Uutisia Ruotsista - (huom. Ruotsin maahanmuuttopolitiikalle on toinen ketju)

adam7

Respected Leader
niin, mitä uutta tuossa uutisessa oli?

länsi piti suomea nl:n intressisfääriin kuuluvana ja nl piti suomea kapitalistimaana.

seurauksena oli, että tänne oli maalitettu 2x ydinohjukset... lännen ja idän.

virossa oli idän ohjukset ja lännen ohjukset olivat kauempana. maaleina oli lentokentät ja satamat, joita vastapuoli olisi voinut käyttää.

revi siitä
 

SJ

Supreme Leader
adam7 kirjoitti:
niin, mitä uutta tuossa uutisessa oli?

länsi piti suomea nl:n intressisfääriin kuuluvana ja nl piti suomea kapitalistimaana.

Sotilaallisesti katsottuna kumpikin piti Suomea todennäköisenä hyökkäysreittinä. Ryssät oli menossa Norjaan ja NATO Suomen kautta Venäjälle.
 

adam7

Respected Leader
SJ kirjoitti:
Sotilaallisesti katsottuna kumpikin piti Suomea todennäköisenä hyökkäysreittinä. Ryssät oli menossa Norjaan ja NATO Suomen kautta Venäjälle.

joo, mutta siinä oli se ero että NL oli tulossa läpi maitse, mutta NATO ilmateitse ohi
 

Hejsan

Alokas
BAN
FMV har skickat ut en RFI om anskaffning av nytt 12cm Grk-system för förbandssättning mellan 2015-2020. Ser ut att antingen bli en REMO där man monterar pjäsen i stridsutrymmet på ett stridsfordon eller ett helt nytt pjässystem med motsvarande funktioner som AMOS eller NEMO. Skall-kravet är skott i luften(stanna-gruppera-skjuta) på två minuter och bör-kravet är en minut. Systemet avses anskaffas till de sex mekaniserade manöverbataljonerna i totalt 24 exemplar. Alltså ser det ut att ljusna på Grk-fronten återigen efter nedläggningen av AMOS och den befarade skrotningen av tolvorna

http://fmv.se/upload/Bilder%20och%20dokument/Upphandling/olber/RFI%20Mortar%20Unit%20main%20document_10FMV13530-1_2.pdf

http://fmv.se/upload/Bilder%20och%20dokument/Upphandling/olber/RFI%20Mortar%20Unit%20Annex%20A.pdf
 

Hejsan

Alokas
BAN
FMV has sent out an RFI on the acquisition of new 12cm Grk-system connections set between 2015-2020. Looks to be either a REMO where you mount the play in the battle space in a combat vehicle or a brand new piece system with similar functions as AMOS and NEMO. Must-requirement is shot in the air (stay-group-delay) in two minutes and should-requirement is one minute. The system is referred to be procured at the six mechanized maneuver battalions in a total of 24 specimens. So it looks to brighten the Grk-front again after the closure of the AMOS and the possible scrapping of twelve lights
 

noska

Ylipäällikkö
Ja koska tuo jättää kääntämättä Grk:n niin selvennykseksi kerrottakoon että kyseessä on kranaatinheitin, jos ei muuten asiayhteydestä selkiä.
 

Hejsan

Alokas
BAN
Ei se ole paljon...24 kpl 120 mm kranaatinheitintä koko ruotsin puolustukseen!!! + 48 ? tykkiä
 

noska

Ylipäällikkö
TomTom kirjoitti:
Tosin käännös suomeksi on joskus vähän huvittavaa. Englanniksi se kääntää vähän paremmin.
Taitaa olla google translatoriin pohjautuva ja se toimii suomennoksissa tosi hyvin
kuten tästäkin huomaa
http://www.feissarimokat.com/2010/12/toivottavasti-ei/
 

noska

Ylipäällikkö
Hejsan kirjoitti:
Ei se ole paljon...24 kpl 120 mm kranaatinheitintä koko ruotsin puolustukseen!!! + 48 ? tykkiä

pieni kielioppitunti taas. Ei tykkiä vaan putkea. Kranaatinheitin ei ole tykki.
 

