Uutisia Britanniasta

Tässä eräs propellipäiden sivusto Sciencemadness. Kuuklella kun pistää "sciencemadness novichok", niin löytää useita vuosia vanhoja juttuja. Erittäin raskasta tieteellistä tekstiä, ja kotikemistien/harrastajien/opiskelijoiden kirjoittamaa - nämä muistaen.


Very nasty! It looks like these, besides being lipophillic, will also penetrate most forms of rubber (latex and nitrile for sure, butyl, and maybe even, chloroprene). There appears to also be very real possibility that they can chew into the skin to adminster themselves (these would probably be very vessicating if you lived long enough to find out).
http://www.sciencemadness.org/talk/viewthread.php?tid=7639


Joskus kymmenen vuotta sitten tuli luettua vähän kemiaa, mutta on siellä silti mielenkiintoisia yksityiskohtia pohdittavaksi, vaikkei kaikkea ymmärtäisikään. Esimerkkinä tuo ylläoleva. Kemikaalisuojapukua käyttävillä on varmasti jännittävät tunnelmat.

Kemistit tuntee hyvinkin veemäisiä aineita, esim organometalliset yhdisteet ja niistä erityisesti elohopeapohjaiset. Eräskin tällainen aine menee ohuen suojakäsineen läpi noin kymmenessä sekunnissa.
 
Eikö tästä puutu melkein kaikki ne kenraalien itsemurhat?
Useampi hypännyt ikkunasta tai ampunut itsensä, veikkailtu että olivat kavaltaneet armeijan uusimiseksi budjetoituja varoja.
Tähän pitää lisätä vielä kaikki yllättävät sydänkohtaukset terveillä kenraaleilla ja diplomaattien hukkumiskuolemat uima-altailla...
 
Näin on, FIFA on ehkä kv. järjestöjen mätäpesäkkeistä se kaikkein kukkivin, eikä aika riitä.. pitäisi tehdä rakennustarkastukset stadioneille, logistiikka-arvioinnit paikan päällä, turvallisuustarkastukset pelipaikoille, liikennevälineisiin yms. myriadit asiat, joihin menee vuosia tolla kusisakilla.
Kyllä ne skabat Venäjällä pidetään, ja suurin uhkaus Briteistä tähän mennessä on että kaljupää-kruununperijä prinssi ei mahdollisesti osallistu kisojen avajaisiin.
Johon kasakka nauraa "so what!??" Tiedättekö te heikot limetit mitä teimme omille kruununperillisimmille, pikkulapsiin vievään polveen saakka :mad:?

хм??
On se kova rangaistus - 23 diplomattia ulos,( 23 tulee vähän ajan päästä sisään) ja tämä joidenkin "mahdollinen" osallistumattomuus mätäpesäkkeen avajaisiin.
Oikein hiukset liikkuu päässä kauhusta kremljadeilla..

Pitää aktivoida laki. Heti. Laki, joka antaa luvan selvittää mistä, miten, näiden tuhansien kremlin obschakin kuuluvien mafianomaisuus Britanniassa hankittu. Siellä kaikki maailman shuvalovit ostavat palatseja mahdollisimman lähellä kuningataren palatseja, vaikka virallisesti tienänneet rehellisella työllä korkeintain yhden huoneen verran sieltä palatsista ja sekin tapahtuis 300 vuoden ympärivuorokautisen työn ilman vapaita päiviä ja lomia. Eikä ne britit kyselleet heiltä paljon mitään, eikä mitään moraalin perään. Nyt saavat luvan kysyä.

Mutta koska kukaan näistä nokkelista varkaista ei pystyis antamaan selvitystä, heidän omaisuutta pitää takavarikoida. Olkoon se vaikka tulevaan Venäjän valtiolle, joka tulee oleman kansan valtio eikä Putinin obschakin.

Vai onko koko laki enää olemassa (ja tulevaisuudessa varsinkin) vain kunnollisille ja rehellisille? Varkaat saavat sijoitaa ja tuoda omat miljoonat ja miljardit tietyihin paikoihin kuten Lontoo cityyn ja roiskuttaa välillä polloniumia ja välillä muilla kem.aseella epämieluisten henkilöiden päälle ja samalla muiden joukkoon kylvääkseen kauhua ja kyynisesti näyttämällä "kuka on pomo"??

Edit. Ai, niin, unohdin että LaVrunin (=Lavrovin) vierailu perutettu.. laiha lohtu kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Grenfell Tower doors found to resist fire for half as long as expected
Doors to flats in Grenfell Tower have been found to resist fire for half as long as they were expected to, Sky News can reveal.When it was tested, a front door taken from one of the undamaged flats held back a blaze for just 15 minutes - 15 minutes less than it had been designed for.

