Uutisia Kiinasta

Sleeper_agent

Korpraali

Kiina kehittää kyseenalaista teknologiaa, jolla DNA:lla voisi tuottaa kuvan kasvoista – ja saa siihen apua länsimaista


"Kiinan hallinto kiristää monin keinoin otettaan kansalaistensa tunnistamisesta.

Pari päivää sitten uutistoimisto AFP kertoi, että Kiinan hallinto vaatii puhelinoperaattoreiden keräämään skannauksen kasvoista, kun asiakas rekisteröi käyttöönsä uuden puhelinliittymän. Määräys on pantu täytäntöön joulukuun alusta.

Kiinan hallinto pyrkii jatkossa puolestaan kontrolloimaan jo entisestään vainottuja noin miljoonaa uiguuria teknologialla, jossa DNA:n avulla tuotettaisiin kuva ihmisen kasvoista. The New York Timesin julkaisemassa laajassa artikkelissa kuvataan, kuinka muslimitaustaisen etnisen ryhmän tunnistaminen on kehitteillä verinäytteistä.

Kyse on niin kutsutusta ”DNA:n fenotyyppi”-menetelmästä (engl. DNA phenotyping). Siinä DNA:n avulla pyritään tuottamaan ihmisen kasvojen ilmiasu ja piirteet.

Menetelmää on kehitetty myös Yhdysvalloissa ja hyödynnetty rikostutkinnassa. Yleisemmin se on tutkijoiden käytössä muun muassa analysoitaessa, mitkä geenit saavat aikaan esimerkiksi ihon tai silmien värin. Se ei kuitenkaan pysty analysoimaan kuinka esimerkiksi ikä ja paino vaikuttavat ihmisen ulkonäköön.

Menetelmän laajentuva käyttö yksilön tunnistamiseen epäilyttääkin eettisesti monia tutkijoita, The New York Times kertoo.

Kiinalaisten tavoite hyödyntää menetelmää uiguurien tunnistamiseen on mukaan herättänyt kysymyksiä tieteen hyödyntämisestä etnisen ryhmän vainoamiseen.

Kiinan hallinto on artikkelin mukaan kerännyt verinäytteitä jo sadoiltatuhansilta uiguureilta ja muilta etnisiltä vähemmistöiltä, joita on suljettu vankileireille.

Tämä tieteenalan hyödyntäminen arveluttaviin tarkoituksiin on saanut myös kansainvälisiä ulottuvuuksia. Asian äärellä työskentelevistä tutkijoista osa on saanut rahoitusta muun muassa eurooppalaisista tutkimuslaitoksista. Heidän tutkimuksiaan aiheesta on myös julkaistu kansainvälisissä tiedelehdissä ilman että DNA-näytteiden alkuperää on analysoitu.

Muun muassa saksalainen Max Planck -instituutti kommentoi ”ottavansa asian hyvin vakavasti” ja pyytävänsä instituutin eettistä neuvostoa tutkimaan asian. Alansa huippua edustava instituutti oli osarahoittajana yhden tutkijan hankkeessa. Tutkija on ainakin myöhemmin työskennellyt yhteistyössä Kiinan poliisin kanssa."
 

Mortti

Kenraali
Kiinassa taitaa olla menossa ihka-aito uiguureihin kohdistuva etninen puhdistus. Miljoonittain väkeä suljettu "koulutusleireille" ja kotiin jääneitä naisia pakkonaitetaan han-kiinalaisille miehille.

US State Department: China coerces Uighur women into unwanted marriages
In China’s western Xinjiang province, Uighur women are marrying Han men, but not because they want to. If they refuse, the women and their families could be arrested or sent to an internment camp.
...
Coerced marriages are part of China’s attempt to eradicate Uighur culture and assimilate them into the Han-dominated society.
...
Over the past two years, the Chinese government has sent more than 1.1 million officials, known locally as “relatives,” to live in Uighur homes in Xinjiang in order to monitor and report on religious activity and party loyalty. This, plus the imprisonment of young Uighur men in the camps, has led to a disproportionate number of Han men in Xinjiang.

In a recent article, anthropologist Darren Byler of the University of Washington interviewed women in Xinjiang who said they were pressured to marry these recently arrived Han Chinese men. Gulmira, one of the women interviewed, said her employer regularly organizes dance parties on Friday evenings for Uighur women and Han men.

“Recently there are so many people getting married with the relatives,” Gulmira told Byler. If you refuse, you could go to the camps, she continued.

What China is doing in Xinjiang “is truly the stain of the century,” U.S. Secretary of State Mike Pompeo said at the Ministerial to Advance Religious Freedom in July.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Onko maailmasta tulossa Kiinan siirtomaa?

