Uutisia Uudesta-Seelannista

Nikhris

Majuri
Uudessa-Seelannissa on sattunut hyvin tuhoisa ammuskelu. Henkilöt maastopuvuissa rynnivät ammuskellen moskeijassa. Tapahtunutta live streamattiin Facebookkiin - itse olen tästä nähnyt pätkiä ja on kyllä vastenmielisen näköistä - tekijä ampuu ihmisiä vaikka makaavat maassa ja ruumiita on paljon (en pistä linkkiä tähän, koska todella vastenmielistä kaikin tavoin; etsikää ja katsokaa itse jos välttämättä haluatte). Teosta on pistetty manifesti internettiin. Jokseenkin Norjan Breivik-tyyppinen tapaus tämä tässä tekijöiltä Uudessa-Seelannissa.

https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12213039

Gunmen storm mosques in Christchurch, dozens feared dead in multiple shootings

KEY POINTS:

• Reports gunman opened fire inside mosque in Christchurch's Hagley Park

• Man describes running for his life as at least two gunmen opened fire

• A second shooting has occurred at a mosque in suburb of Linwood


• One gunmen believed to be Australian

• Police tell everyone in centre city to stay indoors

• All schools and council buildings are in lockdown

Gunmen have opened fire at mosques in Christchurch, with dozens feared killed and police urging residents to stay indoors.

A dead body has been seen lying near Al Noor Mosque in central Christchurch and a second gunman has been seen near Linwood Masjid mosque. One of the gunmen filmed as he shot victims.

One of the gunmen is believed to be an Australian who has written a 37-page manifesto declaring his intentions.

Tapaus kyllä on todella tuhoisa. Ei ollut (ainakaan en löytänyt) Uutisia Uudesta-Seelannista ketjua, niin tein nyt tähän. Modet voivat siirtää tämän jos haluavat.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisemmin yksi käytetyistä aseista.

846616ea09fe064084624ff32eb9574c
 
Viimeksi muokattu:
Katsoin murhavideon. Peribrittiläisen näköinen ampuja. Videolla toimi yksinään.
 
Todella ikävää ja sairasta, mutta toisaalta en yllättynyt. Toisinaan tämäntapaisilla tempauksilla fantasioitu maahanmuuttokriittisimmillä palstoilla ihan suomeksikin ja puhuttu, että kauaa ei enään suostuta seuraamaan sivusta, ja nyt vain odotellaan "jahdin" alkamista. Nyt ilmeisesti sattunu semmoiset ääriöyhöt saamaan tarpeekseen
 
Viimeksi muokattu:
HS seuraa: Useita kuollut Uudessa-Seelannissa moskeijoihin tehdyissä iskuissa
Suomalaismies oli syömässä moskeijan lähettyvillä iskun aikaan.

Ammuskelussa loukkaantuneita vietiin hoidettavaksi sairaalaan perjantaina Christchurchissa. (KUVA: REUTERS TV)
Petteri Tuohinen HS
Julkaistu: 15.3. 5:18 , Päivitetty: 15.3. 6:10


UUDEN-SEELANNISSA on tehty aseellisia iskuja tiettävästi kahteen moskeijaan Christchurchissa. Iltapäivärukousten aikaan tehdyissä iskuissa on kuollut paikallisten tiedotusvälineiden vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin yhdeksän ihmistä ja useita muita on loukkaantunut. New Zealand Herald -lehden mukaan kuolleita on mahdollisesti kymmeniä. Poliisi on vahvistanut, että kuolleita on ”useita”.

Ampuja pakeni paikalta ja poliisi aloitti hänen etsinnät. Poliisi epäilee, että iskuun on mahdollisesti osallistunut useampikin henkilö. Poliisi kertoi pidättäneensä yhden epäillyn.


Poliisi myös kehotti ihmisiä välttämään moskeijoihin menoa ja pysymään keskustassa sisätiloissa. Toinen epäilty isku tehtiin Linwoodin asuinalueella Christchurchissa.

”Tämä on yksi Uuden-Seelannin synkimmistä päivistä”, sanoi pääministeri Jacinda Andern.

ISKU tehtiin iltapäivärukousten aikaan. Al Noorin moskeijaan oli menossa rukoilemaan myös Bangladeshin krikettijoukkueen jäseniä.

Yksi silminnäkijä kertoi, että myös lapsia oli ammuttu.

