Uutisia Yhdysvalloista

USA lähettää uusia aseita Eurooppaan Venäjän uhan takia

Kasperi Summanen | 08.05.2018 | 07:00- päivitetty 07.05.2018 | 21:45

Yhdysvaltojen armeija haluaa uudet kyvyt nopeasti kentälle.

Yhdysvaltojen armeija kiirehtii päivitettyjen Stryker-miehistönkuljetusvaunujen saamista palvelukseen. Uudella helikopterien, lennokkien ja matalalla lentävien lentokoneiden torjuntaan suunnitellulla aseistuksella varustettuja Strykereitä aletaan lähettää Eurooppaan vuoteen 2020 mennessä.

Asiasta uutisoivan National Interestin mukaan tälläon tarkoitus vastata Venäjän uhkaan.
– Etsimme nopeaa ratkaisua lyhyen tähtäimen taisteluun, kenraalimajuri John Ferarri luonnehtii.

Päivitetyt Strykerit ovat osa Yhdysvaltojen armeijan tavoitetta kehittää maajoukkojen lyhyen kantaman ilmapuolustusta. Vaunuja aiotaan varustaa Hellfire- ja Stinger-ohjusten kaltaisten aseiden lisäksi mahdollisesti myös ilmatorjuntaan soveltuvilla tykeillä. Ilmatorjuntapaketteja aiotaan todennäköisesti integroida myös muihin amerikkalaisiin taisteluajoneuvoihin.

Hanke heijastelee Yhdysvaltojen asevoimien painopisteen siirtymistä epäsymmetrisistä konflikteista korkean tason vastustajien torjuntaan.

https://www.verkkouutiset.fi/usa-lahettaa-uusia-aseita-eurooppaan-venajan-takia/

Lähitorjunta onkin ollut USA:n joukoilla luokkaa heikko eli todellista tarvetta on.
 
Lähitorjunta onkin ollut USA:n joukoilla luokkaa heikko eli todellista tarvetta on.

Aiemmin ei ollut oikeastaan tarvetta, mutta nyt on otettava huomioon mahdollisuus, että vihollisella on kyky toimia myös ilmasta. Taliban ja irakilaiset ryhmittymät eivät siihen kyenneet, Venäjä ja Kiina kykenee. Lennokkeja alkaa taasen olemaan kaikilla, joten noiden tprjuntaan kannattaisi panostaa muutenkin.
 
USA:n puolustusministeriön lausunto Niinistön ja Mattisin tapaamisesta.

Secretary Mattis Hosts Finnish, Swedish, Ministers for Trilateral Meeting
May 8, 2018

Pentagon Chief Spokesperson Dana W. White provided the following readout:

Secretary of Defense James N. Mattis met with Finnish Minister of Defense Jussi Niinisto and Swedish Minister of Defense Peter Hultqvist today at the Pentagon to reaffirm the strong trilateral defense relationship between the U.S., Finland and Sweden.

Secretary Mattis headed an armed forces full honor arrival welcoming the ministers to the Pentagon’s River Entrance parade field.

The secretary and the ministers began the event with the signing of a Trilateral Statement of Intent that will enhance the defense relationship in seven areas including defense policy dialogue, policy and military-level interoperability, expanded regional situational awareness, strengthened capabilities and posture, combined multinational operations, strategic communications, and U.S.-NATO-EU cooperation

The three defense leaders then met and discussed topics including Russian malign influence in the trans-Atlantic security environment, participation in trilateral exercises to further improve relations, NATO and European Union cooperation, and the continuing D-ISIS campaign.

https://www.defense.gov/News/News-R...rs-for-trilateral-meeting/source/GovDelivery/
 
Tässä YLE:n juttu tapaamisesta. Kunniavastaanotto on kuulemma suht' harvinaisen.

Kunnialaukaukset saattelivat Suomen, Ruotsin ja USA:n tiiviimpään puolustusyhteistyöhön: ”Viemme sotilasyhteistyömme seuraavalle tasolle”
Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustusministerit allekirjoittivat maiden puolustusyhteistyötä tiivistävän kolmenvälisen aiejulistuksen Pentagonin juhlaseremoniassa.

