Uutisia Saksasta

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vehamala
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Nämä maat kuten Unkari taas voisivat vuorostaan lopettaa omien verorahojen käytön EUn rahoitukseen. Sanovat vaan että se on nyt kaput ja meidän tileiltä ei tule senttiäkään EUn rahoittamiseen. Siinä kun Italia, Puola, Unkari, jne... lopettavat EUn budjetin maksamista, kyllä unionissa paikat kuumenevat.
 
Mikseivät samantien eroa EU;sta jos siellä on niin paskaa olla. Olisiko niin että niille kyllä kelpaa EU;n rahat?
Hyvin kelpaa. https://europa.eu/european-union/about-eu/countries/member-countries/hungary_en:

Breakdown of Hungary’s finances with the EU in 2017:
  • Total EU spending in Hungary: € 4.049 billion
  • Total EU spending as % of Hungarian gross national income (GNI): 3.43 %
  • Total Hungarian contribution to the EU budget: € 0.821 billion
  • Hungarian contribution to the EU budget as % of its GNI: 0.69 %
 
Saksa heräsi uuteen todellisuuteen poliitikkomurhan jälkeen – Myös berliiniläispoliitikko Anne Helm oli tappolistalla, ja bussipysäkillä hänen viereensä istui kaksi miestä
Saksalaispoliitikot kertovat Ylelle tottuneensa vihapostiin ja solvauksiin. Nyt väkivallan uhka on todellinen, he sanovat.

Äärioikeisto

10.8.2019 klo 07.12
Anne Helm

Berliiniläispoliitikko Anne Helm on saanut vihapostia ja uhkauksia jo pitkään. Pari vuotta sitten hänet nimettiin poliisin paljastamalla äärioikeiston tappolistalla.Uwe Tautenhahn
13-3-9942406.jpg

Suvi Turtiainen
Eurooppa-kirjeenvaihtaja
@suviturtiainen
@suvi_yle

BERLIINI/KASSEL/ALTENA Berliiniläispoliitikko Anne Helm odotti bussia lentokentälle, kun viereen istahti kaksi miestä. Yksi oikealle ja yksi vasemmalle puolelle.
Miehet kertoivat tietävänsä, minne Helm on matkalla, minkä lennon hän ottaa ja milloin hän palaa kotiin.
Anne Helm tunnisti miehet kotikaupunginosansa Neuköllnin uusnatseiksi. Kyseessä oli selvä uhkaus.

Helm on vasemmistolainen poliitikko ja edustaa Die Linke -puoluetta Berliinin osavaltioparlamentissa eli Abgeordnetenhausissa. Hän tekee työtä pakolaisten puolesta ja äärioikeistoa vastaan.

Helm on tottunut bussipysäkkikohtaamisen kaltaiseen uhkailuun, vihapostiin ja solvauksiin. Mutta viime vuosina väkivallan uhka on konkretisoitunut entistä pelottavammaksi.

Anne Helm on yksi niistä saksalaispoliitikoista, jotka olivat äärioikeistolaiseksi paljastuneen Saksan puolustusvoimien luutnantin tappolistalla. Vuonna 2017 kävi ilmi, että luutnantti esiintyi syyrialaispakolaisena ja suunnitteli iskuja poliitikkoja vastaan.

Helm kuuli tappolistasta poliisilta, sillä iskun suunnitteluun ei liittynyt suoraa uhkailua.
– Kyse ei ollut enää vain pelottelusta. Sen jälkeen oloni ei ole enää ollut entisellään, Helm sanoo Neuköllnissä.

Tänä kesänä koko Saksa on havahtunut äärioikeiston väkivaltaan uudella tavalla. Kyse ei ole enää vain tappolistoista, vaan uhkailujen kohteena olleen poliitikon murhasta.
Rikosteknistä tutkimusta.

Rikospaikkatutkijat kävivät läpi murhatun poliitikon Walter Lübcken kotipihaa Wolfhagenissa Saksassa kesäkuussa. Murhasta epäilty on tunnettu hahmo äärioikeistopiireissä.Armando Babani / EPA

Kesäkuun toisena päivänä keskisaksalaisessa Kasselin kaupungissa vaikuttanut paikallispoliitikko Walter Lübcke tapettiin kotinsa terassille.
Lübckea oli ammuttu päähän lähietäisyydeltä.
Kristillisdemokraattista CDU-puoluetta edustanut Lübcke oli vuoden 2015 jälkeen puolustanut puoluetoverinsa, liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa ja päätöstä pitää rajat auki tulijoille. Tämä nosti hänet äärioikeiston vihan ja uhkailujen kohteeksi.
Murhasta epäillään paikallista miestä, joka on ollut tunnettu hahmo Saksan äärioikeistopiireissä. Epäilty tunnusti ensin teon, mutta perui tunnustuksen myöhemmin.
Walter Lübcken murha on Saksassa vedenjakaja.
Jos murha vahvistuu oikeudessa äärioikeistoradikaalin tekemäksi, kyseessä on ensimmäinen äärioikeiston tekemä poliitikkomurha sitten natsiaikojen.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas sanoo, ettei äärioikeiston väkivaltaa voi enää pitää yksittäistapauksina vaan terrorina.

