Uutisia Saksasta

Mitä järkeä on postata Rönkön twiitejä tänne tusinakaupalla. Joka haluaa Rönkköä seurata, käyköön Twitterissä.
Lapsellista tällainen spammaus.
 
 
1920-30-luvun nationalismi oli aikansa tuote. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, joten samanlaiseen tuskin palataan. Näin hieman kryptisesti ilmaisten.

Esim. tuon ajan juutalaisvihalla oli juuret kaukana historiassa ja viha sai vettä myllyynsä ensimmäisen maailmansodan päätyttyä, kun Saksan juutalaispiirit olivat mielellään kavereita voittajavaltioiden kanssa. Sieltähän ne Hitlerin valtion viholliset- retoriikka sai alkunsa. En oikein näe, enkä usko, että samanlainen voi enää toistua, koska olosuhteet ovat muuttuneet.

Jos nyt jotain pitää arvata, niin veikkaan että tulevaisuudessa syntyy vahvasti eurooppalaisuutta ja länsimaisia perinteitä kunnioittavaa poliittista suuntausta. EU ei välttämättä häviä, mutta taatusti muuttaa muotoaan. Näin siis karkeasti arvoiden. Synkempiä arvioita voi myös heittää...

Onhan Euroopassa joku pienehkö liike, jossa amerikkalainen Lauren Southern on pyörinyt. Mielestäni se on esimerkki siitä, mitä eurooppalaiset pikkuhiljaa alkavat haluta. Eurooppalaiset eivät vihaa toisen EU maan kansalaisia. Sen takia on mielestäni harhaan johtavaa, kun mediassa viljellään nationalismin käsitettä.
1) Antisemitismillä on paljon syvemmät juuret ja Hitlerin antisemitismi ei lähtenyt liikkeelle ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Jos olet lukenut Mein Kampfin tiedät tämän. Se on muuten puistattavan huono, tylsä ja sekava kirja.
2) Kyllä Euroopassa edelleen löytyy paljon toisen EU:maan kansalaisia vihaavia löytyy. Unkari - Romania on vaikea paikka, kuten Puolassa Saksa vieläkin ja Suomessakin löytyy vihaa Ruotsia kohtaan. Ja jos vielä mainitsee Puola-Ukraina parin vaikkei Ukraina kuulu EU:hun.

Alpo Rusi ilmaisi tuon Länsi- ja Itä-Euroopan eron eräässä radio-ohjelmassa todeten että hänelle on toimiessaan vierailevana professorina Liettuassa käynyt selväksi että nämä miehityksestä vapautuneet maat ovat vasta rakentamassa kansakuntaansa, kun Länsi-Euroopassa ollaan "varmempia" omasta kansallisesta identiteetistä, jolloin suhtautuminen on erilaista. Saksa osalta toiminee samanlainen mekanismi Itä-Saksassa.
 
Antifan kieltäminen olisi vaikeaa koska se edustaa "parempaa väkivaltaa".

Sitäpaitsi, jos ns. "natsiongelma" pidetään rajattuna ja äärivasemmisto antifasisteineen aiheuttaa silti epäjärjestystä mm. itsenäisyyspäivän aikoina niin kyllä kansa ymmärtää missä ne kansan viholliset silloin ovat (äärivasemmistossa).
Ei, vaan sen kieltäminen on vaikeaa koska heillä ei ole varsinaista muodollista organisaatiota.
 
Kansallismielisyyden tukahduttaminen vaatii voimakeinoja, valinta on nykyisten päättäjien.

94f.png
 
Pari asiaa:

-Saksassa on lähes "kansalaisvelvollisuus" osoittaa mieltä jos joku pännii ja aina on poliisi vahvasti läsnä.

-Saksassa vasemmisto on sitä mieltä että kaikki jotka ovat vähänkin kriittisiä ulkomaalaisia kohtaan, ovat edes hitusen isänmaallisia ja jopa poliisit ovat natseja. Natsismin pelko on Saksassa iskostettu syvälle selkärankaan.

- Poliisin ylijohto kommentoi usein julkisesti asioita saadakseen jotain, yleensä lisärahoitusta.

-""Ossie's" sind Natzies" sanotaan Länsi-Saksassa.
Eli Itä-Saksalaiset on natseja

-Valtapuolueet pelkäävät AfD.tä, ei sen takia että ne olisivat natseja vaan sen takia että menettävät valtaa ja oman paikkansa.
 
