Uutisia Tsekeistä

RKSTAK

Ylipäällikkö
Tsekissä sattunut ammuskelu.

http://yle.fi/uutiset/useita_kuollut_ammuskelussa_ravintolassa_tsekissa/7826858
Useita kuollut ammuskelussa ravintolassa Tšekissä

Tšekissä ainakin kahdeksan ihmistä on saanut surmansa ravintolassa tapahtuneessa ammuskelussa. Myös ampuja on sisäministeri Milan Chovanecin mukaan kuollut.

Ammuskelu tapahtui Uherský Brodin kaupungissa Tšekin itäosassa. Kaupungin pormestarin Patrik Kuncarin mukaan ampuja oli paikallinen noin 60-vuotias mies, joka kärsi mielenterveysongelmista.

17 000 asukkaan Uherský Brod sijaitsee noin 300 kilometrin päässä pääkaupungista Prahasta.

Lähteet:
Reuters, AFP
 
Asiaan mitenkään liittymätön yksityiskohta: ko. kaupungissa on Česká zbrojovkan (CZ) tehdas.
 
Jääkiekon MM kisojen varjolla maahan pääsi monenlaista desanttia.

Onko se kahden moottorin kone sittenkin suuremman kustannuksen väärti ? Mitä olette mieltä ? Toisaalta ei se auta jos polttoaineessa on jotain vikaa.
 
Expressenin mukaan laskeutuminen epäonnistunut. Jännästi runko poikki, vaikka molemmat pilotit hypänneet (ei siis irrotettu romusta).

645@70.jpg


http://www.expressen.se/nyheter/ungerskt-gripenplan-har-kraschat/
 
Expressenin mukaan laskeutuminen epäonnistunut. Jännästi runko poikki, vaikka molemmat pilotit hypänneet (ei siis irrotettu romusta).

645@70.jpg


http://www.expressen.se/nyheter/ungerskt-gripenplan-har-kraschat/

[provo]Breaking news! Gripenin runko ei kestä tupla-heittoistuinhyppyä! [/provo]

Onko tuossa mahdollisesti tultu liian kovaa alas, ja ohjaajat ovat hypänneet tajuttuaan tilanteen? Vai onko lasku mennyt pitkäksi?

Google Translaten osittainen käännös uutisesta:

Unclear aetiology
In connection with the landing, the crew have lost control of the two-seater plane and failed to slow down. It is unclear what this was, according to the airport's spokesman Tomas Maruscak.

- Right now it is not possible to determine whether it was the pilot who caused it, or if there is a technical fault, he told Czech Television according to Czech news website Idnes .

"According to the routines"
The Defence Ministry's view is that everything works according to the routines.

- Right now I can only say that the aircraft slid off the runway. The pilots ejected in accordance with the provisions. If the plane is uncontrollable or serious accident threatens, they must leave it. Both are doing well and nothing dramatic happened, says spokesperson Petr Medek to Idnes.

The accident will now be investigated by military authorities, said Magdalena Dvorakova the Czech General Staff.

After the pilots turned utskjutningsfunktionen so should the plane have continued until the runway and eventually landed in the safety net that takes over when the track ends, writes Svenska Dagbladet.
 
Kyseessä oli Unkarilaisten kone. Ilmeisesti käynnissä oli harjoitus Ruotsin, Tsekin ja Unkarin ilmavoimien kesken (kaikki käyttävät gripeniä), kun onnettomuus tapahtui. Paikalla oli myös Thaimaalaisia lentäjiä.

Käännös Unkarilaisesta lehdestä:
Tomáš Maruščák, lentokentän tiedottaja kertoi Tsekin uutinen vuonna, että kone ei ole jarruttaa."Tällä hetkellä emme voi sanoa, että se oli lentäjä virhe tai tekninen syy meghibásodásból onnettomuus tapahtui. Kone laskeutui niityllä vieressä kiitotien. "Tiedottaja ei voinut sanoa, kuinka kauan säilyy sulkemisen lentokentällä. Toisen koneen joka tuolloin onnettomuuden olivat ilmassa, ohjata muille lentokentille.
http://index.hu/belfold/2015/05/19/lezuhant_egy_magyar_gripen_csehorszagban/(Uutinen Unkariksi)

Unkarilla oli alunperin 14 gripeniä, joista kaksi oli kaksipaikkaisia.

WLK5b553e_P201505190566901.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Sehän on mennyt ihan mukkelis makkelis. :) Tsekit ovat hieman lipsuneet väärässä paikassa, on näköjään jäänyt rutiinitestit ja huollot hoitamatta. Eikä tainnut olla verkkoa kentän päässä, joka kenties olisi pelastanut koneen?
 
