Uutisia Turkista

Turkin oppositio lupailee EU ja NATO suhteisiin korjausta

Turkey’s opposition is confident it can unfreeze European Union accession talks and will end Ankara’s veto on NATO membership for Sweden and Finland, if it beats President Recep Tayyip Erdoğan in the hotly contested upcoming elections
 
UPDATE: According to Turkish opposition media, the wife of President Erdogan and family members have been asked to come to the hospital.

Sama lähde
 

Turkilla on nyt oma taistelukone – Miehitetty hävittäjäkalusto kehitteillä​Turkin kehittyvä ilmailuteollisuussektori on saavuttanut taas yhden virstanpylvään, kun maan oma suihkuharjoitus- ja kevytrynnäkkökone teki ensilentonsa.

Turkish Aerospace Industriesin (TAI) valmistama Hürjet-kone teki ensilentonsa Ankaran lähistöllä 23. huhtikuuta.

Hürjetin ja drone-tuotannon lisäksi Turkki kehittää omaa monitoimihävittäjää TF-X-projektissaan.
 
Erdoganin vatsavaivat helpottaneet. Lienee paskankäry ollut melkoinen.
 
Toivottavasti diktaattori lähtee vaihtoon. En tosin ole perehtynyt vastaehdokkaaseen.

Onko kellään tietoa vastaehdokkaan Ukrainan sota ja Ruotsin NATO kannoista ?

Kılıçdaroğlu on ainakin julkisesti sanonut, että kannattaa Ruotsin päästämistä Natoon, mutta tiedä sitten, että onko hänen lupauksillaan sen suurempaa arvoa kuin Erdoğaninkaan lupauksilla.

Muutenkin voi olla pieni ihme, jos sulttaani oikeasti lähtee vaihtoon siten, että vastaehdokas saa enemmän ääniä vaaleissa. Erdoğan on sen verran johdonmukaisesti rakentanut diktatuuria Turkkiin ja pyrkinyt ottamaan yhteiskunnan eri osa-alueet kontrolliinsa (mukaan lukien oikeuslaitos), että keinoja luulisi löytyvän vallassa pysymiseen.
 

Arvio että Erdogan voittanee toisen kierroksenn


”Kuten aina ennenkin, opposition jakautuminen kurdeihin/vasemmistoon ja toisaalta nationalisteihin, auttaa pitämään Erdoğanin vallassa.”
 
Back
Top