Hänen mukaansa Walter Lübcken murha on erityisen traaginen, koska jo sitä ennen oli tapahtunut useita äärioikeistoon kytkeytyneitä hyökkäyksiä.
Walter Lübcken hautajaiset Kasselissa.

Kristillisdemokraattista CDU-puoluetta edustaneen Walter Lübcken hautajaiset pidettiin kesäkuussa Kasselissa.Sean Gallup / EPA

2000-luvun alussa uusnatsien tekemä NSU-murhasarja jatkui vuosia selviämättä. Uusnatsisolu NSU murhasi pääosin maahanmuuttajia ja syyllistyi muihin rikoksiin.

Vuonna 2015 Kölnin pormestaria Henriette Rekeriä puukotettiin hengenvaarallisesti. Tekijä oli äärioikeistolainen. Kaksi vuotta myöhemmin Altenan kaupungin pakolaismyönteinen pormestari sai puukosta pakolaisvastaisen huudon siivittämänä.
– Kaikki nämä ovat todisteita siitä, miltä monet haluaisivat sulkea silmänsä. Saksassa on terroriongelma, Maas kirjoitti kirjoitti Bild-lehdessä kesäkuussa julkaistussa kannanotossa.(siirryt toiseen palveluun)

Viranomaisten arvion mukaan lähes 83 miljoonan asukkaan Saksassa on noin 24 000 äärioikeistoradikaalia, joista noin puolet on valmiita väkivaltaan.
– Sen, joka epäilee heidän valmiuttaan väkivaltaan, pitäisi muistaa Christchurch, Utøya tai Pittsburgh, ulkoministeri Maas kirjoitti.

Viime viikonlopun jälkeen listaan voisi lisätä Yhdysvaltain El Pason.

Joukkoampumistapauksia yhdistää epäiltyjen äärioikeistolainen ideologia.

Saksassa Walter Lübcken murha on saanut radikaalin äärioikeiston esiintymään entistä itsevarmemmin.
Tilastografiikka väkivaltaan valmiiden äärioikeiston jäsenten määrästä Saksassa.

Laura Merikalla/Yle Uutisgrafiikka

Heinäkuun 20. päivänä parinsadantuhannen asukkan Kasselin kadut ovat keskellä päivää aavemaisen tyhjiä, vaikka on kesäinen lauantai. On alkamassa äärioikeiston mielenosoitusmarssi, jota vastassa on lukuisia vastamielenosoituksia.
Poliisit ovat sulkeneet osia kaupungista, ja joukkoliikenne on pysäytetty. Eri mielenosoittajaleirit on aidattu toisistaan erilleen. Välissä on tiivis rivi mellakkapoliiseja.
Äärioikeiston mielenosoituksen ajoitus ja paikka ovat vastamielenosoittajien mukaan selvä provokaatio.
Radikaaliäärioikeistoon kuuluva pienpuolue Die Rechte on kutsunut mielenosoituksensa koolle kesäkuussa murhatun poliitikon Walter Lübcken vanhan työpaikan lähelle. Myös päivä on symbolinen: 20. heinäkuuta Saksassa muistetaan natsijohtaja Adolf Hitlerin salamurhayrityksen vuosipäivää.
Oman lausuntonsa mukaan Die Rechte marssii sitä vastaan, että koko äärioikeisto on nyt mustamaalattu yhden murhan vuoksi.
Mielenosoitus Kasselissa.

Äärioikeistolaisen pienpuolueen johtohahmo Christian Worch järjesti mielenosoituksen Kasselin kaupungissa Hitlerin salamurhayrityksen vuosipäivänä 20. heinäkuuta. Uwe Tautenhahn
Die Rechten kärkikasvo Christian Worch sanoo Ylelle hetki ennen mielenosoituksen alkua, ettei Lübcken murha eroa mitenkään muista Saksassa tehdyistä henkirikoksista. Ei, vaikka kohteena oli poliitikko ja motiiviksi epäillään äärioikeistolaista ideologiaa.
– Etenkin Saksan valtamedia liioittelee äärioikeiston uhkaa, Worch sanoo odotellessaan joukkonsa kerääntymistä mielenosoituspaikalle.
Worchin mukaan on kohtuutonta, että koko laitaoikeistoleiri, mukaan lukien parlamenttipuolue, on laitettu vastuuseen Walter Lübcken murhasta. Osansa syytöksistä on saanut nationalistipuolue Alternative für Deutschland (AfD) eli Vaihtoehto Saksalle, joka nousi viime vaaleissa ensimmäistä kertaa liittopäiville ja on liittopäivien suurin oppositiopuolue.

