Uutisia Thaimaasta

Tvälups

Ylipäällikkö
Thaimaan pääministeri ei taivu
Mielenosoittajia ammuttu Bangkokissa
Maanantai 2.12.2013 klo 12.38 (päivitetty klo 18.02)

Bangkokilaisen sairaalan johtajan mukaan kaksi mielenosoittajaa Bangkokissa on haavoittunut luodeista. Toinen oli saanut osuman rintaan ja toinen jalkaan.


Mielenosoittajat ja poliisit ottivat maanantaina rajusti yhteen Bangkokissa. Poliisit yrittivät hillitä mielenosoittajia muun muassa kyynelkaasulla, vesitykeillä ja kumiluodeilla. (ZUMAWIRE.COM)
Uutistoimisto Reutersin mukaan loukkaantuneita on ollut yhteensä seitsemän. Sairaalasta ei osattu varmistaa, onko poliisi ampunut luodit.

Viranomaiset ovat myöntäneet käyttäneensä mellakkaesteitä repineitä mielenosoittajia vastaan kumiluoteja, kyynelkaasua ja vesitykkejä. Mielenosoittajat ovat puolestaan heitelleet poliiseja kivillä.

Mielenosoituksissa on kuollut useita ihmisiä ja loukkaantunut yli sata.

Aiemmin Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra lupasi, ettei poliisi vastaisi mielenosoituksiin voimalla.

Shinawatra vakuutti maanantaina, ettei eroa Bangkokin väkivaltaisista mielenosoituksista huolimatta. Yingluckin mukaan perustuslain kunnioittaminen vaatii häntä pysymään virassa.

- Teen mitä tahansa, jotta kansa pysyy onnellisena, mutta pääministerinä minun on toimittava perustuslain mukaisesti, perusteli Yingluck, joka voitti vaalit vuonna 2011.

Pääministeri sanoi myös, että hän olisi jo määrännyt maahan uudet vaalit, mutta mielenosoittajat ja varsinkin heidän johtajansa, entinen apulaispääministeri Suthep Thaugsuban ovat tyrmänneet ajatuksen.

Suthep on vaatinut vallan luovuttamista tiistaihin mennessä suoraan "kansalle" salaisessa kokouksessa, johon pääministerin lisäksi osallistuisivat armeijan komentajat. Hallitus vastasi antamalla Suthepista etsintäkuulutuksen maanpetoksesta epäiltynä. Maanpetoksesta rangaistaan Thaimaassa kuolemalla tai elinkautisella vankeudella.

IL-STT-AFP- REUTERS
 

Tvälups

Ylipäällikkö
9.12.2013 klo 7:00
Thaimaan pääministeri hajottaa parlamentin
Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra aikoo hajottaa maan parlamentin ja järjestää mahdollisimman pian kansanäänestyksen, jotta maan poliittinen kriisi saadaan ratkaistua. Mielenosoitukset ovat jatkuneet.

Pääministeri Yingluck Shinawatra ilmoitti tv-puhessaan maan parlamentin hajoittamisesta ja uudesta kansanäänestyksestä.
Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra aikoo hajottaa maan parlamentin ja haluaa järjestää kansanäänestyksen erityisesti maan pääkaupunkia Bangkokia hallinneiden mielenosoitusten päättämiseksi.

Yingluck ilmoitti, että parasta on antaa valta takaisin kansalle vaalien välityksellä, jotta thaimaalaiset saavat itse päättää miten maan poliittinen kriisi ratkaistaan. Thaimaan mielenosoittajat ovat kuitenkin ilmoittaneet, että he aikovat jatkaa protestointia tästä huolimatta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaiaamun mielenosoitusmarssiin on jo osallistunut arviolta 100 000 ihmistä.

Sunnuntaina Thaimaan pääoppositiopuolueen kaikki kansanedustajat erosivat maan parlamentista.

Suomen ulkoministeriö kehottaa matkailijoita välttämään mielenosoituksia ja väenkokoontumisia ja olemaan varovaisia.

