Uutisia Virosta

Itse asiassa kyllä, Turkissa valmistetuissa on laatu laskenut mutta huoltotoiminnot ovat Suomessa erinomaista laatua ja korjaavat suosiolla laatupoikkeamat ja muut virheet...
Tuli vasta luettua tilanteesta, jossa Toyotan voimansiirto alkoi kolahtelemaan ja selkeä klappi suuntaa vaihdettaessa. Asiakas huomautti asiasta 40tkm kohdalla, Toyota-huolto ei huomannut mitään poikkeavaa. Sama toistetaan 20tkm välein, kolina vaan pahenee ja tasauspyörästö on öljyisen kostea, ”ei ole poikkeavaa.”

120tkm lasissa ja takuun umpeuduttua, Toyotan pojat antaa määräaikaishuollossa pyytämättä ilmoituksen, että tasauspyörästö on vaurioitunut voitelun puutteen vuoksi, ei saa ajaa edes huollosta kotiin lisävaurioiden vaaran vuoksi - remppa maksaisi vaan nelisen tonnia. Plus työt. Takuu ei kata, ei goodwilliä kun tällaista ei ole voinut olla huomaamatta.

On kyllä ensiluokkainen tuo Toyotan huolto…
 
Tuli vasta luettua tilanteesta, jossa Toyotan voimansiirto alkoi kolahtelemaan ja selkeä klappi suuntaa vaihdettaessa. Asiakas huomautti asiasta 40tkm kohdalla, Toyota-huolto ei huomannut mitään poikkeavaa. Sama toistetaan 20tkm välein, kolina vaan pahenee ja tasauspyörästö on öljyisen kostea, ”ei ole poikkeavaa.”

120tkm lasissa ja takuun umpeuduttua, Toyotan pojat antaa määräaikaishuollossa pyytämättä ilmoituksen, että tasauspyörästö on vaurioitunut voitelun puutteen vuoksi, ei saa ajaa edes huollosta kotiin lisävaurioiden vaaran vuoksi - remppa maksaisi vaan nelisen tonnia. Plus työt. Takuu ei kata, ei goodwilliä kun tällaista ei ole voinut olla huomaamatta.

On kyllä ensiluokkainen tuo Toyotan huolto…
Noissa tapauksissa kannattaisi kokeilla audimiehen keinoa:

1699138199122.png
 
Ja tässä ylläolevaan liittyvä Ulkolinjan hyvä dokkari. Tässä seurataan nuorta naista varusmiespalveluksessa, käydään Narvassa kuulostelemassa vironvenäläisten asenteita ja käydään Kaakkois-Virossa Viron ja Venäjän välisellä rajalla.

 
Ulkolinja-podcastissa täyttä asiaa Virosta. Venäjä härvää kaikenlaista Virossa venäjänkielisen kansanosan kautta.

Kuuntelusuositus!

 
Viro aikoo karkottaa Venäjän kansalaisuutta hakevat
Viron pääministerin mukaan halu hakea sotaa käyvän Venäjän kansalaisuutta osoittaa, että henkilö on valmis liittymään Venäjän asevoimiin.

Viro etsii lain puitteista keinoja Venäjän kansalaisuuden hankkivien henkilöiden karkottamiseen, kertoo Viron pääministeri Kaja Kallas virolaisen Postimees-lehden haastattelussa. Asiasta kertoo myös muun muassa itsenäinen venäläinen verkkolehti Meduza.

Ihmiset, jotka päättävät hankkia Venäjän kansalaisuuden huolimatta maan hyökkäyksestä Ukrainaan, ovat Kallaksen mukaan turvallisuusuhka.

Pääministerin mukaan kansalaisuuden hankkiminen osoittaa, että mahdollisen mobilisaation aikaan henkilö on valmis menemään Venäjän asevoimien palvelukseen ja lähtemään sotaan. Tämä turvallisuusuhka voisi Kallaksen mukaan muodostaa perustan, jonka päälle karkottamista koskevaa oikeudellista menettelyä voitaisiin rakentaa.

Virossa selvitetään, onko Venäjän kansalaisuuden hankkiminen ”tuenilmaus terrorismille”.

 
Pikavisiitillä Virossa.Viron Narvan rajanylityspaikalle saapuu Venäjältä yhä enemmän ihmisiä, joiden ainoa tavoite on saada maahantulokielto ja palata heti takaisin Venäjälle. Suurin osa heistä on yleisradio ERR:n mukaan Moldovan kansalaisia, jotka eivät edes halua päästä EU:n alueelle.

Narvan raja-aseman päällikkö Marek Liiva kertoo moldovalaisten perustelevan pikavisiittiään Venäjän lainsäädännöllä, jonka mukaan ulkomaalaisen on poistuttava Venäjältä kolmen kuukauden välein. Tämä jälkeen he voivat oleskella jälleen Venäjällä kolme kuukautta. Leima passissa todistaa moldovalaisten täytäneen lain velvoitteen.