The council responsible for Grenfell Tower said, along with hundreds of other councils, it is urgently seeking information from the Government about whether the finding has implications for residents beyond Grenfell.
https://news.sky.com/story/grenfell...st-fire-for-half-as-long-as-expected-11290382
 
Brittien liittolaiset tuomitsevat murhayrityksen ja sanovat että ainoa uskottava selitys on Venäjän tekemä isku.
The leaders of France, Germany, the US and UK have issued a statement on the nerve agent attack in the UK, saying there is "no plausible alternative explanation" to Russian responsibility.

The joint statement said the four nations "abhor the attack".

It said: "It is an assault on UK sovereignty and any such use by a State party is a clear violation of the Chemical Weapons Convention and a breach of international law. It threatens the security of us all."

The nations urged Russia to "address all questions related to the attack" and provide all details about the nerve agent used.

It added: "Our concerns are also heightened against the background of a pattern of earlier irresponsible Russian behaviour.

"We call on Russia to live up to its responsibilities as a member of the UN Security Council to uphold international peace and security."
http://www.bbc.com/news/world-europe-43415271
 
Tosta murhasta tulee mieleen Bruce Willisin -97 leffa The Jackal. The Day of the Jackalin remake jossa Willis näytteli pääroolissa salamurhaajaa. Leffassa hän suihkutti auton oven kahvaan myrkyllistä spraytä. Tästä löytyy spekulointia mitä tällainen aine olisi saattanut olla.

https://www.quora.com/What-was-the-...llis-sprayed-on-his-door-handle-in-The-Jackal
https://movies.stackexchange.com/qu...e-poisonous-spray-that-jackal-used-on-his-car

littyy:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dimethylmercury
ja
https://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Wetterhahn

Lisäksi kiinnostava sattuma, että HBO:llakin näytetävän Strike Back sarjan kuudennessa tuotantokaudessa jihadistit saavat käsiinsä tiedemiehen tekemään Novichockia.
 
Telegraphin mukaan "Hermomyrkky piilotettiin vakoojan tyttären matkatavaroihin".

Tämä kuulostaa kyllä aika omituiselta. En toki väitä olevani vakooja-asioiden ekspertti, mutta jos tavoitteena on salamurhata henkilö X, tuntuisi myrkyn sujauttaminen X:n tyttären matkalaukkuun aivan liian epävarmalta ja riskialttiilta keinolta.
Hermomyrkky pantiin Venäjän ex-vakooja Sergei Skripalin, 66, tyttären matkalaukkuun ennen kuin hän lähti Moskovasta Britanniaan, Telegraph-lehti kertoo tiedustelulähteisiin vedoten.

Tiedustelulähteet ovat kertoneet lehdelle olevansa varmoja siitä, että novitshok-hermomyrkky piilotettiin Julia Skripalin, 33, matkatavaroihin. Myrkky saatettiin piilottaa esimerkiksi vaatteisiin, kosmetiikkaan tai lahjaan ja matkalaukku avattiin vasta Britannian Salisburyssa.
 
Mitä jos olisi ollut turvatarkastus jossa laukkua olisi pitänyt avata...
Kuulosta kummaliselta.
 
Telegraphin mukaan "Hermomyrkky piilotettiin vakoojan tyttären matkatavaroihin".

Tämä kuulostaa kyllä aika omituiselta. En toki väitä olevani vakooja-asioiden ekspertti, mutta jos tavoitteena on salamurhata henkilö X, tuntuisi myrkyn sujauttaminen X:n tyttären matkalaukkuun aivan liian epävarmalta ja riskialttiilta keinolta.

Itse tulin aivan samoihin aatoksiin.
Joka tapauksessa mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä.
Brittien ja Venäjän sanasota ottaa kierroksia – Brittiministeri: ”Menkää pois ja turpa kiinni”, Venäläiskenraali: ”Olet intellektuaalisesti impotentti”
https://yle.fi/uutiset/3-10119290
 
Telegraphin mukaan "Hermomyrkky piilotettiin vakoojan tyttären matkatavaroihin".

Tämä kuulostaa kyllä aika omituiselta. En toki väitä olevani vakooja-asioiden ekspertti, mutta jos tavoitteena on salamurhata henkilö X, tuntuisi myrkyn sujauttaminen X:n tyttären matkalaukkuun aivan liian epävarmalta ja riskialttiilta keinolta.

Minä ymmärsin ensin, että tyttärellä olisi ollut joku tuliainen isälleen. Oletetaan, että vaikka edt tai deodorantti niin kyllähän se toimisi.
 