Lähteet:
Reuters, AFP, AP
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 15.1.2014 klo 4:43
Kaksi mielenosoittajaa loukkaantui ampumavälikohtauksessa Bangkokissa
Yön aikana myös entisen pääministeri Abhisit Vejjajivan talo joutui hyökkäyksen kohteeksi, kun joku heitti pienen räjähteen talon piha-alueelle. Välikohtauksista huolimatta tilanne Bangkokissa on rauhallinen.

Bangkokissa ainakin kaksi hallituksen vastaista mielenosoittajaa on haavoittunut aikaisin keskiviikko-aamuna sattuneessa ampumavälikohtauksessa.

Kaupungin hälytyspalvelun mukaan yhtä miestä ammuttiin nilkkaan ja yhtä naista käsivarteen mielenosoittajien valtaamalla kadulla Bangkokin keskustassa.

Ammuskelun nähneen paikallisen miehen mukaan joku ampui noin 30 laukausta tuntemattomasta paikasta kohti mielenosoittajien barrikaadia noin kahden tunnin aikana. Silminnäkijän mukaan tapahtuma-aikaan alueella oli vain vähän mielenosoittajia.

Yön aikana myös entisen pääministeri Abhisit Vejjajivan talo joutui hyökkäyksen kohteeksi, kun joku heitti pienen räjähteen talon piha-alueelle. Poliisin mukaan räjähdys rikkoi talon ikkunoita ja vahingoitti kattoa. Vejjajiva ei ollut paikalla iskun tapahtuma-aikaan.

Välikohtauksista huolimatta tilanne Bangkokissa on rauhallinen.

Lähteet:
AP
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Kranaatti-isku Bangkokissa - useita loukkaantunut

STRINGER/THAILAND
Julkaistu: 17.1.2014 9:32, päivitetty: 17.1.2014 9:43
Useita mielenosoittajia on loukkaantunut kranaatti-iskussa Bangkokissa.

Uutislähteiden mukaan tuntematon hyökkääjä heitti kranaatin mielenosoittajien joukkoon perjantaiaamuna Bangkokin keskustan läheisyydessä.

Mielenosoittajien johtohahmo Suthep Thaugusuban oli pitämässä puhetta protestoijille, kun kuuntelijoiden joukkoon, muutaman sadan metrin päähän hänestä heitettiin kranaatti. ABC Newsin siteeraaman uutistoimisto AP:n mukaan kranaatti olisi heitetty mielenosoittajien keskellä ajaneen lava-auton lavalle.

Bangkokilaisen The Nation –lehden mukaan paikalliset turvallisuushenkilöt ovat kertoneet, että kranaatti heitettiin viereisen talon kolmannesta kerroksesta.

Paikallisen television livelähetyksessä nähtiin useita loukkaantuneita.
Heitä kuljetettiin sairaalaan ambulanssein ja lava-autoin.

Loukkaantuneiden määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Arviot vaihtelevat kahdeksasta hengestä 22 loukkaantuneeseen.

Sanna-Leena Santapakka IS - Reuters
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 19.1.2014 klo 10:22
Taas räjähdys protestipaikalla Bangkokissa – kymmeniä loukkaantunut
Viimeksi perjantaina yksi kuoli ja yli kolmekymmentä ihmistä loukkaantui kranaatti-iskussa. On epäselvää, ketkä tekevät iskuja mielenosoittajia vastaan.

Hallitusta vastustavia mielenosoittajia Lat Phraon alueella Bangkokissa 19. tammikuuta. Kuva: Narong Sangnak / EPA
Melkein kolmekymmentä ihmistä on loukkaantunut hallitusta vastustavien mielenosoittajien protestipaikalla tapahtuneessa räjähdyksessä Bangkokissa.

Toistaiseksi on tiedetä, mikä aiheutti Voiton muistomerkillä sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa tapahtuneen räjähdyksen. Paikallisten sairaalaviranomaisten mukaan 28 räjähdyksessä loukkaantunutta on kuljetettu hoitoon Bangkokin eri sairaaloihin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä olisi ollut kaksi erillistä räjähdystä.

Myöhään lauantaina yksi mielenosoittaja loukkaantui vakavasti, kun asemies avasi tulen mielenosoittajia kohtaan. Viranomaisten mukaan miestä ammuttiin selkää Bangkokin Lad Praon alueella, jossa mielensoittajat pitävät halussaan tärkeää tienristeystä. Ammuttu mies on tehohoidossa.

