Uutisia Singaporesta

Teräsmies

Respected Leader
Näinkin päin välillä. :a-smiley:

SINGAPORE - Singapore, which has one of Asia's best-equipped militaries, has raised its national defense budget by 5.4 percent this year, according to government data released Feb. 18.

The government plans to spend S$12.08 billion ($9.5 billion) on defense in the 2011 fiscal year, up from S$11.46 billion the year before.

...

Singapore's economy grew 14.5 percent in 2010, the fastest in Asia. The defense budget is about 5 percent of gross domestic product,
http://www.defensenews.com/story.php?i=5745475&c=ASI&s=TOP
 

BarrelNut

Eversti
Singapore on erittäin mielenkiintoinen maa, todella vauras ja hyvinvoiva tuolla maailmankolkalla. Ja ilmeisen varustautunut suojelemaan itseään alueen muita valtioita vastaan. Singaporen ostovoimakorjattu BKT per capita on reilusti suurempi kuin Suomen ($57,238 vs $34,044). Ja vain viiden miljoonan asukkaan maaksi sillä on melko voimakas puolustuskoneisto, mm. seuraavia:

Kuusi tällaista Formidable luokan stealth-fregattia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Formidable_class_frigate

Kuusi ruotsalaisvalmisteista sukellusvenettä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%B6ormen_class_submarine
http://en.wikipedia.org/wiki/Archer_class_submarine

Ilmavoimilla on lisäksi 62 kappaletta F-16 Block 52 ja 24 kappaletta F-15SG hävittäjiä. Lisäksi on 36 F-5E Tiger II hävittäjää ja 20 kpl AH-64 Apachea. Tutkakoneita löytyy 4 kpl E-2C Hawkeyeä ja 4 Israelilaisella Phalcon tutkalla varustettua Gulfsteam tutkakonetta.

Maavoimilta löytyy 96 + 30 kappaletta Leopard 2SG vaunuja, lisäksi paljon kevyempää ja vanhempaa kalustoa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Singapore
 

koponen

Kenraali
Singaporella on myös vakava kansallinen trauma toisen maailmansodan tapahtumista, puolustusbudjetin korkeaan tasoon sopiva yhteiskuntajärjestelmä, todelliseksi koettu sotilaallinen uhka kapean salmen takana ja sopivia ulkoisia ystäviä joilla intressejä alueella. Todella erikoinen kokemus Kaakkois-Aasian yleiseen meininkiin verrattuna. Kannattaa käydä jos nurkilla liikkuu, muuallakin kuin finanssikeskuksen tornien juurella.
 

Tetra

Respected Leader
Tästä upeasta kaupunkivaltiosta olikin oma aiheensa. Harvalukuiset viestit ovat tosin jo lähes kymmenen vuoden takaa, joten nyt harrastetaan nekrofiliaa. Aiheen otsikon voisi tosin muuttaa "Uutisia Singaporesta".

 
Top