Uutisia Meksikosta

vehamala

Kenraali
Kumma, ettei tätä ole aiemmin aloitettu ? Irak ja Afganistan ovat tähän terroriin verrattuna laimeaa harjoittelua...
=====================================================
Kolmas verilöyly viikon aikana Meksikossa

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kolmas+veril%C3%B6yly+viikon+aikana+Meksikossa/1135261235468

Asemiehet tappoivat 15 miestä autopesulassa Tepicin kaupungissa Meksikon länsirannikolla keskiviikkona.

Hyökkäys oli kolmas samantapainen vajaan viikon aikana Meksikossa.

Autopesulalle ajoi kolme autoa, joista alettiin tulittaa kohti autopesulaa. Poliisi epäilee, että kyseessä on huumejengin hyökkäys, vaikka motiivi onkin epäselvä.

Pesulassa oli töissä huumevieroituksessa olleita. Uhreista ainakin kymmenen oli entisiä huumeidenkäyttäjiä. Pesulan omistajilla on toinenkin pesulayritys samassa kaupungissa. Siellä ammuttiin yksi mies tiistaina.

Viime perjantaina Juárezissa asemiehet ampuivat 14 syntymäpäiväjuhlissa ollutta nuorta. Sunnuntaina toisessa rajakaupungissa Tijuanassa tapettiin 13 huumevieroituksessa ollutta.

Meksikon syyttäjäviranomainen myönsi keskiviikkona El Universal-lehdelle, että tilanne erityisesti Juárezissa on erittäin huolestuttava. Syyttäjän mukaan asetelman tekee erityisen hankalaksi se, että huumejengit pystyvät vaikuttamaan paikallispoliisiin.
 
vehamala kirjoitti:
Kumma, ettei tätä ole aiemmin aloitettu ? Irak ja Afganistan ovat tähän terroriin verrattuna laimeaa harjoittelua...

Mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on se, että Venezuela on maailman vaarallisin maa. Ja tämä on pitänyt kuulemma paikkansa koko tämän vuosikymmenen eli pahimpinakin aikoina Irakissa oli vähemmän murhia kuin siellä!
 
SJ kirjoitti:
vehamala kirjoitti:
Kumma, ettei tätä ole aiemmin aloitettu ? Irak ja Afganistan ovat tähän terroriin verrattuna laimeaa harjoittelua...

Mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on se, että Venezuela on maailman vaarallisin maa. Ja tämä on pitänyt kuulemma paikkansa koko tämän vuosikymmenen eli pahimpinakin aikoina Irakissa oli vähemmän murhia kuin siellä!

Jeps. Hommat siellä ovat kyllä ihan sanoisinko suosta. Se on ymmärtääkseni kehitystä, joka on ryöpsähtänyt viimeisen 15 vuoden aikana käsistä täysin.
 
SJ kirjoitti:
Mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on se, että Venezuela on maailman vaarallisin maa. Ja tämä on pitänyt kuulemma paikkansa koko tämän vuosikymmenen eli pahimpinakin aikoina Irakissa oli vähemmän murhia kuin siellä!

Karmea päätös jalkapallo-ottelulle - 14 ammuttiin hengiltä

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2270869

Kaikkiaan 14 ihmistä sai surmansa jalkapallokentällä sattuneessa ammuskelussa väliamerikkalaisessa Hondurasissa.

Aseistautunut miesjoukko hyökkäsi lauantaina naapuruston jalkapallokentälle maan toiseksi suurimmassa kaupungissa San Pedro Sulassa.

Hyökkääjät saapuivat kentälle kahdella autolla ja avasivat tulen pelaajia, pelituomareita ja katsojia kohti. Uhreista kymmenen kuoli välittömästi ja neljä myöhemmin sairaalassa.Poliisin mukaan kyseessä oli ilmeisesti rikollisten välienselvittely. Kaupungissa toimii useita väkivaltaisia rikollisjengejä ja huumekartelleja.

