Uutisia Pakistanista

Teräsmies

Respected Leader
BAN
No jopas...

Pakistan police detain nine-year-old schoolgirl wearing bomb
Pakistani police say they have detained a nine-year-old schoolgirl allegedly strapped with a bomb and told to blow up a police checkpoint in the country's troubled northwest.

Although her intentions could not be confirmed independently, it was the first time such a young girl has been reported carrying explosives in Pakistan and could signal a disturbing new tactic for the Taliban and other militants.

Police said the girl claimed to have been abducted several days ago in the main northwestern city of Peshawar and to have been taken to Lower Dir near the Afghan border.
http://www.smh.com.au/world/pakistan-police-detain-nineyearold-schoolgirl-wearing-bomb-20110621-1gce9.html#ixzz1PrR2vz00
 
Pakistan sai uudet häirintälaitteet F-16 hävittäjiin

Pakistan Air Force will spend $49 million on mid-life upgradation of its F-16 fleet with Advanced Integrated Defensive Electronic Warfare System (AIDEWS) under the Foreign Military Financing (FMF), according to defence sources.

The US had agreed in 2008 to provide FMF to Pakistan to perform mid-life updates for the existing F-16 fleet in response to Pakistan’s concerns over threat from India.

http://pakdefenceunit.wordpress.com/2011/10/26/paf-to-spend-49-million-on-f-16-fleet-mid-life-upgradation/
 
Pakistanilaiset testasivat risteilyohjusta.

A special feature of today’s launch was the validation of a new multi tube Missile Launch Vehicle (MLV) during the test. The three tube MLV enhances manifold the targeting and deployment options in the conventional and nuclear modes. With its shoot-and-scoot capability, the MLV provides a major force multiplier effect for target employment and survivability.
http://ispr.gov.pk/front/main.asp?o=t-press_release&id=1889#pr_link1889
 
Pakistanissa liikutellaan ydinaseita ruuhkaisilla teillä täysin suojatta

Pakistan on ryhtynyt siirtämään ydinaseitaan suojaan amerikkalaisten tiedustelupalveluilta, kertovat amerikkalaislehdet. Aseita ei kuitenkaan kuljeteta panssaroiduissa ja suojatuissa saattueissa, vaan kuorma-autoilla ruuhkaisilla maanteillä.

Näin aseet ovat lehtien mukaan kätevästi tarjolla islamistitaistelijoiden ryöstettäväksi.
The Atlantic - ja National Journal -lehtien mukaan Pakistan on jo pitkään pelännyt, että sen liittolainen Yhdysvallat haluaisi riisua maan ydinaseista. Terroristijohtaja Osama bin Ladenin surmaaminen tämän Pakistanin-tukikohdassa on lehtien mukaan vain vahvistanut pelkoja.

Pakistanin ydinaseita valvova virasto on määrätty pitämään ydinaseiden sijainti salassa Yhdysvalloilta.
 
Pakistan Orders Retaliation Against Future NATO Attacks
ISLAMABAD -- Pakistan has authorized the commanders of its border posts to return fire against any future attack from NATO troops in Afghanistan, news reports said Friday.
http://www.military.com/news/article/pakistan-orders-retaliation-against-future-nato-attacks.html
 
Pakistan pohtii ilmatorjuntajärjestelmää Naton varalle
Reuters, AP, yle julkaistu tänään 9.12. klo 09:40, päivitetty tänään 9.12. klo 09:47

Pakistan saattaa sijoittaa Afganistanin vastaiselle rajalle ilmatorjunta-aseita, joilla voidaan torjua sotilasliitto Naton ilmaiskut, sanoo Pakistanin armeijan korkea-arvoinen edustaja. Kenraalimajuri Ashfaq Nadeem uskoo, että Nato teki viime kuun lopulla 24 pakistanilaissotilasta tappaneen ilmaiskunsa tarkoituksella.

Pakistanin sotilasoperaatioiden pääjohtaja puhui torstaina Naton iskuista maan senaatin komitealle. Nadeem on aiemmin sanonut, että Natolle kerrottiin iskun kohdistuvan pakistanilaissotilaisiin, mutta sotilasliiton helikopterit jatkoivat tulitustaan.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kiistäneet iskun tarkoituksellisuuden. Nato on kuvaillut ilmaiskua traagiseksi ja tahattomaksi tapaukseksi.

