Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Liettuasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 30.05.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Ulkomaat 30.5.2013 klo 9:28
  Liettua: Venäjä harjoittelee Baltian maiden eristämistä

  Venäjän keväinen harjoituslento kohti Ruotsia oli toisaalta harjoitus Baltian eristämiseksi, toisaalta varoitus Natolle Baltian maiden puolustamisen riskeistä, sanoo Liettuan puolustusministeri.

  Liettuan puolustusministeri Artis Pabriks on vakuuttunut, että Venäjän ilmavoimien pitkäperjantainen harjoituslento Suomenlahden yli oli todellinen hyökkäysharjoitus. Ruotsalaislehti Svenska Dagbladet kertoi huhtikuussa Venäjän kuuden koneen öisestä lennosta kohti Ruotsia.

  Pabriksin mukaan Venäjä on harjoitellut vastaavaa myös Baltiaa vastaan. Hänen päätelmänsä on, että Venäjän varsinainen kohde on Baltia, mutta samalla sen on harjoiteltava estämään läntisen sotilasliiton Naton pääsy Baltian maiden avuksi. Jos meri- ja ilmatiet tukitaan, viimeinen elämänlanka kulkee Ruotsin kautta, Pabriks sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa.

  – Jos se reitti katkeaa, jäämme yksin. Nähdäkseni se on venäläisten tavoite. Kaikki sopii yhteen. Harjoitus Ruotsia vastaan on kuin siirto šakkipelissä: on nähtävä myös muut nappulat, jotta ymmärtää vastapuolen pelin, Pabriks sanoo.

  Svenska Dagbladet kirjoittaa, että jos Pabriks on oikeassa, Natoon kuulumaton Ruotsi olisi etulinjassa Venäjän ja Naton välisessä sotilaallisessa yhteenotossa. Sitä tukee myös Ruotsin vuonna 2008 antama vakuutus, jonka mukaan Ruotsi antaa sotilaallista apua, jos jotakin EU-maata vastaan hyökätään. Kaikki kolme Baltian maata kuuluvat EU:hun.
  "Venäjä kaavailee oikeaa hyökkäystä 5 - 10 vuoden päästä"

  Rasa Juknevičienė, joka oli Liettuan puolustusministeri vuosina 2008 - 2012, vetää Venäjän lennosta saman johtopäätöksen kuin Pabriks.

  – Ilman muuta. Ei tarvitse kuin vilkaista karttaa nähdäkseen, mitä Baltian puolustamiseen tarvitaan, Juknevičienė sanoo.

  Hän arvioi Venäjän laskevan sen varaan, että EU ja Nato heikkenevät. 5 - 10 vuoden päästä Venäjällä voi olla kapasiteettia testata Naton vahvuutta ryhtymällä sotatoimiin entisiä neuvostotasavaltoja vastaan, hän sanoo.

  Lisäksi hän arvelee Venäjän varoittelevan Nato-maita toimillaan jo nyt, jotta ne tajuaisivat, miten suuri riski Baltian puolustaminen voi niille olla.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Liettuan presidentti varoittaa: Puola ja Baltia seuraavina
  il Torstai 6.3.2014 klo 12.49

  Liettuan presidentti varoittaa, että Venäjä yrittää vetää uudelleen laajemminkin Euroopan rajoja.

  [​IMG]
  Dalia Grybauskaite on kärkäs Venäjä-kriitikko, joka ainoana länsijohtajana boikotoi Sotshin olympiakisoja ihmisoikeuskysymysten vuoksi. Hän tapasi Sauli Niinistön Helsingissä helmikuun puolivälissä. (EPA / AOP)
  Brysselissä vieraileva presidentti Dalia Grybauskaite sanoi, että Ukrainan jälkeen vuorossa saattavat olla Moldova, Puola ja Baltian maat.

  Presidentin mukaan Euroopan olisi välittömästi tajuttava mihin Venäjä pyrkii.

  STT-BNS
   
 3. Mainos 4. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Jos Venäjä yrittää vastaavaa jossain Nato-maassa, tuloksena on suursota! En vielä pidättäisi henkeä, sillä myös Putinin vallastasyökseminen on mahdollista ja oligarkit niin päättävät.
   
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,322
  Tykkäykset:
  32,646
  Pisteet:
  1,286
  En yllättyisi.

  Onpa tuo Ukrainakin vielä saamatta.
   
 6. Charlyn_enkelit

  Charlyn_enkelit Kersantti ALTTERI

  Liittynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  203
  Tykkäykset:
  12
  Pisteet:
  16
  Ei valloittaminen onnistu enää missään. Lieneekö koskaan kannattanut? Mikään supervalta ei voita Afganistanin paimenia, jotka ei osaa edes lukea, ja useimmat käyttää vieläpä kovia huumeita.