AfD:tä ei epäillä poliittisesta väkivallasta, mutta sitä syytetään vihapuheen lietsomisesta. AfD:n sosiaalisen median sivuilla on levinnyt Lübckeä rajusti solvanneita nettikirjoituksia.
Mielenosoitus Kasselissa.

13-29-1_55wkd8zl.jpg







Saksalaisen poliitikon murha johti mielenosoituksiin
Katso A-studion juttu, jossa käydään mielenosoituksessa Kasselissa ja tavataan uhkauksia saanut berliiniläispoliitikko Anne Helm.
Lübcken murhalla on jo poliittisia vaikutuksia.
Kristillisdemokraattisen valtapuolueen CDU:n puoluejohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer sanoi murhan jälkeen yhteistyön AfD:n kanssa olevan mahdotonta. Hänen mukaansa puolue levittää vihaa ja muuttaa käsitystä siitä, mitä on sopivaa sanoa ja mitä ei. Vihapuhe voi johtaa väkivaltaan, Kramp-Karrenbauer sanoo.

Saksan itäosissa pidetään syksyllä kolmet osavaltiovaalit, joissa AfD:lle povataan suurta vaalivoittoa. Kramp-Karrenbauerin mukaan niiden muiden puolueiden poliitikkojen, jotka harkitsevat nyt yhteistyötä AfD:n kanssa, pitäisi "laittaa silmät kiinni ja ajatella Walter Lübckeä".

Murha on saanut Saksan puhumaan saksalaisille vaikeasta aiheesta: milloin pitää nousta vastarintaan puolustamaan demokratiaa?

Liittokansleri Angela Merkel sanoi Hitlerin salamurhayrityksen vuosipäivän yhteydessä, että Hitlerin tappamista yrittäneet ovat esikuvia. Hän nosti videoviestissään(siirryt toiseen palveluun)esiin Walter Lübcken murhan ja korosti, että tänäkin päivänä on tärkeää taistella demokratian puolesta.
– Jokainen yhteiskunnassamme voi olla mukana ajamassa sitä, että demokratia on vahva ja että kansalaisyhteiskunta on vahva ja ettei äärioikeistoradikalismilla ole mitään mahdollisuutta, Merkel sanoi.
Mielenosoitus Kasselissa.

Äärioikeiston marssia vastassa oli moninkertainen määrä vastamielenosoittajia Kasselissa 20. heinäkuuta. Tuhannet saksalaiset ovat Lübcken murhan jälkeen lähteneet kaduille puolustamaan avointa ja demokraattista Saksaa.Uwe Tautenhahn

Die Rechten marssia vastassa Kasselissa olikin moninkertainen joukko vastamielenosoittajia. Mellakkapoliisi piti parinsadan hengen äärioikeistomarssin erillään noin 10 000 vastamielenosoittajasta. Mutta viesti kuului silti.
– Meitä on enemmän! Meitä on enemmän! kasselilaiset huusivat ohi marssineelle äärioikeistolle.
Mukana vastamielenosoittajien riveissä oli 65-vuotias eläkeläinen Maria Ekhartt.
– Äärioikeiston ei ole uhka vain Saksassa vaan koko Euroopassa. Yhä useamman pitää nousta kaduille vastustamaan sitä, ettei ikinä enää tapahdu samaa kuin vuonna 1933, hän sanoo viitaten natsien valtaannousuun.
– Ei koskaan enää!
Mielenosoitus Kasselissa.

- Meitä on enemmän, meitä on enemmän, vastamielenosoittajat huusivat äärioikeiston mielenosoittajille Kasselissa heinäkuussa.Uwe Tautenhahn

Vihamielinen keskusteluryöpsähtää toisinaan esiin yllättävissä paikoissa. Haastattelu berliiniläispoliitikko Anne Helmin kanssa neuköllniläisellä bussipysäkillä keskeytyy, kun hänen luokseen tulee aggressiivisesti käyttäytyvä mies.
Miestä ärsyttävät Helmin puhe äärioikeistosta ja Ylen televisiokamera.
– Oletko edes saksalainen? Puhutko saksaa? mies alkaa haastaa Helmiä, vaikka haastattelu tehdään saksaksi.
– Mitä tarkoitat saksalaisella? Arjalaisen määritelmän mukaan? Helm kysyy vastaan.
Bussia samalla pysäkillä odottanut Ouattara Amoro tulee puolustamaan Helmiä.
– Hän on vain puhunut äärioikeistosta. Mitä pahaa siinä on, Amoro kysyy mieheltä. Vähän aikaa jankattuaan mies poistuu bussiin.
Ouattara Amoro