”Ruumiita oli kaikkialla”, silminnäkijä kertoi stuff.co.nz-uutissivustolla.


SILMINNÄKIJÄT kertoivat, että Al Noorin moskeijaan hyökkäsi sotilaallisesti maastopuvussa varustautunut mies. Miehellä oli mukanaan automaattiase, ja hän alkoi tulittamaan ihmisiä satunnaisesti.

Uuden-Seelannin televisiolle yksi silminnäkijä kertoi, että ampuminen olisi kestänyt 20 minuuttia ja että kymmeniä olisi loukkaantunut luodeista.

”En osannut tehdä muut kuin odottaa ja rukoilla, että mieheltä loppuvat ammukset”, silminnäkijä kertoi.

New Zealand Heraldin mukaan Al Noorin moskeijaan iskenyt mies olisi australialainen. Hänen on kerrottu kuvanneen videolle ampumiset ja kirjoittaneen teostaan manifestin.

UUDESSA-SEELANNISSA asuva Matti Nousiainen oli syömässä iskun aikaan noin 500 metrin päässä moskeijasta. Ampumisia hän ei kuullut, mutta huomasi, että poliisiautoja alkoi tulla paikalle kaiken aikaa enemmän. Tilanne valkeni Nousiaiselle, kun hän tarkasti uutiset kännykältään.

”Paikalliset puhuivat puhelimessa ja monien kasvot olivat järkyttyneet”, Nousiainen kertoi.

Hänen mukaansa Christchurchissa muslimit eivät ole erityisen näkyvä yhteisö. Muslimeja on noin prosentti Uuden-Seelannin väestöstä.

Uutinen päivittyy.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006035701.html
 
Uuden-Seelannin poliisivoimien päällikkö sanoi juuri lyhyessä tiedotustilaisuudessa, että neljä on pidätettynä ja kiitti paikalla olleita poliiseja urhoollisuudestaan, että nämä saatiin elossa. Sanoi myös että oli useita kotitekoisia pommeja, mutta puolustusvoimat ovat purkaneet nämä.

Multiple fatalities after shooting at two Christchurch mosques, four arrested

"Police have confirmed multiple fatalities after shootings at two mosques in Christchurch this afternoon. Four people are in custody, Police Commissioner Mike Bush said, but it is not known if other gunmen are still on the loose. The attackers were apprehended by local police staff in acts of bravery, Mr Bush said. He said improvised explosive devices were found on vehicles used by the attackers."

https://www.tvnz.co.nz/one-news/new...stchurch-mosques-four-arrested?variant=tb_v_2
 
Juttu haisee., "Breikvikt tyyppinen tapaus" Ei ollut, koska Breikvik toimi yksin pyskopaatin harhoissaan. Tässä on useampi tekijä. Foliohattua päähän. Kostoisku tulee varmasti jossain päin maailmaa..
 
Uuden-Seelannin televisiolle yksi silminnäkijä kertoi, että ampuminen olisi kestänyt 20 minuuttia ja että kymmeniä olisi loukkaantunut luodeista.

Eipä ole tainnut poliisipartiota olla ihan lähellä....tai sitten mitä?

Hervoton sikamainen terrori-isku kohdistui puolustuskyvyttömiin kansalaisiin. Osa kanssakulkijoistamme on ihan täyttä hullujenhuonekamaa.
 
Eiköhän poliisi tehnyt kaikkensa tilanteessa ja kun poliisivoimien päällikkökin painotti sitä, että epäillyt saatin elossa kiinni, niin varmasti urheellisesti toimittu. :salut:

Hyvä niin. Toivottavasti tekijät nakataan hullujen huoneelle ja avain Mariaanien hautaan. Eipähän ole kummoista sankariglooriaa, kun laittaa postikortin maan tunnetuimmasta hölmölästä mahdollisille fanittajille. Vankilassahan näiden kannattajia varmasti löytyy.....
 
Eipä ole tainnut poliisipartiota olla ihan lähellä....tai sitten mitä?

Hervoton sikamainen terrori-isku kohdistui puolustuskyvyttömiin kansalaisiin. Osa kanssakulkijoistamme on ihan täyttä hullujenhuonekamaa.
Tai sitten tuollapäin toimintamallina on se erikoisjoukkojen odottaminen, ennenkuin aletaan aktiivisiin toimenpiteisiin.
 
Back
Top