Pakistania pidetään Yhdysvaltain tärkeänä liittolaisena Afganistanin sodassa. Ilmatorjuntajärjestelmän väläyttäminen kuitenkin kertoo Pakistanin epäluottamuksesta Yhdysvaltojen joukkoja kohtaan.
 
No, joko foorumin nuorukaiset alkavat vähitellen ja vähä jälin uskoa wanhan b:n arvioita siitä, MIKSI usa on alueella? Toki syitä on monia, mutta Pakistan ei itse se vähäisin.
 
Pakistanissa pelataan kaksoispeliä.

USA:lle Pakistanin siviilijohto johto antoi jo kauan sitten oikeudet käyttää UAW-laitteita kapinallisten eliminoimiseen. (lue esm. Bob Woodward: Osama's Wars)

Pakistanissa kuitenkin siviilihallinnon rinnalla toimii sotilaskeskittymä, joka ei juuri siviilihallinosta perusta. Siinä keskittymässä on sekä yhdysvaltain kanssa yhteistyössä toimivia ja Afghanistanin talibaneja tukevat ryhmittymät, jotka osin ovat samaa porukkaa. Suurin huoli tällä keskittymällä on Intia, ja kaikki toiminta perustuu ajatukseen "mikä on Intialle huonointa".

Nyt tämä röyhistely USAa vastaan on lähinnäkotimartkkinoita varten. Pakistanin armeijalla ei ole varaa jäädä ilman USAn massiivista sotilasapua, ihan vaan "Intian uhan" takia..
 
Hyökkäys Iraniin vapauttaisi USA:n Pakistan riippuvuudesta. Afganistanin joukkojen huolto saataisiin kulkemaan eteläisen Iranin kautta. USA:n ja Pakistanin suhteet luultavasti murenisivat entisestään, kun pakkoaviolitto päättyisi. Kiina tosin tulisi innolla Pakistanin uudeksi liittolaiseksi. Tämä taas ei sovi jenkeille eikä Intialle.

On tuo vaan vaikea sotku.
 
USA sai lähteä lentotukikohdasta Pakistanissa
Ulkomaat STT 11.12.2011 17:15

Yhdysvallat poistui sunnuntaina lentotukikohdasta Pakistanissa.

Pakistanin hallitus oli vaatinut amerikkalaisia vetäytymään tukikohdasta Naton marraskuisen ilmaiskun vuoksi. Iskussa kuoli 24 pakistanilaissotilasta.

Isku suisti liittolaisten suhteet ennätyskylmiksi. Shamsin lentotukikohdan sulkemisen lisäksi Pakistan sulki heti iskun jälkeen kaksi rajanylityspaikkaa Afganistaniin. Amerikkalaiset ja Nato ovat käyttäneet niitä huoltoreittinä joukoilleen Afganistanissa.

Yhdysvaltain uskotaan käyttäneen Shamsin tukikohtaa miehittämättömien lentokoneiden iskuissa Taleban-liikettä ja al-Qaidaa vastaan.

Tukikohta sijaitsee Baluchistanin maakunnassa Pakistanin länsiosassa.
 
Pakistanissa huhuja sotilasvallankaappauksesta
STT-AFP-REUTERS 12.1.2012 klo 19.14

Pakistanissa huhut uhkaavasta sotilasvallankaappauksesta ovat kiihtyneet.

Presidentti Asif Ali Zardari matkusti torstaina Dubaihin, ja Pakistanin armeijan kerrottiin käyneen keskusteluja maan tilanteesta.

Ulkoministeriön mukaan Zardari on Dubaissa yksityisvierailulla ja palaa Pakistaniin perjantaina. Presidentin avustajan mukaan Zardari osallistuu Dubaissa häihin, ja hän saattaa käydä myös lääkärintarkastuksessa. Presidentti kärsii sydänvaivoista, joita hän kävi hoidattamassa Dubaissa jo viime kuussa.

