Uutisia Iranista

Jos se on oikeasti kokonaan iranilaista tuotantoa, niin saavutus on huima. Kovin moni maa ei pysty itsenäisesti tuottamaan tuollaista.

Suomi ei esimerkiksi pystyisi.
Rohkenen väittää, että meillä olisi kyky kopioida Hornet, jos jostain syystä haluaisimme suututtaa USA:n. Kokoamisosaaminenhan on jo olemassa, osien valmistus ja avioniikkaohjelmiston siirto/piratisointi pitäisi "vain" saada toteutettua, mikä olisi toki resursseja vaativaa, mutta ei mitenkään mahdotonta, etenkään nykyaikaisten mallintamismenetelmien ansiosta, joilla osien tarkat muodot ja siten tarvittavat konepiirrustukset saataisiin huomattavasti entisaikaa helpommin tehtyä. Osa varaosistahan ilmeisesti valmistetaan jo nyt Suomessa, joten sekin nopeuttaisi asiaa.
 
Rohkenen väittää, että meillä olisi kyky kopioida Hornet, jos jostain syystä haluaisimme suututtaa USA:n. Kokoamisosaaminenhan on jo olemassa, osien valmistus ja avioniikkaohjelmiston siirto/piratisointi pitäisi "vain" saada toteutettua, mikä olisi toki resursseja vaativaa, mutta ei mitenkään mahdotonta, etenkään nykyaikaisten mallintamismenetelmien ansiosta, joilla osien tarkat muodot ja siten tarvittavat konepiirrustukset saataisiin huomattavasti entisaikaa helpommin tehtyä. Osa varaosistahan ilmeisesti valmistetaan jo nyt Suomessa, joten sekin nopeuttaisi asiaa.
Väitän, että meillä on korkeintaan kyky luoda kyky kopioida Hornet. Esimerkiksi moottorien turbiinien lapojen valmistamisen vaatimat materiaalitekniset menetelmät ovat sellaisia, joita ei voida mallintamalla valmiista kappaleesta selvittää. Se kun ei riitä että saadaan oikeasta metalliseoksesta aikaan oikeanmuotoinen kappale, vaan erilaisilla lämpökäsittelyillä yms. saadaan materiaalin pintaan ja sisälle hyvin erilaiset ominaisuudet.

Tottakai jos "vain" otetaan "tarpeeksi" resursseja, niin mikä tahansa on mahdollista. Onhan F-22:n sisältämä teknologiakin alunjuurin lähtöisin karvaisen apinamiehen keksinnöstä hakata kahta kiveä vastakkain... :rolleyes:
 
Aikamoista veren kaivamista nenästä....
https://yle.fi/uutiset/3-10382177
Reuters: Iran siirsi ballistisia ohjuksia Irakiin – yltävät Tel Aviviin ja Riadiin
Iranin toimet ovat kylmä suihku EU-maille, jotka ovat puolustaneet Irania ydinsopimusta koskevassa kiistassa Yhdysvaltain kanssa.
Ballistinen ohjus
31.8.2018 klo 18:08päivitetty 31.8.2018 klo 18:41
13-3-10382259.jpg

Lyhyen kantaman Zelzal-ohjuksia sotilasparaatissa Teheranissa vuonna 2014.Abedin Taherkenareh / EPA
13-3-5292295.jpg

Yrjö Kokkonen

Jaa artikkeli Facebookissa35
Jaa artikkeli Twitterissä

Uutistoimisto Reutersin useista lähteistä saamien tietojen mukaan Iranin vallankumouskaarti on siirtänyt Irakiin ballistisia ohjuksia. Ohjukset on toimitettu Irakissa toimiville Irania tukeville puolisotilaallisille ryhmittymille.
Reutersin mukaan kysessä olevat ohjukset ovat iranilaisvalmisteisia Zelzal, Fateh-110 ja Zolfaqar -ohjuksia. Niiden kantomatkat vaihtelevat 200 ja 700 kilometrin välillä. Iranin verivihollisten, Israelin ja Saudi-Arabian pääkaupungit olisivat siis ohjusten ulottuvilla.
Ohjukset on sijoitettu Irakin pohjois- ja länsiosaan. Irakiin tuotujen ohjusten lukumäärä ei ole kovin suuri, muutamia kymmeniä, mutta sitä voidaan kasvattaa nopeasti, Reuters kertoo.
Iran auttaa myös Irakin shiialaisia ryhmittymiä aloittamaan oman ohjustuotannon. Tehtaat sijaitsevat Reutersin mukaan al-Zafaraniyassa Bagdadin itäpuolella sekä Kerbalan kaupungin lähellä Bagdadin lounaispuolella.
Reutersin haastattelema, nimettömänä pysyttelevä iranilainen virkamies kertoo, että tarkoituksena on varmistaa ohjustuotanto, jos Iraniin hyökätään.
Iran on tiettävästi aiemmin toimittanut ohjuksia myös syyrialaisille kumppaneilleen sekä Libanonin Hizbollah-järjestölle. Israel on pyrkinyt tuhoamaan ne ilmaiskuilla aina kun on saanut tietoonsa ohjuskuljetuksen.
Iran kiistelee Yhdysvaltain kanssa ydinsopimuksensa kohtalosta. Yhdysvallat on irtautunut sopimuksesta ja asettanut Iranille uusia pakotteita. Yhdysvaltain päätöksen taustalla on mm. Iranin asevoimien toiminta Syyrian sisällissodassa.
Saksa, Ranska ja Britannia ovat pyrkineet puolustamaan ydinsopimusta. Uutistoimiston tieto ohjusten siirtämisestä Irakiin on näille maille ikävä uutinen.
Irakin ja Israelin viranomaiset eivät ole kommentoneet Reutersin tietoja.
Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi keskiviikkona, että jokainen, joka uhkaa tuhota Israelin "asettaa itsensä vastaavaan vaaraan".
Lähteet: REUTERS
 