Berliinissä asuva Ouattara Amoro sanoo rasististen solvausten lisääntyneen selvästi vuoden 2015 jälkeen. Uwe Tautenhahn

Amoro sanoo välikohtauksen kuvaavan valitettavan hyvin Saksan nykyistä keskusteluilmapiiriä.
– Nykyään yhä useammat esittävät rasistisia loukkauksia. Niistä on tullut arkipäiväisiä, Amoro sanoo.
– Vähän aikaa sitten kukaan ei olisi uskaltanut esittää niitä.
Hän on siksi päättänyt puuttua jokaiseen kuulemaansa solvaukseen.

Anne Helmin kaltaisen poliitikon työhön kuuluu kovakin kritiikki. Demokratiaa ei ole ilman avointa keskustelua. Mutta pitääkö myös uhkailua sietää? Entä missä vaiheessa pitää pelätä uhkailujen muuttuvan todellisiksi väkivallanteoiksi?
Tätä Anne Helm ja muut paikallispoliitikot joutuvat nyt miettimään.

Linnoituksen suojassa Lennejoen rannalla torkkuu rauhallinen Altenan pikkukaupunki. Kesä paahtaa 35 asteen lukemissa Saksan läntisessä Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.
Altenassa asuu noin 18 000 ihmistä. Jos tällaisessa paikassa haluaa toimia pormestarina, pitää liikkua kansan parissa. Kylien ja pikkukaupunkien Saksassa paikallispoliitikot ovat läsnä arjessa ja asukkaita lähellä.

Marraskuisena iltana 2017 Altenan pormestari Andreas Hollstein päätti käydä valtuuston istunnon jälkeen hakemassa kotiinviemiseksi ruokaa läheisestä kebabpaikasta. Ravintolassa hänen luokseen tuli tuntematon mies.
– Oletteko pormestari, mies kysyi.
Hollstein vastasi myöntävästi. Samassa mies veti esiin kolmekymmensenttisen leipäveitsen.
– Sinä annat minun nääntyä janoon, mutta otat kaksisataa ulkomaalaista Altenaan, mies huusi ja painoi veitsen pormestarin kurkulle.

Hollstein kertoo tarinaa lähes kaksi vuotta myöhemmin toimistossaan Altenan kaupungintalolla. Hän sai hyökkääjän veitsestä viiltohaavan, mutta onnistui taistelemaan miehen kimpustaan yhdessä ravintolan omistajien kanssa ja välttyi täpärästi hengenvaarallisilta vammoilta.
Andreas Hollstein.

Andreas Hollstein alkoi saada selvästi aiempaa enemmän vihapostia sen jälkeen, kun hän päätti ottaa Altenaan enemmän turvapaikanhakijoita kuin kaupunkiin oli jyvitetty.Suvi Turtiainen / Yle

Kuten kasselilainen poliitikko Walter Lübcke, myös Hollstein tunnetaan pakolaismyönteisestä politiikastaan. Hollstein otti vuonna 2015 Altenaan sata turvapaikanhakijaa enemmän kuin kaupungille oli jyvitetty.
Jo aiemmin Hollsteinin pakolaisten kotouttamisohjelma oli nostanut hänet tunnetuksi koko Saksassa. Kun Nokia vuonna 2008 sulki lähellä sijainneen Bochumin tehtaan, Altena alkoi menettää työikäistä väestöä. Turvapaikanhakijoista haluttiin paikkaajia.

Hollsteinille oli tullut uhkauksia satunnaisesti aiemminkin, mutta siirtolaisvuoden 2015 jälkeen niitä alkoi suorastaan sataa. Aluksi Hollstein ei juurikaan arkistoinut uhkauksia tai ilmoittanut niistä eteenpäin.
Yksittäistapauksia, hän kertoo miettineensä. Samoin reagoi pitkään koko Saksa.

Veitsihyökkäyksen jälkeen Hollstein havahtui. Oliko hyökkäyksissä kyse laajemmasta ilmiöstä, joka uhkasi nykyjärjestystä?
Nyt Hollstein on mapittanut uhkaukset yksiin kansiin.

Weimarin tasavallan loppuaikaa ennen natsien valtaannousua väritti äärioikeiston poliittinen väkivalta. Hollstein ei halua suoraan verrata 1930-lukua ja nykyaikaa, mutta pohtii samaa kuin liittokansleri Merkel.
– Ehkä rauhanaikaan tottuneiden, aina demokratiassa eläneiden – kutsun heitä varjelluiksi sukupolviksi – on noustava puolustamaan avointa ja demokraattista Saksaa.

