Uusi wikileaksin vuoto koskee suomalaisiakin

deeq

Kersantti
Taas on vähän vuodettu tietoa wikileaksin toimesta. Saas nähä mitä tuolta vielä paljastuu.


Yhdysvallat varoitti Suomeakin Wikileaks-dokumenteista

Yhdysvallat on informoinut ennakkoon myös Suomea Wikileaks-nettisivuston pian julkaistavista salaisista dokumenteista. Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan YLE Uutisille Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystön informoineen viime keskiviikkona ministeriötä siitä, että Wikileaksin asiakirjoissa voi olla myös joitakin Suomea koskevia dokumentteja.

Mahdollisesti Suomea koskevien dokumenttien sisällöstä ei ole vielä tietoa, ulkoministeriöstä kerrotaan. Yhdysvallat on varoittanut viime päivinä myös useita muita maita dokumenttien sisällöstä.

Wikileaks-nettisivusto aikoo tehdä sunnuntaina suuren paljastuksen, ennakkotietojen mukaan myöhään illalla Suomen aikaa. Muutamat suuret sanomalehdet ovat saaneet tiedot jo etukäteen. Saksalainen Der Spiegel -lehti paljasti vahingossa lauantaina osan tiedoista.

Der Spiegel poisti nopeasti uutista koskevan sivunsa, mutta tietoja oli jo ehtinyt päätyä muihin viestimiin. Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan Wikileaks aikoo julkaista noin 250 000 Yhdysvaltain ulkoministeriön diplomaattiviestiä ja määräystä.
Suomi näkyi julkaisukartalla

NRK on julkaissut kartan, jossa näkyy, missä määrin viestejä on mennyt eri maihin. Valtaosa on suunnattu Lähi-itään, mutta kartasta voi päätellä, että viestejä olisi tullut myös Suomeen.

Wikileaksin mukaan lähes puolet viesteistä on luokiteltu joko luottamuksellisiksi tai salaisiksi. Sivusto mainostaa, että paljastuksen jälkeen maailma ei ole enää entisensä.

Der Spiegelin ohella materiaalin ovat saaneet haltuunsa myös The New York Times, The Guardian, Le Monde ja El Pais.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on varoittanut eräitä maita haitallisista paljastuksista. NRK kertoo mm. Norjan saaneen varoituksen. Ennakkoon on huhuttu, että paljastus asettaisi ainakin Britannian ja Saksan kiusalliseen valoon.

Yhdysvallat sanoo Wikileaksin vaarantavan lukemattoman määrän ihmishenkiä paljastuksillaan. Yhdysvallat ei aio kuitenkaan neuvotella sivuston kanssa paljastuksen yksityiskohdista.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Veera Heinonen kertoi sunnuntaina YLE Uutisille, että Suomi aikoo paneutua Wikileaksin mahdollisesti paljastamiin dokumentteihin

- Jos dokumenttien julkistamisen ulostulo menee myöhäiseksi, kuten on ennakoitu, ryhdymme maanantaina katsomaan, mitä dokumenteista löytyy.
WikiLeaks:olemme verkkohyökkäyksen kohteena

WikiLeaks sanoi sunnuntai-iltana, että sen sivua vastaan on meneillään niin sanottu cyberhyökkäys. Järjestö korosti, ettei se estä salaiseksi luokiteltujen Yhdysvaltain asiakirjojen julkaisemista. Espanjalaiset, ranskalaiset, saksalaiset, brittiläiset ja amerikkalaiset lehdet aikovat julkaista tiedot sunnuntaina Yhdysvaltain voimakkaasta vastustuksesta huolimatta, WikiLeaks sanoo twitter-viestissään.

WikiLeaksin verkkosivu oli illalla ajoittain tukossa.
 
Aliyev said that he considers Medvedev "a modern, new-generation intellectual," surrounded by people whom he does not control. He said that he has personally witnessed Medvedev taking decisions that then required further approval before they were implemented, referring specifically to a border demarcation agreement that he had agreed with Medvedev only to have it stymied by ""others,"" presumably in the prime ministerial office. He added, "Many high-ranking officials don't recognize (Medvedev) as a leader." He said that there are signs of a strong confrontation between the teams of the two men, although not yet between Putin and Medvedev personally.

Aliyev made clear his distaste for the Erdogan government in Turkey, underscoring the "naivete" of their foreign policy and the failure of their initiatives, including the loss of support for Turkey among traditional international friends because of Ankara,s hostility to Israel. He noted that in his view, there had never been any merit to the notion of a "moderate Islamist" government in Turkey, and that Erdogan,s insistence on promoting Hamas and Gaza had brought Turkey no benefits.
http://www.guardian.co.uk/world/us-embassy-cables-documents/250649
 
Yhdysvaltain Norjan-suurlähettiläs: Suomi liian idealistinen Natoon

Anna-Liina Kauhanen
Helsingin Sanomat

Tukholma. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä ei välttämättä otettaisi avosylin vastaan, arvioi Yhdysvaltain Norjan-suurlähettiläs vuonna 2008 Yhdysvaltoihin lähettämässään raportissa.

Asiakirja on osa ruotsalaisen Svenska Dagbladet -lehden esiin kaivamista Wikileaks-dokumenteista.

Yhdysvaltain Norjan-suurlähettiläs pohtii ja kysyy Washingtoniin lähettämässään asiakirjassa, tavoitteleeko Yhdysvaltain hallitus Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä.

