Uutisia Valko-Venäjältä

Ei kai siitä maailmansotaa kannata aloittaa, jos muutama Valko-Venäjälle eksynyt Iskander sattuu räjähtämään lähes itsekseen :rolleyes: (F-22/F-35/SDB)?
 
Vaikuttaa siltä että lopulta Valko-Venäjä on se joka laittaa alulle komannen maailmansodan Euroopassa. Maan salliminen Venäjän ohjuksille on aika paha veto.
Mun mielestäni jos tuolta alkaa sataa vielä ohjuksia Ukrainan niskaan, niin Putin saa mitä haluaa:
Muu Eurooppa ei voi enää katsoa sivusta vaan kyllä se kolmas maailmansota sitten alkaa tolla peliliikkellä.
.
Aika päivittää vanhoja suunnitelmia? :devilish:

 
Valko-Venäjältä viime vuonna loikannut urheilija Krystsina Tsimanouskaja on saanut Puolan kansalaisuuden.

 
Nyt olisi aika Puolassa sotaharjoituksille VV rajalla. Voisi myös ilmoittaa että jos V eskaloi yhden maan lisää niin P tulee myös mukaan.

Ei NATO-maa lähde esittämään mitään julistuksia VV:n osalla yksinään. Kyllä VV on itse päätettävä kohtalonsa joko ottaa vastaa ryssän tai pitää sen ulkona.
PL on kisassa ainoastaan jos sitä vastaan hyökätään. Samalla on muukin NATO mukana.

.
 
Lokasankko pahana :D

Lukašenka uhkaa kansallistaa firmat, jotka jättävät Valko-Venäjän – sadatteli suomalaisia​Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka väläyttelee ikäviä seurauksia ulkomaisille yrityksille, jotka pyrkivät hankkiutumaan eroon Valko-Venäjän liiketoiminnoistaan.

Maan valtionmedian Beltan mukaan Lukašenka esitti epämääräisen uhkauksen joidenkin ulkomaiden yritysten kansallistamisesta.
Hän vaikuttaa osoittaneen viestinsä etenkin liettualaisille mutta puhuu samalla tuohtuneeseen sävyyn suomalaisista.

Lukašenka sanoi, ettei hän halua nähdä liettualaisia, suomalaisia ”ja muita enää lähimaillakaan”.


"Tiedämme, kuinka he tulivat tänne, hylkäsivät kaiken ja lopettivat", Lukašenka sadatteli yritysvierailulla Talatšynin kaupungissa Vitsebskin alueella.
Avautumisen sai aikaan Vitebskin kuvernöörin kommentti, jossa hän kertoi liettualaisten olleen kiinnostuneita paikallisesta rakennushankkeesta.

"Saan jo nyt signaaleja siitä, että suomalaiset omistajat yhtiöstä, jonka nimeä en halua mainita, ovat ottaneet hatkat.
Samaan aikaan liettualaiset pyörivät ympäriinsä etsimässä keinoja myydä yrityksiään voitolla sen sijaan, että he hylkäisivät ne", presidentti jyrisi.

"Siispä haluan heidän tietävän, että kukaan ei myy mitään, jossa on ulkomaista pääomaa. Se kansallistetaan. Siinä se.

"EU on määrännyt Venäjän liittolaiselle Valko-Venäjälle talouspakotteita, jotka eivät kannusta EU-maita liiketoimintaan maassa.
Monella yrityksellä painaa vaakakupissa myös mainehaitta, joka liiketoiminnan jatkamisesta Valko-Venäjällä voisi koitua.

Samoin kuin Venäjällä, Valko-Venäjällä viranomaiset ovat luoneet erilaisia hidasteita ja esteitä vaikeuttamaan ulkomaisten yhtiöiden vetäytymistä maasta.

Isommista Valko-Venäjällä toimineista suomalaisfirmoista on vetäytynyt tai vetäytymässä ainakin Olvi, Ponsse, Kesko ja Kemira.
 
Valko-Venäjän entinen kulttuuriministeri Pavel Latushko sanoi uskovansa, että Valko-Venäjän diktaattori odottaa merkkiä venäläiseltä kollegansa Vladimir Putinilta, että hän liittyisi avoimesti Ukrainan hyökkäykseen, RND kirjoitti.
Hän kertoi myös, että monet sisäministeriön, maan sisäministeriön, työntekijät määrättiin luovuttamaan passinsa.
 
Back
Top