Myös perjantaina mielenosoitusten yhteydessä tapahtui tuhoisa räjähdys, jossa kuoli yksi ja loukkaantui yli kolmekymmentä ihmisiä. Poliisin mukaan mielenosoittajia heitettiin kranaatilla.

On epäselvää, mikä taho tekee iskuja mielenosoittajia vastaan.

Thaimaan oppositio on osoittanut mieltään pääministeri Yingluck Shinawatran hallitusta vastaan marraskuusta asti. Maanantaina oppositio aloitti protestin, jossa suljettiin Bangkokin keskeiset valtaväylät. Mielenosoittajat ovat myös saartaneet ministeriöitä ja virastoja.

Mielenosoituksien yhteydessä puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut tähän mennessä yhteensä yhdeksän ihmistä ja loukkaantunut satoja.

Lähteet:
AP, AFP, Reuters
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Thaimaan protestit levisivät suomalaisten suosikkirantakohteeseen

IS: 20.1.2014 22:24

Mielenosoittajat sulkivat virastoja valtasivat turistikeskittymän kadut Phuketissa Thaimaassa maanantaina.

Hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat pakottaneet virastoja sulkemaan ovensa Thaimaan Phuketissa.

Phuket on yksi suomalaisten suosimista turistikohteista Thaimaassa.

Phuket Gazette -lehden mukaan protestoijat saapuivat valtion pyörittämän NBT-televisiokanavan toimistolle hieman ennen puoltapäivää.

Kanavan työntekijän mukaan ryhmä huusi iskulauseita noin puolen tunnin ajan.

- Aiomme viettää koko päivän sulkemalla kaikki hallituksen virastot, kertoi protestin järjestäjiin kuuluva Amnuay Kumban lehdelle.

Kaupungintalon lisäksi suljettuna on muun muassa Phuketin työnvälitystoimisto, joka myöntää työlupia myös ulkomaalaisille.

Kumbanin mukaan mielenosoittajat pyytävät, etteivät myöskään ulkomaalaiset työskentelisi nykyhallituksen hyväksi. Heidän toivotaan olevan mukana painostamassa pääministeri Yingluck Shinawatraa, jotta tämä eroaisi.

Ryhmä on kuitenkin luvannut jättää rauhaan lentokentän, bussiterminaalin, sataman, oikeustalon, koulut ja sairaalat.

KUVA: NARONG SANGNAK

Mielenosoittajia Bangkokin kaduilla maanantaina.


"Tilanne rauhallinen turistien kannalta"

Phuket Wan -sivusto kertoo, että marssijat valtasivat myös Phuketin suurimman turistikeskittymän Patongin kadut. Sivuston mukaan mielenosoittajat varoivat kuitenkin toistaiseksi häiritsemästä liikaa liikennettä.

Turistien kerrotaan keskittyneen lähinnä kuvaamaan protestia.

Väkijoukko marssi pääkaupunki Bangkokin protesteissa lauantaina surmansa saaneen taksinkuljettajan muistoksi. Phuketista kotoisin ollut Prakong Choochan, 46, kuoli vammoihinsa sen jälkeen, kun hän oli edellisenä päivänä loukkaantunut mielenosoittajien leirissä tapahtuneessa räjähdyksessä.

Choochanin ruumis kuljetetaan maateitse Phuketiin tiistaina. Phuket Gazetten mukaan väki kokoontui jo maanantai-iltana kunnioittamaan hänen muistoaan Phuket Towniin.

Mielenosoittajat pitävät hallitusta vastuullisena miehen kuolemaan. Protestien odotetaan jatkuvan tiistaina.

Suomalaisista matkatoimistoista Phuketiin tekee matkoja muun muassa Finnmatkat.

- Totta kai seuraamme tilannetta tarkasti. Toistaiseksi rantakohteista ei kuitenkaan ole kiirinyt mitään, mikä vaikuttaisi lomailuun. Tilanne on rauhallinen turistien kannalta, kertoo Finnmatkojen tiedottaja Kaisa Mäki-Kullas.