Hejsan

Alokas
BAN
Minä meinaan ensin 24 kpl kranaatinheitintä ja sitten 48 kpl tykkiä siis tykistö (fälthaubits onko se 155 mm)
 

noska

Ylipäällikkö
Sorry, luin huonosti. Kyllä ne on 155mm haupitseja.
 

noska

Ylipäällikkö
Saattaapi olla että ruotsalainen nimitys tosiaan poikkeaa meikäläisestä eikä meikäläisen standardin mukaan ole haupitseja. En tunne tuota tykkikalustoa riittävän hyvin vastatakseni tuohon SJ:n heittämään kysymykseen. Mä kune en koskaan osannu esittää tarpeeks tyhmää päästäkseni tykistöön.
 

juhapar

Kenraali
Jos ne kykenee ampumaan yläkulmilla ja niiden putki on yli 30 kaliberimittaa, niin ovat kanuunahaupitseja (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanuunahaupitsi)

Ei muuten tarvinnut edes näytellä... =D

Edit: meikäläisittäin ne olisivat kanuunoita (vrt 155H98, joka myös ampuu yläkulmilla, ellen ihan väärin muista)
 

ukkopekka

Kersantti
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/109812-paljastus-ruotsalaiset-kuolivat-omien-luoteihin

Paljastus: Ruotsalaiset kuolivat omien luoteihin

Ruotsin TV4 uutisoi, että vuosi sitten Afganistanin Mazar-i-Sharifissa kuolleet ruotsalaiset rauhanturvaajat kuolivatkin ruotsalaisten luoteihin.

TV4:n tiedot käyvät ilmi rauhanturvaajien ruumiinavauspöytäkirjoista sekä Ruotsin puolustusvoimien tekemistä tutkimuksista. Niissä vertailtiin luotien kaliiperia ja päädyttiin siihen, että rauhanturvaajat tappaneet luodit olivat samaa kaliiperia kuin ruotsalaisten käyttämissä aseissa.

Viime vuoden helmikuussa kaksi ruotsalaista rauhanturvaajaa sekä heidän afganistanilainen tulkkinsa kuoli lähellä Mazar-i-Sharifia Pohjois-Afganistanissa, kun poliisiunivormuun pukeutunut mies avasi konekivääritulen Isaf-saattuetta kohtaan.

Tähän asti on kerrottu, että ruotsalaiset kuolivat hyökkääjään luoteihin. Jo viime vuoden helmikuussa virisi kuitenkin epäilyksiä, että tappavia luoteja olisi tullut useasta suunnasta.

Suurin osa Afganistanissa olevista suomalaissotilaista palvelee Mazar-i-Sharifin alueella.
 

kunnas

Majuri
Ruotsi ostaa amerikkalaisia Black Hawk -koptereita

Helikopterikauppa mahdollistanee sen, että ruotsalaiset helikopterit voivat jatkaa Afganistanissa vuoden 2013 jälkeenkin.Ruotsin puolustusvoimat ostaa Yhdysvalloista 15 Black Hawk -helikopteria. Puolustusministeri Sten Tolgforsin mukaan neuvottelut kaupoista ovat loppuvaiheessa, ja ensimmäisten helikopterien on määrä olla Ruotsissa ensi vuoden alussa.

Suunnitelmien mukaan ruotsalaisia lentäjiä aletaan kouluttaa uuteen järjestelmään kesällä Yhdysvalloissa. Kaikkien uusien koptereiden on määrä olla toiminnassa vuonna 2017.

Puolustusministeri Tolgfors kirjoittaa kaupoista Dagens Nyheter -lehdessä. Ministerin mukaan kauppa mahdollistaa myös sen, että ruotsalaiset helikopterit voivat jatkaa Afganistanissa vuoden 2013 jälkeenkin.

Tolgfors ei kerro kaupan hintaa, mutta valtiopäivät on varannut uusien helikoptereiden ostoon 4,7 miljardia kruunua (noin 500 miljoonaa euroa).

Hallitus toivoo kaupoista pysyvää ratkaisua Ruotsin helikopteriongelmaan. Hankkeen taustalla on eurooppalaiselta NHIindusties-ryhmittymältä tilatun järjestelmän myöhästely. Ensimmäiset kopterit piti toimittaa vuonna 2008, mutta nyt niiden odotetaan olevan käytössä vasta 2020.
 
Top