"Pinnalta katsottuna maat vaikuttavat tervetulleilta, mutta sillä, että Natoon tulee epäluuloisempia ja idealistisempia jäseniä, voi olla mahdollisia negatiivisia seurauksia", lähettiläs raportoi.
 
Tuo Norjan-uutinen on vielä vähän epäselvä koska alkuperäistä viestiä ei ole vielä julkaistu, vain Svenska Dagbladetin käännös siitä. Siitä ei edes käy ilmi antaako tuon lausunnon Washington vai suurlähettiläs.

Uutinen ei ole sinänsä millään muotoa yllättävä, kyseinen asenne on tullut rivien välistä jo ilmi. Suomi ei kiinnosta Yhdysvaltoja pätkän vertaa vaan me olemme heidän intresseistään yhtä kaukana kuin vaikka Tulimaa. Natossa Suomi olisi vain tiellä. Eurooppalaisten Nato-jäsenten näkemykset voivat toki olla erilaisia.
 
fulcrum kirjoitti:
Tuo Norjan-uutinen on vielä vähän epäselvä koska alkuperäistä viestiä ei ole vielä julkaistu, vain Svenska Dagbladetin käännös siitä. Siitä ei edes käy ilmi antaako tuon lausunnon Washington vai suurlähettiläs.

Uutinen ei ole sinänsä millään muotoa yllättävä, kyseinen asenne on tullut rivien välistä jo ilmi. Suomi ei kiinnosta Yhdysvaltoja pätkän vertaa vaan me olemme heidän intresseistään yhtä kaukana kuin vaikka Tulimaa. Natossa Suomi olisi vain tiellä. Eurooppalaisten Nato-jäsenten näkemykset voivat toki olla erilaisia.

Suurlähettiläs. Jos ajatellaan, että Suomi ei kiinnosta Usaa niin miksi baltit kiinnostivat niin paljon, että jäsenyys meni heittäen läpi? Johtuuko se baltian maiden sijainnista vai?
 
baikal kirjoitti:
Suurlähettiläs. Jos ajatellaan, että Suomi ei kiinnosta Usaa niin miksi baltit kiinnostivat niin paljon, että jäsenyys meni heittäen läpi? Johtuuko se baltian maiden sijainnista vai?

Silloin ei varmaan vielä ajateltu niin tarkkaan mitä ongelmia järjestön laajentamisesta seuraa. Lisäksi näiden maiden halukkuus seurata USAn ulkopoliittisia linjauksia on jotain ihan muuta kuin Suomen tai Ruotsin. USA ei kaipaa Natoon enempää tinkaajia.

Naton laajentuminen tuntuu muutenkin olevan hiukan jäissä. Noista Wikileaksin viesteistä käy esim. ilmi ettei aikoinaan varmana nakkina pidettyä Georgiaa olla Natoon päästämässä, joskin mainitaan hiukan kyynisesti että ovea ei suljeta lopullisesti että hallinnolla olisi jotain porkkanaa.
 
WikiLeaks cables reveal secret Nato plans to defend Baltics from Russia
• Leaked diplomatic cables reveal Russia strategy
• British troops identified for combat operations
• Washington offers to beef up Polish security

Nine Nato divisions – US, British, German, and Polish – have been identified for combat operations in the event of armed aggression against Poland or the three Baltic states. North Polish and German ports have been listed for the receipt of naval assault forces and British and US warships. The first Nato exercises under the plan are to take place in the Baltic next year, according to informed sources.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/06/wikileaks-cables-nato-russia-baltics
 
Wikileaks cables: Poland furious over getting 'potted plants', not missilesUS rotation of Patriot missiles after persuading Warsaw over shield left Poles furious as they expected live weapons

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/06/wikileaks-cables-poland-plants-missiles
 
Onko kenellä se listaa mistä näkyy USA:an tärkeimät kohteet maailmalla?
 
Hejsan kirjoitti:
Onko kenellä se listaa mistä näkyy USA:an tärkeimät kohteet maailmalla?

Joku nyt vaan on listannut tommosia pehmeitä kohteita jossain virastossa. Kyllä tuon tapaisen listan pystyisi jokainen täysjärkinen kokoamaan itsekin.

Under the direction of the Department of Homeland Security (DHS), the National Infrastructure Protection Plan (NIPP) was written to provide the unifying structure for the integration of critical infrastructure and key resources (CI/KR) protection into a single national program. The overarching goal of the NIPP is to build a safer, more secure, and more resilient America by enhancing protection of the nation's CI/KR to prevent, deter, neutralize or mitigate the effects of deliberate efforts by terrorists to destroy, incapacitate or exploit them; and to strengthen national preparedness, timely response, and rapid recovery in the event of an attack, natural disaster or other emergency…

Following is the 2008 Critical Foreign Dependencies Initiative (CFDI) list (CI/KR organized by region):

[BEGIN TEXT OF LIST]
AFRICA Congo (Kinshasa): Cobalt (Mine and Plant) Gabon: Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade Guinea: Bauxite (Mine) South Africa: BAE Land System OMC, Benoni, South Africa Brown David Gear Industries LTD, Benoni, South Africa Bushveld Complex (chromite mine) Ferrochromium Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade Palladium Mine and Plant Platinum Mines Rhodium