9.5.2018 klo 03:51päivitetty 9.5.2018 klo 03:52
13-3-10196741.jpg

Suomen ja Ruotsin puolustusministerit Jussi Niinistö (vasemmalla) ja Peter Hultqvist (oikealla) saivat arvokkaan vastaanoton Pentagonissa 8.5. 2018.Epa-Efe/Shawn Thew

Jos juhlaseremonioista voi päätellä jotain, Yhdysvallat arvostaa Suomen ja Ruotsin kanssa allekirjoitettua puolustusyhteistyötä tiivistävää aiesopimusta kovasti. Vain kerran pari vuodessa Yhdysvaltain puolustusministeriössä Pentagonissa järjestetään vieraille kaikkein korkea-arvoisin sotilasparaati.

Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö ja Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist saivat Pentagonin pihamaalla sotilaallisen tervetuloseremonian kaikilla herkuilla. Vieraiden kunniaksi ammuttiin 19 kunnialaukausta, sotilassoittokunta soitti maiden kansallishymnit, joukot tarkastettiin.
– Näitte selvästi, miten osoitimme teidän maillenne sotilasmenoin kunniaa. Suomi ja Ruotsi ovat voimakkaita demokratioita ja jakavat Yhdysvaltain kanssa vahvan puolustusyhteistyön, Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis sanoi juhlallisuuksien jälkeen.

Ministerit allekirjoittivat tiistaina aiejulistuksen, jonka myötä sotilasyhteistyö esimerkiksi sotilasharjoitus- ja koulutustoiminnassa helpottuu.
– Me viemme tämän aiejulistuksen allekirjoittamalla sotilasyhteistyömme seuraavalle tasolle, puolustusministeri Mattis arvioi.
Mattisin mukaan tapaaminen osoittaa, että maat ovat sitoutuneita sotilaallisten suhteidensa vahvistamiseen. Puolustusministerikollegat Niinistö ja Hultqvist kehuivat myös tehtyä aiejulistusta.
– Tämä on historiallinen askel ja merkkipaalu maidemme sotilasyhteistyössä, Hultqvist sanoi.

Niinistö puolestaan muistutti Pentagonissa, että Ruotsi ja Yhdysvallat ovat Suomen tärkeimmät puolustusyhteistyökumppanit. Hän sanoi olevansa hyvin tyytyväinen ja kehotti maita jatkamaan yhteistyön edistämistä.
– Suomi kehittää omaa puolustustaan ja kansainvälistä yhteistyötään, ja nämä asiat kauniilla tavalla nivoutuvat tässä kolmikantaisessa aiejulistuksessa, Niinistö luonnehti tehtyä julistusta suomalaistoimittajille Washingtonissa.

”Ei vie lähemmäs Natoon”
13-3-10196714.jpg

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist (vasemmalla), Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis sekä Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö allekirjoittivat kolminkeskisen sopimuksen puolustusyhteistyöstä. Pentagon 8.5. 2018.Epa-Efe/Shawn Thew

Käytännössä sekä Suomella että Ruotsilla on jo tätä ennen ollut Yhdysvaltain kanssa omat, vuonna 2016 solmitut kahdenväliset aiejulistuksensa. Kolmikantayhteistyöltä odotetaan aiempaa enemmän.
– Se antaa meille mainion lähtökohdan kehittää puolustusyhteistyötä paitsi Suomen ja Ruotsin myös maailman mahtavimman sotilasmahdin Yhdysvaltain asevoimien kanssa, Niinistö sanoi.

Niinistö arvioi, että konkreettisimmin yhteistyön lisääntyminen näkyy sotilaallisissa harjoituksissa. Hän kuitenkin halusi muistuttaa, että kyse ei ole oikeudellisesti sitovasta sopimuksesta vaan aiejulistuksesta.