Viimeksi muokattu:
Sehän on mennyt ihan mukkelis makkelis. :) Tsekit ovat hieman lipsuneet väärässä paikassa, on näköjään jäänyt rutiinitestit ja huollot hoitamatta. Eikä tainnut olla verkkoa kentän päässä, joka kenties olisi pelastanut koneen?
Näyttäisi tekniseltä vialta. Näkee jo jäljistäkin että kone kulki suorassa kunnes saapui kumpareen päälle, ajautui märällä nurmella sivuluisuun ja lopulta pyörähtäen ympäri.

May.jpg~320x480
 
Näyttäisi tekniseltä vialta. Näkee jo jäljistäkin että kone kulki suorassa kunnes saapui kumpareen päälle, ajautui märällä nurmella sivuluisuun ja lopulta pyörähtäen ympäri.

May.jpg~320x480
Huihai. 7 gripeniä on tuhoutunut onnettomuuksissa, 2 testeissä ja 5 operatiivisessa ja niitä on valmistettu jotain 250 kappaletta. Sinällään hävittäjäkoneelle aika pieni luku. F16 on romutettu lunastuskuntoon jotain 350 kertaa, toisaalta onpa niitä valmistettukin 4500 kappaletta ja osa on rysähtänyt alas sotatoimialueilla. Ainakin onnettomuustilastoissa Gripen on laatukone amerikkalaiseen verrokkiinsa nähden, vaikka sitä olisikin käytetty puolet lyhyemmän aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Asenne on täysin kohillaan... toisin kuin muissa europaan "sivitysvaltioissa"


Tshekin presidentti jyrähti siirtolaisille: "Kukaan ei kutsunut teitä tänne"


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015080220122618_ul.shtml

Tshekin presidentti Milos Zeman puhutteli sunnuntaina laittomia maahanmuuttajia tiukkaan sävyyn.

- Kukaan ei kutsunut teitä tänne. Nyt kun olette täällä, teidän on kunnioitettava meidän sääntöjämme, kuten me noudatamme teidän sääntöjänne teidän maissanne. Jos ette pidä siitä, lähtekää, hän sanoi haastattelussa Blesk-lehden verkkosivulla.

Taustalla on perjantainen tapaus, jossa noin sata karkotusta odottavaa yritti paeta majapaikkanaan toimineesta keskuksesta. Paikalle kutsutut poliisit käyttivät kyynelkaasua. Viranomaisten mukaan osa pakoa yrittäneistä vahingoitti keskusta.

Sisäministerin mukaan pakenijat yrittivät todennäköisesti päästä Saksaan.

Perjantaina julkaistun kyselyn mukaan yli 70 prosenttia tshekeistä vastustaa siirtolaisten vastaanottoa. Maa on luvannut ottaa vastaan 1 500 pakolaista vuoteen 2017 mennessä.
 
Tsekki on uusimassa keskimatkan (20-50 km) ilmatorjuntaa.

Mielenkiintoinen kilpailu, hintaluokka kokonaisuudessaan $250 miljoonaa, joka sisältää n. 10 patteria (125 milj) ja erikseen kilpailutettavat 3D tutkat (toinen 125 milj).
Vanha systeemi oli ikääntynyt SA-6.


http://www.defensenews.com/articles...tition-for-czech-republic-air-defense-systems
(otsikko on väärä, niitä on neljä)

http://www.janes.com/article/65230/czech-mod-seeks-western-sam-system-to-replace-sa-6sJärjestelmän on tarkoitus liikkua Tatra ajoneuvojen päällä. Ohjuskisassa on vielä neljä toimittajaa, tutkassa ilmeisesti vain Saab ja Thales, tosin Spyderillä lienee oma tutkansa.

Lockheed Martin & MBDA (MEADS hit-to-kill ohjus eli pelkkä törmäysvaikutus. Luultavasti kilpailun paras vaihtoehto risteilyohjusten torjuntaan. Meads on Patriotit korvaava moderni systeemi)

Kongsberg (NASAMS II, mutta kykeneekö ampumaan suoraan Tatran päältä? Miksi meillä on irtokontit? Ilmeisesti Amraam-D tutkaohjus hakusessa )

Rafael (Spyder, tähän löytyisi myös stealth-koneet jotenkin huomaava L-alueen tutka EL/M-2106 ! Ohjuksia on sekä IR että tutkahak. Ohjukset käy myös lentokoneisiin)

Diehl (maasta ammuttava uudistettu IRIS-T, joka käy myös lentokoneisiin, helikoptereihin ja laivoihin, käy myös luukkujen taakse stealth-koneisiin datalinkin ansiosta)
IRIS-T yhdistää ikään kuin Stingerin ja Sidewinderin. IR-ohjus.