Voi tulla vähän tylysti nyt, mutta ihan järkyttävää tyhmyyttä. Kuka hullu asuu/käy Venäjällä, kun iskä on vakooja. Sama koskee oikeastaan muitakin sukulaisia.
Tästä täysin samaa mieltä. Ja siinä matkatavaroihin piilottamisessa on ainakin aika monta muuttujaa matkassa että tulee perille ja aiotun kohteen silmille, että saa siinä ainakin suunnitella aika huolella..
 
Minä ymmärsin ensin, että tyttärellä olisi ollut joku tuliainen isälleen. Oletetaan, että vaikka edt tai deodorantti niin kyllähän se toimisi.

Kirje, suklaata, yms. Mikäli pakkaus on tehty huolellisesti, niin aika pieni mahdollisuus että se jäisi normaaliin turvatarkastukseen.
 
”Vladimir Putin teki suuren virheen”: Hermomyrkkyä tuotettu vain yhdessä paikassa

Antti Kirkkala | 15.03.2018 | 23:51- päivitetty 16.03.2018 | 06:33

Asiantuntijan mukaan kemiallisten aseiden kieltojärjestön tulisi matkustaa Venäjälle tutkimaan mahdollisia Novichok-myrkkyvarastoja.

Sergei Skripalin ja hänen Julia-tyttärensä myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä on valmistettu vain yhdessä paikassa Venäjällä, kertoo Guardian.
Novichok-hermomyrkky kehitettiin Neuvostoliiton aikana armeijan tutkimuskeskuksessa Shikhanyssa. Paikka sijaitsee Keski-Venäjällä lähellä Saratovin kaupunkia.
Venäjä paljasti tiedon muutama vuosi sitten laaditussa raportissa, joka luovutettiin kansainväliselle kemiallisten aseiden kieltojärjestölle (OPCW).

Britannia on pyytänyt OPCW:tä tutkimaan Salisburyssa tapahtunutta hermokaasuhyökkäystä. Järjestön edustajien on määrä saapua rikospaikalle lähiaikoina. Seuraava askel olisi lähettää edustajia Venäjälle tutkimaan Novichok-tyyppisten hermomyrkkyjen varastoja.
Jos Venäjä kieltäisi myrkkyvarastojen olemassaolon, voisi tilanne ajautua diplomaattiseen pattitilanteeseen ja kiistelyyn YK:ssa.
– OPCW:n tulisi tehdä mahdollisimman pian riippumaton tutkimus Salisburyn tapahtumista. Sitten heidän on matkustettava Venäjälle. Jos heillä ei ole mitään piilotettavaa, niin miksi OPCW:n vierailu estettäisiin, kysyy kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton-Gordon.

Bretton-Gordonin mukaan kieltäminen osoittaisi käytännössä Venäjän syyllisyyden.
– Mielestäni (Vladimir) Putin on tehnyt ensimmäisen suuren virheensä. Shikhanyssa on useita armeijan laitoksia, jotka keskittyvät radioaktiivisten, kemiallisten ja muiden aseiden tutkimukseen.

Bretton-Gordon toteaa, että Novichok-luokan myrkyt eivät voi olla peräisin muista entisistä neuvostotasavalloista, sillä niitä tuotettiin vain Shikhanyssa.
Novichok-kehitysohjelmaan osallistunut, myöhemmin Yhdysvaltoihin loikannut kemisti Vil Mirzayanov vahvistaa Bretton-Gordonin arvion. Hänen mukaansa Novichok kehitettiin Shikhanyn laboratorioissa vuosina 1971–1973.

Jos Venäjä estäisi OPCW:n tutkijoiden pääsyn Shikhanyyn, voisi järjestö viedä asian YK:n turvallisuusneuvostoon. Siellä asian käsittely pysähtyisi todennäköisesti Venäjän veto-oikeuteen.
OPCW voisi myös ilmoittaa asiasta YK:n yleiskokoukseen, mikä voisi olla Putinin kannalta kiusallisempaa. Guardianin mukaan OPCW on yleensä hitaasti ja byrokraattisesti, eikä se välttämättä halua joutua kansainvälisen kiistan keskelle.

https://www.verkkouutiset.fi/venajalta-suuri-virhe-hermomyrkkya-on-tuotettu-vain-yhdessa-paikassa/
 
Tämä Novichok on ilmeisesti binäärinen myrkky. Toinen binäärinen osa on harmiton ja tietenkin ei-havaittava (minkähän muun takia näihin myrkkyihin olikaan aikanaan upotettu valtavat määrät resursseja?)

Kun se toinenkin binäärinen osa saatetaan kohteeseen jonkin kosketuspinnan kautta, sumuttamalla tms., silloin vasta alkaa tapahtua.
 