EAST ASIA AND THE PACIFIC Australia: Southern Cross undersea cable landing, Brookvale, Australia Southern Cross undersea cable landing, Sydney, Australia Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade Nickel Mines Maybe Faulding Mulgrave Victoria, Australia: Manufacturing facility for Midazolam injection. Mayne Pharma (fill/finish), Melbourne, Australia: Sole suppliers of Crotalid Polyvalent Antivenin (CroFab). China: C2C Cable Network undersea cable landing, Chom Hom Kok, Hong Kong C2C Cable Network undersea cable landing Shanghai, China China-US undersea cable landing, Chongming, China China-US undersea cable landing Shantou, China EAC undersea cable landing Tseung Kwan O, Hong Kong FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Tong Fuk, Hong Kong Hydroelectric Dam Turbines and Generators Fluorspar (Mine) Germanium Mine Graphite Mine Rare Earth Minerals/Elements Tin Mine and Plant Tungsten - Mine and Plant Polypropylene Filter Material for N-95 Masks Shanghai Port Guangzhou Port Hong Kong Port Ningbo Port Tianjin Port Fiji: Southern Cross undersea cable landing, Suva, Fiji Indonesia: Tin Mine and Plant Straits of Malacca Japan: C2C Cable Network undersea cable landing, Chikura, Japan C2C Cable Network undersea cable landing, Shima, Japan China-US undersea cable, Okinawa, Japan EAC undersea cable landing Ajigaura, Japan EAC undersea cable landing Shima, Japan FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Wada, Japan FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Wada, Japan Japan-US undersea cable landing, Maruyama, Japan Japan-US undersea cable landing Kitaibaraki, Japan KJCN undersea cable landing Fukuoka, Japan KJCN undersea cable landing Kita-Kyushu, Japan Pacific Crossing-1 (PC-1) undersea cable landing Ajigaura, Japan Pacific Crossing-1 (PC-1) undersea cable landing Shima, Japan Tyco Transpacific undersea cable landing, Toyohashi, Japan Tyco Transpacific undersea cable landing Emi, Japan Hitachi, Hydroelectric Dam Turbines and Generators Port of Chiba Port of Kobe Port of Nagoya Port of Yokohama Iodine Mine Metal Fabrication Machines Titanium Metal (Processed) Biken, Kanonji City, Japan Hitachi Electrical Power Generators and Components Large AC Generators above 40 MVA Malaysia: Straits of Malacca New Zealand: Southern Cross undersea cable landing, Whenuapai, New Zealand Southern Cross undersea cable landing, Takapuna, New Zealand Philippines: C2C Cable Network undersea cable landing, Batangas, Philippines EAC undersea cable landing Cavite, Philippines Republic of Korea: C2C Cable Network undersea cable landing, Pusan, Republic of Korea. EAC undersea cable landing Shindu-Ri, Republic of Korea FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Pusan, Republic of Korea KJCN undersea cable landing Pusan, Republic of Korea Hitachi Large Electric Power Transformers 230 - 500 kV Busan Port Singapore: C2C Cable Network undersea cable landing, Changi, Singapore EAC undersea cable landing Changi North, Singapore Port of Singapore Straits of Malacca Taiwan: C2C Cable Network undersea cable landing, Fangshan, Taiwan C2C Cable Network undersea cable landing, Tanshui, Taiwan China-US undersea cable landing Fangshan, Taiwan EAC undersea cable landing Pa Li, Taiwan FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Toucheng, Taiwan Kaohsiung Port