Viron rajalla he saavat maahantulokiellon puutteellisten matkustusasiakirjojen takia. Useimmiten moldovalaisilla ei ole myöskään mitään selitystä, mitä varten he ovat tulossa EU:n alueelle. Näissä tapauksissa heidät lähetetään takaisin Venäjälle.
 
Laaja Hesarin juttu Narvasta. Viro on tällä hetkellä ainoa ryssälän ja Valko-Venäjän naapuri, jonne ei ole työnnetty läpsyttelijöitä oikein kunnolla. Toistaiseksi siis. Ja varuillaan virolaiset kyllä ovat.

 
Viro pidätti professorin epäiltynä vakoilemisesta Venäjälle – Vieraili Helsingissä vain muutama kuukausi sitten
Vakoilusta epäilty professori oli kutsuttu luennoimaan Helsingin yliopistolla lokakuussa 2023.

Viron poliisi pidätti venäläisen professorin epäiltynä vakoilusta Kremlin hyväksi. Asiasta kertoi virolaislehti Postimees tiistaina.

Lehden mukaan Vjatšeslav Morozov, joka toimi kansainvälisen politiikan professorina Tarton yliopistolla, pidätettiin 3. tammikuuta. Tämän jälkeen häntä on pidetty vangittuna.
...
Vieraili Helsingissä
Morozov on vieraillut myös Helsingissä. Helsingin yliopiston verkkosivujen mukaan hän toimi vierailevana luennoitsijana 25.–27. lokakuuta 2023 järjestetyssä Aleksanteri-instituutin konferenssissa, jonka aiheena oli globaali itä. Morozovin tutkimusintresseiksi kerrottiin muun muassa Venäjän ideologia ja diskurssit sekä postkolonialistinen teoria.

Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro vahvistaa Iltalehdelle, että Morozov osallistui konferenssiin. Kangaspuro sanoo, ettei hän kuitenkaan itse ehtinyt kuuntelemaan Morozovin puheenvuoroa.

– Kuten Tarton yliopiston rehtorin tiedotteessa todettiin, kyllähän tämä on ollut šokki kaikille. Kukaan ei ole osannut epäillä mitään tällaista.

Kangaspuron mukaan työyhteisön kannalta uutiseen liittyy luottamuksen menettämistä ja petetyksi tulemisen tunnetta. Sinänsä siinä, että vakoilua tapahtuu, ei ole mitään yllättävää. Vakoilua on monella muullakin yhteiskunnan alalla kuin Venäjä-tutkijoiden keskuudessa.

– Tämä on tietysti harvinainen, mutta ei ennenkuulumaton tapaus, Kangaspuro sanoo.

– Tiedossamme on ollut, että eri maiden, mukaan lukien Venäjän tiedustelua hoitavat ovat käyneet muun muassa kuuntelemassa, mitä tutkijat esitelmöivät. Myös meidän omat viranomaisemme ovat säännöllisesti ohjeistaneet varotoimenpiteenä, miten esimerkiksi värvärit toimivat.

Kangaspuron mukaan kontaktit Venäjälle ovat Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen vähentyneet rajusti myös akateemisessa maailmassa.


 
Mielenkiintoinen juttu siitä miten Viro ja muut baltit linnoittavat Venäjän vastaisia rajojaan.Viro on arvioinut, että 600 betonibunkkeria riittää puolustamaan Venäjän vastaista rajaa. Bunkkerit olisivat kooltaan 35 neliömetriä ja niihin mahtuisi 10 sotilasta. Niiden täytyisi myös kestää suurta tykistötulta. Hintaa hankkeella on 60 miljoonaa euroa. Rakentaminen aloitetaan ensi vuonna.

– Tärkein oppimme on, että meidän on löydettävä tapa pysäyttää venäläisten panssariyksiköiden eteneminen, everstiluutnantti Tiitus päättää.

Jos Latvia ja Liettua rakentaisivat bunkkereita samalla tiheydellä kuin Viro, ne tarvitsisivat Leidenin yliopiston tutkija Lukas Milevskin mukaan 1 116 ja 2 758 bunkkeria.

Baltian johtajat ovat korostaneet, että pienikin Venäjän sotilaallinen eteneminen voisi uhata heidän valtioidensa olemassaoloa. Tämän vuoksi linnoitusten rakentaminen on samanaikaisesti sotilaallisesti tärkeä ja poliittisen viestiltään vahva.
 
"VENÄJÄN sisäministeriö on listannut Viron pääministeri Kaja Kallaksen etsityksi ihmiseksi rikoksien pohjalta."

Tuo ei varmaan jää ainoaksi nimeksi listalla. Luulen että sieltä löytyy kohta muut Baltit, puolalaiset, suomalaiset..
 
Back
Top