Hollstein on huolissaan siitä, miten ihmisiä saadaan enää paikallispolitiikkaan nykyisessä vihamielisessä ilmapiirissä.
– Miksi kukaan kolmikymppinen, jolla on perhe, lähtee mukaan, jos vastassa on uhkailua ja väkivaltaa, hän kysyy.
Näkymä Altenaan

Altena on kärsinyt muuttotappiosta vuoden 2008 jälkeen, kun Nokia sulki tehtaansa läheisessä Bochumin kaupungissa.AOP

Kebabravintolan veitsihyökkäyksen jälkeen Hollstein istui alas perheensä kanssa. Hän kertoi olevansa valmis vetäytymään politiikasta.
Neljä lasta ja vaimo sanoivat, että hänen pitää jatkaa.
Hollsteinia puukottanut mies tuomittiin lopulta vaarallisen ruumiinvamman tuottamisesta.

Oikeus ei pitänyt tekoa poliittisena hyökkäyksenä. Tätä Hollstein ihmettelee.

Hän penää Saksan viranomaisilta entistä selvempää puuttumista äärioikeiston väkivaltaan.
– Sekä äärioikeiston että -vasemmiston väkivalta on ollut jo pitkään uhka Saksan demokratialle. Viime vuosina viranomaiset ovat keskittyneet torjumaan äärivasemmiston väkivaltaa, Hollstein sanoo.
– Äärioikeiston väkivalta pitää nyt viimeistään ottaa vakavasti.

Saksassa viranomaisia on jo pitkään kritisoitu kyvyttömyydestä puuttua äärioikeiston väkivaltaan. Lehdistö on tivannut(siirryt toiseen palveluun) sisäministeri Horst Seehoferilta, ovatko turvallisuuspalvelut olleet sokeita äärioikeiston uhalle.

Toisen maailmansodan jälkeen perustettu kotimaantiedustelupalvelu BfV on ollut arvostelun kohteena sen jälkeen kun sen johtaja Hans-Georg Maassen vähätteli viime vuonna äärioikeiston väkivaltaa Chemnitzin mellakoiden yhteydessä. Vuoden 2018 elokuussa äärioikeistoradikaalit marssivat Chemnitzissä kaduille,kun kahden turvapaikanhakijan epäiltiin tappaneen saksalaiskuubalaisen miehen.
Maassen sai potkut kommenttiensa jälkeen.

Lisäksi turvallisuuspalveluiden ja puolustusvoimien riveistä on varmistunut äärioikeistolaisia kytköksiä.

Julkisuudessa on ajoittain epäilty, että tiedusteluviranomaiset yrittivät tahallaan peitellä uusnatsisolu NSU:n toimintaa.

Yhden murhan tekopaikalla kahvilassa oli asiakkaana myös BfV-tiedustelupalvelun työntekijä, joka ei ilmoittautunut tapauksen silminnäkijäksi ja kiisti nähneensä mitään murhaan liittyvää.

Liittokansleri Merkel vaati Walter Lübcken murhan jälkeen äärioikeiston väkivallan perinpohjaista selvittämistä "ilman mitään tabuja". Jos näin ei tehdä, valtiovalta on Merkelin mukaan vaarassa menettää uskottavuutensa.
Anne Helm

Berliinissä asuva paikallispoliitikko Anne Helm toivoo Walter Lübcken murhan herättäneen saksalaiset tajuamaan, ettei äärioikeisto uhkaa vain maahanmuuttajia tai juutalaisia vaan koko saksalaista yhteiskuntaa.Uwe Tautenhahn

Berliiniläispoliitikko Anne Helm kokee, että keskustelu äärioikeistoradikaaleista turvallisuuselimissä on haluttu pitää sisäisenä ja poissa julkisuudesta. Hänestä se on väärin.
– Terroristiset oikeistolaiset verkostot on nyt nujerrettava, Helm vaatii.

Hän toivoo Walter Lübcken murhan herättäneen Saksan tajuamaan, että vaarassa on koko yhteiskunta, eivät vain äärioikeiston perinteisesti uhkaamat ryhmät. Nyt kohteena oli paikallinen konservatiivipoliitikko, huomenna ehkä joku muu.
– Yhteiskunnan pitää ymmärtää, että hyökkäys ei kohdistu vain juutalaisiin tai maahanmuuttajiin. Kaikkien tulee taistella äärioikeiston uhkaa vastaan, Helm sanoo.


Nämä ovat sekaisin: "Yhteiskunnan pitää ymmärtää, että hyökkäys ei kohdistu vain juutalaisiin tai maahanmuuttajiin. Kaikkien tulee taistella äärioikeiston uhkaa vastaan, Helm sanoo."