Armeijalähteen mukaan Pakistanin armeijan johto kävi torstaina keskusteluja maan tilanteesta. Keskustelujen yksityiskohtia ei kerrottu.

Pakistania riepottelee skandaali muistiosta, jossa Pakistanin väitetään pyytäneen Yhdysvalloilta apua armeijan uhan hillitsemiseksi. Sekä Zardari että kenraalit ovat kiistäneet vallankaappaushuhut, ja korkein oikeus on aloittanut tutkinnan muistiosta.

Pakistanin puolustusministeri sai keskiviikkona potkut skandaalin vuoksi.
 
Obama myönsi USA:n miehittämättömien koneiden iskut Pakistanissa
VU Ulkomaat STT 31.01.2012 07:52

Yhdysvaltain johto on ensimmäistä kertaa virallisesti myöntänyt, että maa käyttää miehittämättömiä lentokoneita iskuihin Talebania ja al-Qaidaa vastaan Pakistanissa.

Presidentti Barack Obama vahvisti asian maanantaina antamassaan haastattelussa.

– Monet näistä iskuista on tehty Pakistanin heimoalueilla. Suurimmaksi osaksi ne ovat olleet täsmäiskuja al-Qaidaa ja sen kumppaneita vastaan ja olemme noudattaneet suurta huolellisuutta niiden tekemisessä, Obama sanoi.

Yhdysvallat katsoo, että heimoalue toimii turvapaikkana Taleban-taistelijoille ja al-Qaidan terroristeille. Uutistoimisto AFP:n mukaan alueelle tehtiin 64 Yhdysvaltain ohjusiskua viime vuonna ja 101 vuonna 2010. Riippumattomat tutkimuslaitokset laskevat iskujen uhrien määräksi 1700–2700.

Miehittämättömien koneiden käyttöä on viime vuosina laajennettu huomattavasti samalla kun Yhdysvallat valmistautuu vetäytymään Afganistanista.

Valkoinen talo ei ole kommentoinut Obaman lausuntoa.
 
A tattoo is seen on the back of a Taliban militant who was killed during a gun battle in Peshawar December 16, 2012. Militants holed up in a half-built house in the northwestern Pakistani city of Peshawar traded gunfire with police on Sunday after taking part in an attack on a nearby airport the previous night, officials said. REUTERS/Khuram Parvez
http://news.yahoo.com/photos/tattoo-seen-back-taliban-militant-killed-during-gun-photo-115835887.html
 
Teräsmies kirjoitti:
A tattoo is seen on the back of a Taliban militant who was killed during a gun battle in Peshawar December 16, 2012. Militants holed up in a half-built house in the northwestern Pakistani city of Peshawar traded gunfire with police on Sunday after taking part in an attack on a nearby airport the previous night, officials said. REUTERS/Khuram Parvez
http://news.yahoo.com/photos/tattoo-seen-back-taliban-militant-killed-during-gun-photo-115835887.html

Ekana tulee mieleen, että tuo tyyppi on elellyt aikansa länsimaissa ja siellä tullut uskoon ja lähetetty sotimaan.
 
yle uutiset Ulkomaat 6.1.2013 klo 8:47
Pakistan syyttää Intiaa sotilaallisesta iskusta

Pakistanin ja Intian välillä on ollut aseellinen välikohtaus. Ainakin yksi pakistanilainen sotilas sai laukaustenvaihdossa surmansa.

Intian armeijan joukot ovat tehneet hyökkäyksen Pakistanin hallussa olevalle alueelle kiistellyllä Kashmirin alueella, sanoo Pakistanin armeijan tiedottaja. Maat ovat vuosien ajan syytelleet toisiaan tulittamisesta rajalinjan yli, mutta varsinaiset hyökkäykset toisen alueelle ovat olleet harvinaisia.

Pakistanin armeijan mukaan Intian joukot tunkeutuivat rajan yli Haji Pirin sektorilla noin 80 kilometriä Islamabadista pohjoiseen. Intian sotilaat hyökkäsivät Sawan Patran raja-aseman.