Myös Bangkokin levottomuudet kiihtyivät viikonlopun aikana.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Thaimaan hallitus julisti maahan hätätilan

IS: 21.1.2014 13:10, päivitetty: 21.1.2014 14:07

HÄTÄTILA Pääministeri Yingluck Shinawatran johtama hallitus julistaa Thaimaahan 60 vuorokautta kestävän hätätilan, kertovat uutistoimistot.

Hätätila tulee voimaan keskiviikkona ja se ulottuu Bangkokiin ja pääkaupungin vieressä sijaitseviin maakuntiin.

Julistuksesta kertoi hallituksen varasisäministeri Visarn Techateerawat tiistaina.

Hätätila antaa turvallisuusjoukoille oikeudet julistaa ulkonaliikkumiskieltoja, tehdä pidätyksiä ilman syytteitä ja kieltää poliittiset kokoontumiset, joihin ottaa osaa yli viisi ihmistä. Lisäksi osa pääkaupungista Bangkokista voidaan sulkea.

Voimankäytöstä ei päätöksiä

Hallituksen työministeri Chalerm Yubamrung kertoi kuitenkin, ettei turvallisuusjoukkoja määrätä tyhjentämään Bangkokin keskustaa sinne kokoontuneista mielenosoittajista. Chalerm on määrätty panemaan toimeen hätätilamääräykset.

- Me emme käytä voimaa. Me emme ole tehneet päätöstä mielenosoitusten hajottamisesta enkä ole julistanut vielä ulkonaliikkumiskieltoa.

Varapääministeri Surapong Tovichakchaikul perusteli hätätilajulistusta näin:

- Hallitus päätti ottaa hätätilamääräykset käyttöön saadakseen tilanteen hoitoonsa ja turvatakseen lakien täytäntöönpanon, varapääministeri sanoi AFP:n mukaan.

KUVA: Christophe Archambault

Hallitusta vastustavien keltapaitojen johtaja Suthep Thaugsuban esiintyi joukkojensa edessä tiistaina Bangkokissa.


Oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban julisti Bangkokin "suljetuksi" viikko sitten. Mielenosoittajat ovat siitä lähtien tukkineet joukon tärkeitä liikennesolmuja Bangkokissa ja yrittäneet estää hallituksen työskentelyä.

Oppositio boikotoi ennenaikaisia parlamenttivaaleja, jotka Yingluck on määrännyt pidettäväksi 2. helmikuuta. Pääministerin johtaman valtapuolueen uskotaan voittavan vaalit.

KUVA: RUNGROJ YONGRIT

IS-Reuters

Mitä oppositio oikein haluaa?
Opposition keltapaitaliikettä johtava Suthep Thaugsuban on entinen demokraattisen puolueen kansanedustaja ja ministeri, joka oli perustamassa protestit järjestänyttä Kansan demokraattista uudistuskomiteaa.

Monet liikkeen kannattajat ovat vanhakantaisia kuningasmielisiä, jotka kuuluvat Bangkokin ja maan eteläosien keskiluokkaan. Liikkeen tunnusväri on keltainen.

Joukkoliike vaatii pääministerin eroamista heti ja väliaikaisen "kansanneuvoston" nimittämistä hallitsemaan maata. Neuvoston tehtävänä olisi aloittaa laajat poliittiset uudistukset.

Protestoijat uskovat, että pääministeri Yingluck Shinawatra on yhä veljensä, ex-pääministeri Thaksin Shinawatran käskyläinen. Protestiliike suivaantui erityisesti Yingluckin esittämästä armahduslaista, joka olisi sallinut Thaksin kotiinpaluun.

Yingluck on jo taipunut luopumaan armahduslaista ja hajottamaan parlamentin. Uudet vaalit on määrä pitää 2. helmikuuta. Tämä ei kuitenkaan riitä Suthepille.

Yingluck on edelleen suosittu ja hän todennäköisesti voittaisi ennenaikaiset vaalit. Hallitusta kannattavat niin sanonut punapaidat ovat pääosin Thaimaan pohjoisosan maaseutuväestöä ja Bangkokin työväestöä.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Lehti: Matkustamista Thaimaahan alettu rajoittaa
Keskiviikko 22.1.2014 klo 06.10 (päivitetty klo 07.56)

Thaimaahan matkustamista on alettu rajoittaa ulkomailla viime päivien levottomuuksien vuoksi.