Suurin osa juutalaisiin kohdistuvista antisemitistisistä rikoksista on muslimimaahanmuuttajien tekemiä. Ja kiitos Saksan nerokkaan sisäministeriön tilastointisäännön, kaikki poliittiseksi/uskonnollisiksi rikoksiksi epäillyt teot, joiden tekijöitä ei saada kiinni kirjataan "äärioikeistolaisiksi". Siis käytännössä maahanmuuttajataustaisten muslimeiden ja Israelin valtiota vastustavat vasemmiston tekemät teot muuttuvat Simsalabim "äärioikeistolaisiksi". Ja hyvä ihminen rinnastaa retoriikassaan uhreiksi myös osan juutalaisten vainoajista. Tämä on aika puhdasta pahkasikaa.

Ja tuossa toimittajakin tarjoili fakenewsiä Maassenin osalta. Hän ei vähätellyt mitään, vaan vain kieltäytyi levittämistä virkatehtävässä paikkansa pitämätöntä soppaa. Maassen oli oikeassa ja Merkelin on joutunut sen äskettäin toteamaan. Mitään ulkomaalaisvainoja ei ollut Chemnitzissä, toisin kuin media väitti.
 
Hups...
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
2 tuntia ·

Alkaa olla aika tiuhaan täällä Saksassa näitä uutisia, että AfD:lle annettuja ääniä on temppuiltu vihreille. Ei tosin ilmeisesti suuria määriä mutta kuitenkin. Ymmärrän niitä saksalaisia, jotka sanovat että vaalipetokset, tahalliset ja tahattomat on selvitettävä juurta jaksaen, muutoin romahtaa systeemin uskottavuus. Saksalla ei olle varaa arvostella tällä menolla kohta enää myöskään muiden maiden oikeusvaltiopuutteita. Voi vain kuvitella, minkälainen myrsky Saksassa nyt puhaltaisi, jos olisi paljastunut, että joku afd-läinen vaalitoimitsija olisi siirtänyt vihreiden ääniä AfD:lle.
 
Tšetšenialainen turvapaikanhakija ammuttiin Berliinissä, epäilyt Venäjän osallisuudesta heräsivät
Tšetšenian sodassa Venäjää vastaan taistellut 40-vuotias mies murhattiin perjantaina keskellä kirjasta päivää berliiniläisessä puistossa.

Rikospaikkatutkijat keräsivät todisteita tšetšeenimiehen ampumiseen liittyen Berliinin Moabitin kaupunginosassa.(KUVA: PAUL ZINKEN / REUTERS)
Jukka Huusko HS
Julkaistu: 27.8. 22:14


SAKSASSA on herännyt epäilyjä siitä, että Venäjä olisi kytkeytynyt viime perjantaina Berliinissä tapahtuneeseen tšetšeenimiehen epäiltyyn murhaan. Asiasta kertoo saksalainen media ja Britannian yleisradio BBC verkkosivuillaan.

Georgiasta saapunut 40-vuotias turvapaikanhakija Zelimhan Khangošvili ammuttiin kuoliaaksi berliiniläisessä puistossa viime perjantaina. Mies oli taistellut Venäjää vastaan Tšetšenian sodassa. Hän oli jo ainakin kerran aiemmin ollut salamurhayrityksen kohteena.

Saksan poliisi pidätti 49-vuotiaan venäläisen miehen pian murhan jälkeen perjantaina, BBC kertoo. Myös epäilty murha-ase sekä ampujan käyttämä polkupyörä löydettiin pian väkivallanteon jälkeen.

SAKSALAISELLE medialle puhuneet silminnäkijät kertovat, että tappaja lähestyi uhria perjantaina polkupyörällä, ampui häntä kahdesti päähän ja pakeni sitten paikalta. Hyökkäys tapahtui Kleiner Tiergarten -puistossa Moabitin kaupunginosassa perjantaina 23. elokuuta pian puolenpäivän jälkeen.

Poliisi saapui nopeasti paikalle ja pidätti epäillyn, jonka nähtiin heittävän pistoolin, polkupyörän ja muuta todistusaineistoa läheiseen Spree-jokeen, BBC kertoo.

Poliisin sukeltajat löysivät joesta Glock 26 -pistoolin ja polkupyörän, Berliinin valtionsyyttäjävirasto kertoi lauantaina. Viraston mukaan ”48-vuotias Venäjän kansalainen pidätettiin rikospaikan läheisyydestä.”



Epäillyn asunnosta löydettiin suuria rahasummia. Hän oli matkustanut Moskovasta Pariisin kautta Berliiniin vain muutama päivä ennen iskua, ja hänellä oli paluulippu Moskovaan, saksalaismedia kertoo.