Jos tutka on tarkka, niin periaatteessa ohjuksessa ei tarvisi olla mitään omaa hakupäätä. Pelkkä kuunteleva datalinkki voisi riittää. Näissä ilmeisesti kuitenkin on.

Minulle uutta tietoa oli, että myös IR-ohjuksia voi nykyään ampua luukun takaa. Niille vaan kerrotaan maalin summittainen sijainti datalinkillä.
 
Tsekeissä on ensi viikonloppuna parlamenttivaalit, joista ei Suomen laatumediassa luultavasti hiiskuta sanallakaan. Vaalit nimittäin voittanee euromarsuja pohjattomasti halveksiva ja tsekkien etuja ajava Babis. Brittimedian tavoittama asianajaja tiivistää itsestään ylpeän kansan viestin:

"Prahassa asuva 38-vuotias asianajaja Pavel Ricka: EU ei tuo minulle mitään. Sitä johtavat hyvin kommunistiset ajattelijat. He haluavat säännellä kaikkea."

Mitä tuohon voisi olla lisättävää? Kenties Petteri Orpo voisi lausua jotain monikulttuurin ihanuudesta? Joka tapauksessa - mark my words - Suomen laatumediassa ei Tsekin parlamenttivaaleista tai eurohöperöiden tappioista kerrota mitään. Tai ehkäpä eurohöppänät voittavat - kaikkien yllätykseksi. Missähän se Viherkokoomuksen jäsernhakemus taas olikaan...?

Pahoittelen vain yhtä lähdettä, mutta se on yleensä ollut ihan ok. http://www.express.co.uk/news/world...poll-Andrej-Babis-ANO-EU-eurozone-eurosceptic
 
Euroopan Trump sai vaalivoiton. Mies lupaa kitkeä korruption ja häntä itseään epäillään korruptiosta... :D

https://yle.fi/uutiset/3-9895020

Populistimiljardöörin ANO-puolue nousemassa vaalivoittoon Tšekissä
Kansalaisdemokraattipuolue ODS ohitti EU-vastaisen SPD:n.

21.10.2017 klo 17:14päivitetty 21.10.2017 klo 19:20
13-3-9890600.jpg

Ano-puolueen johtaja Andrej Babis tapasi kannattajiaan Prahassa syyskuun 28. päivä 2017.Martin Divisek / EPA
6
Miljardööri Andrej Babisin ANO-puolue on voittanut Tšekin parlamenttivaalit selvällä enemmistöllä. Äänistä on laskettu nyt 98,7 prosenttia.

ANO on tällä hetkellä saamassa 29,8 prosenttia annetuista äänistä. Laskennan loppupuolella toiselle sijalle nousi keskustaoikeistolainen kansalaisdemokraattipuolue ODS 11,2 prosentin ääniosuudella.

Kolmantena on 10,8 prosentin kannatuksella EU- ja islamvastainen Vapaus ja suora demokratia eli SPD-puolue.

Tšekin Trumpiksi kutsutun Andrej Babisin kampanja on keskittynyt veronalennuksiin, EU-kriittisyyteen ja korruption kitkemiseen.

Babisia itseään tutkitaan korruptiosta. Hänen epäillään ottaneen laittomasti vastaan kaksi miljoonaa euroa EU-tukiaisia ennen poliittista uraansa. Babis on kiistänyt syytökset.

Murskavoitto antaa Babisille vahvan mandaatin muun muassa laskea veroja ja kiristää maahanmuuttoa. Vaalituloksen myötä ANO voi halutessaan muodostaa kahden puolueen koalitiohallituksen.

Pääministerin puolueelle tappio
Nykyisen pääministerin Bohuslav Sobotkan sosialidemokraattien äänisaalis on jäämässä 7,4 prosenttiin. Kyseessä on puolueen heikoin vaalitulos sitten vuoden 1993, jolloin Tšekki ja Slovakia erkanivat toisistaan.

ANO ja sosialidemokraatit sekä kolmas puolue istuvat tällä hetkellä hallituksessa. ANOn varapuheenjohtajan Jaroslav Faltynekin mukaan puolue todennäköisesti haluaa neuvotella ensimmäisenä sosialidemokraattien kanssa uuden hallituksen muodostamisesta.

Sosialidemokraattien johtajaa Milan Chovanec ilmoitti lauantaina, että puolue on valmis osallistumaan seuraavan hallitukseen. Chovanec sanoi, että puolue ei kuitenkaan lähde hallitukseen, jonka poliitikoille on tulossa rikossyytteitä.

Myös Faltynekin osuutta tutkitaan Babisin korruptiojutussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Back
Top