Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Argentiinasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Huhta, 15.04.2016.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,800
  Tykkäykset:
  4,847
  Pisteet:
  1,286
  Kuukauden vanha, mutta kuitenkin: Argentiina ja Israel jatkavat käytettyjen Kfir-hävittäjien (ml. AESA-tutkat) kaupasta neuvottelua huolimatta vaalituloksesta. Ilmeisesti brittejä ei pelota liikaa, kerran eivät ole painostaneet Israelia olemaan myymättä. Tuskin 14 käytetyn hävittäjän kauppa on niin arvokas, että sen takia kannattaa vahingoittaa ulkosuhteita yhteen maailman merkittävimmistä valtioista.

  https://www.flightglobal.com/news/articles/argentina-and-israel-resume-kfir-sale-talks-422992/

  Viime syksyistä uutisointia aiheesta:

  https://www.flightglobal.com/news/articles/argentina-to-sign-for-aesa-equipped-kfir-fighters-418883/
   
 2. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,634
  Tykkäykset:
  2,300
  Pisteet:
  316
  Argentiinan laivaston sukellusvene kateissa – mukana 44 miehistön jäsentä
  Viime havainnot aluksesta tehtiin keskiviikkoaamuna. Alus oli palaamassa Tulimaasta takaisin tukikohtaan lähelle Buenos Airesia.

  17.11.2017 klo 18:57
  [​IMG]
  Sukellusvene San JuanNaval Base Mar del Plata
  Sukellusvene on kateissa Argentiinan etelärannikolla. Argentiinan laivasto kertoi perjantaina, että San Juan -nimiseen sukellusveneeseen on viimeksi saatu yhteys yli kaksi vuorokautta aiemmin.

  – Emme ole pystyneet löytämään sukellusvenettä, emmekä ole saaneet siitä näkö- tai tutkahavaintoja, laivaston tiedottaja Enrique Balbi sanoo.

  Saksalaisvalmisteinen TR-1700-mallinen sukellusvene oli palaamassa Argentiinan eteläkärjestä Tulimaan edustalta Mar del Platan tukikohtaan maan pääkaupungin Buenos Airesin eteläpuolella. Tukikohdan päällikön mukaan laivasto arvioi, ettei kyse ole hätätilasta, vaan yhteyskatkoksesta.

  Sukellusvenettä etsitään nyt siellä, missä viimeiset havainnot on saatu eli noin puolimatkassa, Valdésin niemimaan korkeudella.

  Lähteet: AFP, Reuters

  https://yle.fi/uutiset/3-9937341
   
  Leaderwolf ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,634
  Tykkäykset:
  2,300
  Pisteet:
  316
  Kadonneesta Argentiinan sukellusveneestä havaittu mahdollisesti yhteydenottoja
  Asiasta kertoo Argentiinan puolustusministeriö.

  19.11.2017 klo 02:12päivitetty 19.11.2017 klo 03:22
  [​IMG]
  Argentiinan laivaston julkaisema, päiväämätön kuva San Juan -sukellusveneestä.Argentiinan laivasto / EPA
  Argentiinan puolustusministeriön mukaan kadoksissa oleva sukellusvene San Juan on mahdollisesti yrittänyt ottaa yhteyttä satelliitin välityksellä. Ministeriön mukaan se on havainnut seitsemän epäonnistunutta yhteydenottoyritystä, jotka todennäköisesti tulivat sukellusveneestä. Yhteydenotot olivat kestoiltaan neljästä 36 sekuntiin.

  Ministeriöstä kerrotaan, että signaalien lähdettä paikannetaan parhaillaan yhteistyössä nimeämättömän yhdysvaltalaisen, satelliittiyhteyksiin erikoistuneen yhtiön kanssa.

  Ensimmäisten tietojen perusteella ei voi sanoa, minkä tyyppisiä yhteydenottoja kadonneesta aluksesta on yritetty tehdä. Haaksirikkoutuneesta sukellusveneestä on usein mahdollista lähettää pintaan kelluva paikannin, joka lähettää hätäsignaaleja satelliittien avulla. Uutistoimisto AFP kertoo samoihin viranomaisiin viitaten, että sukellusveneestä olisi havaittu hätäsignaali.