TAPAUS on herättänyt kysymyksiä, koska Venäjän tiedetään aiemmin sotkeutuneen salamurhiin ulkomailla. Tunnetuimmat tapaukset ovat Venäjän entisen turvallisuusviranomaisen Aleksandr Litvinenkonmyrkytys 2006 ja Sergei Skripalin myrkytysyritys 2018. Molemmat tapahtuivat Britanniassa.

Berliinin murhan uhri Khangošvili oli taistellut Venäjää vastaan toisessa Tšetšenian sodassa Pohjois-Kaukasuksella 2001–2005. Hän oli kotoisin Georgiasta, mutta oli etniseltä taustaltaan tšetšeeni.

Mies oli paennut Saksaan selviydyttyään salamurhayrityksestä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä 2015. Tuolloin hänen vartalostaan löytyi kahdeksan luotia, mutta hänen henkensä onnistuttiin pelastamaan sairaalassa.

GEORGIALAINENihmisoikeusjuristi Tamta Mikeladze sanoi BBC:lle, että georgialaiset syyttäjät eivät tutkineet salamurhayritystä riittävän hyvin. Hänen mukaansa Khangošvili oli kertonut, että häneen kohdistunut uhka liittyy hänen osallistumiseensa Tšetšenian sotaan.

”Hän oli komentaja ja Tšetšenian presidentin Aslan Mašadovin läheinen liittolainen”, Mikeladze sanoin BBC:lle.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)



MAINOS PÄÄTTYY

”Sotakokemustensa vuoksi Venäjän erikoispalvelu oli hyvin kiinnostunut hänestä. Jotkut hänen tovereistaan tapettiin myös sodan jälkeen.”

Mašadov johti tšetšeenien sissisotaa Venäjää vastaan. Venäjän erikoisjoukot tappoivat Mašadovin ja monia muita kapinallisia yllätyshyökkäyksessä 2005.

Tällä hetkellä Tšetšeniaa johtaa Ramzan Kadyrov, joka on Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen liittolainen. Monia tšetšenialaisia oppositioaktivisteja on salamurhattu ulkomailla viime vuosina.

 
Kohtahan ne on saksalaiset siitetty ulos Saksasta. Ja sama kohtalo on tarjolla pian muillekin "alkuperäiskansoille" nykymenolla..
Kunhan saksalainen tehokkuus vaihtuu arabialaiseen, niin siinä vaiheessa Saksa tyhjenee lähi-itä/afrikkalaisista.


The top reasons for immigration were for family (48%), employment (19%) and education (5%). Of those who came for family or employment reasons, 72% and 85% respectively came from European countries led by Poland, Romania and Italy.

Only 15% of migrants, half of whom are from the Middle East, came as refugees seeking asylum.
 

Meillä Suomessa aika samankaltainen jako, näennäiseti turviksia ja kiintiöpakolaisia tulee vuodessa vain parituhatta Mutta edellisenä 12 kuukautena on myös 10 000 ensimmäistä oleskelulupaa perusteella perheenyhdistys, joista melkein 2000 afgaaneja, somaleita ja irakilaisia. Vale, emävale, tilasto....
 
Tšetšenialainen turvapaikanhakija ammuttiin Berliinissä, epäilyt Venäjän osallisuudesta heräsivät
Tšetšenian sodassa Venäjää vastaan taistellut 40-vuotias mies murhattiin perjantaina keskellä kirjasta päivää berliiniläisessä puistossa.

Rikospaikkatutkijat keräsivät todisteita tšetšeenimiehen ampumiseen liittyen Berliinin Moabitin kaupunginosassa.(KUVA: PAUL ZINKEN / REUTERS)
Jukka Huusko HS
Julkaistu: 27.8. 22:14


SAKSASSA on herännyt epäilyjä siitä, että Venäjä olisi kytkeytynyt viime perjantaina Berliinissä tapahtuneeseen tšetšeenimiehen epäiltyyn murhaan. Asiasta kertoo saksalainen media ja Britannian yleisradio BBC verkkosivuillaan.

Georgiasta saapunut 40-vuotias turvapaikanhakija Zelimhan Khangošvili ammuttiin kuoliaaksi berliiniläisessä puistossa viime perjantaina. Mies oli taistellut Venäjää vastaan Tšetšenian sodassa. Hän oli jo ainakin kerran aiemmin ollut salamurhayrityksen kohteena.

Saksan poliisi pidätti 49-vuotiaan venäläisen miehen pian murhan jälkeen perjantaina, BBC kertoo. Myös epäilty murha-ase sekä ampujan käyttämä polkupyörä löydettiin pian väkivallanteon jälkeen.