1) Antisemitismillä on paljon syvemmät juuret ja Hitlerin antisemitismi ei lähtenyt liikkeelle ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Jos olet lukenut Mein Kampfin tiedät tämän. Se on muuten puistattavan huono, tylsä ja sekava kirja.

Niin kuin sanoin "juuret kaukana historiassa". 1900-luvun alkupuolella rahoitusmaailma ei ollut kovinkaan in, joten yhteiskunnan 'hylkiöt' ajautuivat pankkiireiksi. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen sotakorvaukset tulivat täysin järkytyksenä saksalaisille. Tämän jälkeen rikkaat juutalaispiirit juhlivat ja tekivät kauppaa voittajavaltioiden edustajien kanssa. Saksalaisia vitutti ankarasti. Lisäksi jossain vaiheessa biletyspaikaksi valittiin sakuille kulttuurillisesti tärkeä paikka. Siinä vaiheessa sakut kävivät erityisen kuumana.

Suomen Saksan suurlähettiläs kirjoittaa näistä tarkasti. Paperit löytyy ja saa nähtäväksi Suomen ulkoministeriön arkistosta.

2) Kyllä Euroopassa edelleen löytyy paljon toisen EU:maan kansalaisia vihaavia löytyy. Unkari - Romania on vaikea paikka, kuten Puolassa Saksa vieläkin ja Suomessakin löytyy vihaa Ruotsia kohtaan. [/QUOTE]

Hiukka veikkaan, että se 20-30-luku oli jonniin verran vihan täytteisempi.

Edit: Esim Weimarin-Saksan demari presidentti kiitteli puolisotilaallista joukkoa nimeltä Freikorps, kun nämä eivät säästelleet verta: ampuivat poliittisia vastustajia kadulle (siihen aikaan kommarit).

Freikorpsin jäsenistöstä muodostui myöhemmin paremmin tunnettu SS.
 
Viimeksi muokattu:
Freikorpsin jäsenistöstä muodostui myöhemmin paremmin tunnettu SS.
Tähän nyt tarkennuksena, että Freikorps oli pikemminkin oikeiston yleinen puolisotilaallinen järjestö.
Natsipuolueellahan oli oma, Freikorpsista irrallinen Sturmabteilung (SA), joka sitten myöhemmin joutui sivuraiteille, kun SS perustettiin - SA oli toki perustettu Freikorpsiin aikanaan kuuluneista jäsenistä, mutta natsipuolueen perustaessa oman puolisotilaallisen järjestönsä natsimieliset loikkasivat pois Freikorpsista. SA oli siis natsien vastine Freikorpsille (vasemmistolla taas oli oma Rotfront), ja SS sitten myöhemmin oli taas valtionhallinnon organisaatio.
Freikorps sitten alistettiin valtiolle natsien päästyä valtaan, kun natsihallinto pakotti sen järjestämään seremonian, jossa liput luovutettiin SA:lle ja SS:lle natsihallinnolle alistumisen symbolina. Pitkien puukkojen yönä sitten melkein koko Freikorpsin johto murhattiin, koska Hitler piti heitä vaarallisina valtansa ja puolisotilaallisen voimansa vuoksi. Hitlerhän piti heitä 1934 pitämässä puheessaan "valtakunnan patologisina vihollisina".
 
Freikorps sitten alistettiin valtiolle natsien päästyä valtaan, kun natsihallinto pakotti sen järjestämään seremonian, jossa liput luovutettiin SA:lle ja SS:lle natsihallinnolle alistumisen symbolina.
Tarkoitat kai kuitenkin rintamamiesten liittoa eli Stahlhelmia?

Punarintama oli kyllä melko puhtaasti Saksan kommunistisen puolueen (KPD) organisaatio, ei koko vasemmiston (siis kansainvälisten sosialistien).
 
https://yle.fi/uutiset/3-10391083

Nyt se on tutkittu: saksalaiset pelkäävät Trumpia enemmän kuin terrorismia

Yhdysvaltain aggressiivinen Amerikka ensin -politiikka on säikäyttänyt saksalaiset. Saksassa pelätään Trumpia jo enemmän kuin terrorismia ja ympäristökatastrofeja.

Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista on tullut saksalaisten suurin pelon aihe. Saksalaisen R+V -vakuutusyhtiön mielipidetiedustelussa lähes 70 prosenttia vastaajista arvioi Trumpin tehneen maailmasta vaarallisemman.

– Trumpin säälimätön "Amerikka ensin" -politiikka, hänen aggressiivinen suhtautumisensa kansainvälisiin sopimuksiin ja kauppaan sekä turvallisuuteen pelottaa väestön enemmistöä, politiikan tutkija Manfred Schmidt arvioi tutkimuksen tulosta.