  Edellinen yhteys keskiviikkona
  Maan laivasto ilmoitti perjantaina, ettei sukellusveneeseen ole saatu yhteyttä keskiviikon jälkeen. Saksalaisvalmisteisessa sukellusveneessä on 44 miehistön jäsentä. Alus oli lähtenyt Ushuaista Tulimaasta. Viimeiset havainnot ovat puolimatkasta Valdésin niemimaan tasalta.

  Etsintöjä on hidastanut myrskyinen sää. Argentiinalaisten oman kaluston lisäksi etsinnöissä on mukana Ushuaiassa asemapaikkaa pitävä Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan tutkimuslentokone.

  Muokattu klo 03.03: Muutettu otsikkoa. Sukellusveneen yhteydenottoyritykset on tulkinnut hätäsignaaleiksi ainoastaan uutistoimisto AFP.

  https://yle.fi/uutiset/3-9938462
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 5. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,204
  Tykkäykset:
  3,232
  Pisteet:
  1,286
  Hätäsignaalit antoivat toivoa argentiinalaisen sukellusvenemiehistön omaisille
  [​IMG]
  Laivaston sukellusveneeseen ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoaamun jälkeen. San Juan -nimisellä aluksella on 44 hengen miehistö. Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ARGENTINE NAVY / Handout
  Kadonneen argentiinalaisen sukellusveneen miehistön omaiset saivat viikonloppuna uutta toivoa, kun maan puolustusministeriö kertoi havainneensa hätäsignaaleja, jotka ovat mahdollisesti peräisin kadonneesta sukellusveneestä.

  Laivaston sukellusveneeseen ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoaamun jälkeen. San Juan -nimisellä aluksella on 44 hengen miehistö.

  Puolustusministeriön mukaan sukellusveneestä yritettiin mahdollisesti kommunikoida satelliitin avulla lauantaina. Ministeriön mukaan lauantaina havaittiin seitsemän satelliitin avulla välitettyä signaalia, joiden uskotaan olevan peräisin kadonneesta sukellusveneestä. Signaaleja havaittiin lauantaiaamun ja varhaisen iltapäivän aikana.

  – Yritämme nyt paikantaa signaalien tarkan sijainnin, ministeriöstä kerrottiin.

  Laivaston mukaan mitään selitystä sukellusveneen katoamiselle ei toistaiseksi ole suljettu pois. Todennäköisimpänä selityksenä on pidetty sähkövikaa, joka on katkaissut aluksen viestintäyhteydet.

  Paavi lupasi rukoilla
  Kova tuuli ja korkeat aallot haittasivat sukellusveneen etsintöjä sunnuntaina. Argentiina on saanut apua etsintäoperaatioon Britanniasta, Yhdysvalloista, Brasiliasta, Uruguaysta ja Chilestä.

  Viimeisin havainto San Juanista tehtiin viime keskiviikkona 430 kilometrin päässä rannikosta San Jorgen lahden edustalla. Sukellusvene oli palaamassa tukikohtaansa Mar de Plataan partiointitehtävältä Ushuaiasta läheltä Etelä-Amerikan eteläisintä kärkeä.

  San Juania etsitään laivaston mukaan viimeistä havaintokohtaa ympäröivältä alueelta, jonka halkaisija on noin 300 kilometriä.

  Etsintöihin osallistui muun muassa Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan erikoisvarusteltu lentokone. Yhdysvallat ilmoitti sunnuntaina lähettävänsä etsintöihin myös toisen lentokoneen.

  Apuaan etsijöille tarjosi viikonloppuna myös argentiinalaissyntyinen paavi Franciscus, joka sanoi rukoilevansa sukellusveneen miehistön puolesta.

  Argentiinan laivastolla on kolme sukellusvenettä, joista San Juan on uusin. Saksassa rakennettu 65-metrinen San Juan otettiin käyttöön vuonna 1983.
   

Jaa tämä sivu