(ZUMA24.COM)


Bangkok Postin mukaan Hong Kong kehottaa asukkaitaan välttämään matkustusta Thaimaahan ja etenkin pääkaupunkiin Bangkokiin. Singapore Airlines puolestaan ilmoitti peruvansa yli 20 lentoa kaupunkiin levottomuuksien takia.

Lehden mukaan Bangkokissa mielenosoittajat ovat lisänneet turvatoimiaan. Protestoijat ovat muun muassa rakentaneet itselleen bunkkereita suojautuakseen mahdollisilta räjähteiltä.

Protestipaikoille on viime päivinä tehty hyökkäyksiä.

Thaimaan hallitus julisti eilen Bangkokiin 60 päivää kestävän poikkeustilan, jonka on määrä alkaa tänään.

Poikkeustila antaa viranomaisille lisävaltuudet muun muassa kieltää poliittisia kokoontumisia, määrätä ulkonaliikkumiskieltoja ja sensuroida tiedotusvälineitä.

Oppositio on osoittanut Bangkokissa mieltään jo yli kahden kuukauden ajan. Protestit olivat sujuneet viime viikonloppuun saakka pääosin rauhanomaisesti.

STT-AFP-REUTERS
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Mellakointi alkanee rauhoittua, sillä:

63 kuollut - tästä syystä kylmyys tappaa nyt Thaimaassa

Thaituristi ihmetteli jäätynyttä ruohikkoa kansallispuistossa Phetchabunin provinssissa Pohjois-Thaimaassa.
EPA is 24.1.2014 13:57
Thaimaassa aiemmin vuosia asunut matkailutoimittaja Antti Helin ei ole koskaan kokenut maassa näin pitkään jatkunutta kylmyyttä.

Varsinkin Thaimaan pohjoisosissa, mutta myös idässä ja osin keskiosissakin on menehtynyt ihmisiä poikkeuksellisen pitkään jatkuneen kylmän kauden vuoksi. Kylmyyteen on menehtynyt viimeisimpien tietojen mukaan 63 ihmistä, joista pääosa on ollut miehiä. Nuorin menehtynyt on ollut pieni vauva.

Pakkasen paukkuessa Pohjolassa on vaikea ymmärtää, miksi kylmyys tappaa Thaimaassa, jossa lämpötila käy pakkasen puolella vain muutaman kerran ja silloinkin vain pohjoisen korkeimmilla vuoristoalueilla.

Kysyimme asiaa matkailutoimittaja Antti Heliniltä. Hän on asunut Thaimassa neljä vuotta, matkustaa maahan vieläkin säännöllisesti ja pitää yllä www.minnethaimaassa.com -opasta.

Hän kertoo kostean usvan lisäävän kylmyyttä maan pohjoisosissa.

- Eihän ihmiset ole osanneet varustautua millään tavalla paikallisella mittapuulla mitattuna näin kovaan ennätyskylmään. Ei ole lämpimiä vaatteita, ei ole tietoa kerrospukeutumisesta, eikä taloja ole rakennettu kylmää vastaan, sähköpostin kautta tavoitettu Helin kertoo.

Kylmään ei
osattu varautuaParhaillaan Nepalissa asuva Helin uskoo osasyynä kuolemiin olevan myös sen, ettei näin pitkään kylmään ole osattu varautua, eli lämmintä vaatetta ja peittoja ei ole ehkä varattu riittävästi edes kauppoihin. Thaimaan viranomaiset ovat uutistoimisto AP:n mukaan ilmoittaneet kiertävänsä köyhimmillä alueilla jakamassa huopia lämmikkeeksi.

- Thaimaan terveysviranomaisten mukaan kuolemat ovat johtuneet siitä, että uhrit ovat jo olleet valmiiksi sairaita ja heikossa kunnossa, ja heidän tilaansa kylmyys on pahentanut. Tätä pitäisin todennäköisimpänä syynä kuolemiin, Helin arvelee.

