Uutisia Brasiliasta

Tvälups

Ylipäällikkö
yle Uutiset Ulkomaat 18.6.2013 klo 5:12
Mielenosoitukset levisivät ympäri Brasiliaa

Brasilian suurimmissa kaupungeissa on järjestetty suuria mielenosoituksia.

Kymmenettuhannet ihmiset, joidenkin arvioiden mukaan jopa 200 000 ihmistä on osoittanut mieltään maanantaina Brasilian suurimmissa kaupungeissa. Mielenosoituksia on järjestetty muun muassa Brasiliassa, Sao Paulossa ja Rio de Janeirossa.

Ihmisiä on kutsuttu koolle pääasiassa sosiaalisen median, kuten Twitterin välityksellä. Sao Paulossa mielenosoitukseen kerrotaan osallistuneen 65 000 ihmistä.

Mielenosoittajat protestoivat poliisin väkivaltaa, hallituksen korruptoituneisuutta ja heikkoa julkista palvelua vastaan. Protestit ovat sujuneet pääosin rauhallisesti, mutta yhteenotoilta ei ole vältytty. Esimerkiksi Riossa jotkin mielenosoittajat ovat heitelleet poliiseja kivillä.

Mielenosoitusten aalto sai alkunsa viime viikolla bussilippujen hinnankorotusten vuoksi. Sao Paulossa pidätettiin torstaina yli 200 mielenosoittajaa ja sadan ihmisen arvioidaan loukkaantuneen.

Brasilian mielenosoitukset ovat jo lisänneet kysymyksiä siitä, voidaanko suurten tapahtumien, kuten meneillään olevan jalkapallon Confederations Cupin eli Maanosaliittojen cupin turvallisuus taata. Paavin on tarkoitus vierailla Brasiliassa ensi kuussa.

Lähteet:
AP, Reuters
 
Top