EUROPE AND EURASIA Europe (Unspecified): Metal Fabrication Machines: Small number of Turkish companies (Durma, Baykal, Ermaksan) Austria: Baxter AG, Vienna, Austria: Immune Globulin Intravenous (IGIV) Octapharma Pharmazeutika, Vienna, Austria: Immune Globulin Intravenous (IGIV) Azerbaijan: Sangachal Terminal Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline Belarus: Druzhba Oil Pipeline Belgium: Germanium Mine Baxter SA, Lessines, Belgium: Immune Globulin Intravenous (IGIV) Glaxo Smith Kline, Rixensart, Belgium: Acellular Pertussis Vaccine Component GlaxoSmithKline Biologicals SA, Wavre, Belgium: Acellular Pertussis Vaccine Component Port of Antwerp Denmark: TAT-14 undersea cable landing, Blaabjerg, Denmark Bavarian Nordic (BN), Hejreskovvej, Kvistgard, Denmark: Smallpox Vaccine Novo Nordisk Pharmaceuticals, Inc. Bagsvaerd, Denmark: Numerous formulations of insulin Novo Nordisk Insulin Manufacturer: Global insulin supplies Statens Serum Institut, Copenhagen, Denmark: DTaP (including D and T components) pediatric version France: APOLLO undersea cable, Lannion, France FA-1 undersea cable, Plerin, France TAT-14 undersea cable landing St. Valery, France Sanofi-Aventis Insulin Manufacturer: Global insulin supplies Foot and Mouth Disease Vaccine finishing Alstrom, Hydroelectric Dam Turbines and Generators Alstrom Electrical Power Generators and Components EMD Pharms Semoy, France: Cyanokit Injection GlaxoSmithKline, Inc. Evreux, France: Influenza neurominidase inhibitor RELENZA (Zanamivir) Diagast, Cedex, France: Olympus (impacts blood typing ability) Genzyme Polyclonals SAS (bulk), Lyon, France: Thymoglobulin Sanofi Pasteur SA, Lyon, France: Rabies virus vaccine Georgia: Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline Germany: TAT-14 undersea cable landing, Nodren, Germany. Atlantic Crossing-1 (AC-1) undersea cable landing Sylt, Germany BASF Ludwigshafen: World's largest integrated chemical complex Siemens Erlangen: Essentially irreplaceable production of key chemicals Siemens, GE, Hydroelectric Dam Turbines and Generators Draeger Safety AG & Co., Luebeck, Germany: Critical to gas detection capability Junghans Fienwerktechnik Schramberg, Germany: Critical to the production of mortars TDW-Gasellschaft Wirksysteme, Schroebenhausen, Germany: Critical to the production of the Patriot Advanced Capability Lethality Enhancement Assembly Siemens, Large Electric Power Transformers 230 - 500 kV Siemens, GE Electrical Power Generators and Components Druzhba Oil Pipeline Sanofi Aventis Frankfurt am Main, Germany: Lantus Injection (insulin) Heyl Chemish-pharmazeutische Fabrik GmbH: Radiogardase (Prussian blue) Hameln Pharmaceuticals, Hameln, Germany: Pentetate Calcium Trisodium (Ca DTPA) and Pentetate Zinc Trisodium (Zn DTPA) for contamination with plutonium, americium, and curium IDT Biologika GmbH, Dessau Rossiau, Germany: BN Small Pox Vaccine. Biotest AG, Dreiech, Germany: Supplier for TANGO (impacts automated blood typing ability) CSL Behring GmbH, Marburg, Germany: Antihemophilic factor/von Willebrand factor Novartis Vaccines and Diagnostics GmbH, Marburg, Germany: Rabies virus vaccine Vetter Pharma Fertigung GmbH & Co KG, Ravensburg, Germany (filling): Rho(D) IGIV Port of Hamburg Ireland: Hibernia Atlantic undersea cable landing, Dublin Ireland Genzyme Ireland Ltd. (filling), Waterford, Ireland: Thymoglobulin Italy: Glaxo Smith Kline SpA (fill/finish), Parma, Italy: Digibind (used to treat snake bites) Trans-Med gas pipeline Netherlands: Atlantic Crossing-1 (AC-1) undersea cable landing Beverwijk, Netherlands TAT-14 undersea cable landing, Katwijk, Netherlands Rotterdam Port Norway: Cobalt Nickel Mine Poland: Druzhba Oil Pipeline Russia: Novorossiysk Export Terminal Primorsk Export Terminal. Nadym Gas Pipeline Junction: The most critical gas facility in the world Uranium Nickel Mine: Used in certain types of stainless steel and superalloys Palladium Mine and Plant Rhodium Spain: Strait of Gibraltar Instituto Grifols, SA, Barcelona, Spain: Immune Globulin Intravenous (IGIV) Maghreb-Europe (GME) gas pipeline, Algeria Sweden: Recip AB Sweden: Thyrosafe (potassium iodine) Switzerland: Hoffman-LaRoche, Inc. Basel, Switzerland: Tamiflu (oseltamivir) Berna Biotech, Berne, Switzerland: Typhoid vaccine CSL Behring AG, Berne, Switzerland: Immune Globulin Intravenous (IGIV) Turkey: Metal Fabrication Machines: Small number of Turkish companies (Durma, Baykal, Ermaksan) Bosporus Strait Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline Ukraine: Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade United Kingdom: Goonhilly Teleport, Goonhilly Downs, United Kingdom Madley Teleport, Stone Street, Madley, United Kingdom Martelsham Teleport, Ipswich, United Kingdom APOLLO undersea cable landing Bude, Cornwall Station, United Kingdom Atlantic Crossing-1 (AC-1) undersea cable landing Whitesands Bay FA-1 undersea cable landing Skewjack, Cornwall Station Hibernia Atlantic undersea cable landing, Southport, United Kingdom TAT-14 undersea cable landing Bude, Cornwall Station, United Kingdom Tyco Transatlantic undersea cable landing, Highbridge, United Kingdom Tyco Transatlantic undersea cable landing, Pottington, United Kingdom. Yellow/Atlantic Crossing-2 (AC-2) undersea cable landing Bude, United Kingdom Foot and Mouth Disease Vaccine finishing BAE Systems (Operations) Ltd., Presont, Lancashire, United Kingdom: Critical to the F-35 Joint Strike Fighter BAE Systems Operations Ltd., Southway, Plymouth Devon, United Kingdom: Critical to extended range guided munitions BAE Systems RO Defense, Chorley, United Kingdom: Critical to the Joint Standoff Weapon (JSOW) AGM-154C (Unitary Variant) MacTaggart Scott, Loanhead, Edinburgh, Lothian, Scotland, United Kingdom: Critical to the Ship Submersible Nuclear (SSN)