- Myös viinalla voi olla osuutta asiaan – vuoristossa ovat paikalliset tavanneet lämmitellä kylmänä kautena erilaisia kotipolttoisia juomalla. Eli on luotettu väärään lämmikkeeseen, hän jatkaa.

Helin asui Thaimaassa neljä vuotta, eikä kokenut siellä koko aikana mitään vastaavaa. Hänen mukaansa kylmin aika kestää yleensä vain pari viikkoa, eivätkä lämpötilat silloinkaan ole usein lähellä nollaa, kuten ne nyt ovat olleet. Kylmää on myös kestänyt jo kolme kuukautta.

Suomalaisten suosimat lomakohteet sijaitsevat pääosin maan eteläosissa, jossa lämpötilat ovat edelleen hellelukemissa. Pohjoisen suosituin lomakohde lienee Thaimaan toiseksi suurin kaupunki Chiang Mai.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Oppositiojohtaja sai luodin päähänsä Bangkokissa
il Sunnuntai 26.1.2014 klo 06.34 (päivitetty klo 11.53)

Thaimaan mielenosoittajien johtohahmoihin kuuluva mies on ammuttu Bangkokissa, kertovat oppositiolähteet.


Mielenosoitukset ovat jatkuneet Bangkokissa pitkään. (ZUMA PRESS)

(ZUMA PRESS)
Samassa ammuskelussa haavoittui ainakin viisi muuta ihmistä.

Mielenosoittajien mukaan Suthin Taratin sai luodin päähänsä pitäessään puhetta pakettiauton lavalla Bangkokin lähiössä. Tarkempia tietoja laukaustenvaihdosta ei heti ollut käytettävissä.

Yhteensä liki kolme kuukautta kestäneiden mielenosoitusten aikana on saanut surmansa kymmenen ihmistä ja sadat ovat haavoittuneet.

Bangkokissa on tänään yritetty äänestää ennakkoon parlamenttivaaleissa laihoin tuloksin. Mielenosoittajat ovat estäneet pääsyn valtaosaan äänestyspaikoista, ja viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan ne.

- Ainakin 34 Bangkokin 50 äänestyspaikasta on suljettu, sanoi vaaliviranomaisten edustaja Puchong Nutrawong. Ennakkoäänestys on jouduttu keskeyttämään mielenosoitusten vuoksi myös ainakin kymmenessä maakunnassa muualla maassa.

Thaimassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit ensi viikon sunnuntaina. Oppositio ei hyväksy vaaleja, vaan vaatii vallan välitöntä luovuttamista edustajilleen.

STT-AFP-Reuters
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Bangkokin keskustassa räjähdys
Sunnuntai 23.2.2014 klo 12.44 (päivitetty klo 12.56)

Thaimaassa Bangkokin keskustassa on räjähtänyt pommi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin 16 ihmistä on loukkaantunut hallituksenvastaisessa protestissa Bangkokissa.

Mahdollisista kuolonuhreista ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisi ei ole vielä pystynyt vahvistamaan räjähdyksen syytä.

Aiheesta lisää hetken kuluttua.

IL-STT
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 28.2.2014 klo 18:13
Thaimaan oppositio aikoo supistaa mielenosoituksiaan
Mielenosoittajat vetäytyvät pääkaupungissa Bangkokissa monista mielenosoituspaikoistaan, sanoo oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban. Mielenosoitukset pääministeri Yingluck Shinawatraa vastaan kuitenkin jatkuvat.

Thaimaan oppositio aikoo vähentää merkittävästi läsnäoloaan pääkaupungin Bangkokin kaduilla. Oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban sanoo, että mielenosoittajat vetäytyvät useista mielenosoituspaikoistaan ja keskittyvät maanantaista alkaen Lumpini-puistoon.

Pääministeri Yingluck Shinawatran vastustajat ovat osoittaneet Bangkokissa mieltään marraskuusta asti ja mielenosoittajat ovat miehittäneet yli kuukauden ajan Bangkokin keskeisiä risteysalueita.

