pohdinnan jälkeen siihen lopputulokseen että ainoastaan Sari Essayah on aidosti ei-epämiellyttävä puoluejohtaja, voisin ostaa häneltä käytetyn auton. Joku voi tietysti ajatella toisin, ja hänen puolueensakin voi herättää antipatioita. Ja sanottakoon että minunkin osalta tämä luotto koskee vain Essayahia itseään, esim edellinen Bjarne Kallis on minun kirjoissani aivan tavallinen, epämiellyttävä poliitikon-niljake.
 
Heh, olen jo näkevinäni syyn siihen miksi media on näin innostunut piiskaamaan nimenomaan Uv:a tämän splitin jälkeen.

Näkevät varmaan, että vetämällä tätä vanhaa "työväenpuolue ilman sosialismia" -linjaansa tuo porukka kalastelee ääniä nimenomaan SDPn suunnalta, sen mitä nyt sitten sattuu kokoon saamaan.

Halla-ahon porukka taas on taloudellisesti oikeammalla ja siten saattaa vetää ääniä vaikkapa Kokoomukselta.

Siispä Uv on pääkohde ja Halla-aho vetäköön omaa linjaansa ja saakoon maksimäärän Kokoomuksen ääniä kun Orpo jatkaa arvoista, arvopohjasta ja ihmisarvoista jauhamista ennen vaaleja.
Klassinen median salaliitto selitys
 
Klassinen median salaliitto selitys

Ei salaliitto, mutta kyllä yksittäisten toimittajien omat poliittiset kannat ovat ennenkin juttuihin vaikuttaneet. Kyllä minusta vaikuttaa että Uv:a ei haluta vahingossakaan päästää kalastamaan taloudellisen vasemmiston ääniä. Mieluummin otetaan vaikka se Lindström demareihin ottamaan äänet sinne.

Ja kyllähän se on tässä asiassa niin että journalismin kuuluukin nähdä korulauseiden läpi - ei ristiriitaa tässä.

Olisin vain odottanut että enemmän tulivoimaa käytettäisiin Halla-Aholle jääneen tynkäpuolueen suuntaan.
 
Ei salaliitto, mutta kyllä yksittäisten toimittajien omat poliittiset kannat ovat ennenkin juttuihin vaikuttaneet. Kyllä minusta vaikuttaa että Uv:a ei haluta vahingossakaan päästää kalastamaan taloudellisen vasemmiston ääniä. Mieluummin otetaan vaikka se Lindström demareihin ottamaan äänet sinne.

Ja kyllähän se on tässä asiassa niin että journalismin kuuluukin nähdä korulauseiden läpi - ei ristiriitaa tässä.

Olisin vain odottanut että enemmän tulivoimaa käytettäisiin Halla-Aholle jääneen tynkäpuolueen suuntaan.

Tynkäpuolue on jo pois pelistä, mitäpä sitä sinne enää tulivoimaa laittamaan. Kuten huomioit, Uuvatit ovat edelleen uhka erityisesti demareille, jos kykenevät rakentamaan parissa vuodessa organisaation seuraavia vaaleja varten. Tokkopa kykenevät, mutta miksi ottaa riskejä.

Jari Lindström on mainio esimerkki henkilöstä jota demarit erityisesti pelkäävät. Vanha liiton mies, jolta lähti tehdas alta. Ei siirtynyt seuraavaan tehtaaseen politikoimaan, vaan jäi auttamaan pois pudonneita. Oletko muuten huomannut, että Jarppa on erityisesti sanonut, että demareihin erityisesti ei tule koskaan menemään?
 
Tulin pitkän pohdinnan jälkeen siihen lopputulokseen että ainoastaan Sari Essayah on aidosti ei-epämiellyttävä puoluejohtaja, voisin ostaa häneltä käytetyn auton. Joku voi tietysti ajatella toisin, ja hänen puolueensakin voi herättää antipatioita. Ja sanottakoon että minunkin osalta tämä luotto koskee vain Essayahia itseään, esim edellinen Bjarne Kallis on minun kirjoissani aivan tavallinen, epämiellyttävä poliitikon-niljake

Viime vaalien vaalikone antoi minulle pohjanmaalaisen ruotsinkielisen RKP-edustajan, kun vastailin oikein sydämellä ja järjellä. Essayah on tosiaan miellyttävä ihminen, mutta ei pidä kuvitella, etteikö hänestäkin löydy kilpailuhenkeä.

Toimi Kankaanniemi on taas lähes hellyttävä poliitikko. :cool:
 
Back
Top