  Eikä natsi-saksakaan oikeasti menestynyt edes suuruutensa huipulla joskus 1942. Maa oli konkurssissa. Heillä oli mm. rinnakkaisvaluutta. Hyperinflaation esti gestapo, ei kovinkaan kestävä yhteiskunta sellainen. Japanin ja Italian kans kävivät jonkinlaista vaihtokauppaa, ja Suomenkin kanssa välillä.
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,298
  Tykkäykset:
  6,474
  Pisteet:
  1,286
  Väittäisin että olet väärässä. Irak valloitettiin ja on nyt hyvin myötämielinen jenkeille. Jos siinä on jotakin vikaa, niin se on vain seurausta siitä, että kyseessä nyt vain on arabivaltio, eikä siitä mihinkään hetkessä muutu. Afganistan saataisiin kyllä kuriin, se vaan vaatisi toimia mihin nykyvaltiot eivät ole valmiita. Lisäksi siinä sivussa pitäisi luultavasti ojentaa myös Pakistania, mikä on hieman ongelma.

  Natsi-saksa olisi voinut menestyä, mutta se olisi vaatinut sen, että joko britit tai ryssät olisivat alistuneet jonkinlaiseen diplomaattiratkaisuun ja antaneet natseille sen "elintilan" mitä nämä halusivat. Ja tämä oli lähellä. Winston Churchill oli pienen vähemmistön jäsen joka oikeasti uskoi vastarinnan mahdollisuuksiin ja omasi riittävän epäluulon saksalaisia vastaan, että häntä ei voitu suostutella kompromisseilla. Stalin taas meni täysin paniikkiin sodan alussa ja oli ensimmäisenä tarjoamassa natseille diiliä, mutta AH ei vaan ollut kiinnostunut.
   
  Guderian tykkäsi tästä.
 8. Rateko

  Rateko Kersantti

  Liittynyt:
  05.08.2013
  Viestejä:
  163
  Tykkäykset:
  40
  Pisteet:
  16
  YLE 31.5.2014 klo 13:22
  Liettua syyttää venäläislaivoja aluevesiloukkauksesta
  Lithuanian Tribune lehden mukaan venäläiset sotalaivat kehottivat perjantaina sotalaivoja muuttamaan ohjusharjoituksen takia reittiään Liettuan aluevesillä.

  Liettuan puolustusministeriön mukaan maan aluevesillä havaittiin perjantaina kolme venäläistä sotalaivaa, Lithuanian Tribune -lehti kertoo.

  Lehden mukaan Liettuan armeija sai perjantaiaamuna tietoja, joiden mukaan venäläisalukset olivat kehottaneet siviilialuksia muuttamaan reittiään Liettuan aluevesillä venäläisen ohjusharjoituksen vuoksi.

  Paikalle lähti Liettuan laivaston alus ja ilmavoimien helikopteri. Ne havaitsivat kolme venäläistä sotalaivaa Liettuan talousalueella, Liettuan puolustusministeriö kertoo Lithuanian Tribunen mukaan.

  Kaksi aluksista olivat uudenaikaisia korvetteja ja kolmas ohjuslaiva.

  Lithuanian Tribunen mukaan tapaus oli jo toinen tällä viikolla.
   
 9. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,133
  Tykkäykset:
  3,153
  Pisteet:
  1,286
  Pian lienee Suomenkin Merivoimien alukset tulikokeessa.
   
 10. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,927
  Tykkäykset:
  3,251
  Pisteet:
  1,286
  http://www.defensenews.com/article/...huania-Acquire-New-Infantry-Fighting-Vehicles
   
 11. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Militaryphotosin AurimasLT:n mukaan Patria AMV on epävirallinen ennakkosuosikki. No, se nähdään - kuten myös se, että sulattavatko liettualaiset nuo M113:t. Mielestäni se olisi sulaa hulluutta, kun maan puolustusbudjetti on mitä on - pistäisivät mieluummin toisen prikaatin tai vaikka taisteluosaston tekeille, ei menisi vanha kalusto hukkaan. Maan tarkoituksena kun on saavuttaa se maaginen kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta, eli rahaa kyllä tulee lisää lähivuosina. Ei luulisi olevan vaikea palkata lisää henkilöstöäkään, kun sitä on nyt runsas 10 000, joista muutama tuhat siviiliä, satoja asevelvollisia ja pari sataa kadettia. Siihen päälle reilu 4 000 reserviläistä. Kyllä tuo aktiivihenkilöstön määrän pitäisi kyetä tuplaamaan kun rahaa saadaan lisää.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 12. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Lähde

  Taitaa omat ilmavoimat kummitella Liettuan pienessä mielessä. Kahtotaan, kahtotaan...
   