NEAR/MIDDLE EAST Djibouti: Bab al-Mendeb: Shipping lane is a critical supply chain node Egypt: 'Ayn Sukhnah-SuMEd Receiving Import Terminal 'Sidi Kurayr-SuMed Offloading Export Terminal Suez Canal Iran: Strait of Hormuz Khark (Kharg) Island Sea Island Export Terminal Khark Island T-Jetty Iraq: Al-Basrah Oil Terminal Israel: Rafael Ordnance Systems Division, Haifa, Israel: Critical to Sensor Fused Weapons (SFW), Wind Corrected Munitions Dispensers (WCMD), Tail Kits, and batteries Kuwait: Mina' al Ahmadi Export Terminal Morocco: Strait of Gibraltar Maghreb-Europe (GME) gas pipeline, Morocco Oman: Strait of Hormuz Qatar: Ras Laffan Industrial Center: By 2012 Qatar will be the largest source of imported LNG to U.S. Saudi Arabia: Abqaiq Processing Center: Largest crude oil processing and stabilization plant in the world Al Ju'aymah Export Terminal: Part of the Ras Tanura complex As Saffaniyah Processing Center Qatif Pipeline Junction Ras at Tanaqib Processing Center Ras Tanura Export Terminal Shaybah Central Gas-oil Separation Plant Tunisia: Trans-Med Gas Pipeline United Arab Emirates (UAE): Das Island Export Terminal Jabal Zannah Export Terminal Strait of Hormuz Yemen: Bab al-Mendeb: Shipping lane is a critical supply chain node

SOUTH AND CENTRAL ASIA Kazakhstan: Ferrochromium Khromtau Complex, Kempersai, (Chromite Mine) India: Orissa (chromite mines) and Karnataka (chromite mines) Generamedix Gujurat, India: Chemotherapy agents, including florouracil and methotrexate

WESTERN HEMISPHERE Argentina: Foot and Mouth Disease Vaccine finishing Bermuda: GlobeNet (formerly Bermuda US-1 (BUS-1) undersea cable landing Devonshire, Bermuda Brazil: Americas-II undersea cable landing Fortaleza, Brazil GlobeNet undersea cable landing Fortaleza, Brazil GlobeNet undersea cable landing Rio de Janeiro, Brazil Iron Ore from Rio Tinto Mine Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade Niobium (Columbium), Araxa, Minas Gerais State (mine) Ouvidor and Catalao I, Goias State: Niobium Chile: Iodine Mine Canada: Hibernia Atlantic undersea cable landing Halifax , Nova Scotia, Canada James Bay Power Project, Quebec: monumental hydroelectric power development Mica Dam, British Columbia: Failure would impact the Columbia River Basin. Hydro Quebec, Quebec: Critical irreplaceable source of power to portions of Northeast U. S. Robert Moses/Robert H. Saunders Power, Ontario: Part of the St. Lawrence Power Project, between Barnhart Island, New York, and Cornwall, Ontario Seven Mile Dam, British Columbia: Concrete gravity dam between two other hydropower dams along the Pend d'Oreille River Pickering Nuclear Power Plant, Ontario, Canada Chalk River Nuclear Facility, Ontario: Largest supplier of medical radioisotopes in the world Hydrofluoric Acid Production Facility, Allied Signal, Amherstburg, Ontario Enbridge Pipeline Alliance Pipeline: Natural gas transmission from Canada Maritime and Northeast Pipeline: Natural gas transmission from Canada Transcanada Gas: Natural gas transmission from Canada Alexandria Bay POE, Ontario: Northern border crossing Ambassador Bridge POE, Ontario: Northern border crossing Blaine POE, British Columbia: Northern border crossing Blaine Washington Rail Crossing, British Columbia Blue Water Bridge POE, Ontario: Northern border crossing Champlain POE, Quebec: Northern border crossing CPR Tunnel Rail Crossing, Ontario (Michigan Central Rail Crossing) International Bridge Rail Crossing, Ontario International Railway Bridge Rail Crossing Lewiston-Queenstown POE, Ontario: Northern border crossing Peace Bridge POE, Ontario: Northern border crossing Pembina POE, Manitoba: Northern border crossing North Portal Rail Crossing, Saskatchewan St. Claire Tunnel Rail Crossing, Ontario Waneta Dam, British Columbia: Earthfill/concrete hydropower dam Darlington Nuclear Power Plant, Ontario, Canada. E-ONE Moli Energy, Maple Ridge, Canada: Critical to production of various military application electronics General Dynamics Land Systems - Canada, London Ontario, Canada: Critical to the production of the Stryker/USMC LAV Vehicle Integration Raytheon Systems Canada Ltd. ELCAN Optical Technologies Division, Midland, Ontario, Canada: Critical to the production of the AGM-130 Missile Thales Optronique Canada, Inc., Montreal, Quebec: Critical optical systems for ground combat vehicles Germanium Mine Graphite Mine Iron Ore Mine Nickel Mine Niobec Mine, Quebec, Canada: Niobium Cangene, Winnipeg, Manitoba: Plasma Sanofi Pasteur Ltd., Toronto, Canada: Polio virus vaccine GlaxoSmithKile Biologicals, North America, Quebec, Canada: Pre-pandemic influenza vaccines French Guiana: Americas-II undersea cable landing Cayenne, French Guiana Martinique: Americas-II undersea cable landing Le Lamentin, Martinique Mexico: FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Tijuana, Mexico Pan-American Crossing (PAC) undersea cable landing Mazatlan, Mexico Amistad International Dam: On the Rio Grande near Del Rio, Texas and Ciudad Acuna, Coahuila, Mexico Anzalduas Dam: Diversion dam south of Mission, Texas, operated jointly by the U.S. and Mexico for flood control Falcon International Dam: Upstream of Roma, Texas and Miguel Aleman, Tamaulipas, Mexico Retamal Dam: Diversion dam south of Weslaco, Texas, operated jointly by the U.S. and Mexico for flood control GE Hydroelectric Dam Turbines and Generators: Main source for a large portion of larger components Bridge of the Americas: Southern border crossing Brownsville POE: Southern border crossing Calexico East POE: Southern border crossing Columbia Solidarity Bridge: Southern border crossing Kansas City Southern de Mexico (KCSM) Rail Line, (Mexico) Nogales POE: Southern border crossing Laredo Rail Crossing Eagle Pass Rail Crossing Otay Mesa Crossing: Southern border crossing Pharr International Bridge: Southern border crossing World Trade Bridge: Southern border crossing Ysleta Zaragosa Bridge: Southern border crossing Hydrofluoric Acid Production Facility Graphite Mine GE Electrical Power Generators and Components General Electric, Large Electric Power Transformers 230 - 500 kV Netherlands Antilles: Americas-II undersea cable landing Willemstad, Netherlands Antilles. Panama: FLAG/REACH North Asia Loop undersea cable landing Fort Amador, Panama Panama Canal Peru: Tin Mine and Plant Trinidad and Tobago: Americas-II undersea cable landing Port of Spain Atlantic LNG: Provides 70% of U.S. natural gas import needs Venezuela: Americas-II undersea cable landing Camuri, Venezuela GlobeNet undersea cable landing, Punta Gorda, Venezuela GlobeNet undersea cable landing Catia La Mar, Venezuela GlobeNet undersea cable landing Manonga, Venezuela
[END TEXT OF LIST]