”Vladimir Putin teki suuren virheen”: Hermomyrkkyä tuotettu vain yhdessä paikassa

Antti Kirkkala | 15.03.2018 | 23:51- päivitetty 16.03.2018 | 06:33

Asiantuntijan mukaan kemiallisten aseiden kieltojärjestön tulisi matkustaa Venäjälle tutkimaan mahdollisia Novichok-myrkkyvarastoja.

Sergei Skripalin ja hänen Julia-tyttärensä myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä on valmistettu vain yhdessä paikassa Venäjällä, kertoo Guardian.
Novichok-hermomyrkky kehitettiin Neuvostoliiton aikana armeijan tutkimuskeskuksessa Shikhanyssa. Paikka sijaitsee Keski-Venäjällä lähellä Saratovin kaupunkia.
Venäjä paljasti tiedon muutama vuosi sitten laaditussa raportissa, joka luovutettiin kansainväliselle kemiallisten aseiden kieltojärjestölle (OPCW).

Britannia on pyytänyt OPCW:tä tutkimaan Salisburyssa tapahtunutta hermokaasuhyökkäystä. Järjestön edustajien on määrä saapua rikospaikalle lähiaikoina. Seuraava askel olisi lähettää edustajia Venäjälle tutkimaan Novichok-tyyppisten hermomyrkkyjen varastoja.
Jos Venäjä kieltäisi myrkkyvarastojen olemassaolon, voisi tilanne ajautua diplomaattiseen pattitilanteeseen ja kiistelyyn YK:ssa.
– OPCW:n tulisi tehdä mahdollisimman pian riippumaton tutkimus Salisburyn tapahtumista. Sitten heidän on matkustettava Venäjälle. Jos heillä ei ole mitään piilotettavaa, niin miksi OPCW:n vierailu estettäisiin, kysyy kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton-Gordon.

Bretton-Gordonin mukaan kieltäminen osoittaisi käytännössä Venäjän syyllisyyden.
– Mielestäni (Vladimir) Putin on tehnyt ensimmäisen suuren virheensä. Shikhanyssa on useita armeijan laitoksia, jotka keskittyvät radioaktiivisten, kemiallisten ja muiden aseiden tutkimukseen.

Bretton-Gordon toteaa, että Novichok-luokan myrkyt eivät voi olla peräisin muista entisistä neuvostotasavalloista, sillä niitä tuotettiin vain Shikhanyssa.
Novichok-kehitysohjelmaan osallistunut, myöhemmin Yhdysvaltoihin loikannut kemisti Vil Mirzayanov vahvistaa Bretton-Gordonin arvion. Hänen mukaansa Novichok kehitettiin Shikhanyn laboratorioissa vuosina 1971–1973.

Novitshok on varmaan kehitetty siellä, mutta kemiallisten aseiden tuotantolaitoksia oli ainakin Kazakstanissa ja Uzbekistanissa ja tiettävästi molemmissa on tuotettu myös Novitshokia. Uzbekistanin laitos purettiin vuosituhannen vaiheessa.
 
Tämä Novichok on ilmeisesti binäärinen myrkky. Toinen binäärinen osa on harmiton ja tietenkin ei-havaittava (minkähän muun takia näihin myrkkyihin olikaan aikanaan upotettu valtavat määrät resursseja?)

Kun se toinenkin binäärinen osa saatetaan kohteeseen jonkin kosketuspinnan kautta, sumuttamalla tms., silloin vasta alkaa tapahtua.
Luin että tämä voidaan tehdä jopa puhelimen kautta, laitetaan sinne 2mmx2mm chip jonnekin ja laitetaan sen päälle pisara myrkkyä, allekin riittäis, sitten käynnistetään sitä kauko-ohjauksella. Toinen binaarinen osa on jossain vieressä, ja sekoituksesta tulee huipputappava.
Mutta on tätä sama myrkkyä monomyrkynä. Mutta jos olisi monomyrkky niin silloin matkalla Venäjältä olisi tuhansia ruumitä.

Chipin laitettu ilmeisesti Venäjällä. Vakoilijan tytären asuntoon olisi voitu tulla siellä ja helposti laittaaksen toista binaarista osa myrkkyä tavaroihin, saman olisi voitu tehdä Britanniassakin. Venäjällä on myös uusi sääntö lentoyhtiössä jolla nainen lentänyt, käsitavarat pitää luovuttaa ja ne ovat pitemmän aika pois näkyviltä, jolloin niihin voi laittaa vaikka mitä.

Uhrejakin voi tulla enemmään kun 3. Koska tällä myrkyllä pienemmissä määrissä saattuna on invalidisoiva vaikutus. Ihminen alkaa sairastua myöhemmin raskaasti, esim saa maksakirrosin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top