Kyllähän Kiina pyrkii voimaperäisesti tekemään maapallosta siirtomaansa. Ja monin paikoin se on onnistunut. Monin paikoin taas on herätty tajuamaan, että kiinalainen dominanssi on loppujen lopuksi yksi kommunistisen dominanssin muoto ja kommunistinen dominanssi kääntyy aina katastrofeiksi.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Kyllähän Kiina pyrkii voimaperäisesti tekemään maapallosta siirtomaansa. Ja monin paikoin se on onnistunut. Monin paikoin taas on herätty tajuamaan, että kiinalainen dominanssi on loppujen lopuksi yksi kommunistisen dominanssin muoto ja kommunistinen dominanssi kääntyy aina katastrofeiksi.
Kun raha puhuu niin järki on hiljaa :ROFLMAO:
Nopeasti Kiina on kyllä ottanut pelin haltuun. Kommunistinen diktatuuri pelaa monopolia ja johtaa 10-0. USA on aina ollut hereillä ja Ranskakin heräilemässä kun Kiina syö kaikki pelinappulat, mutta taitaa muiden herääminen kestää niin pitkään, että herääminen on siinä vaiheessa jo ihan liian myöhäistä.

– Davosissa Kiinan presidentti Xi Jingpingistä tuli sankari kaikille, jotka puhuvat globalisaation puolesta. Hän väitti, että vapaa maailma edistää kasvua, vapaata liikkuvuutta, tiedettä, teknologiaa ja sivistystä, Stubb kirjoittaa.


Globaalissa markkinataloudessa on loppujen lopuksi ihan yhdentekevää mistä ne rahat tulevat kunhan valuutta on oikea. Ei kommareiden dollari haise rahamiesten nenässä yhtään sen pahemmalle, kun kapitalistin dollari.

Länsimaissa on kansallinen etu unohdettu minne lie kaatopaikalle jo ajat sitten, mutta Kiina ei ole sitä tehnyt eikä tule tekemään ja juuri siksi se vahvistuu ihan silmissä.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
USA on aina ollut hereillä...
Ei ole.

Bill Clinton oli aika pitkälti Kiinan taskussa. Obama vähemmän mutta silti paljon. Monien osavaltioiden ja isojen paikallishallintojen toimijoissa on myös ollut näitä Kiinan taskussa kelluvia.

Turvallisuuspuolen porukat ovat näiden kahden nimityksiä lukuunottamatta tainneet olla aika hyvin kartalla.
 

John Hilly

Kenraali
Totuus julki vihdoin:

Paljastus Kiinasta: Gripen-hävittäjät rökittivät Suhoit

Kasperi Summanen | 12.02.2020 | 23:55- päivitetty 12.02.2020 | 16:30

Sotaharjoitus paljasti Kiinan ilmavoimien heikkouksia.

Thaimaan ilmavoimien ruotsalaiset Gripen-hävittäjät peittosivat kiinalaishävittäjät sotaharjoituksessa. Kiinan ilmavoimat osallistui harjoituksiin venäläisillä Su-27SK-hävittäjillä ja Kiinassa lisenssillä valmistetuilla Su-27:een perustuvilla J-11-koneilla.

Asiasta tässä kertovan National Interestin mukaan yksityiskohtia Thaimaan Koratin lentotukikohdassa vuonna 2015 järjestetystä Falcon Strike -harjoituksesta tuli julkisuuteen vasta viime vuoden lopulla, kun tunnettu Kiinan ilmavoimien koelentäjä, eversti Li Zhonghua piti aiheesta luennon Kiinan NWPU-yliopistossa (Northwestern Polytechnical University). Luennosta kerrotaan tarkemmin tässä Sina-palvelussa julkaistussa kirjoituksessa sekä tästä löytyvässä AIN:n artikkelissa.

Tehokkaampien kiinalaiskoneiden kerrotaan osoittautuneen viikon mittaisissa harjoituksissa etenkin alkuun Gripeneitä kyvykkäämmiksi näkökantaman sisällä käydyssä lyhyen etäisyyden taistelussa. Kiinalaisten kerrotaan ”pudottaneen” 25 Gripeniä ensimmäisen kahden päivän aikana ja menettäneen yhteenotoissa vain yhden J-11-koneen.

Näkökantaman ulkopuolella käydyssä taistelussa kaikki kuitenkin muuttui. Harjoituksen kolmantena päivänä thaimaalaiset ampuivat alas 19 kiinalaiskonetta ja menettivät vain kolme Gripeniä.

