miheikki
Greatest Leader
Aika mautonta.
Täällä kun tuollainen ääri-uutisointi aika usein saa aikaan sanktioita. Jos asia vahvistetaan hieman muistakin lähteistä, niin mikä ettei.
Ketään ei nykyään kiinnosta jos kehitysmaalainen tappaa puukolla. Makuvalitukset toimitukseen.
http://beta.oikeamedia.com/o1-7309Copyright (c) 2017 Oikea Toimitus
Päätoimittaja: Jukka-Pekka Rahkonen
Juttuvinkit ja palaute:
[email protected]
Mainostajalle:
Mediakortti
Päätoimittaja
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Päätoimittaja on julkaisun, kuten lehden, verkkosivuston tai radiokanavan, vastaava toimittaja. Suuremmissa lehdissä saattaa olla useampi kuin yksi päätoimittaja, jolloin käytetään yleensä nimitystä vastaava päätoimittaja, jonka lisäksi saattaa olla esimerkiksi varapäätoimittaja, uutispäätoimittaja tai artikkelipäätoimittaja. Suomen laissa päätoimittajan tehtävää vastaavasta roolista käytetään nimitystä vastaava toimittaja.
Päätoimittajan vastuu jakaantuu kolmeen osaan. Hän vastaa mediayhtiön johdolle siitä, että hänen johtamansa media seuraa yhtiön peruslinjaa ja pyrkii asetettuihin tavoitteisiin. Toiseksi päätoimittaja on moraalisessa vastuussa yleisölleen mediansa sisällöstä ja sen luotettavuudesta. Kolmanneksi päätoimittaja on oikeudellisessa vastuussa, jos hänen johtamaansa mediaa syytetään sen julkaiseman sisällön perusteella.[1]
Suomalaisten päätoimittajien yhdistyksen PTY:n käsityksen mukaan sananvapaus on ainoastaan tiedotusvälineen päätoimittajalla. Yksittäisellä toimittajalla ei ole oikeutta julkaista työnantajansa omistaman median nimissä mitä tahansa. Täten päätoimittajan tekemät päätökset siitä mitä julkaistaan eivät rajoita tiedotusvälineen palveluksessa olevien sananvapautta. Päätoimittajan työnantaja, kustantaja, puolestaan saa vaikuttaa päätoimittajaan vain nimittämällä tämän tehtäväänsä ja tai erottamalla.[2][3]
Suomen päätoimittaja on perinteisesti merkinnyt samaa kuin englannin editor in chief, joka on korvautumassa ammattinimikkeellä executive editor. Päätoimittaja johtaa koko tiedotusvälinettä eikä juurikaan puutu käytännön editointityöhön saati määritä sisältöä päivittäin edes yleislinjoiltaan vaan asettaa yleiset suuntalinjat ja määrää tiedotusvälineen linjan. Saksan Chefredakteur (aikaisemmin Hauptschriftleiter, Sveitsissä Chefredaktor) vastaa suomen päätoimittajaa.