Uutisia Britanniasta

Einomies1

Ylipäällikkö
aj77 kirjoitti:
Tosin en tiedä niiden konekantaa tänäpäivänä,enkä jaksa katsoa,mutta 80-luvun alussa ne hyvin pujotteli it-ohjusten seassa ja manuaalisesti hoitivat torpedot veteen.
No en tiedä miten pujottelivat. Argentiina menetti yhteensä 75 lentokonetta ja helikopteria alasammuttuina tai sotasaaliiksi. Näistä toki suurin tappio olivat SAS:n Pebble Islandin hyökkäys lentokentälle ja kaikkien siellä olleiden Pucarojen tuhoaminen/vaurioittaminen. Tappiot löytyvät tuolta:
http://www.naval-history.net/F41argaircraft.htm

Toki Britit menettivät reilusti laivoja vaurioituneina ja uponneina nimenomaan ilmahyökkäyksissä Argentiinan koneille, joten kyllä heidänkin pilotit olivat taitavia ja urheita.

Toisaalta mm. HMS Coventry pudotti avomerellä useita Skyhawkeja SeaDart-ohjuksillaan jopa 60-80 km:n etäisyyksiltä. SeaDart oli parhaimmillaan avomerellä ja sitä vastaan Argentiinalaiset eivät voineet mitään eli sama tilanne kääntäen kuin Briteillä oli Exocettien kanssa, laukaisun jälkeen ainoa keino oli rukoilu.
Merellä koneet eivät voineet painua tutkakatveisiin joka muuttui kun Coventry ja Broadsword käskettiin rannikon lähelle suojaamaan maihinnousua. Ja tunnetusti Coventry upotettiin ja Broadsword vaurioitui.
Suosittelen katsomaan edelleenkin dokumentin " SEA OF FIRE", joka on tehty Coventryn kapteenin muistelmakirjan " Four Weeks in May" pohjalta. Se on erittäin hyvä kertomus merisodasta.


SeaHarrierit olivat myöskin voittoisia Argentiinalaisia vastaan käydyissä ilmataisteluissa eikä Argiet saaneet hävittäjillään yhtään Harrieria ammuttua alas.
Sidewinderit kyllä pudottivat Argentiinalaisia.

Argiet olivat altavastaajina ilmasodassa koska heidän hävittäjänsä pystyivät operoimaan Falklandeilla vain 15-20 min. ajan äärimmäisen toimintasäteen ja poltto-ainetilanteen vuoksi. Tämä käytännössä rajoitti ilmataistelumahdollisuuden minimiinsä.
 
Last edited by a moderator:
Britannian armeija leikkaa tuhansia työpaikkoja


Britannian puolustusvoimat leikkaa henkilöstöstään yli 4000 työpaikkaa. Brittisotilaiden palveluspaikkoja puolustusvoimat leikkaa noin 2900, ilmavoimien palveluspaikkoja 1000 ja laivaston 300. Leikkauksien kohteeksi joutuu myös upseeristo, josta aiotaan vähentää yli 60 paikkaa.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/01/1478708/britannian-armeija-leikkaa-tuhansia-tyopaikkoja


Ohho, peräti 60 upseeria.. hurjaa menoa brittilässä.
 

koponen

Kenraali
Toimeenpanossa ei ainakaan aikailla. Tuttuni (aliupseeri) sai eilen tietää että säästösyistä palvelussuhde tullaan purkamaan. Ei ollut ihan selvin päin kun heitti sitreppiä... Eivät kyllä olleet perustelleet millään isolla muutoksella, vaikea sanoa koskeeko heidän rykmenttiään tuo yllä kuvattu vai oliko muuten vaan homma katkolla.
 
Voi olla paha hakeutua muihin töihin monessakin maassa, joissa on ammattiarmeija.. no, joku turvafirma tai yksityisarmeija varmaan ottaa osan hoteisiinsa. Vähän sellaista sutinaa ilmassa, etteivät sotilaat ole kovin monessa maassa hirveän arvostettuja. En tiedä miten briteissä. Toivottavasti suurimmalla osalla on jotain siviilielämässä tarvittavaa taitoa tarttunut mukaan.
 

koponen

Kenraali
...syykin selvisi. Royal Artillery luopuu kalustotyypistä jonka parissa ko. heppu on työskennellyt koko sen elinkaaren ajan. Kun ikää on riittävästi, ei uudelle kierrokselle ole asiaa.