Hän myös tyrmäsi epäilyt, että julistus veisi lähemmäs Natoa.
– Natoon joko liitytään tai ei liitytä. Natoon ei ole olemassa mitään ujuttautumiskeinoa. Se on kunkin kansan demokraattinen päätös, jos aikoo sinne hakea, ja hakemus täytyy hyväksyä jokaisen Nato-maan parlamentissa.

Mattis: ”Suomi ja Ruotsi vakauden ankkureita”

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kiitteli Suomea ja Ruotsia vakauttavasta ja valtioiden itsemääräämisoikeutta kunnioittavasta roolista.
– Suomi ja Ruotsi ovat vakauden ankkureita alueella, jossa jännitys on lisääntynyt Venäjän Ukrainassa ja Syyriassa tekemien valitettavien ja epävakauttavien valintojen vuoksi

Mattisin mukaan yhteistyö yli Atlantin on tärkeää ajassa, jossa Venäjä yrittää vetää rajoja uusiksi ja käyttää veto-oikeuttaan demokraattisten valtioiden omiin päätöksiin.
– Venäjän epävakauttava toiminta muistuttaa meitä, että oikeusvaltioperiaatetta ja alueellista itsemääräämisoikeutta täytyy puolustaa, Mattis jatkoi.

”Signaali Venäjälle”

13-3-10196712.jpg

Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis (oikealla), Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (keskellä) ja Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist tervetuliaisjuhlallisuuksissa Pentagonissa 8.5. 2018.Epa-Efe/Shawn Thew

Naton entinen apulaispääsihteeri, suurlähettiläs Alexander Vershbow arvioi allekirjoitettua aiejulistusta tuoreeltaan Ruotsin suurlähetystössä Washingtonissa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.
– Suomi ja Ruotsi lähettävät selvän signaalin Moskovaan, että he todennäköisesti muodostavat liittouman, mitä tahansa Venäjän aggressiota vastaan, Vershbow sanoi.

Vershbow’n mukaan aiejulistuksen avainasioita onkin, että se voi muuttaa ja hankaloittaa Venäjän tilannearviota, kun huomioon täytyy ottaa mahdollinen vastassa oleva Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain muodostama kolmikanta.
– Asioita kyllä yksinkertaistaisi, jos Suomi ja Ruotsi olisivat Naton jäseniä, Vershbow totesi Atlantic Councilin tilaisuudessa, ja yleisö hörähti.

Ylen haastattelussa Vershbow sanoi, että kolmikantajulistus osoittaa, että Pohjois-Euroopan turvallisuus otetaan vakavasti, ja yhteistyö tulee lisääntymään entisestään.

https://yle.fi/uutiset/3-10196763
 
Russian nuclear forces dispatch two strategic bombers into the air defense zone near Alaska on Friday and the aircraft were intercepted by American F-22 jets, the U.S. Northern Command said.

Two Tu-95 Bear bombers intruded into the 200-mile Air Defense Identification Zone (ADIZ) over the Bering Sea near the Alaska coast early Friday, said Navy Capt. Scott Miller, chief spokesman for Northern Command and the U.S.-Canada North American Aerospace Defense (NORAD) Command.
http://freebeacon.com/national-security/russian-nuclear-bombers-intercepted-near-alaska/
 
NextGen America acts politically to prevent climate disaster, promote prosperity, and protect the fundamental rights of every American. Since our founding as NextGen Climate in 2013, we’ve worked to fight climate change by advancing the transition to a clean energy economy. We’ve supported candidates who support climate action. We’ve fought to halt the Keystone XL pipeline and registered more than 1 million voters nationwide. Now, the same values that drive our work on climate are under unprecedented attack from all directions. We’re proud to step up the fight for immigrant rights, affordable health care, prosperity, and equality.

Elikkäs ei ole satiiria.
 