Minimize considered. CLINTON
 
Olen miettinyt sitäkin, että kunhan ei olisi kyse jostain megaluokan sumutuksesta? Eihän nämä enää ole mitään vuotoja vaan tietovuoksi tai - hyökyhän nyt on kyseessä. Peitetäänkö jotain tällaisen massiivisen hälyn taakse? Ei olisi eka kerta maailmassa, kun valjastetaan joku asia tuottamaan maksimaalisen hälyn ja kas, joku tai jotkut asiat peittyvät taakse.

Mitä vahinkoa nämä paljastukset ovat tehneet ja kenelle? Oikeastaan ei taida olla mitään isompaa vahinkoa kenelleen, okei, joku ´sympatiseeraaja jossain -stanissa voi saada taivasmatkan vaan so what? Mulle on tullut vain hiljalleen tuo epäilyskutina vasempaan lonkkaan ja se riivatun lonkka harvoin, erittäin harvoin, kutiaa turhaan. Olen tavaillut noita vuototekstejä ja en ole kertaakaan törmännyt mihinkään tosi hottiin juttuun, sekalaista liirumlaarumia varsin höpöhöpöjutuista, osa ihan lapsellista skeidaakin. Lukekaas sillä silmällä ja arvioikaa.
 
baikal kirjoitti:
Olen miettinyt sitäkin, että kunhan ei olisi kyse jostain megaluokan sumutuksesta? Eihän nämä enää ole mitään vuotoja vaan tietovuoksi tai - hyökyhän nyt on kyseessä. Peitetäänkö jotain tällaisen massiivisen hälyn taakse? Ei olisi eka kerta maailmassa, kun valjastetaan joku asia tuottamaan maksimaalisen hälyn ja kas, joku tai jotkut asiat peittyvät taakse.

Mitä vahinkoa nämä paljastukset ovat tehneet ja kenelle? Oikeastaan ei taida olla mitään isompaa vahinkoa kenelleen, okei, joku ´sympatiseeraaja jossain -stanissa voi saada taivasmatkan vaan so what? Mulle on tullut vain hiljalleen tuo epäilyskutina vasempaan lonkkaan ja se riivatun lonkka harvoin, erittäin harvoin, kutiaa turhaan. Olen tavaillut noita vuototekstejä ja en ole kertaakaan törmännyt mihinkään tosi hottiin juttuun, sekalaista liirumlaarumia varsin höpöhöpöjutuista, osa ihan lapsellista skeidaakin. Lukekaas sillä silmällä ja arvioikaa.

Eikös tämä Baltian maiden NATO-puolustussuunnitelma Venäjää vastaan -vuoto ole kuitenkin ihan reaalipolitiikkaan liittyvä juttu, joka ei varmasti paranna Venäjän ja Naton välillä jo vähän lämmenneitä välejä? Todella kuumaa kamaa ei kai edes USA:ssa anneta joka korpraalin luettavaksi, joten siellä pitäisi olla korkean tason myyrä asialla että parhaita skuuppeja saataisiin. Miksi sellainen vuotaisi Wikileaksille kun Venäjä ja Kiina maksavat rahassa on toki toinen kysymys.

Toisaalta Assange on nyt pidätettynä joten vuodot taisivat vähäksi aikaa jäädä siihen.
 
Joukossa on myös tietoja, joiden paljastuminen on ainakin jollain tasolla hyödyllistä USAlle. Esim:

-Kiina on julkisesti puolustanut Pohjois-Koreaa tai ainakin pidättäytynyt arvostelusta. Vuodon mukaan Kiina olisi kuitenkin tosiasiassa aika kypsä P-K:n tonttuiluun. Tämä syönee Kiinan vakuuttavuutta?
-USAa, Israelia ja kumppaneita on syytetty sodanlietsonnasta Iranin suhteen. Vuodon mukaan myös arabimaissa ollaan kovasti sotilaallisen ratkaisun kannalla. Tämä keikuttaa asetelmaa ja poistanee paineita USAn ja Israelin harteilta?