Päivän sähköposti käsitteli potentiaalista tulevaisuutta lammasfarmarina Walesissa. Ilmeisesti ammatin luontoisetuudet luontokappaleiden lähituntumassa eivät englantilaista miellytä. Oli kuulemma aika monta kollegaa aloittanut viikonlopun eilen. (Ketkä tuntevat ko. laitosta, tietävät että tuollainen toiminta on ERITTÄIN poikkeuksellista.)
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Britannia ja Argentiina kiistelevät jälleen Falklandinsaarista
AFP 21.1. klo 05:30

Falklandinsaarten kysymys kiristää taas Britannian ja Argentiinan suhteita. Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa noin sata mielenosoittajaa kokoontui Britannian suurlähetystön luokse vaatimaan diplomaattisuhteiden katkaisemista.

Sosialistisen työväenliikkeen organisoimassa mielenosoituksessa argentiinalaiset mielenosoittajat polttivat Britannian lippuja ja vaativat englantilaisia ulos Falklandinsaarilta.

Argentiinassa on suututtu Britannian pääministerin David Cameronin puheista. Cameron sanoi keskiviikkona, että Argentiinan asenne Falklandinsaariin on kolonialistinen.

Lauantaina The Times -lehdessä Britannian ulkoministeri William Hague vaati Argentiinaa lopettamaan Falklandinsaarten siviiliväestön pelotteluyritykset.

Britannian ja Argentiinan käymästä Falklandinsaarten sodasta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta.

Huolimattaan vuoden 1982 sodassa kärsimästään tappiosta Argentiina pitää Las Islas Malvinas -nimellä kutsumiaan Falklandinsaaria osana aluettaan.

Britannia on ilmoittanut, että saaret pysyvät brittiläisinä niin kauan kuin saarten asukkaat niin toivovat. Saarilla asuu noin 3000 ihmistä.

Jännitteet alkoivat kasvaa vuonna 2010, kun Britannia salli öljynetsinnän saarten luona.

Joulukuussa Etelä-Amerikan kauppaliitto Mercosur ilmoitti sulkevansa satamansa Falklandinsaarten lipun alla seilaavilta laivoilta.
 

Einomies1

Ylipäällikkö
Tieto Ison-Britannian puolustusbudjetin leikkauksista on otettu vastaan siis Argentiinassa ja Argiet on alkaneet taas kukkoilemaan. Katsotaan miten pitkälle tuo kantaa.

Näinhän se menee että kun kissa on poissa, hiiret hyppivät seinille. Luulisi tosin että engelsmannit on oppineet viime kahakasta jotain ja santsanneet hieman enemmän saarien puolustukseen.

No, toisaalta nämä uutiset eivät anna aihetta uskoon:

The islands are currently protected by a force of more than 1,000 troops with a reinforced company of infantry and four Typhoon fighters and a single frigate. However the Typhoons have no anti-ship or anti-submarine capability.

In a letter obtained by The Daily Telegraph last year Liam Fox, the Defence Secretary, warned the Prime Minister that the island's defences would become fragile in light of the looming cuts in the Strategic Defence and Security Review (SDSR).

He said axing the Nimrod MRA4 maritime reconnaissance aircraft would "limit our ability to deploy maritime forces rapidly into high-threat areas, and delete one element of our Falklands reinforcement plan".

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/falklandislands/8571442/Britain-can-do-nothing-to-prevent-Argentina-retaking-Falkland-Islands.html
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Britanniaan 10 astetta pakkasta - Armeija valmiustilaan
il Torstai 2.2.2012 klo 11.12

Britit ovat kauhuissaan, kun elohopea on laskemassa alle kymmeneen pakkasasteeseen.

Britanniassa maan oloihin poikkeuksellisen kylmä talvi on saanut viranomaiset huolestumaan. Lähipäiville odotetaan alimmillaan 11 pakkasastetta, ja lunta voi sataa myös Lontoossa ja saarivaltion eteläosissa.

