Uutisia Liettuasta

Siis Liettua ostaa Himarseja ja raskaita Switchbladeja.

Mutta kun karttaa katsoo, niin sanoisin että heidän suurempi tarve olisi siirtää pääkaupunki Vilna. Se on vain 22 km päässä Valko-Venäjältä eli Venäjältä.

Se vaan on liian vähän. Rajan takaa voi esiintyä vaikka kodin wifi-reitittimenä, kun on muutama watti tehoa.
 
Baltian valtioissa on kosolti venäjänkielistä kansanosaa ja siten tällaisen sabotaasin käynnistäminen ei varmaankaan ole hirvittävän vaikeaa ns. sisältä. Kenenkään ei tarvitse ryömiä minkään piikkilankaisen raja-aidan alitse päästäkseen tällaista toteuttamaan, vaan maassa on jo valmiiksi todennäköisesti soluja valmiina käskystä toimimaan. Samaan tapaanhan islamistiset terroriryhmätkin toimivat.
 
Liettua puuhaa Leopard 2 ostosta. Twitter lähteen mukaan 2 miljardia euroa ja 130 panssarivaunua, tässä ei määrää mainita, mutta kokonaisumma on joka tapauksessa suuri. 2-4 täyttä NATO prikaatia ilmeisesti tavoitteena varustaa.

 
Liettuassa ainakin 750:tä koulua ja päiväkotia vastaan on tehty tänään pommiuhkaus. Poliisin mukaan suurin osa uhkauksen sisältäneistä sähköposteista on kirjoitettu venäjäksi.


Samankaltaisia uhkauksia on raportoitu tällä viikolla myös Virossa ja Latviassa.
 
Liettuan presidentti Gitanas Nauseda allekirjoitti ukasin, jolla balerinalta Ilze Liepalta evättiin tasavallan kansalaisuudesta. Asiasta kertoo Delfi.
Kansalaisuuslautakunta teki päätöksen 14. helmikuuta. Kuten julkaisu huomauttaa, syynä oli julkinen tuen ilmaus Venäjälle sekä baleriinan haastattelu, jossa hän "ei piilota myötätuntoaan Vladimir Putinia kohtaan, kutsuu Ukrainan sotaa erikoisoperaatioksi ja halveksii avoimesti Länsimainen maailma ja arvot."
Liettuan kansalaisuus evättiin myös liikemies Juri Kudimovilta, joka "harjoitti Liettuan kansallisen turvallisuuden etujen kanssa yhteensopimatonta toimintaa". LRT vastaa, että Liettuan valtion turvallisuusministeriön mukaan Kudimov sai kansalaisuuden vuonna 1998 piilottaen olevansa Neuvostoliiton KGB:n tiedusteluupseeri.
Delfi kertoo, että lain mukaan kansalaisuuden poikkeuksellisesti saanut voidaan riistää paitsi kansallisia turvallisuusetuja uhkaavien toimien vuoksi, myös jos hän ilmaisee julkisesti tukensa Liettuaa uhkaavalle valtiolle.

Milloin vanuaivoisilta Suomessa asuvilta putinisteilta ruvetaan ottamaan kansalaisuuden? Monilla on..
 
Hyvä että näitä ryssä agentteja saavat kiikkiin lännessä

Liettua: Kaksi otettu kiinni epäiltyinä hyökkäyksestä venäläistä oppositiojohtajaa vastaan

Puolan viranomaiset ovat ottaneet kiinni kaksi miestä, joita epäillään hyökkäyksestä venäläistä oppositiopoliitikko Leonid Volkovia vastaan Liettuan Vilnassa.Asiasta kertoo Liettuan presidentti Gitanas Nauseda.Volkov joutui sairaalahoitoon maaliskuussa, kun hyökkääjä löi häntä vasaralla kotinsa edustalla. Liettuan turvallisuuspalvelun mukaan hyökkäyksen takana olivat Venäjän turvallisuuspalvelut.Volkov oli helmikuussa vankilassa kuolleen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin liittolainen.Lähtet: AFP, Reuters
 
Back
Top