Suomessa tämä nainen olisi linnassa ja rikollinen mies vapaana tämän tapahtumaketjun seurauksena
Ei voi verrata koska lainsäädäntö ihan eri sfääreissä. Ensinnäkään täällä ei saa kanta asetta itsepuolustukseen tai muutenkaan varustautua etukäteen itsepuolustukseen. Täällä saa kyllä puolustaa itseään muttei saa olla varautunut siihen, saa käyttää mitä sattumalta sattuu olemaan käsillä.
 
Suomessa itsensä puolustaminen on aivan höpö höpö juttuja. Rikollisella tuppaa olemaan huomattavasti parempi oikeusturva mitä uhrilla. Siitä pitää lopussa vielä huolen käsittämätön oikeuslaitos, jossa uhri uudelleen tuomareiden toimesta painetaan maan rakoon.

Lähti sekä vartija kortti, että jv kortti kun kaksi "ensi kertalaista" tuli päälle, mutta eipä sillä väliä, työttömänä ja korvauksia maksavana voin nyt iloita aktiivimallista.
 
Suomessa itsensä puolustaminen on aivan höpö höpö juttuja. Rikollisella tuppaa olemaan huomattavasti parempi oikeusturva mitä uhrilla. Siitä pitää lopussa vielä huolen käsittämätön oikeuslaitos, jossa uhri uudelleen tuomareiden toimesta painetaan maan rakoon.

Lähti sekä vartija kortti, että jv kortti kun kaksi "ensi kertalaista" tuli päälle, mutta eipä sillä väliä, työttömänä ja korvauksia maksavana voin nyt iloita aktiivimallista.
Tuosta saa kiittää demloja jotka ovat ajaneet rikoksentekijän oikeusturvaa jo 60 luvulta lähtien ja samalla rikoksenuhri ja itseään puolustava on jäänyt ilman oikeusturvaa.
Vaikka demlan perustivatkin äärivasemmistolaiset niin tänään siinä on mukana jokaisesta puolueesta juristeja, huolimatta siitä että jäsenistö on laajentunut eri aatesuuntiin niin alkuperäinen toimintamalli ja ideologia on edelleen se mihin demlat pyrkivät, vasemmisto on aivopessyt oikeistolaiset mukamuka humanisteiksi.
 
Laskuvarjoila tiputettu Humvee, joka tuli tonttiin näyttävästi taannoin paljastui sabotaasiksi.
Narut katkaissut kersantti alennettiin alokkaaksi ja hänelle annettiin potkut, koska sai näyttämään maavoimat nololta.
https://foxtrotalpha.jalopnik.com/u-s-soldier-deliberately-cut-parachute-straps-on-humve-1825953800
Eikös kyse ole sabotaasista josta häkkiä on odotettavissa jopa 10 vuotta, tuo nololta näyttämis puheet taitaa olla bolsevikki propagandaa samaa jota saamme lukea trumppi ketjusta
 
Tässä vähän ymmärrystä Yhdysvalloista.

Kyse on pohjimmiltaan myös taloudesta. USA tarvitsisi bolsevishmia.

‘Americans are Being Held Hostage and Terrorized by the Fringes’
An exit interview with the American Enterprise Institute’s Arthur Brooks.

https://www.politico.com/magazine/s...merican-enterprise-institute-interview-218364
Hienoa löysit sitten aatemailmasi tukevan lehden, lähempääkin lötyy samaa potaskaa jos lukisit Kauppalehteä voit jopa röyhistää rintaasi, siinä nimittäin lähes ylistetään Marxia, mutta ei sanota trumppi on paska jätkä.
PS. mites se paikkaansapitävien artikkelien laita oli löytyikö niitä, mistä kirjoittelimme trumppi ketjussa?
 
Hienoa löysit sitten aatemailmasi tukevan lehden, lähempääkin lötyy samaa potaskaa jos lukisit Kauppalehteä voit jopa röyhistää rintaasi, siinä nimittäin lähes ylistetään Marxia, mutta ei sanota trumppi on paska jätkä.
PS. mites se paikkaansapitävien artikkelien laita oli löytyikö niitä, mistä kirjoittelimme trumppi ketjussa?

Tämä viesti on raportoitu ylläpidolle.
 
Back
Top