Suomen Lapissa on mitattu jo lähes 40 asteen pakkasia, ja Etelä-Suomessakin kärvistellään parissakymmenessä pakkasasteessa. Britanniassa kymmenen asteen pakkasetkin ovat kuitenkin harvinaisia.

Daily Mail -lehden mukaan Britannian armeija on pantu valmiustilaan siltä varalta, että tilanne pahenee.

Britannian terveysministeriön mukaan kylmät olot lisäävät selvästi kuolleisuutta. Viikossa voi kuolla yli 1 500 ihmistä enemmän kuin lämpimämpinä kuukausina. Pakkanen tappaa erityisesti vanhuksia ja terveysongelmista kärsiviä.

Viranomaiset pelkäävät myös, että lumisateet ja pakkanen aiheuttavat tuhoa liikenteessä. Britannian talvi on toistaiseksi ollut hyvin leuto, eivätkä autoilijat välttämättä ole valmistautuneet äkilliseen muutokseen. Asukkaita Devonin ja Cornwallin kreivikunnissa on jo kehotettu välttämään autoilua muuten kuin pakon edessä.

Itä-Euroopassa kymmeniä on jo kuollut kovien pakkasten vuoksi.
 

koponen

Kenraali
Briteissä (varsinkin eteläisissä osissa) ei ole likipitäen mitään valmiutta kohdata lumista pakkastalvea. Infrastruktuuri ja asuminen perustuvat erilaisiin sääminimeihin ja -odotuksiin kuin täällä (tai edes Skotlannissa). Paikan päältä olen todistanut totaalista yhteiskunnan hyytymistä niin Lontoossa kuin vastaavasti Yhdysvalloissa Washington DC:ssäkin, aiheuttajana pikkupakkanen ja lumisade.

Toisaalta, siinä missä DC:ssä televisio toitotti paniikkia, töihintulokieltoa ja koulujen sulkemista, Lontoossa ihmiset totesivat notta "Jolly frisky weather, innit!" ja menivät laittamaan lisää teetä. Kansakunnissa on eroja...
 

miheikki

Respected Leader
Ideoita kyllä löytyy, kuten tämä auralla varustettu leikkuupuimuri.

The Snowbine Harvester part 2 - Top Gear - BBC

 
Last edited by a moderator:

adam7

Respected Leader
miheikki kirjoitti:
Ideoita kyllä löytyy, kuten tämä auralla varustettu leikkuupuimuri.

The Snowbine Harvester part 2 - Top Gear - BBC

katselin ohjelman muutama pvä sitten. oli taas huumoriviritelmä

tuon puimurin takapyöräohjaus aiheutti "hieman" harmeja. pojat tosin tarjosivat ratkaisuksi nelipyöräohjattua uudempaa mallia. mihinköhän kaikki traktorit ovat briteistä hävinneet?
 
Last edited by a moderator:

ctg

Greatest Leader
The Ministry of Defence may be "over-optimistic" about how much its military equipment budget is under control, an influential group of MPs has said.

The Public Accounts Committee said the MoD was still only able to say its budget was "broadly in balance".

It warned that public spending cuts may make planned increases in the equipment budget from 2015 "unrealistic". http://www.bbc.co.uk/news/uk-16965450
 

miheikki

Respected Leader
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/hyvastit+johdoille+ja+akuille++brittisotilaat+saavat+sahkoa+johtavat+maastopuvut/a797326
Hyvästit johdoille ja akuille - brittisotilaat saavat sähköä johtavat maastopuvut
Brittisotilailla saattaa olla jo parin vuoden päästä käytössä maastopuvut, joiden kangas välittää sähköisiä viestejä, kertoo BBC.

Intelligent Textiles -yhtiö on patentoinut useita tekniikoita liittyen “älykankaaseen”, joka voi pian helpottaa brittisotilaiden työtä. Yritys on saanut 234 000 puntaa (noin 280 000 euroa) kehitystyöhön Ison-Britannian valtiolliselta puolustustutkimuskeskukselta (Centre for Defence Enterprise, CDE).

Sähköisiä viestejä välittävän puvun edut ovat selvät: jatkossa sotilaan täytyy muistaa ladata vain yksi akku monien laiteakkujen sijasta, ja kantamuskin kevenee.