Pakistanin joukot tekivät vastaiskun ja karkottivat intialaiset. Laukaustenvaihdossa on tiedotteen mukaan kuollut yksi pakistanilainen sotilas ja toinen on haavoittunut. Intalaiset jättivät jälkeensä yhden kiväärin ja pistimen, Pakistanin armeija kertoo.

Ammuskelu on jatkunut välikohtauksen jälkeenkin.

Pakistan ja Intia ovat kiistelleet muslimienemmistöisen Kashmirin hallinnasta siitä lähtien, kun maat itsenäistyivät Britannian alaisuudesta vuonna 1947. Kashmirista on käyty myös kaksi sotaa.

Maat ovat neuvotelleet vuosikausia Kashmirin hallinnasta, mutta neuvottelut ovat junnanneet lähes paikallaan. Neuvottelut katkesivat Pakistanissa toimivan terroristiryhmän tehtyä suuren hyökkäyksen Mumbaihin vuonna 2008. Neuvottelut pääsivät jatkumaan vasta viime vuoden helmikuussa. Maiden välit ovat tosin kohentuneet mm. vilkastuneen kaupankäynnin ansiosta.

Lähteet:
AP, AFP
 
JOKO kirjoitti:
Hyökkäys Iraniin vapauttaisi USA:n Pakistan riippuvuudesta. Afganistanin joukkojen huolto saataisiin kulkemaan eteläisen Iranin kautta. USA:n ja Pakistanin suhteet luultavasti murenisivat entisestään, kun pakkoaviolitto päättyisi. Kiina tosin tulisi innolla Pakistanin uudeksi liittolaiseksi. Tämä taas ei sovi jenkeille eikä Intialle.

On tuo vaan vaikea sotku.

Sotkuhan se. Ja ei helpota yhtään, että noilla kolmella mainiolla Osallistujalla on ydinase. Plus ydinase Venäjällä ja Usalla. Voi olla ihan parasta, että Usa jatkaa läsnäolemustaan alueella eteenkinpäin. Se on hyvät hyttyset, jos Pakissa vallan anastaa joku päivä ääriaineet...silloin on ihan hyvä, että ydinaseet ovat, hmmm, jos eivät nyt amerikkalaisten valvonnassa niin ainakin silmän alla.
 
USA teki taas lennokki-iskun Pakistanissa
STT-AFP 14.07.2013 06:20

Yhdysvallat on ampunut Pakistanissa kaksi taistelijaa iskussa, joka tehtiin miehittämättömällä lennokilla. Iskusta kertoivat paikalliset viranomaiset.

Isku tehtiin maan luoteisosassa Mir Alissa lähellä Afganistanin rajaa. Seutu on Taleban-liikkeen ja al-Qaidan vahvaa tukialuetta.

Viranomaisten mukaan kaksi mahdollisesti turkmenistanilaista taistelijaa oli liikkeellä moottoripyörällä. Isku vaurioitti myös läheisiä rakennuksia.

Pakistan on toistuvasti tuominnut Yhdysvaltain tekemät lennokki-iskut. Pakistanin mukaan iskut loukkaavat maan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta. Viimeksi Yhdysvallat teki lennokki-iskun alueella heinäkuun alussa. Tuolloin surmansa sai 17 taistelijaa.
 
yle Uutiset Ulkomaat 6.9.2013 klo 7:43
Yhdysvaltain lennokki-isku tappoi kuusi taistelijaa Pakistanissa

Yhdysvallat on taas iskenyt al-Qaidaa lähellä olevia taistelijoita vastaan Pakistanissa.

Kuusi pakistanilaista taistelijaa on kuollut Yhdysvaltain tekemässä lennokki-iskussa Pohjois-Waziristanin heimoalueella.

Kuolleiden taistelijoiden kansallisuutta ei ole kerrottu.

Yhdysvallat iski taistelijoiden piilopaikkaan jo torstaina Ghulam Khan -kaupungin lähellä.

Yhdysvaltain iskut alueella ovat kiristäneet selvästi Pakistanin hallinnon ja USA:n välejä.

USA:n sotilaat sanovat, että heidän pakko käyttää iskuissaan miehittämättömiä lentokoneita, koska Pakistan estää muun sotilaallisen voiman käytön.

Lähteet:
AP, Reuters
 
Back
Top