Iranian valtion media: Terrorri-isku sotilasparaatiin vaatinut lukuisia kuolonuhreja
Hyökkäys tapahtui Ahvāzin kaupungissa Iranin lounaisosassa
Iran
22.9.2018 klo 09:15
13-3-10031732.jpg

Jani Parkkari

Iranin valtiollisen tv-kanavan mukaan asemiehet ovat iskeneet Ahvāzin kaupungissa lauantaina pidettyyn sotilasparaatiin. Alustavien tietojen mukaan kuolleita ja luokkantuineita olisi useita.

Uutista päivitetään.

Lähteet: REUTERS

https://yle.fi/uutiset/3-10418053?origin=rss
https://yle.fi/uutiset/3-10418053?origin=rss
 
https://yle.fi/uutiset/3-10582479

Iran aikoo lähettää sotalaivoja Yhdysvaltain lähivesille

Iran haluaa vastata Yhdysvalloille, joka pitää jatkuvasti lentotukialuksia Persianlahdella.

Iran lähettää keväällä sotalaivoja läntiselle Atlantille, kertoo maan valtiollinen uutistoimisto IRNA.

Laivojen operaatio kestää viisi kuukautta ja se alkaa iranilaisen uudenvuoden jälkeen maaliskuussa, kertoi laivaston vara-amiraali Touraj Hassani uutistoimistolle.

Hassani kertoi joulukuussa, että matkaan lähtee kaksi tai kolme alusta ja ne käyvät muun muassa Venezuelassa.

Yksi aluksista on laivaston uudenaikainen hävittäjä Sahand. Se on varustettu helikopterikannella ja sillä on sekä tykki- että ohjusaseistus. Alus kykenee myös elektroniseen sodankäyntiin.

Iran on jo kauan ollut ärsyyntynyt Yhdysvaltain lentotukialusten jatkuvasta läsnäolosta Persianlahdella. Iran on hakenut keinoja vastata Yhdysvaltain siihen kohdistamaan uhkaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Joulukuussa korkea-arvoinen iranilainen laivastoupseeri totesi, että koska Yhdysvaltain alukset saavat liikkua Iranin lähellä, voivat Iranin alukset seilata myös Yhdysvaltain lähivesille.
 
Iran aikoo lähettää sotalaivoja Yhdysvaltain lähivesille
Tod.näk. ei tule tapahtumaan.

No, Iran Isn't About To Send A Stealth Destroyer To Venezuela Or Off The Coast Of The U.S.
http://www.thedrive.com/the-war-zon...oyer-to-venezuela-or-off-the-coast-of-the-u-s
Its ability to project naval power outside of the Middle East, however, is virtually non-existent at present. Even if Iran does finally manage to send ships into the Atlantic after all these years, it would be such a small deployment requiring immense effort and resources that it would not reflect a real military capability. Whether or not officials in Iran decide it’s still worth it for the potential propaganda value remains to be seen.

There are legitimate reasons to criticize Iran’s foreign policy and its interventions in various conflicts, especially in Syria and Yemen. But any concerns about Iranian warships heading into the Atlantic and possibly toward the American coast – events that seem as unlikely as ever to occur at all – are decidedly overblown.
 
Taas. Iranissa verinen isku vallankumouskaartia vastaan. Kymmeniä kuollut. Vain paripäivää 40-vuotistyrannin juhlapäivästä. Juhlapäivä oli floppi. Hallitus julkaisi kuvan väkijoukosta kaduilla,mutta aurinko paistoi, kun oikeasti satoi. Muissa kaupungeissa pakotettiin koululaisia kaduille. Nyt ei näytä hyvältä Ajatollahin tulevaisuus.


 
Ex-US Air Force officer Monica Witt charged with spying for Iran

US prosecutors have accused a former US Air Force officer of spying for Iran in an elaborate operation that targeted her fellow intelligence officers.

Monica Witt, who allegedly defected to Iran in 2013, had previously worked as a US counterintelligence officer.

Four Iranian citizens have also been charged with attempting to install spy software on computers belonging to Ms Witt's colleagues.

According to the FBI, Ms Witt was last seen in southwest Asia in July 2013.

Prosecutors say Ms Witt had been granted the highest level of US security clearance and worked in the US Air Force from 1997 to 2008.

The US Department of Treasury has also sanctioned two Iranian companies - New Horizon Organization and Net Peygard Samavat Company - for their role in the plot.

"It is a sad day for America when one of its citizens betrays our country, said Assistant Attorney General John Demers, the head of the justice department's national security division.

----------------------------------------

'Ideologisesti käännytetty' tiedustelu-upseeri, muutti/loikkasi Iraniin 2013. Melekosta.

Ei muuten kyllä kannata enää lähteä Iranista, ainakaan sellaiseen maahan missä voi joutua luovutetuksi jenkkeihin. Tuomiot vakoilusta ovat piiiitkät ja jos oikein tylyt maanpetostuomiot läsäytetään pöydälle niin kuolemantuomiokin voi olla listalla.
 
Back
Top