Li Zhonghuan mukaan sekä ruotsalaiskoneen tutkajärjestelmän että aseina käytettyjen amerikkalaisvalmisteisten AIM-120-ohjusten kantamat ylittivät selvästi kiinalaisten tutkien ja ohjusten kantamat. Näkökantaman ulkopuolisessa taistelussa thaimaalaiset pudottivat neljän päivän aikana yhteensä 41 kiinalaishävittäjää ja menettivät vain yhdeksän Gripeniä.

Gripeneiden kerrotaan saavuttaneen 88 prosenttia ilmavoitoistaan yli 30 kilometrin etäisyyksiltä. Li Zhonghuan mukaan vain 14 prosenttia kiinalaisten onnistumisista osui näille etäisyyksille. Thaimaalaiset saavuttivat lisäksi kymmenen ilmavoittoa yli 50 kilometrin etäisyyksiltä. Kiinalaiset eivät taas osuneet tältä matkalta kertaakaan koko harjoituksen aikana.

Li kiinnitti esityksessään huomiota myös koneiden tutkavasteisiin. Thaimaalaisten käyttämän Gripenin C- ja D-version tutkapoikkipinta-ala on hänen mukaansa merkittävästi kiinalaiskoneita pienempi. Toisena merkittävänä tekijänä kiinalaiseversti piti Gripenin kykyä ampua jopa neljä AIM-120-ohjusta lähes samanaikaisesti. Harjoitukseen osallistuneet kiinalaishävittäjät pystyivät ampumaan vain yhden pitkän kantaman ilmataisteluohjuksen kerrallaan.

Li Zhonghua soimasi kiinalaispilotteja poikkeuksellisen avoimesti ja myönsi lentäjäkoulutuksen puutteita. Li totesi muun muassa etteivät lentäjät osanneet reagoida oikein koneitaan kohti ammuttuihin ohjuksiin, ja moitti pilottiensa ilmataistelutaktiikoita liian mekaanisiksi. Myös lentäjien yhteistoiminnassa oli puutteita. Kiinalaiseverstin mukaan thaimaalaisten ”Nato-tyylinen” koulutus ja taktiikat olivat Gripenin teknisen etulyöntiaseman ohella pääsyy vastapuolen menestykseen.
 
Ylellä hyvä juttu Kiinan pehmeästä vaikuttamisesta Suomessa ja maailmalla. Kannattaa varata aikaa tuon lukemiseen, on paljon painavaa asiaa. Monet "kansalaisjärjestöt" joutuvat luupin alle. On aika kylmäävää, kun kokoomuslainen lukee jotain maolaistyylistä uskollisuudenvalaa Kiinalle puolueuskollisten joukkokokouksessa.

Näiden paikallisten aktivistien siteet Pekingiin ja puolueeseen ovat hyvin tiiviit. Kiinan puolesta järjestetään mielenosoituksia ja häiritään Kiinaa kritisoivien toimintaa. Järjestöt väittävät olevansa itsenäisiä, mutta totuus on täysin päinvastainen. Suoraa aktivisteilta kysyttäessä kukaan ei tietenkään muista tai tiedä mitään kytköksistä kommunistipuolueeseen. Ulkokiinalaisten kontrolli ja hyödyntäminen näyttävät olevan Kiinalle keskeisen tärkeitä kysymyksiä. Xi Jinpingin kaudella Kiinan ulkopuoliseen vaikutukseen on panostettu raskaasti.


Tämänkaltaista lisää ylelle.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Epidemian edetessä Kiina sulki mahtikäskyllä kaikki villieläimiä myyvät markkinat. Niitä oli arvioiden mukaan eri puolilla maata noin 20 000. Markkinoilla myytiin muun muassa apinoita, käärmeitä, lepakoita ja rottia.

Sen sijaan koiria ja kissoja on saanut myydä edelleen ravinnoksi, niitä ei lasketa villieläimiksi.Nyt ensimmäinen kiinalainen kaupunki on kieltänyt koirien ja kissojen myynnin ihmisravinnoksi. Shenzhenissä Hongkongin naapurissa ei näitä kotieläimiä saa enää syödä. Kielto tulee voimaan 1. toukokuuta.


 

arix

Ylipäällikkö
Yksi näkemys siihen, mistä koko revohkan alkoi.

"The Wuhan Institute of Virology, the Chinese Academy of Sciences, issued a statement that Huang Yanling didn’t work at Wuhan P4 lab after her graduation. " -Yet there's a picture of her in 2018 in Wuhan -The fact they deleted her profile and homepage is so suspicious
---
Tutkija kateissa, tutkimuskohde lepakoiden koronavirus... :unsure:
 

Hilan lukko

Eversti
Top