Mielenosoitusten yhteydessä puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut 22 ihmistä. Satoja on loukkaantunut.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet viime päivinä. Samaan aikaan Yingluckin tukijoiden uhkaukset katujen valtaamisesta takaisin ovat lisääntyneet. Suthep sanoi puheessaan, etteivät he vetäydy siksi, että hallitus haluaa häätää heidät vaan kunnioituksesta asukkaita kohtaan. Mielenosoittajat aikovat hänen mukaansa jatkaa toimia hallituksen virastojen sulkemiseksi ja Yingluckin suvun liikeyritysten häiritsemiseksi.

Lähteet:
AP, AFP
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 26.4.2014 klo 8:38
Kolme poliisia kuoli pommi-iskussa Thaimaassa
Isku tehtiin muslimienemmistöisessä Pattanin maakunnassa, jossa kapinalliset ovat taistelleet hallitusta vastaan vuosikymmenen ajan.

Thaimaan eteläosassa kolme poliisia on kuollut ja 20 ihmistä haavoittunut pommi-iskussa, viranomaiset kertovat. Isku tehtiin muslimienemmistöisessä Pattanin maakunnassa, jossa kapinaliset ovat taistelleet hallitusta vastaan vuosikymmenen ajan.

Kauko-ohjattu pommi räjähti lähellä poliisin tarkastuspistettä Sai Burin alueella perjantai-iltana paikallista aikaa.

Pääministeri Yingluck Shinawatran turvallisuusneuvonantajan mukaan alueella on nostettu viranomaisten valmiustilaa, koska pian tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun moskeijaan tehty isku tappoi Pattanissa 32 kapinallista.

Kolmessa eteläisessä maakunnassa toimivien kapinallisten ja hallituksen väliset rauhanneuvottelut ovat jumiutuneen sen jälkeen, kun Thaimaa ajautui poliittiseen kriisiin opposition aloitettua mielenosoitukset Yingluckia vastaan.

Yingluckin neuvonantaja Paradorn Pattanatabut arvelee, että neuvottelujen keskeytyminen on saanut kapinalliset käyttämään hyväkseen protestien aiheuttamaa hallituksen heikkoutta.

Etelä-Thaimaan väkivaltaisuuksissa on vuosikymmenen aikana kuollut yli 6 000 ihmistä, pääosin siviilejä.

Monet Etelä-Thaimaan islaminuskoiset malaijit syyttävät viranomaisia laajoista ihmisoikeusloukkauksista sekä siitä, etteivät nämä kunnioita heidän uskontoaan, kulttuuriaan ja kieltään. Enemmistö thaimaalaisista on buddhalaisia.

Lähteet:
AFP
 

hansai

Supreme Leader
Pelastusoperaatio etenee..
BBC: Thaimaalainen nuorten jalkapallojoukkue löydetty elossa luolastosta
Kaikki 12 poikaa ja heidän valmentajansa ovat elossa.
Ulkomaat
2.7.2018 klo 18:52

Pongmanat Tasiri / EPA-EFE

Aishi Zidan

@aishizidan

Thaimaassa luolastoon kadonnut nuorten jalkapallojoukkue on löydytty elossa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC(siirryt toiseen palveluun). Joukkuetta on etsitty yhdeksän päivää.

Kaikki 12 poikaa ja heidän valmentajansa ovat paikallisten viranomaisten mukaan elossa.
https://yle.fi/uutiset/3-10285390?origin=rss
https://yle.fi/uutiset/3-10285390
 
Thaipojat loukussa 2,3 kilometrin syvyydessä – lääkintä- ja ruokahuolto aloitettu
Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen lääkintämiehet ovat vieneet loukussa olevalle jalkapallojoukkueelle ruokaa ja lääkkeitä.


https://yle.fi/uutiset/3-10285601

Loukussa olevat thaipojat opetetaan sukeltamaan – ruokaa viedään luolaan kuukausien tarpeisiin
Thaimaan luolastossa loukussa olevalle 12 pojalle ja heidän jalkapallovalmentajalleen aiotaan antaa sukellusopetusta, jotta joukkue saadaan pelastettua vedenalaisesta luolastosta. Asiasta kertoo Thaimaan armeija.
Lisäksi joukkueelle kuljetetaan ruokaa ainakin neljän kuukauden tarpeisiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10285612
 
Top