Heidelbergin Ruprecht Karls yliopiston tutkija Schmidtin mukaan saksalaisten pelkoja lisäävät myös Trumpin voimakkaat hyökkäykset Saksaa ja sen politiikkaa kohtaan.

Trump on toistuvasti arvostellut Saksan maahanmuuttopolitiikkaa ja vaatinut maata lisäämään sotilasmenojaan.
Terrorismin pelko hälventynyt

Edellisvuoden vastaavassa kyselyssä terrorismi oli saksalaisten suurin huoli. Nyt terrorismi oli pudonnut pelkolistalla viidenneksi. Alle 60 prosenttia saksalaisista pitää terrorismia pahimpana pelkonaan.

Trumpin jälkeen seuraavaksi eniten – 63 prosenttia – saksalaiset pelkäävät maahanmuuttoa ja sen aiheuttamia sosiaalisia jännitteitä. Yli 60 prosenttia vastaajista pelkäsi myös sitä, ettei poliitikoilla riitä kyvyt ratkoa ja hallita monimutkaisia ongelmia.

Terrorismin jälkeen seuraavat pelon aiheet olivat euroalueen velkataakka veronmaksajille, poliittiset ja uskonnolliset ääriliikkeet, ilmastonmuutoksen aiheuttamat luonnonkatastrofit ja muut ympäristöongelmat.

Kysely tehtiin kesä-heinäkuussa ja siihen vastasi yli 2 300 saksalaista ympäri maata. Vastaajille esitettiin 21 erilaista kysymystä, joilla pelkoja kartoitettiin.

Uskoo ken tahtoo parin tuhannen saksalaisen otannalla. Ne kysymykset olisi myös kiva tietää.
 
Tarkoitat kai kuitenkin rintamamiesten liittoa eli Stahlhelmia?

Punarintama oli kyllä melko puhtaasti Saksan kommunistisen puolueen (KPD) organisaatio, ei koko vasemmiston (siis kansainvälisten sosialistien).
Aivan. Freikorps (Frei=vapaa) on generinen nimi jolla erilaisia valtiosta vapaita aseistettuja organisaatioita kutsuttiin. Jos esim saksaksi kirjoittaisi heimosodista, niin sanoisi että suomalaiset Freikorpsit siellä sotivat. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen näitä saksalaisia vapaajoukkoja oli Saksan ohella myös Baltiassa.
https://de.wikipedia.org/wiki/Freikorps

Näimme myös vastaavia 2014 Ukrainassa, kun Ukrainan oma armeija ei saanut aikaan taistelevia joukkoja, niin syntyi vapaaehtoispataljoonia, jotka nyttemmin on otettu osaksi Ukrainan armeijaa.
 
Merkkeli ja koko parempi eliitti on nähnyt pikku ukkoja Chemnitzissä kun tiedustelupomo ei niitä ole nähnyt, liberaalimailmanjärjestys vaatii uhrinsa ja totuus taitaa olla yksi niistä
Saksan tiedustelupomo epäilee videota ulkomaalaisten ajojahdista Chemnitzissä huijaukseksi

Ulkomaat7.9. 11.12
FILIP SINGER


Chamnitzissä järjestettiin konsertti 3.9.





STT Helsinki/Berliini

Saksan kotimaantiedustelun (BfV) johtaja Hans-Georg Maassen epäilee, ettei laajalle levinnyt video ulkomaalaiselta näyttävien henkilöiden jahtaamisesta Chemnitzin kaupungissa ole aito. Maassen kertoi perjantaina Bild -lehden haastattelussa, ettei BfV ole löytänyt todisteita verkossa kiertäneen videon aitoudesta.
– On perusteltua syytä uskoa, että tämä on tietoista väärän tiedon levittämistä, mahdollisesti yleisön huomion kiinnittämiseksi pois Chemnitzissä tehdystä surmasta, Maassen sanoo.
Hän ei kerro haastattelussa, kuka mahdollisesti on väärän informaation taustalla.
Ulkomaalaisten takaa-ajoihin on viitannut muun muassa liittokansleri Angela Merkel kommenteissaan Chemnitzin tapahtumista. Video tuli julkisuuteen pian sen jälkeen kun kaupungissa oli puhjennut mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia 26. elokuuta tapahtuneen puukotuksen jälkeen.
Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer on myös todennut, etteivät äärioikeiston mielenosoitukset Chemnitzissä johtaneet väkijoukkojen ajojahtiin ulkomaalaisia kohtaan.
 
 
Back
Top