Väkivaltarikosten määrä on kasvanut Hondurasissa voimakkaasti viime vuosina. Rikokset liittyvät usein huumekauppaan ja kilpailevien rikosjengien yhteenottoihin.

Honduras on maailman surmatilastoissa ensimmäisenä. Siellä tehdään vuodessa 78,8 henkirikosta 100 000 ihmistä kohti, joka tarkoittaa noin 286 surmaa kuukaudessa.
===================================================
Tilastoja riittää......
 
18 kuoli huumekartellien taistelussa Meksikossa

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/18+kuoli+huumekartellien+taistelussa+Meksikossa/1135263827478

18 ihmistä kuoli maanantaina pohjoismeksikolaisessa Padillan kaupungissa, kun kahden jengin välinen reviiritaistelu leimahti ammuskeluksi.

Seitsemän ruumista jäi lojumaan kaupungin pääaukiolle ja viisi uhria ammuttiin autoihinsa, kaupunginhallitus kertoi tiedotteessaan. Yksi henkilö kuoli hyökkäyksessä linja-autoon.

Lisäksi viiden muun kaupunkilaisen kerrottiin tulleen tapetuksi.

Kaupunginhallituksen tiedotteen mukaan kuolleiden joukossa oli sivullisia, mutta heidän lukumääräänsä ei vahvistettu.

Ammuskelussa vahingoittui kaupungintalo, oikeusrakennus ja poliisin päämaja.

Padilla sijaitsee Tamaulipasin kaupungin pohjoispuolella. Alueella on nähty useita vakavia yhteenottoja kahden kartellijengin välillä.

Elokuussa 72 siirtolaista löytyi kuolleeksi ammuttuina paikalliselta maatilalta. Toisen jengeistä kerrottiin tappaneen siirtolaiset, kun he eivät suostuneet työskentelemään jengin laskuun.

Viereisessä Nuevo Leonin osavaltiossa aseistautuneet miehet ampuivat tiedustelu-upseerin. Viranomaiset eivät kuitenkaan tuoreeltaan vahvistaneet tekoa huumekartellin iskuksi, vaikka viitteitä siitä olikin.

Nuevo Leonissa tapettiin viime vuonna 620 ihmistä, kun toissavuonna lukema oli 112. Koko Meksikossa lähes 35 000 ihmistä on saanut surmansa huumeisiin liittyvässä väkivallassa joulukuun 2006 jälkeen, jolloin presidentti Felipe Calderón määräsi armeijan puuttumaan huumeiden salakuljetuksiin.
 
USA:n agentti kuoli harvinaisessa hyökkäyksessä Meksikossa

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/USAn+agentti+kuoli+harvinaisessa+hy%C3%B6kk%C3%A4yksess%C3%A4+Meksikossa/1135263854984

MEXICO CITY. Yhdysvaltalainen maahanmuuttoviraston agentti kuoli ja hänen työtoverinsa haavoittui, kun miehiä vastaan hyökättiin yllättäen Meksikon pohjoisosassa tiistaina. Harvinainen hyökkäys sattui Meksikon pohjoisosassa, joka tunnetaan väkivaltaisista huumekartelleistaan.

Nimettömänä pysytelleen meksikolaisviranomaisen mukaan agentit olivat ajaneet autollaan valtatietä San Luis Potosin osavaltiossa. Heidät pysäytettiin iltapäivällä tarkastuspisteelle, joka näytti ulospäin armeijan asettamalta.

Maantiellä miehiä alettiin yllättäen tulittaa. Toinen miehistä kuoli saamiinsa vammoihin ja toinen haavoittui käteen ja jalkaan.

Meksikon armeija kiisti myöhemmin, että sillä olisi tarkastuspisteitä kyseisellä alueella.

Tapausta yhteistyössä selvittävät Meksikon ja Yhdysvaltain viranomaiset eivät halunneet arvioida hyökkäyksen motiivia.