SAKSALAISELLE medialle puhuneet silminnäkijät kertovat, että tappaja lähestyi uhria perjantaina polkupyörällä, ampui häntä kahdesti päähän ja pakeni sitten paikalta. Hyökkäys tapahtui Kleiner Tiergarten -puistossa Moabitin kaupunginosassa perjantaina 23. elokuuta pian puolenpäivän jälkeen.

Poliisi saapui nopeasti paikalle ja pidätti epäillyn, jonka nähtiin heittävän pistoolin, polkupyörän ja muuta todistusaineistoa läheiseen Spree-jokeen, BBC kertoo.

Poliisin sukeltajat löysivät joesta Glock 26 -pistoolin ja polkupyörän, Berliinin valtionsyyttäjävirasto kertoi lauantaina. Viraston mukaan ”48-vuotias Venäjän kansalainen pidätettiin rikospaikan läheisyydestä.”



Epäillyn asunnosta löydettiin suuria rahasummia. Hän oli matkustanut Moskovasta Pariisin kautta Berliiniin vain muutama päivä ennen iskua, ja hänellä oli paluulippu Moskovaan, saksalaismedia kertoo.

TAPAUS on herättänyt kysymyksiä, koska Venäjän tiedetään aiemmin sotkeutuneen salamurhiin ulkomailla. Tunnetuimmat tapaukset ovat Venäjän entisen turvallisuusviranomaisen Aleksandr Litvinenkonmyrkytys 2006 ja Sergei Skripalin myrkytysyritys 2018. Molemmat tapahtuivat Britanniassa.

Berliinin murhan uhri Khangošvili oli taistellut Venäjää vastaan toisessa Tšetšenian sodassa Pohjois-Kaukasuksella 2001–2005. Hän oli kotoisin Georgiasta, mutta oli etniseltä taustaltaan tšetšeeni.

Mies oli paennut Saksaan selviydyttyään salamurhayrityksestä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä 2015. Tuolloin hänen vartalostaan löytyi kahdeksan luotia, mutta hänen henkensä onnistuttiin pelastamaan sairaalassa.

GEORGIALAINENihmisoikeusjuristi Tamta Mikeladze sanoi BBC:lle, että georgialaiset syyttäjät eivät tutkineet salamurhayritystä riittävän hyvin. Hänen mukaansa Khangošvili oli kertonut, että häneen kohdistunut uhka liittyy hänen osallistumiseensa Tšetšenian sotaan.

”Hän oli komentaja ja Tšetšenian presidentin Aslan Mašadovin läheinen liittolainen”, Mikeladze sanoin BBC:lle.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)



MAINOS PÄÄTTYY

”Sotakokemustensa vuoksi Venäjän erikoispalvelu oli hyvin kiinnostunut hänestä. Jotkut hänen tovereistaan tapettiin myös sodan jälkeen.”

Mašadov johti tšetšeenien sissisotaa Venäjää vastaan. Venäjän erikoisjoukot tappoivat Mašadovin ja monia muita kapinallisia yllätyshyökkäyksessä 2005.

Tällä hetkellä Tšetšeniaa johtaa Ramzan Kadyrov, joka on Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen liittolainen. Monia tšetšenialaisia oppositioaktivisteja on salamurhattu ulkomailla viime vuosina.

Väittäisin kyseessä olleen Kadyrovin koplan poistama potentiaalinen kilpailija...
 
Väittäisin kyseessä olleen Kadyrovin koplan poistama potentiaalinen kilpailija...

Mielenkiintoinen uutinen. Uutisessa mainitaan uhrin olleen komentaja ja taistelleen vuosina 2001-2005. Jos syntymävuosi on 1979, kuten iästä saisi päätellä, niin on siinä ollut nuorella miehellä valtaa ja vastuuta. Vaikka en nyt tarkalleen tiedekään, mitä komentaja tässä tapauksessa tarkoittaa.
 
Tuon ampiaispesän siivoamiseen tullaan tarvimaan paljon ulkopuolista apua jos sw päivä joskus tulee.
Ei välttämättä laisinkaan, saksalaisilla on kyllä näyttöjä tehokkuudesta tuolla saralla. Mutta erittäin rumaa jälkeä on odotettavissa joka tapauksessa.

Ylipäätään nykyinen Euroopan tilanne näyttää ikävästi siltä, että rumaa jälkeä on siellä sun täällä tulossa. Se, millä tavalla ja missä vaiheessa, on vielä epäselvää.
 
15-20v päästä noi mamut kun perustaa oman puolueen, niin ne voi ottaa vallan ihan demokraatisesti vaalien kautta.

Tuleeko Saksaan kenties Italialaisten ja Turkkilaista puolue mikä hallitsee koko valtiota? Kielletäänkö muut puolueet jossain vaiheessa? Toisaalta eihän tässä realismia ja logiikkaa tarvita kun kunnolla öyhötellään.
 
Back
Top