Ehkäpä tuo Baltian puolustussuunnitelmakin on asia, joka on hyvä saattaa tunnetuksi, mutta jota ei kannata julistaa päin naamaa?
 
Heikkilä kirjoitti:
Eikös tämä Baltian maiden NATO-puolustussuunnitelma Venäjää vastaan -vuoto ole kuitenkin ihan reaalipolitiikkaan liittyvä juttu, joka ei varmasti paranna Venäjän ja Naton välillä jo vähän lämmenneitä välejä? Todella kuumaa kamaa ei kai edes USA:ssa anneta joka korpraalin luettavaksi, joten siellä pitäisi olla korkean tason myyrä asialla että parhaita skuuppeja saataisiin. Miksi sellainen vuotaisi Wikileaksille kun Venäjä ja Kiina maksavat rahassa on toki toinen kysymys.

Toisaalta Assange on nyt pidätettynä joten vuodot taisivat vähäksi aikaa jäädä siihen.

Tuskin Assangen pidätys nykyiseen tahtiin mitään vaikuttaa. Koko vuodettu arkistohan on jo paitsi journalisteilla, myös netissä.

Ennen tätä vuotoa ihan tavallisilla amerikkalaissotilailla oli hyvin laaja pääsy SIPRI-tietokantaan. Oli kai selvää että jossain välissä löytyy joukosta mätä omena.
 
baikal kirjoitti:
Olen miettinyt sitäkin, että kunhan ei olisi kyse jostain megaluokan sumutuksesta? Eihän nämä enää ole mitään vuotoja vaan tietovuoksi tai - hyökyhän nyt on kyseessä. Peitetäänkö jotain tällaisen massiivisen hälyn taakse? Ei olisi eka kerta maailmassa, kun valjastetaan joku asia tuottamaan maksimaalisen hälyn ja kas, joku tai jotkut asiat peittyvät taakse.

Mitä vahinkoa nämä paljastukset ovat tehneet ja kenelle? Oikeastaan ei taida olla mitään isompaa vahinkoa kenelleen, okei, joku ´sympatiseeraaja jossain -stanissa voi saada taivasmatkan vaan so what? Mulle on tullut vain hiljalleen tuo epäilyskutina vasempaan lonkkaan ja se riivatun lonkka harvoin, erittäin harvoin, kutiaa turhaan. Olen tavaillut noita vuototekstejä ja en ole kertaakaan törmännyt mihinkään tosi hottiin juttuun, sekalaista liirumlaarumia varsin höpöhöpöjutuista, osa ihan lapsellista skeidaakin. Lukekaas sillä silmällä ja arvioikaa.


Mitään järisyttävää ei tähän mennessä ole ainakaan lööppeihin asti noussut. Esimerkiksi NATO suunnitelmat Baltian ja Puolan puolustamiseksi ovat itsestäänselvyys, jonka myös Venäjä ymmärtää.

Ainoa merkittävä asia on mielestäni useammankin muslimimaan toive Iranin höyhentämisestä. Sekään ei tosin ole mikään yllätys, vaan asioita kohtuudella seuraavien tiedossa oleva asia. Asian tuleminen esiin tällä tavalla vaikuttaa vain epäilyttävältä. Onko tavoitteena vaikuttaa muslimimaiden tavallisiin tallaajiin? Al-Jazeeran kautta viesti on varmasti levinnyt kaikkialle Lähi-idässä. Myös Eurooppan mediaa ajatellen asiasta on hyötyä. Yhdysvallat levittää öljyä laineille jo hyvissä ajoin ennen sotaa?

Maskirovka USA:n malliin? Hivenen salaliittohörhöilyä, mutta pitää muistaa keinojen olevan aina omaan aikaansa sovitettuja. Tämä operaatio olisi ollut varsin yksinkertainen ja melkoisen helppo toteuttaa pienellä porukalla. Siten myös paljon todennäköisempi, kuin esimerkiksi teoria WTC iskujen lavastamisesta. Tämä saattaa myös olla osa suurempaa kokonaisuutta, joka ei vielä ole kokonaan nähtävillä.
 
Eräältä tiedustelupomolta kysyttiin kerran, oliko joku julkisuutta saanut tempaus heidän lavastamansa. "Emme ole niin tyhmiä emmekä niin fiksuja että ryhtyisimme sellaiseen" kuului vastaus.

Yksinkertaiset selitykset ovat parhaita. SIPRI-verkostoon oli laaja pääsy (alimman tason tietoihin pääsi 2.5 miljoonaa amerikkalaista), oli todennäköistä että jossain välissä tapahtuisi laajan mittakaavan tietovuoto. Tiedot eivät ole mitään kovin mullistavia siitä yksinkertaisesta syystä ettei vuotajalla ollut pääsyä Top secret-tason materiaaliin. Secret-luokituksen sai melkein kuka vain perusnurmipora ja jos viitsi niin pääsi käsiksi diplomaattisiinkin tietokantoihin. Useat em. salausluokituksia omanneet henkilöt ovat kertoneet päässeensä käsiksi halutessaan hyvinkin laajaan materiaaliin.

Tuloksena materiaalia joka on Yhdysvaltain kannalta joltisenkin noloa, mutta jossa ei varsinaisesti suuria valtionsalaisuuksia paljastettu.
 
fulcrum kirjoitti:
Eräältä tiedustelupomolta kysyttiin kerran, oliko joku julkisuutta saanut tempaus heidän lavastamansa. "Emme ole niin tyhmiä emmekä niin fiksuja että ryhtyisimme sellaiseen" kuului vastaus.