Yhdysvaltalaisviranomaiset vahvistivat, että hyökkäyksessä kuollut agentti oli Jaime Zapata, joka oli määrätty tehtäväänsä Teksasista. Loukkaantuneen agentin henkilöllisyyttä ei paljastettu.

Agentti työskenteli maahanmuutto- ja tulliasioista vastaavassa ICE-virastossa, jonka työtehtäviin kuuluu myös huume- ja ihmissalakuljetusjuttujen tutkintaa.

Meksikon huumekartellit ovat tunnettuja väkivaltaisista otteistaan. Hyökkäykset yhdysvaltain viranomaisia vastaan ovat kuitenkin Meksikossa harvinaisia.

Maalikuussa huumejengin hyökkäyksessä kuoli Yhdysvaltain konsulaatissa työskentelevä nainen, hänen miehensä sekä konsulaattiin sidoksissa ollut meksikolainen. Hyökkäys sattui Teksasin rajan tuntumassa Juarezissa.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministeri Janet Napolitanon mukaan Yhdysvallat aikoo hyökkäyksistä huolimatta jatkaa meksikolaisviranomaisten avustamista taistelussa huumekartelleja vastaan.
 
Jalisco Cartel New Generation officially declares war on the Zetas cartel
The media release was sent to different news agencies in Mexico.
In the video they make an official declaration of war against the Zetas.
They say the the only way to make Mexico a peaceful country again is by eliminating the Zetas cartel. They also invite the people to report any activity of the Zetas to the Army, Navy and them.
 
Last edited by a moderator:
RE: Uutisia Meksikosta

Yhdysvaltain lähetystön auto joutui ristituleen

Kolme ihmistä haavoittui, kun Yhdysvaltain suurlähetystön auto jäi poliisin ja huumerikollisten ristituleen Meksikossa

Lähetystön auto oli matkalla El Capulinin kaupungissa sijaitsevaan sotilastukikohtaan perjantaina, kun se ilmeisesti joutui keskelle poliisien ja huumerikollisten takaa-ajoa. Auto sai useita osumia. Autossa olleet kaksi amerikkalaista lähetystötyöntekijää ja yksi Meksikon merijalkaväen sotilas haavoittuivat lievästi.

usaauto3JI2508_ul.jpg


iltalehti
 
http://www.nhc.noaa.gov/refresh/graphics_ep5+shtml/145201.shtml?tswind120#contents

145201.gif


Hurrikaani Patrician syntyyn on sen sijainnista päätellen varmaankin vaikuttanut el nino. El ninon huippu on juuri näinä aikoina.

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_advisory/ensodisc.html

https://www.climate.gov/news-features/blogs/enso/june-el-niño-update-damn-torpedoes-full-speed-ahead

ElNi%C3%B1o_winter_cropped_610.png


Toivotaan, että niillä on tukevat talot. Patricia varmaan piiskaa lujaa.

AR-151029902.jpg&MaxW=1012


Nyt aamulla näyttää siltä, ettei se Patricia niin hurja ollutkaan. Uutiskuvissa se näyttää navakalta tuulelta. Kauhea hypetys kyllä oli. Kohta menee medialta uskottavuus, kun ne huutaa sutta jatkuvasti. Ei ihmiset enään usko, kun varoitusten uskottavuus on menetetty. Ei pitäisi perustaa sitä myyntiä ja markkinointia jatkuvaan susi tulee huutamiseen, kun siitä tosiaan seuraa se, ettei ihmiset enään noteeraa sitä jatkuvaa mölyämistä kaikesta.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on jotain käsittämätöntä. Mitatun historian voimakkain myrsky läntisellä pallon puoliskolla.
Erityisesti tämä : "Säätutkijoita hämmästyttää myös tapa, jolla trooppinen hirmumyrsky kehittyi. Myrsky muuttui vaatimattomasta myrskymatalapaineesta historialliseksi, 5. kategorian trooppiseksi hirmumyrskyksi vain 36 tunnissa"

http://yle.fi/uutiset/saatieteilijat_jarkyttyivat_tama_hurrikaani_tekee_historiaa/8403293
Nopeaa on. Lämpiävän ilmakehän lisäenergia näyttäytyy nopeampina sääilmiöinä. Meteorologien hommat vaikeutuvat huomattavasti.
 