Lisäksi puku tekee viestinvälityksen luotettavammaksi: yhden johdon katkeaminen ei pilaa kaikkea, vaan viestintä toimii, vaikka puku repeytyisi tai muuten vaurioituisi.

Intelligent Textiles aikoo tehdä kehittämillään maastopuvuilla kenttäkokeita jo toukokuussa, ja tämän vuoden lopussa puku saattaa olla jo rajoitetussa käytössä joillain brittiarmeijan sotilailla. Yleisempään käyttöön puku otetaan arviolta vuonna 2014 tai 2015.
 

fulcrum

Respected Leader
Britit muuttavat taas mieltään F-35B:n suhteen

The UK will not reconfigure its aircraft carriers so that French fighter jets can land on them, senior government officials have told their French counterparts.

The move, confirmed by parliamentary officials, makes it increasingly unlikely David Cameron, the prime minister, will avoid an awkward U-turn in announcing the UK will buy the Stovl B variant of the Joint Strike Fighter, the version of the aircraft that can land on British carriers without the catapult and trap needed by French planes.


Eli suomeksi, tukialuksista ei tehdäkään CTOL-tukialuksia joten Britannia palannee takaisin F-35B:hen. Siinä taisi palaa muutama miljoona veronmaksajien rahoja taas vekslauksessa.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
fulcrum kirjoitti:
Britit muuttavat taas mieltään F-35B:n suhteen

The UK will not reconfigure its aircraft carriers so that French fighter jets can land on them, senior government officials have told their French counterparts.

The move, confirmed by parliamentary officials, makes it increasingly unlikely David Cameron, the prime minister, will avoid an awkward U-turn in announcing the UK will buy the Stovl B variant of the Joint Strike Fighter, the version of the aircraft that can land on British carriers without the catapult and trap needed by French planes.


Eli suomeksi, tukialuksista ei tehdäkään CTOL-tukialuksia joten Britannia palannee takaisin F-35B:hen. Siinä taisi palaa muutama miljoona veronmaksajien rahoja taas vekslauksessa.
Aikamme kaukonäköistä asevoimien johtamista. Linja kilpailee vaihtuvuudessa naisten kesämuodin kanssa.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Sarkozy ja Ranskan palaaminen NATO:n sotilaalliseen toimintaan on köykäiseksi punnittu. Britannia ja Ranska eivät ole Suezin kriisin ja Muammar Gaddafin kukistamista lukuunottamatta saaneet mitään katu-uskottavaa yhdessä aikaiseksi.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Skotti Cameron on pääministerinä kamreeri ja kalvinisti, ei Britannian suuruuden kannattaja niin kuin Margareth Thatcher. Britannia ei suunnittele enää kykyä hankkia takaisin Falklandin saaria.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-16812442

Britannian virtuaalipuolustus perustuu kukkoilulle ja prinssi Harrylle. http://news.sky.com/home/uk-news/article/16107809

Kuka tahansa vanhan ajan totalitaristi katsoisi kortit eivät alistuisi bluffiin.
 

crane

Kenraali
jokiranta kirjoitti:
Skotti Cameron on pääministerinä kamreeri ja kalvinisti, ei Britannian suuruuden kannattaja niin kuin Margareth Thatcher. Britannia ei suunnittele enää kykyä hankkia takaisin Falklandin saaria.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-16812442

Britannian virtuaalipuolustus perustuu kukkoilulle ja prinssi Harrylle. http://news.sky.com/home/uk-news/article/16107809

Kuka tahansa vanhan ajan totalitaristi katsoisi kortit eivät alistuisi bluffiin.
Mutta aikovat pitää huolen,ettei saaria voi valloittaa tälläkertaa.
 

ctg

Greatest Leader
Military chiefs are planning to give armoured vehicles worth an estimated £1billion to Afghan forces when it withdraws from Afghanistan in two years time.

Officials believe that more than half of the UK’s protected vehicles in the country will be left behind with the Afghan National Army and security forces rather than transported back to Britain.

Senior military sources have revealed that an initial review has identified that more than 1,200 protected trucks and personnel carriers are likely to be passed over to the Afghans in 2014. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2143220/Our-war-legacy-Afghans--1bn-military-vehicles-given-national-army-British-troops-pull-out.html
 
Top