Yksinkertaiset selitykset ovat parhaita. SIPRI-verkostoon oli laaja pääsy (alimman tason tietoihin pääsi 2.5 miljoonaa amerikkalaista), oli todennäköistä että jossain välissä tapahtuisi laajan mittakaavan tietovuoto. Tiedot eivät ole mitään kovin mullistavia siitä yksinkertaisesta syystä ettei vuotajalla ollut pääsyä Top secret-tason materiaaliin. Secret-luokituksen sai melkein kuka vain perusnurmipora ja jos viitsi niin pääsi käsiksi diplomaattisiinkin tietokantoihin. Useat em. salausluokituksia omanneet henkilöt ovat kertoneet päässeensä käsiksi halutessaan hyvinkin laajaan materiaaliin.

Tuloksena materiaalia joka on Yhdysvaltain kannalta joltisenkin noloa, mutta jossa ei varsinaisesti suuria valtionsalaisuuksia paljastettu.

Just näin. Secret on vielä sellainen luokitus että siitä otetaan oikopäätä joku puolisen tuhatta kopiota ja niitä sitten jaetaan sinne sun tänne. Eli noiden suhteen ei olla, eikä voidakaan olla, mitenkään tarkkoja.
 
baikal kirjoitti:
Olen miettinyt sitäkin, että kunhan ei olisi kyse jostain megaluokan sumutuksesta? Eihän nämä enää ole mitään vuotoja vaan tietovuoksi tai - hyökyhän nyt on kyseessä. Peitetäänkö jotain tällaisen massiivisen hälyn taakse? Ei olisi eka kerta maailmassa, kun valjastetaan joku asia tuottamaan maksimaalisen hälyn ja kas, joku tai jotkut asiat peittyvät taakse.

Mitä vahinkoa nämä paljastukset ovat tehneet ja kenelle? Oikeastaan ei taida olla mitään isompaa vahinkoa kenelleen, okei, joku ´sympatiseeraaja jossain -stanissa voi saada taivasmatkan vaan so what? Mulle on tullut vain hiljalleen tuo epäilyskutina vasempaan lonkkaan ja se riivatun lonkka harvoin, erittäin harvoin, kutiaa turhaan. Olen tavaillut noita vuototekstejä ja en ole kertaakaan törmännyt mihinkään tosi hottiin juttuun, sekalaista liirumlaarumia varsin höpöhöpöjutuista, osa ihan lapsellista skeidaakin. Lukekaas sillä silmällä ja arvioikaa.

No ottaen huomioon mitä tähän mennessä on paljastunut, niin onhan mahdollista, että koko homma on tosiaankin Jenkkien juoni ainakin teoriassa. Siis sen lisäksi, että nuo paljastukset ovat pirun noloja jenkeille ja että joitakin tiedonlähteitä saattaa kuolla, niin mielestäni noissa ei ole ollut mitään erityisen negatiivista mitä voisi käyttää jenkkejä vastaan. Lisäksi koska nuo tiedot tiedonlähteistä oli ensimmäisessä satsissa, niin onhan mahdollista, että toinen erä oli jenkkien suodattama satsi ja se toimitettiin ihan vain alentamaan Wikileaksin uskottavuutta ja antamaan heille tekemistä vähäksi aikaa. Lisäksi jos se oli suodatettu kaikesta vaarallisesta tai negatiivisesta, niin sinne on voitu lisätä kaikenlaista tavaraa mitä on haluttu vuotaa lehdistölle.
 
SJ kirjoitti:
Lisäksi koska nuo tiedot tiedonlähteistä oli ensimmäisessä satsissa, niin onhan mahdollista, että toinen erä oli jenkkien suodattama satsi ja se toimitettiin ihan vain alentamaan Wikileaksin uskottavuutta ja antamaan heille tekemistä vähäksi aikaa.

Tiettävästi nuo molemmat vuodot ovat tulleet samalta lähteeltä, eli SPC Manningilta, joka pidätettiin jo keväällä. Silloin kun niitä Irakin ja Afganistanin sodan paljastuksia tuli, niin huhuttiin että Wikileaksilla olisi myös muhkea pino diplomaattisia viestejä. Niitä ei vain haluttu julkaista kaikkia kerralla.
 
fulcrum kirjoitti:
SJ kirjoitti:
Lisäksi koska nuo tiedot tiedonlähteistä oli ensimmäisessä satsissa, niin onhan mahdollista, että toinen erä oli jenkkien suodattama satsi ja se toimitettiin ihan vain alentamaan Wikileaksin uskottavuutta ja antamaan heille tekemistä vähäksi aikaa.

Tiettävästi nuo molemmat vuodot ovat tulleet samalta lähteeltä, eli SPC Manningilta, joka pidätettiin jo keväällä. Silloin kun niitä Irakin ja Afganistanin sodan paljastuksia tuli, niin huhuttiin että Wikileaksilla olisi myös muhkea pino diplomaattisia viestejä. Niitä ei vain haluttu julkaista kaikkia kerralla.

Joo, mutta tuo ei ole käsittääkseni varmaa, vaan siellä saattaa olla useampikin lähde. Ei sillä, että wikileaks antaisi tietoa noista lähteistä.
 
Back
Top