Taitaa kuitenkin olla enemmän kyse lämpimästä pintakerrosten merivedestä kuin ilmakehästä....
 
Jos kiinnostaa, niin tässä on "Google earth" mutta sääversiona.

http://earth.nullschool.net

Lähes realiaikainen säädata ympäri maapallon. Jos esim. Suomessa on pitkään kylmää tai kuumaa niin tuolta ymmärtää helposti suursäätilan.

Kyllähän siellä Meksikon rannalla puhaltaa...
 
Nyt aamulla näyttää siltä, ettei se Patricia niin hurja ollutkaan. Uutiskuvissa se näyttää navakalta tuulelta. Kauhea hypetys kyllä oli. Kohta menee medialta uskottavuus, kun ne huutaa sutta jatkuvasti. Ei ihmiset enään usko. Ja sitten tapahtuu hirveitä, kun varoitusten uskottavuus on menetetty. Ei pitäisi perustaa sitä myyntiä ja markkinointia jatkuvaan susi tulee huutamiseen, kun siitä tosiaan seuraa se, ettei ihmiset enään noteeraa sitä jatkuvaa mölyämistä kaikesta.

Jos joku menettää luottamuksensa mediaan tuon takia, niin pitää olla aika typerä. Media on erehtynyt sään kohdalla (suuntaan jos toiseen) niin usein aikaisemmin, että kyllä aikuisen ihmisen pitäisi olla varuillaan asiasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos media mainostaa myrskyä, niin sitten varautuu myrskyyn ja on tyytyväinen jos myrskyä ei tulekaan.
 
ja on tyytyväinen jos myrskyä ei tulekaan

Pitää tietenkin olla tyytyväinen, että ne selvisi. Tuolla on kyllä ollut todella tuhoisia myrskyjä. Patricia ei sitten onneksi ollut sellainen. Merellä Patricia oli kuulemma niin voimakas, että "asteikot loppui kesken" pitää kuulemma "laittaa uusi myrskyn voimakkuuden luokitus". Siellä näytti olevan ikkunoita ilman vanereita ja autoilijoita liikenteessä. Jos ikkunoissa ei ole vanereita joku myrskyn lennättämä kappalekin voi tulla ikkunasta sisään. Joku kaatuva puu varmaan liiskaa ajoneuvon tai seikkailijan, jos se ei pysyttele tukevasti sisätiloissa myrskyn ajan.

Menee sepustukset taas off topiciksi.

Hiilidioksidipitoisuus on 400 ppm Havaijilla keskellä tyyntä valtamerta, mantereilla päästölähteiden lähellä se on varmaan suurempi. Kaikki kasvihuonekaasut yhteen laskien ollaan hiilidioksidin ppm arvoa indikoiden varmaankin arvossa 485 ppm. Vesihöyrykin on kasvihuonekaasu ja etenkin metaani, joka on tehokkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Meret on keränneet lämpenemisestä 95 prosenttia.

Seuraan tätä ilmaston lämpenemistä lähinnä vain jäämeren merijään pinta-alan kautta, se on niin kuin indikaattori, sitten tietysti oman paikkakuntani säät. Kasvihuonekaasupitoisuuksien nousu on jonkin verran hidastunut, kun on pitkään kestänyt laskusuhdanne, piiput eivät ole röyhynneet täysillä Kiinassa. Intiassa ja Kiinassa rakennetaan kuitenkin koko ajan lisää hiilivoimaa, kapasiteetti siis on ja sitä tehostetaan ja se saadaan potentiaalisesti käyttöön heti, kun nousukausi alkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top