 13. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,322
  Tykkäykset:
  32,646
  Pisteet:
  1,286
  Tunti sitten Liettuan naapurimaassa Latviassa!

  [​IMG]


  No joo, ameikkalaiset, kanadalaiset ja italialaiset siinä vain laskeutuvat.

  Lepo.

  Lukekaa silti Tvällärin avaus.
   
 14. Mainos 15. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,047
  Tykkäykset:
  5,719
  Pisteet:
  1,286
  Pohjoismaiden ja Baltian ulkoministerit kokoustivat Virosta kaapatun virolaispoliisimiehen asiassa ja samalla puitiin myös Venäjän Liettualle esitettämää virallisen protokollan mukaista oikeusapupyyntöä.

  Käsittämätön vaatimus kohdistuu niihin liettulaisiin miehiin, jotka vuosina 1990-91 laistivat puna-armeijan kutsunnoista. Siis aikana, jolloin koko Neukkula oli luhistumassa ja Liettua oli jo jollakin tavoin itsenäinen. Suomeksi sanottuna Venäjä vaatii näiden "sotilaskarkureiden" luovuttamista nyt neljännes vuosisata myöhemmin Venäjälle tuomittaviksi!

  Lauantain Hesarista sivulta B9:

  "Ulkoministerit keskustelivat myös Venäjän valmistelemasta oikeusjutusta niitä liettualaismiehiä vastaan, jotka välttivät neuvostoarmeijan kutsunnat vuosina 1990–1991, jolloin Neuvostoliitto oli hajoamassa.

  Venäjä on jo ehtinyt lähettää asiasta oikeusapupyynnön Liettualle.

  "Mikään ei yllätä näinä päivinä, vaikka se on absurdia", sanoi Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius.

  Viron Paet totesi, että Kohverin sieppaus ja neuvostoarmeijasta kieltäytyneiden liettualaismiesten jahtaaminen liittyvät nykyiseen poliittiseen tilanteeseen.

  "Nykypäivä on täynnä ikäviä yllätyksiä, joiden taustat ovat samat. Venäjä on valmis ikäviin tekoihin – puhutaan niistä niiden oikeilla nimillä", Paet sanoi."


  Samaan aikaan Suomessa puoli kansaa tahtoo vain syventää suhdetta Venäjän johdon kanssa..
   
 16. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  ...ja hallitus sekä leikkaa puolustusbudjettia, että tökkii nukkuvaa karhua. Onko kansa vai hallitus kaukonäköisempi?
   
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,322
  Tykkäykset:
  32,646
  Pisteet:
  1,286
  Venäjä nappasi liettualaisen kalastusaluksen (28 hengen miehistö) ja pakotti sen Murmanskiin.


   
 18. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Virkamiehiä Virosta, lahnanlaahaajia Liettuasta. Hyvin rullaa.
   
 19. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ja mitä tekee Nato Venäjän viedessä kriisiä askel askeleelta pidemmälle?

  Salamitaktiikkaa tähän saumaan:

   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 20. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,322
  Tykkäykset:
  32,646
  Pisteet:
  1,286
  Baltit olivat "viisaita" ja "myöntyväisiä" syksyllä 1939. Nyt Liettua on hereillä.

  Liettuan presidentin mukaan pakotteet ovat liian lieviä. Venäjä aikoo jatkaa naapurimaidensa terrorisointia, koska sen annetaan tehdä niin. Putinin Venäjä on halukkaampi sotaan kuin länsi. Liettuan mukaan sodan voi pitemmän päälle välttää vain, jos molemmat ovat valmiita sotaan. Niin kauan kuin Putin on halukas rosvoamaan ja länsi haluaa välttää vastakkainasettelua, Putin menee niin pitkälle kuin haluaa.

  Ci vis pacem, para bellum!

  We can avoid a war. If both sides are ready to go to war, there will never be a war. If Russia is willing to go to war and the West avoids it, Russia will go as far as it will.

  http://www.atlanticcouncil.org/blog...president-russia-is-terrorizing-its-neighbors
   
  Maidan tykkäsi tästä.
 21. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286

  Let's set the record straight. There is no argument over the choice between peace and war, but there is only one guaranteed way you can have peace — and you can have it in the next second — surrender.


  Ronald Reagan
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 22. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Liettua ostaa olkapääohjuksia! On se kumma, että tuota kevyttä ilmatorjuntaakin pitää olla niin montaa mallia: on 40 mm Bofors, Bolide, Stinger ja nyt Grom. Mielenkiintoinen valinta, laskevatkohan liettualaiset Puolan varmaksi asetoimittajaksi?

  http://www.janes.com/article/42811/mspo-2014-lithuania-signs-contract-for-polish-grom-manpads

   

Jaa tämä sivu